onsdag 29. juni 2022

Bhatti utestengt på livstid for islam-sitat; en annen person utestengt på livstid for å ha sitert Tajik

Arfan Bhatti er utestengt fra Facebook for alltid:

– Vi har også stengt flere andre kontoer han var administrator for, og han vil ikke kunne opprette en ny konto igjen, skriver hun i en e-post til Aftenposten.

Bhatti la i forrige uke ut et sitat om homodrap på Facebook. Dette innlegget er ikke lenger å finne igjen, skriver Aftenposten og siterer en representant fro Facebook.

Jeg går ut fra at Bhatti ikke trenger noen ytterligere presentasjon her.

https://resett.no/2022/06/27/utestengt-fra-facebook-for-alltid/

Hadde det stått at en person er utestengt fra Vårt Lands Verdidebatt fordi vedkommende har sitert og kommentert Hadja Tajik, ville mange ha ledd seg ihjel i en massepsykose av latterkrampe.

MEN DET ER IKKE FAKE. DET ER FAKTA.

Juristen Anine Kierulf, som er ekspert på ytringsfrihet, sier nå at det ikke er ulovlig å legge ut sitater fra religiøse skrifter. Hun presiserer imidlertid at det kommer an på bl a hvem som legger ut slike tekster, hvordan de presenterer «budskapet» og konteksten for øvrig. Bhatti kan derfor kanskje kritiseres og spørsmålet kan for så vidt stå åpnet, men i prinsippet, altså, - det er lov å sitere tekster der profeten ser ut til å akseptere drap på homofilt praktiserend.

Vedkommende som siterte Hadja Tajik, som siterte muslimske tekster, dvs trosbekjennende tekster, fredens tekster, uten oppfording eller noen hentydning til drap – så langt derfra – bli imidlertid utsetengt på livstid fra Vårt Land og Verdidebatt.  

Å sitere Tajik’s fredelige budskap var altså nok til at Vårt land utestengte personene for alltid – no parodon, og fullstendig uten muligheter for anke og nytt inntrede.

Snakk om praktisering av ytringsfriheten og ytringsansvaret i den kristne avisen. Man kan spørre om avisen og dens representanter har forstått noe som helst av ytringsfriheten.

Håper at avisen nå kan gå i seg selv og tenke seg om, og suge til seg ny innsikt, selv om et håp om dette nok faller på sin egen umulighet.  

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/hellestveit-kierulf-ytringfriheten-og.html

Oppsummeringe:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

 Lovlig å brenne Koranen:

https://resett.no/2019/11/21/ytringsfrihetsekspert-mener-det-er-lovlig-a-brenne-koranen/

https://resett.no/2020/10/20/anine-kierulf-mener-det-er-umulig-a-snakke-med-elever-om-ytringsfrihet-uten-a-vise-frem-muhammed-karikaturene/

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/nar-en-ordfer-gar-helt-sap-blir.html

Har muslimer plikt til å hate ut fra islamske tekster?

http://neitilislam.blogspot.com/2010/11/har-muslimer-plikt-til-hate.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar