mandag 20. juni 2022

Karismatisk "klinch": Bjarte Ystebø, Anita og Finn Jarle Appelthun Sæle, Jan Hanvold, Levi Jensen og Lurås i Resett. Drama eller tragedie?

Av og til sitter man på fasiten, men vet at man dermed ikke sitter på hele sannheten. Det ligger i enhver saks natur. Vi går visst alltid glipp av hele historien. Noen elementer forblir skjult - av nødvendighet.

Nå er det slik at jeg vet noe om både den saken som har sjokkert så mange kristne de siste ukene og den saken som har medført at Resett’s redaktør i dag er blitt sparket, eller avskjediget, som Resett selv uttrykker det nå på sin forside.

At jeg sier at jeg vet noe som ikke er kommet frem i avisenes og andre medias fremstilling av sakene, kan tolkes dithen at jeg kommer med konspirasjonsteorier og at mine hensikter ikke er gode. Det kan pekes på at jeg ikke kan bevise noe, og det er sant, og det kan da bevises at jeg ikke kan fremlegge fakta som underbygger min engstelighet eller mine påstander. Jeg gjør meg derfor dobbelt uinteressant og flerdoblet irrelevant.

Og også dette er sant. Men: Like vel. De fleste vil være enige om at den fulle og hele sannhet ikke er kommet fram andre steder, enn i omtalene av de beviselige fakta som har skjedd, både i Norge Idag og i Resett.

Jeg sitter faktisk på visse fakta som vil forklare det som har skjedd bedre enn det som ellers kommer frem. Disse fakta er dråper i havet og forklarer ikke alt, men de kan bidra til en viss oppklaring. Når det kommer til Norge Idag kan jeg ikke annet å tenke på et personlig møte med en av aktørene i dramaet, en høyst hypotetisk figur, en aktør som ikke ligger i forgrunnen, men som like vel opererer bak i kulissene, (en beskrivelse Hanvold i Visjon Norge beskylder Bjarte Ystebø i Norge Idag for drive med).

Når det kommer til Resett, har vi faktisk noe svart på hvitt som kan om enn ikke forklare alt, så i hvert fall antyde en «lille smule» blant mange andre i selve dramaet mange komponenter.

http://neitilislam.blogspot.com/2020/06/nar-advaring-mot-vold-blir-tolket-som.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/01/turtelduene-pa-resett-blinded-by-love.html

Linkene viser at visse ting i selve policyen eller håndteringen av visse ting viste at noe skurret i Resett. At noe absurd på et høyere plan var i fred med å utvikle seg. og nå fikk jeg altså rett, noe som i utgangspunktet var helt usannsynlig at jeg kunne få. Saken var rett og slett bare for «fantastisk» dum  eller fantasiløst dum, alt etter som.

Så hvorfor kan jeg si dette? Vel, se: Resetts styreleder: – Konspirasjonsteorier kan jeg ikke forholde meg til, av Maria Zähle, 19. juni 2022 | 22:41

Forholdet mellom Helge Lurås og Shurika Hansen og måten Lurås som redaktør har håndtert dette på, har skapt usikkerhet i Resett, fastslår Monica Staff. …

– Vi hadde håpet å løse konflikten mellom Helge Lurås og styret i Resett i minnelighet, sier Staff i intervjuet.

– Når Lurås nå har gått bredt ut med en fremstilling av konflikten som savner forankring i virkeligheten …

Privatliv vs. jobb

… – Det har over tid oppstått mistillit mellom styret og Lurås fordi Lurås ikke har klart å ta inn over seg og rydde opp i de mange organisasjonsmessige konfliktene som hans samboerskap med Shurika Hansen har ført til. Han har rett og slett ikke klart å skille mellom hans privatliv og jobben som daglig leder.

… – Det er utfordringer som må håndteres når man er kjærester og kollegaer. Jeg har forsøkt å ta hensyn til dette i ledelsen av Resett, sier han til VG.

… – I enhver bedrift så vil et forhold mellom en overordnet og underordnet skape friksjoner. Dette har Helge ikke vært villig til å ta innover seg, sier hun. 

… Hun trekker frem opptakene Helge Lurås i hemmelighet tok opp under møtene med styret i Resett.

– Jeg synes dette taler for seg selv. Det opptaket Lurås har gjort fra styremøtet, der jeg spør tre ganger «Mener du virkelig at du er habil i et varsel mot din samboer, snart kone?», svarer han ja tre ganger, fremholder Staff.

At en person er inhabil innebærer at det foreligger omstendigheter som er egnet til å svekke tilliten til hans eller hennes upartiskhet.

Monica Staff påpeker at om det foreligger selv den minste tvil om at man er habil, så er man inhabil.

I en e-post til Resett søndag kveld gjentar Lurås noen av påstandene han har fremført om at det er foregått «skittent spill» og «maktkamp».

Lurås skriver: De fikk imidlertid kalde føtter og krevde snarere at jeg sparket Shurika Hansen som betingelse for å fortsette som redaktør i Resett. Det er trist for alle parter at det skulle ende i en slik fastlåst situasjon.»

Uklar lederrolle: Styreleder Staff oppsummerer noe av kjernen i konflikten på følgende måte:

1. Det har vært et problem i organisasjonen over lengre tid at Helge Lurås og Shurika Hansen har hatt et forhold. Shurika Hansen har tiltatt seg en lederrolle på vegne av Helge Lurås …

2. Helge Lurås har ikke vært villig til å etterkomme instrukser …

3. Helge Lurås har ikke forstått at han ikke eier Resett. …

https://resett.no/2022/06/19/resetts-styreleder-konspirasjonsteorier-kan-jeg-ikke-forholde-meg-til/

Kommentar: Som vi ser kan våre posteringer om dette, si litt om en blant mange millioner fakta og tildragelser som har ført til misæren i Resett. Grunnen til at vi la ut saken, var en anelse om at noe, i hvert fall noe, større, var i anløp og vi fikk rett, basert på en smule fakta som forteller mye om selve «brødet på bordet».

Og hva så med Bjarte Ystebø, Norge Idag og Jan Hanvold?

https://www.dagen.no/nyheter/finn-jarle-saele-svarer-de-ansatte-dette-er-falsk-informasjon/#cxrecs_s

https://www.dagen.no/nyheter/jan-hanvold-beskylder-bjarte-ystebo-for-a-vaere-fryktelig-illojal-og-svikefull/

Du vil ikke tro det før du ser denne, en snutt med mirakelpredikat Levi Jensen, den vil antakelig vis bli slettet eller trukket tilbake om ikke lenge, fordi den er «for sterkt2 i sin fordømmelse av Bjarte Ystebø, som assosieres med Satan, på grunnlag av en profeti Levi Jensen har fått om at «Satan skal reise seg mot deg fra Bergen»:

https://www.facebook.com/hanvoldkanalen/videos/548702706704396

Kommentar: Kunne jeg se hva som måtte komme i denne konflikten, dette dramaet, mellom Bjarte Ystebø, familien Appelthun Sæle og Visjon Norge/ Jan Hanvold – og under dennes vinger: Levi Jensen?

Vel jeg kan jo drømme om at jeg var en virkelig profet, men det har seg nå, her og nå, i dette øyeblikk slik at jeg faktisk opplevde en faktisk og høyst sanset «situasjon» for kanskje opptil 20 år siden, en hendelse som satte seg i meg, og som har vært meg hele tiden mer eller mindre i halvvåken tilstand.

Det skjedde et tilfeldig møte med en fire til fem ungdommer på et utested midt i Oslo sentrum, midt på natten – det tegne til å bli et interessant møte, for disse ungdommene hadde tydelig noe på hjerte, hvilket ikke alle har, så sent på natten.

Spesielt en av disse ungdommene var steinkald og så beregnende at jeg aldri hadde hørt og sett noe lignende. Han skremte så å si livskiten av meg, som de sier. Ikke at han planla å gjøre noe galt, å nei, dette viste seg å være en høyt informert person med gode kunnskaper om politikk – og bisniss. Bisniss. Big bisniss. Profit. Profit. Profit. Suksess. Suksess. Suksess. Mer godhet for alle? Vel.

Og det var det han var opptatt av, å bli rik, rett og slett. Intenst opptatt av – og han var viss på seieren, fremtiden var lys, bare han fulgte skjemaet sitt, så var suskessen garantert. Jeg visste etter kort tid inne i samtalen, som forresten fort ble en monolog fra hans side, antakelig fordi hans venner forventet at han skulle vinne en «debatt» - hvor denne personen kom fra, så personlig la han teoriene og strategiene sine frem for meg – og han snakket høyt og kontant, uten stuss og tvil, så ingen kunne unnlate å høre det, i hele lokalet: det var på en av de mange små og intime gateplansbarene som dukket opp den gang rundt omkring, spesielt i bykjernen.

Og mer enn dette kan jeg ikke si noe om. Jeg kan ikke røpe noe av hans forretningsmodell og hans menneskesyn. Det kan forresten ødelegge poenget mitt her. Personene kan dessuten ha utviklet seg til å bli en langt mindre iskald, manipulerende og faktisk umoden bisnissidealist eller privatøkonomisk utopisk bisnissnarsissist nå en hva han var i mine øyne, den gang. Men hvem vet; han er kanskje blitt enda verre, for å si det sånn. Jeg håper personen er god på bunnen, som det heter. Men det var noe anstrengt ved denne unge mannen, noe snevert, noe «one track mind», noe lite fleksibelt – og svært lite varmt og overhodet ikke ungdommelig søtt og utopisk drømmende. Han var ingen sentimental moralist, denne, men kristen, på sitt vis og ut fra sitt miljø, og innett påståelig, hvis ikke fanatisk. Men målsettingen var – klart og svært fokusert materialistisk.

Ham oste av en slags mangel, denne personen, en mangel på allerede nå ikke å ha fått tilfredsstilt sitt eget indre menneske. Han led av noe jeg vil kalle «unsatisfied greed». Husk at på den tiden var «greed» blitt noe helt naturlig eller vanlig å ha og la seg drive av. Det var ikke snakk om enkle behov lenger, nei, det var snakk om «greed» som dyd, samfunnsgagnlig, til og med.  Jeg tror at konfliktens underliggende premisser og motivasjoner her er mer personfiksert eller personavhengig enn det vi overflatisk får inntrykk av. 

Poenget er at det skjer mer i kulissene i denne saken enn det som kommer frem i media, mye mer. Det meste og mest alvorlige spasserer her trygt inn i dramaet uten at publikum merker noe som helst til det og altså uten mulighet for å detektere alle manipuleringslinjene som foreligger som et ondt år under, og som aktørene faktisk surrer seg mer og mer inn i, uten mulighet for å komme fra det, uten slike reaksjoner og utblåsinger vi har opplevd nå den siste uken, i redaksjonen i Visjon Norge, på andre plattformer og Norge I dag. Og hvorfor under radaren? Jo, fordi å !ta for seg» personer» i dette miljøet, er strengt forbudt. Det advares sterkt mot å kritisere andre kristne og Norge I dag får berømt for å holde seg for god til dette. Avisen får dermed skryt av Jan Hanvold, som nå utroper Ystebø til forræder og Levi Jensen som en Satan som har reist seg mot ham, fra Bergen, se videosnutten.  

Jeg for min del har her imidlertid en forklaring, Jeg mener jeg har fått et glimt inn i disse manipuleringveiene og disse relasjonene, disse maktdemonstrasjonene, disse baktalingene uten  dommerpanel og jury, og helt uten adgang for kontradiksjon, som nå aktørene har måttet gjennomgå, og som altså er under et vanvittig press, jfr de siste artiklene i avisen Dagen, link over.

Jeg tror faktis hele forklaringen ligger i det jeg nettopp har fortalt, om denne unge mannen. Slik han fremsto for meg, var han et mørkt frø den gang, og som et tegn på hva som komme ville. Jeg sier ikke at denne personen har noe med saken å gjøre; jeg bare bygger et mulig scenario, fordi jeg mistenker at tilstrekkelig fakta ikke er mulig å frembringe i media. Jeg tenker med andre ord strikt hypotetisk: Tenke om denne unge mannen hadde spilt hovedrollen dramaet? Da vill dramaet had blitt enda tydeligere, i hvert fall for meg.

Men jeg vet jo ikke. Jeg kan ikke bevise noe. Jeg kan bare spekulere og være kynisk og tverr, på en måte. Det irriterer meg, plager meg og jeg skulle gjerne være foruten, men jeg så det altså, tindrende klart; jeg så noe media og andre ikke har hatt grunn til å se og tro. Jeg har sett medias begrensinger. Jeg har sett at media nesten aldri forteller hele sannheten og ingen ting annet enn sannheten.

I seg selv er dette skremmende; men så er det akkurat det alle vet, ikke bare meg.

Det er en lettelse å vite.  

Om sinnets og visse redaksjoners tilstand:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/andfiendsen-igjen-na-mer-nyansert-enn.html

Om visse moderatier, og redaksjoner man kan bli skremt av osv 

http://neitilislam.blogspot.com/2019/07/moderatiet-pa-documentno-blir-bare.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/det-selvskadende-emo-moderatiet-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/det-eneveldige-moderatiets-forankret-i.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/12/identitetstyveri-padocumentno-christin.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/helt-ukvalifisert-pa-documentno.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/moderatiet-pa-documentno-blir-bare.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/det-selvskadende-emo-moderatiet-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/12/nar-man-i-sanntid-blir-engestelig-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/fins-det-en-stor-antikrist-i-dag.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/kommentarfelt-og-katastrofe.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/12/nar-man-i-sanntid-blir-engestelig-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/cristian-skaug-en-flau-historie-om-en.html

http://neitilislam.blogspot.com/2016/02/br-man-like-bli-mislikt-pa-nettforaene.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/kommentarfelt-og-katastrofe.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/12/vart-land-avskaffer-kommentarfelteneavs.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/11/asia-bibi-islamofobi-selvdestruksjon-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/06/nar-dumheten-er-til-for-brukes.html

Mer om vanvidd:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/en-fortsettelse-pa-det-glade-vanvidd-om.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/09/psykologien-inn-i-religionen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/rikets-tilstand-religion-over-magi.html

Mer om mental tilstand eller sinnstilstand:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/kongsberg-et-avsluttet-kapittel.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/05/nar-fascisme-romsterer-i-kristne.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/den-feige-redaktr-johannes-morken.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/den-feige-redaktr-johannes-morken.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/sann-kristen-resolusjon-mot.html

https://neitilislam.blogspot.com/2013/01/nar-nordmenn-blir-en-fare-for-seg-selv.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/06/cnn-og-om-dette-tenke-juridisk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/03/kristen-politiker-eller-politikere-som.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kongsberg-full-empati-pott-for-islam.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/emosjoner-er-kanskje-mer-eller-mindre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/11/m-michelet-og-merkel-to-hypermagikere.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/08/dommen-og-dens-implikasjoner.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/et-morkt-mrke-midt-pa-dagen-i-dagen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/en-fortsettelse-pa-det-glade-vanvidd-om.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/nar-frelsesarmeen-anklages-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/en-palett-av-gratis-godhet-takk.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/dipus-den-kollektive-slavemoral.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/er-flelser-og-emosjojner-i-ferd-med-bli.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/12/identitetstyveri-padocumentno-christin.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/cristian-skaug-en-flau-historie-om-en.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/avisen-dagen-og-tabloidiseringen-av.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/04/spikers-corner-fordummende-sekt-eller.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar