mandag 29. august 2022

Mot "drag" og trans i moskeene?

Teaterstykket "Jesus som trans" skal settes opp i september i Domkirkeruinene i Hamar, med Esben Esther Pirelli Benestad i hovedrollen.

Kommentar: Dette kan tolkes på mange måter og man bør jo ikke gå av veien for å tolke ting sånn i alminnelighet som en støtte for ens egne «oppfordringer» heller enn å ta alt i verste mening og tolke dem som et angrep og et forsøk på dypere og langvarig krenkelse. Jeg tar Fiske og Pirelli’s fremstøt som en om enn ikke et dirkete, men så et meget indirekte forsøk på å si noe om islam pr se. Et forsøk på å uttrykke et visst – om enn nølende -  ubehag ved en ideologi eller religion som truer med å gjøre dem arbeids- eller ørkesløse. Jeg tolker deres 2fremstøt2 som et forsøk på å si noe som kan ligne på følgende utsagn: Nei til islam.  

Trond Ellingsen i HRS formulerer noen tanker:

Men at biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme synes dette er helt greit er mer spesielt. Hun uttaler også at forestillingen like gjerne kunne vært vist i en kirke. 

Hun hevder at denne forestillingen ikke er blasfemi, men at Teater Innlandet bidrar til å utvide vårt bilde av hvem Kristus er.

– Men hvordan kan du som biskop gå god for en forestilling som fremstiller Jesus som en transperson?

– Gjennom historien har Jesus blitt framstilt på ulike måter. For eksempel har han hos oss ofte et nordisk utseende, selv om han vokste opp i Midtøsten.

Hun mener dette forteller oss at Jesus ble et menneske som vi kan identifisere oss med.

– Mitt utgangspunkt er at også transpersoner må kunne identifisere seg med Kristus.

Solveig Fiske mener at det er teaterets oppgave å bevege oss, og utfordre vår oppfatning av hvor vi selv står.

Kommentar: Vi tar det som en selvfølge at Solveig fiske og E E Pirelli … at Fiske og Pirelli ikke er muslimer, men man kan aldri vite hva mennesket hyser i sitt u-bevisste. Men kan vi med noenlunde visshet si at Fiske og Pirelli vil si «Nei til islam»? Og: Vil de våge å støtte et konkret forslag – fremsatt i sømmelig og from form - fra landets exmuslimer om å få satt opp et drag-show med profeten i en moske og kanskje en scene hvor Jesus og Muhammed, begge med fullskjegg, omfavner hverandre med tungekyss og diverse? Hva vil Ap si? Hva vil E Solberg si? Og Krf?

Vi i det hele tatt disse ha noe på hjertet i en slik sak?

Fiske har vært på fiske eller fikse eller bærtur lenge:

Og det hele toppet seg da biskop Solveig Fiske i et arrangement nå i vår sammenlignet Israels behandling av palestinerne med nazistenes okkupasjon av Norge.

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/fykse-tveit-svarer-selbekk-med-tomt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/en-ikke-servilt-betinget-emosjonelt.html

Denne med mange linker til mang artikler om «kirkens» mer eller mindre begredelige tilstand av i dag:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/hvem-er-det-som-er-mest-villig-til.html

Fra HRS, altså:

https://www.rights.no/2022/08/jesus-som-trans-hvor-er-muhammed/

Se denne hvor jeg forutså - sjokkingly - hva som ville skje, uten helt å forstå at det kunne bli tilfelle, på milimeteren nær:

https://neitilislam.blogspot.com/2018/11/polyamori-et-mareritt-til-vakne-opp-av.html

 

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar