tirsdag 5. oktober 2021

KrF - et muggent parti?

Man kan spørre seg: Hvor mange ser på Krf som et muggent parti, et slags beste av det verste alternativ, blant politiske partier man vil stemme på?

Svarene er mange, men mange kristne ser faktisk på KrF som et lite relevant parti, for the sake of christendom. Og grunnen er klar: Partiet kan godt tenke seg et flertall av muslimer i styret og på generalforsamlingene, skal man tro partiets egne premisser. (Eller?).

Bare muslimene har de samme verdiene, som KrF har, dvs i hovedsak «det kristne verdigrunnlaget», i motsetning til «det humanistiske – eller ateistiske verdigrunnlaget», i den grad et slikt finnes i virkeligheten og som et objektivt konstaterbart faktum.

KrF opphevet som alle vet «bekjennelsesparagrafen" for mange år siden. I seg selv innvarslet denne opphevingen i seg selv en bekjennelse av et behov for nødvendigheten av noe nytt og annerledes, noe annet og nytt, en åpning for helt andre grunnleggende, fundamentale eller prinsippielle «livssyn», eller bedre: prinsippille verdensbilder eller fundamentale eller ontologiske- , epistemologiske -og paradigmatiske virkelighetssyn (anskuelser).

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/det-kristne-verdensbildet-av-dr-med.html

Man kan derfor si at veldig mange KrF’ere som aksepterte denne omdreiningen faktisk ikke lenger helt har visst hva deres eget parti egentlig sto for, og hva partiets moralske, religiøse og verdisynsmessige fundamenter hvilte på. Man overlot på mange måter til fremtiden (natur- eller markedskreftene, kanskje, å bestemme, sammen med «folk», velgermassen, både reelle og potensielle. Ville det ikke har vært fint å få så mange muslimer med på laget som mulig?

Man skulle derfor tro at KrF over natten, så å si, var blitt et tvers igjennom liberalistisk parti, ideologisk og filosofisk sett. Liberalismen skulle da innvarsle større åpenhet og mer fleksibilitet, generelt – og en åpning for at til og med ateister kunne innta stryene og generalforsamlingene og få diktere partiets taktiske, strategiske og politiske linje fremover.

Man stolte på at liberalismen og åpenheten var fremtidens eneste løsning, nær sagt på alle utfordringer og problemer; for det å være liberal, det var å være god. «Liberal» og «Tolerant» ble løsenordet for partiet, shibboléet og koden, som skulle frelse oss all her og nå, i en stadig mer sekularisert og gudløs verden, for KrF var ute etter å frigjøre mennesker, akkurat som liberalteologien ville frigjøre mennesket fra synden, Gud og den kristne trosbekjennelsen og alle andre doktriner selv.

KrF vil selvsagt ikke kalle seg et liberalistisk parti, men er det, like fullt. Ta f eks abortspørsmålet og statskirkens velsignelser i visse kjønnsspørsmål. Her er partiet klart liberalt – i praksis, og kan ikke være annet. Liberalismen både fenger og fager og medlemmene følger sine ledere som umælende får.

KrF er kanskje det mest liberale partiet når det kommer til islam. Her er blindheten påfallende, men dog ikke uttalt. KrF overlater til enhver å tro på hvilken gud som helst. Det er veldig liberalt, det vil si frisinnet og god, ikke sant? KrF vil være alt og ett på en og samme gang. Men A kan ikke være både A og ikke-A på en og samme gang, hvis man da ikke tenker helt Hegelsk, noe som burde ligge tungt for hjertet å gjøre for en KrF’er.

Men KrF så ikke at alt dette innbød og oppfordret til godhetsposering og til fremme av Emokratiet, og til servilt betinget emosjonell korrekthet. For spesielt interesserte, se, (fortsettelse følge under linkene):

http://neitilislam.blogspot.com/2018/03/stre-hardeide-og-listhaug-i-historisk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/emo-markedet-og-den-maniske-hypermagi.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/03/norge-er-neppe-blitt-tryggere-na.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/04/angsten-for-demokratiet-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/det-nye-store-emosjonelt-korrekte-credo.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/11/emosjoner-er-kanskje-mer-eller-mindre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/01/obama-cares-nar-din-fiende-blir-din-venn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/hva-de-totalitre-vil-ha-deg-til-fle-ved.html

KrF tillot seg selv eller unnet ikke se selv å se det Terje Tvedt så, etter grundige undersøkelser og påvisninger:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/det-internajsonale-gjennombruddet-eller.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/03/terje-tvedt-det-internasjonale.html

KrF så heller ikke – ville ikke, nektet – å se hva Halvor Fosli så:

http://neitilislam.blogspot.com/2020/07/mot-nasjonalt-samenbrudd-av-halvor.html

KrF har med andre ord vært virkelighetssvak parti, et parti i skadelig kognitiv og emosjonell dissonans, i «denyal» eller virkelighetsfortrengning.

Ut fra det «vår venn muslimen» skrev over om KrF som et muggent politisk alternativ, må det være tillatt å spørre: Fins det flere mugne partialternativer?

Tenk på Ap og resten av sosialistene.

Det morsomme for Ap kan være at hvis KrF er muggent, men like vel det beste alternative for visse muslimer, hva må ikke da Ap være? Mer muggent?

Noe å tenke over.

De fleste muslimer vet vi, stemmer rødt, helst på Ap. Disse muslimene må betrakte KrF som et helt uspiselig parti, under alle omstendigheter, men dette er egentlig litt rart, hvis man ikke skjønner at sosialistene ikke har noe som helst imot at muslimene overtar i styrene og på generalforsamlignene, (vi har allerede hørt om det som kalles visse kuppforsøk tidligere).

Det som er klart må være at muslimene først og fremst er ute etter makt, med tanke på en fremtid som ikke ligger mange desiennier unna. Muslimene er selvsagt interesserte i å få inn mest mulig islm og sharia, to nesten identiske størrelser. Og vil Ap nekte dem dette? Nei, ikke hvis Ap er like åpent og liberalt som KrF. Ap har ikke hatt behov for å oppheve noen «bekjennelsesparagraf» i sine vedtekter.

Her kommer bekjennelsen til uttrykk i en vag tilslutning til sosialdemokratiet, en bekjennelse som bekjenner at gud skal holdes utenfor, i alle tilfeller, men mest mulig til fordel for muslimene, som jo må si at de tror på Allah og profeten, dvs egentlig at de tror på sharia.

Muslimene slipper med andre ord å bekjenne noen som helst gudstro for å bli sosialdemokrater akkurat som de slipper å bekjenne seg til den kristne tro i KrF. Det gjør Ap attraktivt, særdeles attraktivt, for her er det makt det dreier seg om, spesielt makt på lengre sikt.  KrF er tafatt og ynkelig og vil egentlig ikke ha noe makt, man foretrekker i stedet for å drive aktiv politikk å produsere sine beleilig valgte ofre.

KrF er formelt intet liberalt eller liberalistisk parti, det er for så vidt bare et verdikonservativt parti, men det er ikke det engang, går man dette litt etter i sømmene. Og i tillegg er det ikke noe rent konservativt parti og i hvert fall ikke noe sosialistisk parti – i teorien. KrF er blitt et prosessparti, et parti som fokuserer det meste på prosessene – den evige liksom-dialog – i håp om å vinne frem på sikt, mens man venter på bedre tider for partiet, dvs på anledninger, tilstander og forhold der folk etter hvert endelig skal forstå og innrømme hvor moralsk fortreffelige representantene deres og de selv er, dvs hvor gode de har vært, hele tiden, mens prosessene pågikk, med stor styrke, men hvor politikk i egentlig forstand ble et hår i suppa og egentlig ikke noe ikke å bry seg om. Og slik ble altså KrF et parti bare for de selvgode, dvs de arrogante, helt uten selv å være klar over hvor dette bar.

Så hva skal en muslim velge? Et muggent parti, eller et parti som er enda mer muggent, slik Ap er, fordi gud her formelt ikke spiller noen som helst rolle?

At så få muslimer velger KrF og heller går til venstresiden, illustrer godt at KrF er blitt et «nobody», eller en «mister nice», et i ett og alt hverken-eller-parti, et håpløst alternativ uten ryggrad og retning, fordi man hadde mistet både kartet. terrenget og kompasset. Og så håpet man på at muslimene skulle svelge både åte, snor og stang!

Ynkelig, er det rette ordet.   

Slik sett gjør muslimen et godt valg, når de velger Ap i stedet for KrF.

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/islamsk-folkeparti-eller-kristelig.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/10/hareide-krf-dnk-en-kommentar-til.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar