søndag 26. juni 2022

Imam hyller Pride på Rådhusplassen i Oslo i morgen?

Det er vel kanskje rundt 50 000 muslimer i Oslo, mot 300 000 eller 400 000 total i landet, antakelig. Hvor mange vil stille opp på Rådhusplassen i morgen, der folket skal minnes den grufulle terroren mot de skeive på London pub.

De fleste muslimer håper at mange muslimer kan stille opp, vil jeg tro. Men noen vil holde seg hjemme. Kanskje etter sterkt gruppepress. Men det fins visst et motpress eller en slags motgift og dette er fake og ikke sant – sant?

Oppfordring til alle muslimer:

Kjære Oslo. I morgen kveld stiller vi opp

Vi står skulder med skulder med det skeive miljøet og Oslo Pride

Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet …

… Oslo er og skal alltid være en åpen, inkluderende og tolerant by ….

Imam Duwwa Kahnun skriver videre at «vi skal vise kjærlighet og omtanke for hverandre».

– Men kjærlighet er ikke nok for å slå tilbake hatet. Vi må møte det med motstand og med avstand. Vi skal vise de hatefulle og terroristene at de aldri skal vinne. Alle har rett til å være den de vil og elske den de vil. Vi sees i morgen. Del veldig gjerne denne posten, så flest mulig kan komme. Politiet stiller opp og sørger for at vi er trygge. Kjærligheten er fortsatt størst. …

https://www.ao.no/byradslederen-ber-hele-oslo-mote-opp-i-morgen-stiller-vi-opp/s/5-128-335327

… Under sørgestunden etter Oslo-skytingen, strakk imamen en svært tydelig hånd mot skeive. Han svarte at islam ser tilbake med skam for sin historiske behandling skeive. …

– Kjærligheten har ikke alltid fått det rommet det skulle ha. Islam har heller ikke vært så tydelig som vi burde på det. Vi ser med sorg og skam hvilke sår og skader islams handlinger og ord har skapt hos skeive, sa imamen under sin preken.

… – Kjærligheten tar aldri slutt. Nå er det vår oppgave å vise at det er helt sant. Vi kan og vi skal være oss selv, slik vi er. Og å elske de andre slik vi er. Vi kan, og vi skal, skape liv og glede, talte han videre.

… Etter sørgetjensten sitter likestillingsminister i Moske Imamanat på Skallerud, Olso, igjen med et godt inntrykk av ordene fra imam Duwwa Kahnun.

– Jeg tror det har veldig stor betydning at kirken som en viktig del av samfunnet erkjenner at de ikke alltid har valgt rett side og ikke behandlet alle mennesker med samme menneskeverd. Det er en fin innrømmelse som nok gjør at mange føler at kirken har større takhøyde, sier hun til Avisa Oslo.

https://www.ao.no/olavs-sterke-ord-traff-ministeren-en-fin-innrommelse/s/5-128-335007

Dette er sant og ikke fake og det er fakta:

Nicole Myhrer

– Kjære Oslo. I morgen kveld stiller vi opp, skriver byrådsleder Raymond Johansen (Ap) på Facebook.

– Jeg vil be hele Oslo møte opp på Rådhusplassen mandag klokka 19.30, for å vise at vi står skulder med skulder med det skeive miljøet og Oslo Pride, skriver han videre.

De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19:30. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet, skriver Pride Oslo i pressemeldingen.

- Vi skal være der og dele sorgen

– De arrangere markeringen i morgen, og vi skal være der og dele sorgen og vise medfølelse med alle som ble rammet av terrorangrepet i helga. Oslo er og skal alltid være en åpen, inkluderende og tolerant by, skriver byrådslederen.

Raymond Johansen skriver videre at «vi skal vise kjærlighet og omtanke for hverandre».

– Men kjærlighet er ikke nok for å slå tilbake hatet. Vi må møte det med motstand og med avstand. Vi skal vise de hatefulle og terroristene at de aldri skal vinne. Alle har rett til å være den de vil og elske den de vil. Vi sees i morgen. Del veldig gjerne denne posten, så flest mulig kan komme. Politiet stiller opp og sørger for at vi er trygge. Kjærligheten er fortsatt størst.

– Håper vi fyller opp Rådhusplassen

Også miljøbyråd Sirin Stav (MDG) oppfordrer folk til å stille opp i markeringen mandag.

– Jeg håper vi fyller opp Rådhusplassen i alle regnbuens farger i morgen, og at mange blir med å slå ring rundt det skeive miljøet i Oslo og Norge, skriver Stav på Twitter.

– Sammen står vi sterkere. Oslo skal være en mangfoldig by med plass til alle. Ingen er fri før alle er fri, avslutter hun.

https://www.ao.no/byradslederen-ber-hele-oslo-mote-opp-i-morgen-stiller-vi-opp/s/5-128-335327

Henrik Skolt

Under sørgegudstjenesten etter Oslo-skytingen, strakk Olav Fykse Tveit en svært tydelig hånd mot skeive. Han svarte at kirken ser tilbake med skam for sin historiske behandling skeive.

Masseskytingen i Oslo har nok en gang fått folk i det skeive miljøet til å føle på frykt og forfølgelse.

Det er langt fra første gang.

Men under sørgegudstjenesten i Oslo domkirke søndag formiddag, var preses Olav Fykse Tveit svært tydelig om kirkens behandling av skeive da han holdt preken.

– Sorg og skam

– Kjærligheten har ikke alltid fått det rommet det skulle ha. Kirken har heller ikke vært så tydelig som vi burde på det. Vi ser med sorg og skam hvilke sår og skader kirkens handlinger og ord har skapt hos skeive, sa han under sin preken.

Han presiserte viktigheten av kjærligheten flere ganger.

– Kjærligheten tar aldri slutt. Nå er det vår oppgave å vise at det er helt sant. Vi kan og vi skal være oss selv, slik vi er. Og å elske de andre slik vi er. Vi kan, og vi skal, skape liv og glede, talte han videre.

– Veldig stor betydning

Etter gudstjenesten sitter likestillingsminister Anette Trettebergstuen (Ap) igjen med et godt inntrykk av ordene fra Fykse Tveit.

– Jeg tror det har veldig stor betydning at kirken som en viktig del av samfunnet erkjenner at de ikke alltid har valgt rett side og ikke behandlet alle mennesker med samme menneskeverd. Det er en fin innrømmelse som nok gjør at mange føler at kirken har større takhøyde, sier hun til Avisa Oslo

https://www.ao.no/olavs-sterke-ord-traff-ministeren-en-fin-innrommelse/s/5-128-335007

Hva om vi sper på med noe som virker så utrolig at det trolig ikke kan være sant, vil vi gjerne tro, de fleste av oss, men akk:

– Måtte Allah beskytte oss, Amin. Vi muslimer i Norge ønsker ikke at dette skal være noe våre barn skal påtvinges gjennom skolen og i barnehager.

– Hold disse feiringene for dere selv og ikke påtving oss dette, skrev han videre.

Videre henviste han til Koranen, der det skal være nedtegnet at man «lot det regne (steiner) over dem», altså steining av homofile menn.

ousuf Dawah lagt ut et innlegg der han ber PST-sjef Roger Berg beklage sine uttalelser.

– Nok en gang får 2 milliarder muslimer og islam skylden for handlingene til en enkelt person, hevder han i innlegget.

– Dette er fullstendig latterlige utsagn og er direkte krenkende overfor islam og muslimer verden over, skriver han videre, før han på vegne av alle muslimer krever en offentlig beklagelse fra PST, for «deres heksejakt mot islam og muslimer».

https://resett.no/2022/06/26/ytterliggaende-gruppe-publiserte-homohat-under-pride-skrev-om-steining-av-homofile/

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar