fredag 8. mai 2020

Om det begredelige Europarådet, Kairo-erklæringen og islam


Har det nå gått opp for Europa hva islam er? Svar: Neppe. Europarådet – et «tullerusk lommerusk- råd» i nærkontakt med EU  - kommer med et råd – men rettet til hvem og for hva? – som viser at Europa hverken har forstått eller kommer til å forstå hva islam er, og hva islam kommer til å innebære. Så hva skal rådet være godt for? Rådet nøyer seg med å gå «koranistisk» til verks og har undersøkt saken på rent – vestlig - formaljuridisk grunnlag at den islamske juss omsatt i politisk praksis der den såkalte Kairo-erklæring skal gjelde, strider mot alt grunnleggende sivilisatorisk og vestlig. Europa har dermed - tilsynelatende - bestemt seg for hvordan folk skal betrakte islam og dermed forholde seg til islam, i det daglige, i det konkrete- overalt og til enhver tid, Vi ånder, lever og beveger oss i vestofobiens eller oikofobiens fangarmer

Ingen land i Europa i dag vil nå sette seg ned å implementer en politikk basert på de uttalelsene Europarådet nå er kommet med. For en slik politikk ville bli oppfattet som ikke bar antiislamsk, men også som direkte muslimfiendtlig, og en implementering da som rettet mot hvert enkelt individ av muslimsk tro og bakgrunn. Skulle Europarådet ha oppfordret andre land, hvor det nå måtte være på kloden, om å implementere en poitikk som bygget på den forståelse av islam som rådet nå offisielt og formelt har tilegnet seg, ville de fleste ha gått amok i forferdelse over at noen i det hele tatt kunne tillate seg å tenke noe så følt om noe som virkelig er så fælt som rådet nå endelig – men altså altfor sent – har følt seg presset til å uttale seg om. For frivillig har ikke rådet gjort dette, paralysert som det er, av vesen, når det gjelder å stå opp nettopp for Europa, som rådet selv hevder å ville og skulle beskytte, fordi det jo er selve rådets hjemmel, legitimitet, eksistensberettigelser og  –både formelle og reelle - hensikt. Europeiske politikere skjelver i skjørter og bukser ved tanken på at de virkelig skulle en potensiell fiende mot seg, et folkehav av muslimer på nå rundt 1. 5 milliarder, pluss olje og en viss guddomsbetinget forakt for døden, og til og med en beviselig «elsk» for døden, rundt om på kloden. Nå. Om litt blir det «verre», ikke bedre. Det ligger i kortene, dvs i «paragrafene», de passivt maniske og nærmest aggressivt obligatoriske unnvikelsene. Pluss i den akk så utbredte banal feighet som vi ser råde grunnen overalt. (For vi vet ikke lenger hvem vi er, hva vi har å forsvare og hvem og hva vi trues med å bli redusert til ruin og ruiner av).

Å handle politisk på det grunnlag og det råd Europarådet kommer med, ville gjøre det optimalt opportunistisk «riktig» og svært lett for alle som hater Vesten å beskylde nettopp Vesten for å lide av en malignent kollektiv og massiv rasistisk islamofobi, dvs en patologisk- eller sykdomslignende tilstand, en tilstand politikere flest nærmest er syklig livredde for å bli assosiert med – i seg selv et sterkt invalidiserende symptom som bare metastaserer seg i stadig hurtigere tempo, helt uten at noen merker det eller overhodet lar seg merke av prosessen. Ikke engang pavens hyllest av islam synker inn, se denne avsløringen her. Pavens hyllest burde vekke noen og enhver opp fra de døde.

Europarådet med sin aktuelle uttalelse om at islam ikke er forenlig med fundamentale vestlige, demokratiske prinsipper, kommer altfor sent; den kommer retroaktivt, ikke pro-aktivt; rådets uttalelse har lenge vært kjent og forstått ikke bare blant islamkritikere, men også blant store deler av den europeiske befolkning, blant folks som mer eller mindre er blitt lært opp til eller oppfordret til å gi stadig mer «fan», slik Fuggeli formulerte det.  sitat og Hodne, Marcuse og Fuggeli.  Ikke rart da at noen til slutt fant det både beleilig og betimelig å stille Europarådet til veggs med noen direkte spørsmål som altså kom for sent, men spørsmål som allerede har vært besvart for lengst, og så lenge islam har eksistert som «aktør» på verdensarenaen de siste 1400 årene.  

Europarådets forsinkede uttalelse – og forsinkede erkjennelse – kommer ikke til å endre noe hverken med hensyn til hva folk tenker om islam eller, hva islam tenker om seg selv eller med hensyn til hvordan politiker i hele Vesten i dag vil oppføre seg i forhold til selve spørsmålet – og problemet, nemlig spørsmålet om hva islam er og hva islam vil innebære i seg selv    

I februar i 2014 skrev Nei til islam: For noen år siden kom et forslag fra en brite innvalgt til EU parlamentet om å tilby muslimer å underskrive et "charter" som i praksis betyr av man avstår fra å tolke en del av Koranen bokstavelig. 
Etter at forslaget ble fremlagt, er det blitt lite diskutert i media, både i utlandet og her, ja, spesielt lite – dvs at diskusjonen har vært helt fraværende - her i Norge selvsagt, - for noen vil lukte «rasisme» eller diskriminering i den godhetens navn. Et tilsvarende forslag fra en norsk stortingsrepresentant, er rett og slett utenkelig.

Erklæringen er mye mer omfattende og gjennomgripende enn den troskapsed til Norge som alle nye statsborgere av Norge nå får tilbud om skrive under på. For psykopatiske aktører med Koranen i hånd, og med virkelig skumle eller konkrete, materielle jihadistiske hensikter, hjelper den antakelig lite med tanke på å stoppe slikes fremmedhat med en slik troskapsed eller trosskapsløfte. Den kan lett ses på som en hån og en krenkelse for dem, og derfor helt uten betydning. Men, men. At Erklæringen – eller Charteret – foreligger, er en betryggelse i seg selv og vitner om at i hvert fall noen våger, (der andre tier). Men også at det virkelig koster å våge noe også i dag, om ikke livet, i første omgang.
Hvorfor har ikke skandinaviske media fått med seg dette?  Er dette en god ide som bør innføres i Norge? her på bloggen og her om charteret, Batten m m, og om charteret på HRS

Vi skrev altså ovenstående i 2014, etter at saken hadde sydet noen år i mange politiske miljøer rundt omkring i Europa. Tankene bak charteret har imidlertid selvsagt ikke slått hverken an, inn eller ut. Vi står på stedet hvil og ligger for så vidt fortsatt på «lit de parade» - som kultur og sivilisasjon - på forskudd. Vi består av demokratier som ikke klarer å levere; vi lever i demokratier som fungerer «by default», ved ikke å levere. Og Europa vil ikke overleve lenger i og med rådets «syndsbekjennelse»; Europa vil bare forsterke sin egen undergansvilje enda mer enn før, i sin emosjonelt betingede, servilt korrekte og påtatte og derfor direkte destruktive sekulære fromhet.

Vi sakser her fra Resett:

Europarådet har slått fast at islam generelt ikke er forenlig med menneskerettigheter og demokrati. Rådet uttrykker også sterk bekymring for at sharia skal bli en del av medlemslandenes lovverk eller rettslige praksis. (Låntatt fra Henrik Sundt her).
Den nederlandske rådsrepresentanten Pieter Omtzigt stilte i 2014 følgende spørsmål til rådets ministerkomité:

To ask the Committee of Ministers:
– Whether the Committee of Ministers shares the view of the Grand Chamber that “sharia is incompatible with the fundamental principles of democracy”
– Whether the European Convention on Human Rights and the Cairo declaration are compatible with each other: can a country strictly observe both the Cairo declaration and the European Convention on Human Rights?

I Europarådets resolusjon 2253 fra januar 2019 besvares hans spørsmål, og rådet slår fast følgende:
The Assembly considers that the various Islamic declarations on human rights, adopted since the 1980s, while being more religious than legal, fail to reconcile Islam with universal human rights, especially insofar as Sharia is their unique source of reference. 

This includes the 1990 Cairo Declaration on Human Rights in Islam, which, while not legally binding, has symbolic value and political significance in terms of human rights policy under Islam.
Kairo-erklæringen fra 1990 er islamske lands respons på FNs Menneskerettighetserklæring fra 1948. Kairo-erklæringen danner grunnpilaren for Organisasjonen av Islamske land (OIC) som består av 57 medlemsland med ca 1,8 milliarder innbyggere.
Europarådet oppfordrer Albania, Aserbadsjan og Tyrkia til enten å trekke seg helt fra Kairo-erklæringen eller å ta initiativet til en revisjon av den for å bringe den opp på nivå med Den europeiske menneskerettskonvensjonen. Videre er rådet også svært bekymret over hvordan sharia-lovgivning har fått fotfeste i europeiske land:

The Assembly is also greatly concerned about the fact that Sharia law – including provisions which are in clear contradiction with the Convention – is applied, either officially or unofficially, in several Council of Europe member States, or parts thereof.

Rådet ser seg nødt til å repetere grunnleggende menneskerettigheter og hvordan disse ikke ivaretas av sharia og Kairo-erklæringen:
The Assembly recalls that the European Court of Human Rights has already stated in Refah Partisi (The Welfare Party) and others v. Turkey that the institution of Sharia law and a theocratic regime are incompatible with the requirements of a democratic society.
- Sjansen for at resolusjon 2253 blir en papirtiger er stor, for kultur spiser som kjent den slags til frokost. Det er langt fra ord til handling og resultater når man skal prøve og endre flere hundre år gamle kulturelle praksiser, skriver Henrik Sundt på document.no her
-
Vi har tidligere forsøkt å formulere hvor ille vi er ute ved å påpeke hvor fordummende visse andre uttalelser fra Europarådet er, - helt uavhengig av en eventuell god intensjon - uttalelser som forteller mer om dyp naivitet enn om god forstand, mer om uintelligent verdinihilisme, og om fravær av intellektuell redelighet, dypsinn mer enn om og vilje til sant demokratisk politisk og etisk realitetsorientering .

Se her på den inkonsistens rådets uttalelser medfører, uten at rådet selv har evnet å se hvor håpløse de formuleringene de har kommet med er; de taler for seg selv, men uten at rådet selv har påpekt dette eller forsøkt å rette opp feildimensjoneringen:

Vesten betraktes som en monolittisk blokk som er statisk og umulig å forandre.
Vesten betraktes som den adskilte Andre.
Vesten betraktes som underlegen islam, og som barbarisk, irrasjonell, primitiv og sexfiksert.
Vesten betraktes som voldelig, aggressiv, forbundet med terrorisme og engasjert i en kamp mellom sivilisasjonene.
Vesten betraktes som en politisk ideologi.

Kritikk av islam fra Vestens side må avvises kontinuerlig som uberettiget og irrelevant.

At Vesten praktiserer systematisk ekskludering av muslimer fra samfunnsgodene generelt må gjentas som en sannhet ved enhver god anledning som byr seg.

Anti-muslimske holdninger skal alltid betraktes som unormale og unaturlige.

Skal man driste seg til å si at over 1 milliard muslimer verden over kan underskrive på ovenstående?

I så fall er det mange islamofobe og vestofobe muslimer her i verden, for dette må være omvendt og supplerende koherent på den definisjon av islamofobi Lars Gule serverer, og som er den vi har gjengitt i ingressen på dette innlegget.

Ifølge et organ i EU skal de som de som tenker eller uttrykker ideer og meninger som nevnt nedenfor være å anses for islamofober, og helst ikke bare islamofober, men også straffbare islofobe:

Islam betraktes som en monolittisk blokk som er statisk og umulig å forandre.
Islam betraktes som den adskilte Andre.
Islam betraktes som underlegen Vesten, og som barbarisk, irrasjonell, primitiv og sexfiksert.
Islam betraktes som voldelig, aggressiv, forbundet med terrorisme og engasjert i en kamp mellom sivilisasjonene.
Islam betraktes som en politisk ideologi.
Kritikk av Vesten fra muslimsk side avvises kontinuerlig som uberettiget og irrelevant.
Vesten praktiserer systematisk ekskludering av muslimer fra samfunnsgodene generelt.
Anti-muslimske holdninger betraktes som normale og naturlige.

Se her om vår artikkel Vestofobi
og https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/den-store-undergravende-puerilisering.html - Se her om den servile kvasi-servile måten vi skal forholde oss til islam på og beskrive islam på – og dermed oss selv: Lukket og åpent syn, osv
https://neitilislam.blogspot.com/2018/09/tankeforutsetninger-og-det-juridico.html Vi trenger noen nye tankeparadigmer skal vi forstå oss selv og islam dypt og grundig nok – juridico-religico
For «ordens» skyld linker vi i det følgende til andre posteringer her på bloggen, nærmest for å minne oss selv på at vi faktisk har forsøkt å si noe vektig, noe mer vektig enn andre mer emosjonelt korrekte personer og servilt-arbeidende politikere flest har kommet med:
https://neitilislam.blogspot.com/2010/10/rasismens-mange-forvirrende-ansikter.html Jødene som en fantastisk berikelse i Europa, antisemittiske, Hva vill Hitler ha gjort? Om det utrolige å propagandere for at skepsis mot islam og muslimer i dag kan likestilles med jødeforfølgelsen under nazismen
http://neitilislam.blogspot.com/2010/07/de-som-har-substans.html - islam har substans ut fra islams selvdefinisjon
http://neitilislam.blogspot.com/2015/04/vestofobi.html Man skal ikke betrakte islam, Vesten osv
http://neitilislam.blogspot.com/2012/08/gules-ideelle-fordring.html Gules ideelle fordring pluss mott forslag til formulering av nye rasismeparagraf
http://neitilislam.blogspot.com/2016/03/nar-oppfordring-til-selvmord-blir-mord.html Mitt totalt ignorerte forslag til å betegne selvmordsbombere som selvmordsmordere
http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html Hjemlige eksempler på akademisk fobi, hysteri og «praktisk psykose» og hypermagi
http://neitilislam.blogspot.com/2012/05/konspiratr-mot-konspirasjon.html Om å lure oss selv kollektivt og konspiratorisk
http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/avradikalisere-radikaliserte-om-vestlig.html Om det juridico-religico mennesket, hypermagi, juss, vesten og i islam
https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/ekstremistiske-handlinger-erna-solberg.html :essensialisering av Vesten. Enhver som bruker de følgende termer er uttrykk for islamofobi:
Islamsk terror, Islamistisk terror, Jihadist, Voldelig jihad/jihadisme, Muslimsk terrorist, Islamistisk ekstremist, Islam er ikke en religion, Islam hater oss, Radikal islam,, Forby shharia lov, Sharia er uforenlig med Den amerikanske konstitusjon

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar