søndag 3. oktober 2021

Nærmere oss enn halspulsåren ...

Kristendommen er – faktisk - for lett, ja, den er usynlig lett, usannsynlig lett. Den er blitt en usynlig bør som bærer oss, ontologisk, faktisk, selv om den ikke kan ses og ikke måles, kanskje heller ikke føles, hvis vi er hypermagikere og servilt betinget emosjonelt korrekte. Kristentroen, derimot, har ingenting med servilitet å gjøre, med noen byrde å gjøre. Den er faktisk båret … og loven, ja, den er faktisk nærmere oss en halspulsåren, (se mer under).

Kristenheten er noe annet enn kristentroen, bar for å ha nevnt det.

Børen det her er snakk om er nettopp ikke en byrde, slik mange vil emovere seg til å anta, nærmest på nykke og fromme og innbilt tro. Og vi skulle tro: At den holder oss oppe, uten at vi merker det, ser det, gir uttrykk for det, og tror på den, tror på dette at vi holdes sammen av troen, en tro som i dag forsøkes undertrykt og bli omskapt – til intet. Kristentroen, til og med, er for mange blitt en uutholdelig letthet, fordi det finnes så mange «der ute» som forsøker å forvirre og forføre. For troen er også et bør som ikke er en byrde, for å bruke et ordspill. En byrde motsatt av «den – primært - nynorske bør i bakken», altså. Det er det troen og nåden er, så lett av vi ikke ser den og merker den …

Men dette gjelder altså ikke for alle. Ikke ennå. How come?

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/hva-er-tro-hva-er-frihet-det-store.html

Mange av våre store vår elite, blant våre tåkefyrster, i vår selvoppnevnte og narsissistiske elite, - (tilgi dem for de vet bare på en måte og en annen måte ikke hva de gjør) - vår begredelige elite, vil og arbeider intenst for at denne børen, som faktisk holder alt oppe, og som er usynlig og ikke-merkbar, skal forsvinne, gå i oppløsning – drepes og bli borte.

De sier de selvsagt ikke rett ut, for å si det rett ut, det ville bli uutholdelig tungt og byrdesamt for mange, også for mange mektige, fortsatt, selv om løsningen ligger i den gratis nåde, som de fleste i dag snur ryggen til og takker nei til, - antakelig fordi deres byrder er for lette å bære for dem, ikke for tunge og strevsomme. De har ikke den bør de bør bære, den bør som er den aller mest utholdelige letthet som finnes.

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/de-finale-arsaker-skapt-i-guds-bilde-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/det-eneveldige-moderatiets-forankret-i.html

Men vi kan ikke skape intet. Bare de mest forstokket konservative, de sant diabolsk reaksjonære, vil tilintetgjøre for å bevare – f eks hele jorden og mer til … . Vi og alt er avhengig av å være skapte vesener, med identitet, enten som ting og objekter eller som tenkende og emoverende vesener, lyttende subjekter, unike individer - innenfor en kategori: Enten er du kvinne, eller så er du mann, selv om naturen, som jo er uten moral, jo oppviser mange overgangsformer. Men å fastslå dette faktum i dag, er blitt for farlig, selv om det er veldig lett for mange å mene og se at alt faktisk forholder seg slik. Det de ser, er at alt er redusert til natur, at alt kan forklares ut fra den a-moralske natur og at vi ikke fortjener noe annet enn dette å være redusert, til det materielle. Det naturalistiske. Smak på ordet. Det innebærer bare det, overalt, ikke noe Du. Vi lever i et «mono» ingen kan unnslippe. Vi er levende døde. Og det fremstilles som et faktum, en lett bør å bære. Tror man og innbiller seg.

Vi opplever overalt i Vesten i dag at det logiske og «aristoteliske», men like full universelt gyldige,  kontradiksjonsprinsippet settes ut av funksjon, også der det ikke har noe å gjøre, men hvor man må konstruere opp «vinkler» som kan tjene til å denigrere hele dette selvinnlysende prinsippet. Man bryter i sin gladnihilisme også glatt alle "kategori-mistak" for å fremme sine kontingente og relative målsettinger og terapeutisk-politiske agendaer og programmer.

https://neitilislam.blogspot.com/2015/05/shoaib-sultan-i-dag.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/jakten-pa-hypermagien-fortsetter-med.html

Om naturlig og positiv lov:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/stormingen-av-kongressen-fr-i-og-med-og.html

Selvmotsigelser – et annet navn på prinsippet:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/thes-islamofobi.html

Også kalt tankelovene:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/08/multikulturalisme-og-sannhet.html

Hvem er Gud – Packer m fl.

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/treenigheten-og-vare-dagers-totalitre.html

Kjærligheten og bl a kontradiksjonsprinsippet:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/07/islamiseringen-av-ekteskapet.html

De fleste i dag mener at denne erkjennelse er den letteste av alt å bære, fordi den, øyensynlig, er uavvendelig, og kun evolusjons- og naturnødvendig; den bare er – ontologisk – sann, og derfor svært lett nettopp å bære. Reduksjonismen er påtakelig: Tenk å betrakte seg selv og alle andre mennesker som et vesen som kun er et vesen i kraft av å være pur natur, med en viss evne til «eksplosjoner» i hjernen, noe som kan minne om en slags «hellig ånd» i rent fysisk virksomhet, som vi ennå ikke, men om en liten stund bare, endelig kan legge i tallenes og måleinstrumentenes tvangstrøye.

Ingen bør er lettere å bære enn dette, at vi ikke kan reduseres. Vårt bør er ikke til å bære stein eller opphopninger av alle grunnstoffer.

Å forsøke å få folk til å tro, komme seg ut av jernburet av falsk metafysikk, en fysikk uten noe som kommer etter fysikken og som går utover det fysiske, er et forgjeves prosjekt, akkurat som vi ikke kan få islam til å forsvinne ved å ønske nettopp det, at den skal forsvinne, at den skal splittes opp i gode og dårlige vers, at den skal miste sin kraft, at den skal bli betydningsløs og helt uten virkning.

Noen vil riktig nok ha den ute av syne, ute av sinn. Men få er de som oppfatter dette enkle faktum at troen betinges av det åndelige. At vi ikke er bare sjeliske vesener.

https://neitilislam.blogspot.com/2019/12/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/11/allah-hvem-sier-du-han-er-allah-skapt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/09/uthengelsen-av-rollnes-og-storhaug-en.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/03/favntak-og-anfindsens-forsk-pa.html

Se her om Ordet og Den hellige Ånd, av bla Daniel Ali. Moocarry m fl:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/11/forvirring-om-den-sanne-gud-i-koranen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/profeten-muhammed-skjnt-profet.html

https://neitilislam.blogspot.com/2017/09/visste-profeten-hvem-engelen-gabriel.html

Dagens tåkefyrster er likevel enig om at børa er en byrde, ikke en befrielse som gjør oss lettere og mer bevegelige, sterkere, mer trygge på oss selv. De vil så gjerne at vi skal miste håpet, om det usynlige livet, det evige livet – ja, alt av godt vi ennå ikke ser, men som vi har et gyldig, valid, objektivt og derfor notorisk pant på at eksisterer. Det er bare å åpne seg for det, eller bli utvalgt til å ta det til seg, den bør som altså er det stikke motsatte av alle byrder, i troen.

Hva er det de vil skal forsvinne? Vi svarer: Vi vet ikke; for de fleste, de aller fleste, vet ikke var vi har, bare hva vi får … vi har ingen kontrakt om dette, vi vet egentlig ikke hva vi har å forholde oss til – så spar oss: Hverken kontrakten eller Gud eksisterer og Gud er bare et stivt eller mykt siv som ikke puster i vinden.

Sier de uvitende. De som ikke ser. De får det til at vi bærer på en tung bør som vi ikke bør bære på, og som vi derfor må kvitte oss med, undertrykke, fortrenge.

Det er et paradoks: De vil at vi skal tilintetgjøre noe de mener ikke eksisterer!

Ikke rart: Vi frykter det som ikke eksisterer. Det er jo uten kraft, og derfor undergravende. Et foster som aborteres, eksistere ikke, men det regnes som et gode … !

Få mennesker i dag skjønner at «det som ikke eksisterer» faktisk er «det» eller «den» onde. De forstår ikke at de som vil skape noe til å være «et intet» er onde, at den forintelsen de bedriver er av den onde og at det de faktisk vil fordrive eksisterer og derfor er – av det gode.

Vår elite skjønner ikke dette i dag. De tror at det som ikke lenger eksisterer er av det onde, at det ikke eksisterer, at bare det som eksistere kan være av det gode.

Du skal ikke tro at noe varer evig, sier de. Du skal ikke tro at du kan leve evig. Du skal egentlig ikke tro at du eksisterer i det hele tatt, uten bare for deg selv, i et nanosekund sett i forhold til – evigheten-

Nok et paradoks, som noen kan leve virkelig godt med, men et paradoks som mange ikke klarer å leve med og blomstre i – de tror på det evig ikkeeksisterende. Og, faktisk, historisk, noen tror at det var best at ingen ikke engang var født, - det minner sterkt om visse sekter i Middelalderen som trodde det var syndig å inngå ekteskap … av en eller annen «subtilt skjult» grunn, vil jeg si, og at Skaperverket var produktet av den virkelig onde «gud». 

Kjell Skartveit skriver: Den kjente historikeren Tom Holland har nettopp besøkt Norge, og han er entydig på kristendommens betydning for vår sivilisasjon. Han hevder at alt vi i dag tar for gitt i vår vestlige verden, som likeverd, demokrati og menneskerettigheter ikke er noe universelt som like gjerne kunne ha utviklet seg uten kristendommen. her

For den nysgjerrige, har vi skrevet litt tilstøtende om dette før:

https://www.document.no/2021/10/03/kristendommen-en-revolusjon-i-menneskets-historie/

https://neitilislam.blogspot.com/2020/06/dominion-av-tom-holland.html

http://neitilislam.blogspot.com/2017/10/allah-og-gud-pa-urix.html

Skartveit minner oss på noe svært viktig:

Disse budene som jeg gir deg i dag, er verken ufattelige eller langt borte. 12 De er ikke i himmelen, så du må si: «Hvem vil fare opp til himmelen for oss og hente dem ned, så vi kan få høre dem og leve etter dem?» 13 De er heller ikke på den andre siden av havet, så du må si: «Hvem vil dra over havet for oss og hente dem, så vi kan høre dem og leve etter dem?» 14 Nei, ordet er deg helt nær, i din munn og i ditt hjerte, så du kan leve etter det. 15 Se, i dag har jeg lagt fram for deg livet og det gode og døden og det onde. (5.Mosebok 30, 12-15)

Nei til islam har skrevet en del om «loven som er skrevet over menneskets hjerte«, bl a her:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/03/homo-oeconomicus-i-dagens-og-historisk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/mer-om-relativisme-toleranse-etc.html

Om bla ulike typer kommunitanisme, inkl, demonisk kommunitarianisme:  

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/treenigheten-nkkelen-til-vestens.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/det-nye-store-emosjonelt-korrekte-credo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/03/terje-tvedt-det-internasjonale.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/allahs-og-profetens-lov-i-virksomhet-i.html

Om «alle» fra Luther og Calvin til Caputo og McLaren:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/10/10-synden-og-syndene-i-islam-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/07/mer-om-hypermagi-emosjoner-flelser-spor.html

Se om legitimering og legitimitetsprinsippet her:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/02/er-du-spr-kan-du-avtale-gud.html

Utvalgte, og essensielle, for de spesielt interesserte:

https://neitilislam.blogspot.com/2018/10/hareide-krf-dnk-en-kommentar-til.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/10/skjeggbarn-og-andre-barn-i-platons-hule.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/09/tankeforutsetninger-og-det-juridico.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/09/fem-villfarne-kristne-prester-om-synd.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/08/kjrlighet-er-gud-om-bl-bekkevoll.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/er-faktisk-janteloven-i-virksomhet-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/02/er-du-spr-kan-du-avtale-gud.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/01/kjrligheten-godheten-og-livets-tre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/12/ytterligere-klargjring-av-hypermagi-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/09/skavland-dawkins-og-muslimene.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/det-moderne-mennesket-samvittigheten-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/er-alle-troer-like-tolerante-eller-like.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/06/om-borgerkrig-puritanere-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/06/utvelgelse-og-predestinasjon-i-luthersk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/synden-og-syndene-i-kristendommen-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/05/naden-i-islam-og-i-kristendommen-en.html

https://neitilislam.blogspot.com/2017/12/nade-i-islam-id-eid-og-jule-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/11-synden-og-syndene-i-islam-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/01/statsrad-hies-tale.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/01/avisen-dagen-fr-lyset-gar.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/12/ytterligere-klargjring-av-hypermagi-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/4-syndene-og-synden-i-islam-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/synden-og-syndene.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/helt-pa-topp-oftestad-luraas-skartveit.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/kjell-skartveit-reduseres-til-en-dust.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/det-selvskadende-emo-moderatiet-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/04/karen-armstrongs-illusjoner-om-oss-om.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/05/gud-er-strre-enn-allah.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/skrekkinngydende-avskrekkende-og-blautt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/06/abb-og-det-ordavhengige-og-skapte.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/wuller-og-essensialiseringen-av-islam.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/nar-de-gode-ma-produsere-seg-sin-ofre.html

(Også lagt inn over):

https://neitilislam.blogspot.com/2019/02/er-du-spr-kan-du-avtale-gud.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/11/samme-gud-samme-vei-samme-utgang_1.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/08/multikulturalisme-og-sannhet.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/reza-aslan-keiseren-og-jesus-kristus.html

https://neitilislam.blogspot.com/2010/12/gud-eller-allah-thats-solution.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar