onsdag 4. august 2021

Morken forklarer Libanon

Johannes Morken sitter trygt i sin redaktørstol her i Norge og skriver om hva som skjer i Libanon i disse dager. Landet er på vei ned, ganske riktig. Han trekker selvsagt noen generelle historiske linjer, noe han antakelig i sin dumhet tror er en nøytral eller objektiv fremstilling, men hvilket er alt annet, helt bevisst.

Han ser på Vesten som den stor stygge ulven for alle misérer som har rammet og kommer til å ramme dette vakre landet. Han mener implisitt at vi som vestlige mennesker nå har en tung byrde på oss, at vi skal være stinne av skyld for historien, og at vi nå vær så god har å betale for dette grimme gildet. Og hvor han selv gjerne vil sitte på pengestrømmen som nå etter hvert vil måtte strømme fra Vesten ned til MØ. Morken vil nok være glad for og ikke ha noe imot en ny, enorm flyktningestrøm. They are not dangerous, må vite, they are in danger – så hvem kan motstå noe sånt, hvem har hjerte til å lukke øynene og legge pengene på sparegrisen heller enn å gi, gi, gi – mer og mer – for å slippe den synden slike som Morken mener vi alle, i Vesten, fortjener å ha og få lide for?

Det er besynderlig, men det er forutsigelig, når det kommer til slike som Morken. Han er selvsagt mer kristen enn de fleste, han vil hjelpe mer, og hjelpen skal fordeles på alle «jordens bundne trælle». «Monde Cane», som Frans Fanon sa, og han var ikke mot voldsbruk.

Vi kan ikke få betalt nok for om mulig å betale oss ut av våre synder mot Gud selv. Og dette er noe Morken selv brenner for at vi skal gjøre, frivillig, først, i form av donasjoner til stiftelsen, men hva så … ?

Morken som redaktør av Stefanusalliansens Magasinet bringer mange artikler om mange skjebner som lider under totalitære regimer og som ikke får puste, på grunn av brudd på menneskerettighetene og mangel på trosfrihet, se våre tidligere artikler via lenkene under. Sa jeg menneskrettighetene? Vel, muslimene har sine egne, se under. 

Det gjelder artikler fra nær sagt overalt på kloden. Morken vil at vi skal føle dyp skyld, at vi skal påta oss skyld, og at vi skal ha mer skyld hvis vi ikke påtar oss mer skyld. Jeg tror ikke Morken noen gang vil få nok av mer skyld. Hver gang han skriver, skriver han liksom med dirrende stemme, i riktig sann og from harme. Han vil være blant de første på barrikadestolen han sitter på her i lille Norge som bidrar til verdens frelse, spesielt via hans eget bidrag.

Men jeg har til nå f eks ikke sett noen grunnleggende analyse av de særegne muslimske menneskerettighetene som mange muslimske land retter seg etter og føler de ikke kan fravike, jfr det som nå skjer i Afghanistan og som til og med uten den mest radikale islamske påvirkning har lover om straff for frafall og plikt for kvinner til å bli voldtatt i ekteskapet. 

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/kairo-de-muslimske-menneskerettighetene.html

Morken skjønner ikke at islam er essensielt dualistisk, dette at gud har forordnet forskjell på folk, til all tid; det skal være en menneskerett for muslimer, en annen for ikkemuslimer, én rett for den muslimske mann, en annen for kvinner, - og én "rett" da særlig for ateister til å bli forfulgt og helst utryddet, i praksis kommunister og de fleste vestlige, i dag, og disse skal faktisk nedkjempes med alle «lovlige» midler, bl a fordi de ikke tilhører «bokens folk». 

http://neitilislam.blogspot.com/2018/11/asia-bibi-islamofobi-selvdestruksjon-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/05/om-det-begredelige-europaradet-kairo.html

I artikkelen i Dagen ser vi ikke ett ord om islam som mulig medvirkende årsak – og egentlig promotor - til krisen i Libanon. Ikke et ord, annet enn antydninger om at muslimene i landet selvsagt sier de ønsker fred og rettferdighet, mindre vold og større rettferd. At islam utelukkes som virkelig, agensiell, forklaringsfaktor, er en for å si det mildt grusom unnlatelsessynd som bare forsterker muslimenes lidelser og som vil kreve nye bølger av menneskeofring.  I unnfallenheten ligger selvsagt en stor oppfordring og en stor promotering av de verste utslag av islam per se. (Åh, jo da, vi har offentlige erklæringer fra Al-Azhar universitetet i Egypt, fra lærde der, som ikke er sene om å bekrefte at IS på ingen måte er u-islamsk. Se om naiviteten i Vesten her:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/05/allah-gud-og-utvik.html

Jeg mistenker at Morken tenker noenlunde likt som Utvik.

Det skulle bare mangle. Men brorparten av skylden for de konfliktene som har herjet Libanon, synes Morken ikke å være i tvil om historisk må legges på de kristnes skuldre, sammen med alle de andre kristnes skuldre, som vil være minst like fromme og kristne som Morken selv. Han fryder seg over at Paven i Roma tilsynelatende er på hans side og at alle kristne, både mer eller mindre kristne enn Morken og Paven selv, skal støtte Paven.

Morken finner nemlig ingen annen autoritet blant kristen i dag å støtte seg til, ser Morken ut til å mene. Kristne i Vesten utenom Paven, er med andre ord for lite kristne, eller for lite venstreorienterte.

De fleste andre kristne vil selvsagt ikke legge så mye skyld på Vesten som Morken selv og Paven gjø, naturlig og sunt nok.

Morken kjenner antakelig (ikke) til at det var etter et kupp i Vatikanet at Paven ble valgt, et kupp iverksatt av kommunister innenfor kurien, ifølge flere som fulgte begivenhetene på nært hold. Se denne om hva nåværende pave kan tillate seg i forhold til imamer og islam, og hvordan vestlige geistlige i realiteten inviterer muslimer nærmest til å overta ikke bare kirken som et åndelig rom, men også som fysiske rom:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

Kommunister, ja. Er Morken kommunist, dvs i prinsippet gudløs? I så fall er han ganske lett å forstå. Da trenger han å åpne både favner og bein for islamistene, akkurat som kommunistene åpnet seg for ayatollahene i Iran, da Khomeini overtok og nådeløst drepte tusener av dem.

Morken er trolig ikke langt fra venstreorientert, på ytterste fløy, vil jeg tro. Han skilter ikke akkurat med opplysninger om dette, men han har jobbet i Vårt Land, et organ som de fleste vil anse som meget venstreorientert, inntil det pinlige.

Morken kan altså sitte her i lille Norge å være veldig høy på seg selv.

Lider Morken under Oslo-syndromet? Jeg nevner dette her:

https://neitilislam.blogspot.com/2017/05/om-den-franske-flukt-fra-friheten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/ma-de-kristne-i-m-lide-mer-for-at-vi.html

Jeg vil heller si at Morken er en genuin islamofob, for å bruke et en svært nedlatende og fobisk teknisk term som brukes for å sverte islamkritiker, mest av ideologiske grunner, og dermed størstedelens av den europeiske befolkning.

Dokumentasjon?  Se spesielt denne – som er et ad hoc tilfelle som viser Morkens videre horisont - som beskriver hvilket trangt, fanatisk, lite kreative og svært intolerante, ja, svært uforstandige og nærmest menneskefiendtlige forhold Morken har til ytringsfriheten her i landet og hvor fiendtlig eller hatsk han er overfor islamkritikere. Morken kan – i den grad han leses - sies å ha bidratt svært mye til den heksejakten som bl a Sylvi Listhaug utsettes for, sammen med mange andre dyktige og saklige islamkritikere rundt omkring, både her i landet og i utlandet:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Han skulle bare tatt inn over seg at skaren av muslimer, som i dag er blitt og blir mer og mer islamkritiske, vokser med stor styrke og med enorm fart. Morken vil lett få noe å svare for overfor disse, når den tid kommer … Det er ingen usannsynlighet for at mer enn 50% av verdens muslimer etter hvert vil stille seg mer kritiske til islam enn hva Morken aner. Mer enn ¾ milliarder muslimer, med andre ord:

De virkelig store problemene for Morken i sin redaktørstol i lille Norge kan derfor møte ham igne om ikke så brått, ansikt til ansikt og samvittighet til samvittighet, og fortere enn han vil like å tenke seg.

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/stefanus-stiftelsen-dagen.html

Morken ser ut til å være en fremragende representant for de som mener at «dette har ikke noe med islam å gjøre»:

https://neitilislam.blogspot.com/2013/02/det-har-ngenting-med-islam-gjre.html

Her følger utdrag i utvalg, av artikkelen, - det blir for kjedelig og i grunnen fullstendig intetsigende å gjengi den i sin helhet:

Ulukkeleg ekteskap mellom religion og politikkm skriver Johannes Morken mandag, i Dagen.

Libanons kollaps er eit sterkt vitnesbyrd om eit ulukkeleg ekteskap mellom religion og politikk.

«Dersom situasjonen i Libanon blir som den er, vil landet døy.» … Landet går i oppløysing. Paven bad kyrkjeleiarane snakka med éi stemme til dei politiske leiarane. Det er enklare sagt enn gjort.

Den økonomiske situasjonen er den verste på 150 år, fortel Verdsbanken. … Til ei kyrkje Stefanusalliansen stør i Beirut, har hundrevis av fattige libanesiske familiar kome for å få hjelp.

Landet står utan regjering …

Men medan ortodokse og marionittiske, sunni- og sjiamuslimske og drusiske politikarar kranglar, er meir enn halvparten av folket falle under fattigdomsgrensa. …

Folket er lærde opp til å røysta ut frå kva religiøs gruppe dei høyrer til. … Kven som skal ha presidenten, statsministeren, visestatsministeren og leiaren i parlamentet er grunnlovsfesta.

Det var Frankrike, som blei kolonimakt … som la grunnlaget for det sekteriske politiske systemet som no har feila. I møte med ottomansk, muslimsk imperialisme svarte koloniherrane frå Frankrike med å gjera den religiøse identiteten til einaste markør. Frankrike ville sikra dei kristne makt og posisjonar, basert på ei folketeljing frå 1932 som viste kristent fleirtal.

Folketeljinga har gått ut på dato, men ingen vågar å laga ei ny.

Slik inngjekk religion og politikk i eit ulukkeleg ekteskap som fekk borgarkrigen som naturleg avkom, påpeikar Martin Accad og Tim Brys ved Arab Baptist Theological Seminary i Beirut.

Mange av dei krigande partane identifiserte seg med ei religiøs gruppe. … vi kunne tru at borgarkrigen var ein religionskrig. … Men borgarkrigen var ingen religionskrig, det var krig mellom ulike stammar med religiøs identitet. …

Maronittane er den største kristne gruppa. Kyrkja deira er austleg katolsk, med i den verdsvide katolske kyrkja. Kampane mellom maronitt-militsane hadde ingenting med teologi å gjera. Når kristne og muslimar gjekk laus på kvarandre, hadde det ikkje noko med synet på Kristus eller gudsbiletet å gjera.

… Krigsherrane slapp ikkje berre unna oppgjer med brotsverka frå krigen, dei vart også den nye politiske eliten. Militsane vart gjorde til maktfaktorar i politikk og byråkrati. …

Veljarane er flaska opp til lojalitet med sine eigne, same kor korrupte dei er. …

I Vatikanet sa Joseph Kassab – president for dei evangelikale kyrkjene i Libanon og Syria – dette, ifølgje Christianity Today: «Vi er ikkje komfortable i det sekteriske systemet, og takkar Gud fordi vi ikkje er del av politikken som har ført landet vårt til kollaps.»

Leiande evangelikale pastorar har gått i demonstrasjonstog mot vanstyret og ropt ut sterke ord mot korrupsjon. «Vi klandrar våre muslimske og kristne politiske leiarar like mykje. … «Vi er fanga av systemet».

Eitt av grepa som vart sikra før Frankrike drog frå Libanon, var at presidenten alltid skulle maronittisk kristen. Det er i alle fall eit dårleg vitnesbyrd om kristendom og makt. …

… Den maronittiske patriarken har refsa heile den politiske eliten og kravd Libanons nøytralitet. Han vil bli kvitt Irans sterke grep og Hizbollahs militære makt over samfunnet. Det er det god grunn til å vera samd med han i. … Skal kristne framleis sikrast posisjonar etter ein formel som fordeler makt etter religiøse band?

… Paven la vekt på at eit nytt Libanon må sikra menneskerettar og ikkje minst trusfridom. Det var meint som eit alvorsord sidan ein iransk støtta shia-milits har grepet om den no fallerte staten.

… Baptist-teologen Martin Accad i Beirut understrekar at kristne skal nekta lojalitet til alle splittande agendaer … Lojaliteten skal derimot vera til Kristus som vart menneske for å hjelpa dei makteslause og marginaliserte.

Å fjerna landet frå stupet krev enorme pengesummar, ufatteleg politisk og religiøst mot, uvanleg mykje kjærleik – og eit, for Libanon, nytt syn på kristendom og politikk

Kommentar: Morken har skrevet en del om India – bl a - og tatt sterk avstand fra den nasjonalismen han ser er blitt ødeleggende, spesielt for muslimer, selvsagt. Et lite glimt inn i dagens situasjon – hvem er mest nasjonalistiske her? Hinduen eller muslimen?

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/indisk-nasjonalisme-nok-en-gang-i-dagen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/martyren-stefanus-pluss-morken-na-pa.html

Se denne der Morken forsøker å sette opp hinduer og muslimer og kristne opp mot hverandre i India, om kaster og muslimenes globalnasjonalisme, som jeg kaller det, fordi islam per se tar sikte på å misjoner og omvende hele globen:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/nar-muslimene-forstar-det-visse-kristne.html

Fra utlandet kan vi nå finne dette lille glimtet inn i helvete, for å si det sånn:

https://www.jihadwatch.org/2021/08/india-muslims-threaten-to-slit-hindus-throats-blow-up-hindu-temple

“They will slit the throats of all of them…”. “When you meet the unbelievers, strike the necks…” (Qur’an 47:4)

“Threatening letter of terrorists! Complete demands, or pay for consequences,” by Laxman Chaurasiya, NewsTrackLive, July 31, 2021 (thanks to The Religion of Peace):

Lucknow: Hanuman Temple in Aliganj police station area of Uttar Pradesh’s capital Lucknow has received a threatening letter on Thursday evening. In which Hanuman temple was threatened with a bomb blast. The letter seeks the release of terrorists arrested in Lucknow before August 14. The letter also calls for targeting the office of the RSS and senior functionaries….

The letter said, “Akhlaq, you pay to Hazrat that our terrorists have been arrested for these thirds of your rethinking thinking of your rule. They should be released immediately. The patience of their community should not be tested. If this is not done, they will have to take up arms. In that case, the big temples and offices of RSS in Lucknow city are already our target. There are also 10 Hindu Hazrat sahebs on you all over the city, who are campaigning against Islam and Muslims. They will slit the throats of all of them and throw them into the fire of dacoity soon and your infidel policemen who are implicating innocent Muslims and sending them to jail. They will also be accounted for.”

Kommentar: Direkte tilbake til Libanon, her en talende kommentar …

Det israelske forsvaret, IDF, har svart med å avfyre artilleri mot libanesiske mål, ifølge Haaretz.

Det er foreløpig ikke avklart hvem som står bak rakettangrepet. Israel mener at rakettene ble avfyrt av palestinske grupper i Libanon, og ikke den store og mektige, iranstøttede terrorgruppen Hizbollah som Israel frykter mest.

Men det anses som lite trolig at palestinerne kan skyte opp raketter uten Hizbollahs tilslutning. Det er i praksis Hizbollah, og dermed Iran, som styrer svært mye av det som foregår i Libanon.

For to uker siden ble også to raketter avfyrt fra Libanon mot Israel, så dette er for tiden et spent område med mye aggressiv aktivitet rettet mot Israel. Dermed må det israelske forsvaret konstant ivareta høy beredskap både mot Libanon/Hizbollah i nord og mot de aggressive terrorgruppene som opererer fra Hamasstyrte Gaza i sør.

https://www.document.no/2021/08/04/israel-angriper-mal-i-libanon-etter-a-ha-blitt-utsatt-for-nok-et-rakettangrep/

Kommentar: Det er nesten eventyrlig dumt, hjerteskjærende amoralsk og dirkete umoralsk at noen ved full bevissthet gjør seg «wilfully blind» for og ikke kan se hvor stor rolle islam som religion/parti/poltikk spiller i det dramaet som utspiller seg i MØ. Når denne bevisstheten mangler, kan det bero på manglende vilje til å forsvare kristentroen og de kristne, hvor de nå måtte befinne seg i tredjeverden-land. Ja, det kan være symptomatisk for manglende kristentro, og i hvert fall manglende forståelse for hva begrepet solidaritet innebærer.

Flere linker til tilstøtende artikler:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/07/nar-muslimene-forstar-det-visse-kristne.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/07/indisk-nasjonalisme-nok-en-gang-i-dagen.html

https://www.jihadwatch.org/2021/08/nyc-palestinian-jihad-supporters-scream-globalize-the-intifada-we-dont-want-two-states-we-want-all-of-it

Dagens bønn om bønn for muslimer; http://neitilislam.blogspot.com/2021/04/om-en-formaning-om-be-for-alle-verdens.html

Morkens bønn: «Det er viktig å opptre klokt og ikkje provosera i utide». https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/er-det-snart-dagen-for-dagen.html

Morken i Russland: https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/nar-redaktr-johannes-morken-lper-islams.html

Morken i Tyrkia, Erdogan, link

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/et-morkt-mrke-midt-pa-dagen-i-dagen.html

Morken, Trykia, Erdogan – den nådeløse Morken:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

Se min fil: Morken; Tyrkia kaster ut: https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

Morken i Iran: https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/redaktr-johannes-morken-om-fengsling-i.html

Morken og «Paveforkynnelse»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

Morken og kristne i MØ:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/ma-de-kristne-i-m-lide-mer-for-at-vi.html

Morken kjønnsblindhet – manglende islamkritikk:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/morken-kjnnsblindhet-og-manglende.html

Med Morken på tiltalebenken – pandemien: Mange linker til Morken-relaterte artikler:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/med-redaktr-morken-pa-tiltalebenken.html

Vi har skrevet en del om Johannes Morken-relatert gjøren og laden tidligere her på bloggen:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/chaudhrys-islamske-logikk.html - om «islamsk logikk»

https://neitilislam.blogspot.com/2012/09/hadia-tajik-u-kulturminister.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/nar-redaktr-johannes-morken-lper-islams.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/05/johanes-morkens-paskebudskap-den.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html - :

En link som bl a beskriver Morkens selvforherligelse.

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/johannes-morken-kina-islam-og-kristendom.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/fordmmer-drap-men-ikke-betingelsene-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html - mangler kristne redaksjoner mot til å kritisere islam?

Se spesielt denne som beskriver hvilket forhold Morken har til ytringsfriheten her i landet og hvor fiendtlig eller hats han er overfor islamkritikere. Han skulle bare tatt inn over seg at skaren av muslimer som i dag er blitt islamkritiske, vokser med enorm fart. Morken vil lett få noe å svare for overfor disse, når den tid kommer … :

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - Selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/bare-plass-for-de-politisk-og.html

Morken ber partiene og andre ta på seg «internasjonale briller»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/det-liberale-det-iliberale-og-det-mulig.html

«Holocaust i Kina» ifølge Morken:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/holocaust-i-kina-iflge-morken.html

Her en gjengivelse av Tajiks kronikk og kritikken av kronikken som førte til utestengelse på livstid:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/om-en-kronikk-en-kritikk-en-dramatikk.html

Med Morken i Mosul:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/med-redaktr-andreas-morken-i-mosul.html

020821

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar