fredag 5. august 2022

Johannes Morken - en liten rettighetsdiktator som får det store armslag han trenger i avisen Dagen

Hvorfor vil redaktør Johannes Morken gjøre seg til en universell rettighetsdiktator for alle land i verden, bortsett fra i de muslimske landene?  Går han med en liten klump av stormannsgalskap i magen? Og hvorfor heier en såpass saklig avis som Dagen denne redaktøren frem, som om han var en ny Messias, eller Fredsfyrste, som nå endelig er i ferd med å lande ned fra skyen?

Vel jeg tror ikke Morken er gal. Han er klart innafor normal-området i dag, hvor det i visse kretser er normalt å kansellere eller utestenge folk fra egne tilsynelatende frie diskusjonsfora, som f eks facebook, eller det nå nedlagte Verdidebatt. Og ikke minst: Johannes Morken er helt ved sine fulle fem og derfor strafferettslig ansvarlig for forsettlige gjerninger. Han kan også klart underlegges objektivt ansvar eller uaktsomhetsansvar.

Siste utestengelse er fra facebook. Her, forteller Morken, ble siden hans på face, altså, besøkt av en hindunasjonalist som meldte seg med kraftige utfall, se Dagen 030822. Nasjonalisten stemplet de abrahamittiske religionene kristendom, islam og jødedom som «nazireligioner» som det ikke er plass til i India … Han slo fast at Russland og Kina kaster ut frivillige organisasjoner … han kom med følgende: "Følg grunnloven eller forsvinn fra India … grunnlovsendringer vil bli gjort i fremtiden".

Morken viser i det hele tatt liten vilje til å se det som skjer i India ut fra den historie av ufattelig mye og grov vold og supremaschisme hinduen har vært utsatt for fra islamske erobrere opp gjennom tidene. Han bidrar dermed til å skape om islam til å være et ahistorisk fenomen, også her i Vesten, selvsagt. Dermed tror han at han etter beste evne kan uskyldiggjøre eller renvaske islam for all fremtid, uten å ha spurt islam eller islamske skrifter om lov.

(Her må det med en gang sies at Morken her selv faller for eller i praksis her bekrefter forestillingene om «de tre abrahamittiske religioner», hvilket er forestillinger konstruert i den hensikt å gi folk inntrykk av at islam er kompatibel med kristentroen og jødedommen, som er det mest sannsynlig å tro at han forsøker på. En slik forestilling bygger imidlertid på rene illusjoner, formulert av krefter som til og med innrømmer at de går inn for å dekonstruere hele Vesten og de vestlige fundamenter. Vi ser derfor iherdige forsøk fra slike som Morken på å skape en overgud som har lite hvis noe i det hele tatt felles med JHWH og den treenige og inkarnerte Gud, og i denne sammenhengen dessuten betegnelsen «gudshus» som kan romme alt og ingenting, helst bare ikke den spesifikt kristne og judeokristne Gud). Se denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/07/gudshus-som-politisk-synergisme.html

Og se for all del denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/paven-media-ateistene-venstresiden-og.html

Videre med Morken: Dette er akkurat det vi og Indias muslimer har å frykte, skriver Morken. Han regner så opp land med en farlig nasjonalreligiøs agenda, som f eks Myanmar, hvor brutaliteten fortsetter. Han har flere ganger tidligere i Dagen skrevet om det han ser på som den «vederstyggelige» hindunasjonalismen i India og mange av hans artikler ser ut til å være innkjøpt av Dagen for anledningen.Vi har tidligere kommentert mange av disse artiklene. Morken går også sterkt ut mot Kina for brudd på menneskerettighetene og ikke minst Putin og den russiske patriarken Kyrill, som begge fortjener å bli henvist til et helt annet sted, (på Morkens befalinger, befalinger som kanskje unnskyldigs nok har form av evige studentresolusjoner og appeller man skulle tro var formulert av Stalin eller Lenin selv).

Morken skriver: I kampen om verdensordenen må Vesten blankpusse egne idealer sik at menneske -rettighetene ikke underordnes samarbeid med land som massivt bryter dem. Dessverre uteblir blankpussingen skriver Morken. Han viser til at USA har fjernet Nigeria fra sin verstingsliste og at Putin bl a innynder seg hos Saudi-Arabia’s Mohammed Bin Salman. Biden sammen med fler andre vestlige toppfolk trygler nå prinsen om mer olje som sikkerhet ved bortfall av russisk gass. Så mye – eller lite – var prinsippene verdt, skriver Morken. Det er dessuten økende frykt for at regjeringen i India vil gjøre India til et land kun for hinduer.

Men her er rosinen i pølsen for Johannes Morken: «Med Verdenserklæringen for menneskerettigheter laget det globale samfunnet et nytt verdifundament etter den andre verdskrigen. Vi hadde sett hvilket helvete verden var blitt utsatt for av regimer som fornektet menneskets verd og rettigheter. På område etter område er menneskerettigheten blitt utviklet», skriver Morken. Vi ser brutale motkrefter og i India ser vi et antimuslimsk hysteri, sier han. I Russland ser vi at en religiøs leder velsigner brutaliteten. Morken siterer at «hatet er blitt normalisert» og at den paramilitære, hindunasjonalistiske organisasjonen RSS vil befri India for kristen og muslimer.(Innebærer dette deportasjon?)

Det springende punktet er: Kjenner i det hele tatt Johannes Morken  til «Den muslimske menneskerettserklæringen? Hvis Morken kjenner den, og utelater den bevisst i artikkelen, så er Morken ikke redelig og heller ikke sannferdig. Han kan beskyldes for å være «will-fully- blind». Han kan også mistenkes for å lide av irrasjonell frykt for islam og det jeg kaller servilt betinget emosjonell korrekthet.

Tro det eller ei: Morken gjør alle muslimer verden over en stor urett ved å holde "de muslimsk menneskerettene» utenfor, som om muslimer var barn som ikke må få høre sannheten. Det samme gjelder også vi vestlige; vi skal behandles som barn, vi skal ikke tro at muslimer har noen annen erklæring enn vi, en annen og verre erklæring, - for det er "forbudt" å tenke. Hvis vi ikke er snille barn på Morkens premisser, er du «utafor» det gode selskap av – egentlig – supermoderne hypermagikere og suprarasjonaliserende og komplett serviliserte emotivister ellr emosjonalister.

Derfor forfeiles også hans kritikk av de regimene som nå vitterlig bryter Vestens menneskerettserklæring og våre, ikke muslimske, fundamenter. Morken vil ha oss til å tro at den muslimske verden bygger på de samme fundamentene som oss, men der tar han sørgelig feil, dessverre. Han synes ikke interessert i å rette opp dette mistaket i noe av det han skriver og som avisen Dagen skriver under på, ved å gi ham så stor plass han nå engang velvillig blir tildelt.

Jeg tror Dagen kommer til å angre dette samrøret med Morken. Dels fordi målgruppen hans primært synes å være svært påvirkelige sentimentale ungdommer med tendens for retorisk hysteri og behov for underkastelse på Utopia. Når han i tillegg er så frekk å påstå, i kjent bombastisk stil, at Boris Johnson, Emanuel Macron og Joe Biden (nærmest, hvis ikke helt) har kastet vrak på dine idealer, er det fare på ferde.For dette stemmer selvsagt ikke med realitetene.

Joda, slik jeg ser det, går Morken med en liten diktator i magen, en diktator som gjerne vil oppfattes som selve hjemmelen for og begrunnelsen for rettighetsimperialismen. Han tror at fravær av f eks saklig islamkritikk skal løse både Vesten og den islamske verden selv sin problemer nettopp med åpne sinn og skinn for islam. Samtidig nekter han seg selv å se den vanskelige stilling den Den russisk ortodoxe kirke i Russland befinner seg i, en kirke som funderer sitt forhold til staten på eldgamle kristne tradisjoner og kirkefedrenes teologi. Han virker helt stengt for den oppfatning at forholdene internt i visse land faktisk kan rettferdiggjøre myndighetenes hardhendte fremferd også i forhold til folkeretten og internasjonal lov. Morken ser ut til tro at han selv er autorisert – i egen selvhøytidelig person -  til å utøve universell jurisdiksjon i egen person overalt hvor han finner de minste brudd på menneskerettighetene. Han burde derfor jekke seg ned i stedet for å overdrive den betydning han selv mener tilkommer ham selv.

Når han så kritiserer statsledere for å besøke og forhandle med stater hvor det -riktig og sørgelig nok - foregår brudd på menneskrettighetene, gjør han seg til en storpolitisk aktør uten å fortjene rollen, som han ser seg selv i – i seg selv et tegn som tyder på en viss stormannsgalskap og dermed også en form for generell realitetsbrist. Han gjør seg til en latterlig og ansvarsløs politiker som ikke skjønner hva politikk er og gjør seg dermed til en narr som pukker på sin ideelle fordring, hvorpå han da også selvsagt gjør seg selv til el av problemet, ikke løsningen.

https://neitilislam.blogspot.com/2010/12/islams-rasjonalitet.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/05/allah-gud-og-utvik.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/med-redaktr-andreas-morken-i-mosul.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/med-johannes-morken-tett-innpa-men.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/redaktr-tarjei-gilje-dobbelt-korrekt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/om-en-kronikk-en-kritikk-en-dramatikk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/jakten-pa-hypermagien-fortsetter-med.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/helt-gyselig-om-folkemord-i-den-kristne.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/nar-hjernene-herjer-med-sin-iboende.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

Hvilken gud tror vel Morken på?

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/redaktr-johannes-morken-slar-til-igjen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/05/om-det-begredelige-europaradet-kairo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/kairo-de-muslimske-menneskerettighetene.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-universitetet-i-kairo-pa-drstokken.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/muhammed-den-samme-i-gar-i-dag-og-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/11/hodne-saken-er-islam-et-politisk-parti.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/menneskeverd-og-natur-rett-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/red-johannes-morken-forklarer-folkemord.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/dillemma-og-menneskeverd-islam-og-resten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/norsk-islam-fact-or-fake.html

«When anyone studies a little or pays a little attention to the rules of Islamic government, Islamic politics, Islamic society and Islamic economy he will realize that Islam is a very political religion. Anyone who will say that religion is separate from politics is a fool; he does not know Islam or politics». Ruhollah Khomeini :

https://neitilislam.blogspot.com/2016/11/hodne-enig-med-khomeini.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/06/islams-mange-masker.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/the-great-mystery-alister-mcgrath-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/09/redaktr-johannes-morken-nok-engang.html

Muslima Lena Larsen assosierer Hege Storhaug med nazismen:

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/hege-storhaug-lena-larsen-islamk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/03/terje-tvedt-det-internasjonale.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/det-internajsonale-gjennombruddet-eller.html

https://neitilislam.blogspot.com/2017/11/hvis-gud-vil-eller-allah-hjernen-bak.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/flger-med-vestens-krig-mot-vesten-pa-hrs.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/07/gudshus-som-politisk-synergisme.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/07/stefanusalliansen-dreper-langsomt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/07/india-en-voldsom-oversikt-i-mte-med.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/er-redaktr-johannes-morken-fascist.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/nar-stefanus-misbruker-tom-holland.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/sann-kristen-resolusjon-mot.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/den-feige-redaktr-johannes-morken.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/galleri-stefanus-stiller-ut-seg-selv.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/noe-brenne-for.html

 

En ytterligre oppsummering:

Morken, vitne til vanvidd, sitater, begrunnelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/den-totalitre-johannes-morken-belrer.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/frelsesarmeen-ny-info-ny-vudrering.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/nar-frelsesarmeen-anklages-for.html

Morken og armenerne:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/red-johannes-morken-forklarer-folkemord.html

Viktig oversiktsartikkel:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/nar-visse-kristne-blir-fdselshjelpere.html

Frelsesarmeen:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/01/nar-frelsesarmeen-anklages-for.html

Morken, norsk dhimmi?:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/mr-dhimmi-andreas-morken-med-norske.html

Morken i Egypt, biskop …

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/med-johannes-morken-tett-innpa-men.html

Morken, Gilje, Trump, prestestyre, gudshus:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/08/feel-good-kameratene-gilje-og-morken.html

Morken, Iran, presteskap som ikke finnes, prestestyre, huskirker:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-red-morken-i-iran-om-huskirker-og.html

Morken, Kina, konsentrasjonsleire:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/stefanus-stiftelsen-dagen.html

Morken i Tyrkia:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/et-morkt-mrke-midt-pa-dagen-i-dagen.html

Morken, Irak, ikke deres vei som er falsk … :

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/06/stefanus-magasinet-og-martyrene.html

Morken i Nigeria …

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/med-morken-og-de-andre-i-nigeria.html

Morken, juntaen, myanmar, borgerkrig:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/mot-borgerkrig-i-myanmar-i-hvem-sin.html

Myanmar:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/05/morken-for-vpnet-forsvar-eller-angrep.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/den-kristne-hypermagi-og-den-vestlige.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/afghanerne-og-oss-flyktninger-asylskere.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/er-islam-taliban-eller-er-taliban-islam.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/vil-vestlig-emotivisme-delegge-vesten.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/morken-forklarer-libanon.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/09/redaktr-sammenligner-myndighetenes.html

I Afghanistan:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/09/stefanus-og-johannes-morken-i.html

Om kjønnsulikhet eller likhet?

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/morken-kjnnsblindhet-og-manglende.html

Dagens bønn om bønn for muslimer; http://neitilislam.blogspot.com/2021/04/om-en-formaning-om-be-for-alle-verdens.html

Morkens bønn:«Det er viktig å opptre klokt og ikkje provosera i utide». https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/er-det-snart-dagen-for-dagen.html

Morken og hindunasjonalismen:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/nar-muslimene-forstar-det-visse-kristne.html

Morken i Russland: https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/nar-redaktr-johannes-morken-lper-islams.html

Morken i Tyrkia, Erdogan, link

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/et-morkt-mrke-midt-pa-dagen-i-dagen.html

Morken, Trykia, Erdogan – den nådeløse Morken:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

Se min fil: Morken; Tyrkia kaster ut: https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

Morken i Iran: https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/redaktr-johannes-morken-om-fengsling-i.html

Morken og «Paveforkynnelse»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

Morken og kristne i MØ:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/ma-de-kristne-i-m-lide-mer-for-at-vi.html

Morken kjønnsblindhet – manglende islamkritikk:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/morken-kjnnsblindhet-og-manglende.html

Med Morken på tiltalebenken – pandemien: Mange linker til Morken-relaterte artikler:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/med-redaktr-morken-pa-tiltalebenken.html

Vi har skrevet en del om Johannes Morken-relatert gjøren og laden tidligere her på bloggen:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/chaudhrys-islamske-logikk.html - om «islamsk logikk»

https://neitilislam.blogspot.com/2012/09/hadia-tajik-u-kulturminister.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/nar-redaktr-johannes-morken-lper-islams.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/05/johanes-morkens-paskebudskap-den.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html - :

en link som bl a beskriver Morkens selvforherligelse.

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/johannes-morken-kina-islam-og-kristendom.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/fordmmer-drap-men-ikke-betingelsene-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html - mangler kristne redaksjoner mot til å kritisere islam?

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - Selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/bare-plass-for-de-politisk-og.html

Morken ber partiene og andre ta på seg «internasjonale briller»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/det-liberale-det-iliberale-og-det-mulig.html

«Holocaust i Kina» ifølge Morken:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/holocaust-i-kina-iflge-morken.html

Her en gjengivelse av Tajiks kronikk og kritikken av kritikken som førte til utestengelse på livstid:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/om-en-kronikk-en-kritikk-en-dramatikk.html

Se spesielt denne som gjengir Tajiks kronikk og kritikerens tekst:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

(Here går det frem at vår «predikant» ikke går av veien å akseptere og faktisk underskrive på uttalelser som ikke kan karakteriseres som annet enn hatprat og forsøk på karakterdrap).

Med Morken i Mosul:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/med-redaktr-andreas-morken-i-mosul.html

I India:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/07/indisk-nasjonalisme-nok-en-gang-i-dagen.html

Morken forklarer folkemord med religion:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/12/red-johannes-morken-forklarer-folkemord.html

Morken om iranske huskirker:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-red-morken-i-iran-om-huskirker-og.html

Morkens artikkel i utdrag: Vernar hjernane bak påsketerroren

Regjeringa på Sri Lanka som slår beinhardt ned på demonstrasjonar, er den same som vernar dei verkelege hjernane bak terroren påskedag i 2019, av Johannes Morken redaktør i Stefanusalliansen

Publisert: 10.04.2022.

Sri Lanka opplever ei alvorleg økonomisk, sosial og politisk krise. … Regjeringa har brukt antiterrorlova mot demonstrantane. Tryggingspolitiet har brukt både tåregass, vasskanonar og unntakstilstand. …

… For tre år sidan opplevde Sri Lanka terror… Kring 270 menneske vart drepne. …

Bombene gjekk av kvart på ni om morgonen. I ei av kyrkjene, Zion-kyrkja i Batticaloa …

Ei lokal islamistgruppe fekk skulda for det samordna terrorangrepet … Ein tidlegare politisjef og ein tidlegare forsvarssjef er blant dei 25 tiltalte, … Kyrkjene på Sri Lanka skuldar regjeringa for å verna dei verkeleg ansvarlege.

… Stefanusalliansens partnar stiller seg bak kritikken og seier at det er lenge sidan sanninga om noko som helst har komme for ein dag på Sri Lanka. …

På den andre sida synest det å vera stor entusiasme hos regimet for å prøva å skremma dei religiøse minoritetane i landet der fleirtalet er buddhistar.

Terroren i 2019 er brukt som orsaking for å stramma kontrollen med og overvakinga av alle minoritetar, også kristne.

Dagens regjering fekk makta etter valet i november 2019 – eit halvt år etter påsketerroren. Det er den same politiske konstellasjonen som erklærte ein brutal og blodig slutt på borgarkrigen …

Diverre har mange fortrengt offera etter påsketerroren i 2019.

Det er eit buddhistisk-nasjonalistisk regime som vil vinna kampen mot religiøse og etniske minoritetar. Regjeringa er frå før kjent for brot på menneskerettane og for systematisk å innskrenka rommet for minoritetar. Det forklarar også regjeringa dei siste vekene har gått hardhendt fram mot demonstrantar og journalistar. Dette er eit regime som gladeleg set menneskerettar til side for å verna seg sjølv.

Diverre har mange fortrengt offera etter påsketerroren i 2019.

… Stefanusalliansens partnar har utført eit stort hjelpearbeid, både i den akutte fasen og meir langsiktig etterpå.Det har vore sterke motsetnader mellom leiinga i den katolske kyrkja og dei evangelikale kyrkjene. Kardinalen har ope kritisert dei sistnemnde, mellom anna for det han hevdar er uetiske konverteringar og for at dei skadar «den religiøse harmonien» i landet.

… I åra etter at borgarkrigen tok slutt i 2009 har buddhistiske ekstremistgrupper gått til valdelege angrep på muslimar og til systematisk forfølging av hindusamfunnet og det kristne samfunnet. No har dei tre samfunna i aukande grad funne saman i politisk påverknad for auka trusfridom.Så går vi altså inn i påskehøgtida. Frå vår partnar på Sri Lanka lyder oppmodinga: Be for Sri Lanka. …

https://www.dagen.no/meninger/vernar-hjernane-bak-pasketerroren/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar