fredag 19. august 2022

Når kvinnebevegelsen og NRK vil ha universelle kvinneretter i Afghanistan

Tenk det: NRK bidrar til å fremme kvinners rettigheter, ja, menneskerettigheter i Afghanistan. Jeg hørte en representant for kvinnebevegelsen her i landet si i et intervju i forbindelse med en demonstrasjon for kvinners menneskerettigheter i hovedstaden, at de protesterte mot at Taliban nå hadde fratatt kvinnene disse rettighetene.

Hva behager? Taliban har ikke fratatt noen kvinne i Afghanistan kvinnenes menneskerettigheter.

Å si at Taliban har fratatt kvinner rettighetene er blasfemi. Taliban har tvert mot gitt alle afghanske kvinner sine menneskerettigheter og vil dessuten, kanskje til overmål, til og med, arbeide for at disse rettigheten skal komme alle verdens kvinner til del, så fort som mulig, Og hvis mulig.

Om det er mulig, ja, er et umulig spørsmål, om det altså bare er tomt snakk, for nå vil kvinnebevegelsen i Norge hjelpe Taliban med å innføre helt andre rettigheter for kvinner enn de menneskerettighetene Taliban nå har gitt kvinner i Afghanistan.

Forvirrende? Ja, bevisst. Videre:

Hvilke rettigheter, på hvilket grunnlag, vil Taliban så generøst gi kvinner universelle menneskerettigheter?

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/kairo-de-muslimske-menneskerettighetene.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-universitetet-i-kairo-pa-drstokken.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/dillemma-og-menneskeverd-islam-og-resten.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/08/rushdie-hvem-er-den-neste-du-eller-din.html

Jo, ikke fordi verdenssamfunnet har komet frem til en konsensus, ikke fordi verdenssamfunnet har anbefalt disse rettighetene, men nei, fordi Allah har befalt dem, ikke bare anbefalt disse rettighetene. Ferdig snakka. Taliban tror de har gitt kvinner rettigheter, kvinnebevegelsen og NRK mener tatt disse rettighetene – fra dem.

Selvsagt har kvinnebevegelsen og NRK rett. Men både NRK og bevegelsen opptrer og formulerer seg som om de såkalt universelle spesifikt islamske rettighetene ikke eksisterer. Det er som om sharia ikke eksiterer på alvor. For de menneskerettene talibanene gir, er kort og godt sharia og sharia er evig – best, akkurat som muslimene er det beste folket, som det står i Koranen. Og disse rettene er gitt av Gud, hvis NRK skal være konsekvent, for NRK bruker helt konsekvent å oversette Allah med Gud, akkurat som den kristne redaktør Johannes Morken gjør. Når talibanene nå sier at det er Allah som har gitt sharia og de muslimske menneskerettene, må NRK og bevegelsen oversette med at Gud har gitt sharia.

Ikke rart at de selv er forvirret. Det ser ut for at de ønsker å skape mest mulig forvirring i befolkningen. Og så kan de de si at gud ikke eksisterer, vi tror ikke på ham, og derfor tror vi heller ikke på Allah. Når vi bruker Allah om Gud og Gud om Allah, på måfå, nesten, kommer de liksom fra det med en besynderlig logikk. Allah og Gud er bare en lyd, et tilfeldig navn eller en betegnelse. Ingen tar disse navnene eller betegnelsene på alvor lenger, så hvorfor bry seg? Følgene av denne slendrianen vil imidlertid bli tragiske. Sier du til deg selv at Gud ikke eksisterer, må du si til talibanene at heller ikke Allah eksisterer.  Du har da avslørt deg som en ateist som er verre ute enn bokens folk, dvs de kristne og jødene. Du vil da heller ikke forstå hvordan talibanene tenker og du vil da heller ikke ha mulighet for å forstå hvorfor de mener og gjør det de gjør. Du dømmer deg dermed selv til å gå rundt som en evig fornærmelse mot islam og muslimene, og så kan du sitte der og bli hysterisk over all islamkritikk, intetanende om at det er du som begår blasfemi og derfor «utvalgt» fra evighet av til å måtte drepes, av de rettroende, med full hjemmel i de islamske, bindende skriftende. (NRK og kvinnebevegelsen her har ikke engang et umodent forhold til Gud; de har ikke noe forhold til Gud i det hele tatt. De forstår kort og godt ikke guds-alvor, de kjenner det ikke, - derav all (irrasjonell) mennskefrykt).

NRK og kvinnebevegelsen presiserer ikke hvilke universelle menneskerettigheter man nå vil gi eller allerede har gitt de afghanske kvinner. NRK og kvinnebevegelsen lever i den villfarelse at det fins bare ett sett universelle menneskerettigheter, og at disse bare må godtas som noe virkelig forefonnende og noe som absolutt alle mennesker er bundet av.

https://www.rights.no/2022/08/triksene-i-boka-for-a-innskrenke-ytringsfriheten-og-beskytte-islam/

 Men slik er det ikke. Ikke for Taliban, ikke for islam proper, slik Taliban oppfatter det. Taliban handler, holdner, «tenker» og emoverer på befaling fra Allah, og ikke på anbefaling fra Gud. Det er Allah som vet hva de universelle menneskerettighetene er og hva det går ut på og hva de innebærer og dette er ikke noen vi mennesker kan forhandle oss frem til kunnskap om. Vi kan ikke bare bestemme oss for å følge visse regler som selv proklamerer at de er universelle menneskerettigheter – ifølge Taliban, profeten og islam, proper. Bare de er universelle og trumfer de menneskerettighetene kvinnebevegelsen og NRK nå propagander for. Talibanene appellere heller ikke til samvittigheten eller den typisk vestlige empati, pro tempo. Koranen og sharia står over «slikt». Og hva er kjærlighet? Vel, som vi vet kan Allah ikke attribueres noe som vi kan kalle kjærlighet, i kristen forstand. Kjærligheten kan under ingen omstendighet binde Allah, det ligger i Allah’s monolittiske natur. Allah er fullstendig simpel, helt alene. Det fins derfor heller ingen treenighet i Allah. Når NRK og kvinnebevegelsen vil at talibanene skal gi menneskerettighetene tilbake til kvinnene i Afghanistan, er både bevegelsen og NRK fullstendig forblåste. De skjønner ikke hva de snakker om. Den eneste fornøyelsen de måtte ha er kanskje å skape mest mulig forvirrig blant folk og mest mulig påståelighet innad i seg selv, slik at de slipper å tenke og ta til seg lærdom, om f eks hva menneskerettighetene egentlig handler om hvordan vi kan begrunne dem eller ikke.

Hvilken tragisk forvirring. NRK og kvinnebevegelsen går ut fra som et doxa at det ikke finnes andre menneskerettigheter enn de mennesket selv blir enige om skal gjelde og som menneskene da selv, via representasjon fra sine egne, blant sine egne og for sine egne, vedtar som universelle, fordi de selv kaller dem universelle og derfor gjeldende for alle overalt, til enhver tid. Siden det er hipp som happ for NRK og sikkert store deler av bevegelsen om man sier man tror på Allah er Gud, Jesus Kristus, er det det samme som å befale talibanene at de ikke lenger skal tro på gud, eh, Allah, og heller ikke Gud. Og det er her det butter. NRK og bevegelsen vil bli oppfattet som om de aldri forstå alvoret i dette, og den respekt som burde medfølge av slik forstand.  Derfor vil da også Taliban fortsette med å implementere full sharia, så lenge det går, og så lenge de er villige til å ofre liv for å «få rett» i sine påståeligheter eller sin religionsinduserte intranscigens.  

Det er det siste f eks slike som Annicken Huitfeldt går ut fra, som en selvfølge og det er derfor hun sier at hun ikke var naiv da hun forhandlet med talibanene som kom med privat jetfly til landet, på statens bekostning, på luxusklasse uten et eneste kvinnebein å se, på flyet, (ikke på Huitfeldts bekostning, det skal være sikkert). Hun kunne med andre ord ikke få se til at det var Allah som bestemmer hva kvinners rettigheter skal bestå av. Hun kunne ikke tillate seg å tro at det var Allah som bestemte, og ikke henne, at det var talibanene som hadde Allah på sin side, som bestemte, fordi de fromme, trodde på Allah og gjorde som Allah ville og alltid vil si og befale, uansett.

Se hvordan visse sider av saken behandles fra en vestlig, norsk observatør:

https://resett.no/2022/08/15/beklager-huitfeldt-men-denne-gangen-vet-jeg-ikke-om-jeg-skal-le-eller-grine/

Man kan også si det slik: Huitfeld fornærmer og undervurderer ikke bare Taliban og sharia, men også alle de nordmenn som tror på Gud og ikke på Allah. Jeg tror derfor ikke at hennes vei og naivitet er særlig forstandig eller empatisk eller produktiv, snarere tvert imot.

Og dette er en dårlig og voldelig tragedie, men NRK og kvinnebevegelsen tør ikke se det. På sett og vis har kvinnebevegelsen og NRK nå sagt at de ikke tror på gud. Det er derfor de begge, inklusive Annicken, selvsagt, er naive, fordi de altså ikke tror på gud. De tror bare på mennesket, at mennesket på bunnen er godt (selv om det er både synder og rettferdig samtidig: en foreldet tanke) og at Kjærlighet er gud. Ja, til og med at kjærligheten er Gud, med stor bokstav.

Selvsagt kan ikke Taliban tro på dette; ja, de må avvise en slik tro, en slik illusjon, på det meste bestemte og det må bevise dette og vise at de ikke tror på det, i praksis. De velger å følge Allah og profetens ord til punkt og prikke, for at så mange som mulig skal kunne havne i den allahianske himmelen, og ingen andre steder, (som f eks i Vesten). Derfor gir de nå alle afghanske kvinner tilbake sine menneskerettigheter.

Kvinnebevegelsen og NRK vil ikke tro at det jeg her sier er sant. De vil ikke, kan ikke og ønsker ikke, for alt hva det selv ser seg som verdt, ifølge dem selv og De vestlige, universelle menneskerettighetene, som de nå antar ikke er gitt oss av gud, men av mennesket selv, (hvilket selvsagt er en annen illusjon).

Men hva skjer med illusjoner? Jo, de står for fall og alle vet dette, fordi det er såre klokt sagt, så menneskelig formulert og menneskelig vist sagt. Få i dag vet at det er Gud selv som sier dette. )Jeg vet ikke om det til og med står i Koranen). Men dette bryr ikke NRK, kvinnebevegelsen og stort sett alle i Vesten i dag.

Derfor forstår vi heller ikke Taliban, og slett ikke kvinnenes stilling i dag, i Afghanistan. Vi forstår ikke at kvinner i Afghanistan faktisk nå er underlagt Allah og ikke menneskelig «klok og vis» tale, og våre menneskerettigheter, som springer ut av fornuften, tror man, og ikke ut fra Allah. Heller ikke springer menneskerettigheten – de vestlige - ut av Gud, men mer ut fra fornuften, tror NRK og kvinnebevegelsen i Vesten.

Vi – inkludert NRK og kvinnebevegelsen – har ikke det språk og de begreper som skal til for å forstå alt dette i dag. Vi har derfor på en måte mistet forstanden, som er den evne vi har til å formulere nettopp begreper, slik Kant sier. Vi har med andre ord mistet både forstanden og fornuften, men uten at vi forstår det, at vi altså lider av en katastrofal mangel i våre sinn og i den måten vi tenker og forholder oss til verden og menneskene på. NRK og kvinnebevegelsen lar seg derfor styre av det jeg kaller emosjonelt servilt betinget korrekthet. Det var f eks helt korrekt å behandle talibanene på første klasse, som om det dette var en menneskerett talibanene hadde til å bli «individuelt» - som hellige enkeltmennesker i gruppe, med uavhendelige og ukrenkelige rettigheter  - behandlet med den største menneskerettsrespekt som tenkes kan. Når så Huitfeldt ble skuffet over talibanene, ble hun skuffet fordi de ikke var takknemlige nok, og fordi de ikke holdt sine løfter om å gi kvinnene flere rettigheter enn de har nå, ut fra de befalinger som foreligger og som gud (Allah) har befalt.  Hun hadde med andre ord vært naiv, selv om sier at det ikke var tilfelle, nei, hun hadde ikke vært naiv, uttrykte hun, med overbevisning. Fordi hun ikke kan få seg til å tror på hverken Gud eller Allah. Og gjør man ikke det, er resultatet gitt på forhånd: Hovmod står for fall, enten det er mennesket selv som sier det eller om det er både Gud og Allah. Men det er nettopp dette hverken NRK, kvinnebevegelsen eller etablissementet som sådant ikke tror på i dag. De har ikke forstand på det. De har ikke begreper om det. De har simpelt hen ingen gudstro annet enn den som forguder mennesker, og dette er det som da er sann vantro – men uten at disse forstår dette. De handler ut fra et tankeparadigme forankret i totalt og «universell» gudsløshet og «vantro», og det er dette vår kirke i dag ikke makter å fortelle dem og belære dem om.

Hege Storhaug: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) var raskt på banen etter terrorattentatet mot Salman Rushdie (ja, vi sier terrorattentat for vi vet hva vi ser og hører, og vi kjenner historien til Salman Rushdie). Dette var Støres hovedkommentar:

– Vi vet ennå ikke noe om motivet for angrepet, men det vil uansett leses inn i debatten om religionskritikk og ytringsfrihet, der Rushdie har vært en viktig stemme gjennom tiår.

Denne tåkete og feige uttalelsen føyer seg inn i et norsk politisk mønster som er skapt i årene etter fatwaen lød fra Khomeini i 1989.

Uttalelsen minner om de kloke ordene til Rushdie, som går rett inn i den islamske offerrollens kjerne:

«Den klassiske retorikken fra muslimer er at mens de nekter folk sine rettigheter, hevder de at det er de som blir nektet rettigheter.

Mens de forfølger mennesker, hevder de selv å bli forfulgt.

Mens de oppfører seg voldsomt fornærmende, hevder de at det er de som fornærmes.

De har snudd helt opp-ned på verden.»

https://www.rights.no/2022/08/rushdie-saken-angsten-eter-den-politiske-sjelen/

Ja, det er ganske utrolig. Og det er derfor talibanene får det som de vil, inntil videre. Fordi vi har glemt det juridico-religico paradigmet som i dag er fraværende i våre tanke- og emosjonsmønstre og i alle de former dette gir seg i, i det daglige, i vår «doxa», i vår innbilling, forfengelighet, godtroenhet, selvgodhet og vår selvforherligelse. Vi forstår ikke at islam er «deen» eller «din».

http://neitilislam.blogspot.com/2015/01/om-hvorfor-det-gar-sa-galt-om-islam-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/05/om-det-begredelige-europaradet-kairo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/den-feige-redaktr-johannes-morken.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/galleri-stefanus-stiller-ut-seg-selv.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/menneskeverd-og-natur-rett-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/she-is-in-danger-she-is-not-dangerous.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/gule-vi-aldri-ta-selvkritikk-i-sin.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/den-kristne-hypermagi-og-den-vestlige.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/06/tilfyelser-om-hypermagi-og-hypermoral.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/07/mer-om-hypermagi-emosjoner-flelser-spor.html

http://neitilislam.blogspot.com/2015/01/den-nye-magikeren-hypermagikeren.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/08/sindre-bangstad-rise-of-islamophobia.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/mer-om-relativisme-toleranse-etc.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/12/ytterligere-klargjring-av-hypermagi-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/06/hat-og-hatprat-hets-skikane-fobi.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/11/m-michelet-og-merkel-to-hypermagikere.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/nar-de-gode-ma-produsere-seg-sin-ofre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/dipus-den-kollektive-slavemoral.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/is-moren-og-den-nedsmeltende-stat.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/something-very-rotten-growing-i-denmark.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/02/det-nye-viet-et-vi-av-tilskuere-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/08/mellomkirkelig-rad-et-rad-besatt-av.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/trump-hypermagi-makt-avmakt-et.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/hvem-sier-du-at-jeg-er-et-lite-dykk-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/den-kristne-hypermagi-og-den-vestlige.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/definsjon-av-hypermagi-og-hypermagiker.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/10/nar-en-ordfer-gar-helt-sap-blir.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/02/nar-var-hypermagiske-elite-burde-ga-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/09/tarjai-gilje-barmhjertig-eller-bare.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/det-nye-store-emosjonelt-korrekte-credo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/de-emosjonelt-korrektes-credo-i-praksis.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/den-farlige-leken-fortsetter-og-ker-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/03/ufarliggjring-av-det-farlige.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/11/emosjoner-er-kanskje-mer-eller-mindre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/09/tankeforutsetninger-og-det-juridico.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/avradikalisere-radikaliserte-om-vestlig.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/08/flger-med-vestens-krig-mot-vesten-pa-hrs.html.

Se spesielt denne om det man kan kalle kristen rettighetsimperialisme:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/johannes-morken-en-liten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/nar-martyren-stefanus-blir-gjort-til-en.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/rushdie-hvem-er-den-neste-du-eller-din.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/nar-martyren-stefanus-blir-gjort-til-en.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/med-johannes-morken-mot-den-moralske.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/04/karen-armstrongs-illusjoner-om-oss-om.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/bertrand-russel-m-fl-parafrase-fiksjon.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/norsk-islam-fact-or-fake.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/07/jonas-gahr-stre-pa-nippet-nr-en-ddsdom.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/er-faktisk-janteloven-i-virksomhet-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/om-en-kronikk-en-kritikk-en-dramatikk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/05/allah-gud-og-utvik.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/johannes-morken-en-liten.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/08/med-johannes-morken-mot-den-moralske.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/08/nar-martyren-stefanus-blir-gjort-til-en.html

http://neitilislam.blogspot.com/2012/08/gules-ideelle-fordring.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/02/nyformulering-av-rasismepragrafen-et.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/09/martin-schulz-eu-og-rasismepragrafen.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar