tirsdag 17. august 2021

NRK, Wolasmal, Stoltenberg, Taliban og Afghanistan nå

En kommentator innhentet av NRK peker på den mulighet at hvis Taliban nå slakker på (de moralske, sharia-kravene) og blir mindre strenge, dvs mer liberale, og faktisk da også mer vestlige, så vil den harde kjerne i Taliban muligens alliere seg med IS i landet. Det vil i så fall være svært uheldig, sies det.

Kommentar: En meget sannsynlig utvikling, spør du meg. Det vil si: Taliban er fra før temmelig lik IS.

Problemet er at det er dette NRK ikke ser, ikke vil se, ikke tør se. Lytterne skal innpodes håp. Taliban skal fremstilles mest mulig sympatisk og ufarlig. Vi skal bare høre på hva de sier – og hva de sier er betryggende. Ikke sant? I et intervju med en annen ekspert for noen dager siden sies det at Taliban gjorde alt de kunne for å motarbeide al-Qaida ….

Overskrift fra NRK: Taliban lover amnesti til statsansatte og sier at kvinner bør delta i regjeringsstrukturen.

Kommentar: Det følgende vil avsløre hvor naive man gjør seg i NRK. Det legge for dagen en skremmende mangel på kunnskap om og innsikt i hva Taliban står for, ja, hvis islam står for, hvis man skal holde seg til de såkalt hellige skriftene. De vil ikke skremme folk; de ofrer sannheten for å få folk til å føle seg litt mer vel.

Det gjentar seg gang etter gang. Man vil aldri lære – det kunne forstyrre vår virkelighetsoppfatning, vårt menneskesyn, vårt verdisyn og vårt menneskesyn.

NRK vil dysse oss inn i falsk trygghet. NRK er blitt en midlertidig evig forlengelse av Chamberlain.

Vi har gjentatte ganger tatt for oss de unike, såkalt muslimske menneskerettighetene, som følger helt slavisk sharia selv. Disse «rettighetene» blir aldri drøftet i NRK. Man tillegger islam da rettigheter islam selv ikke gir rom for. Man gjør det for å fremstille islam som mest mulig likt oss, og derfor ikke noe å frykte, som en harmløs religion og tro. Man snakker om Allah som om Allah var den judeokristne Gud.  

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/kairo-de-muslimske-menneskerettighetene.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/05/om-det-begredelige-europaradet-kairo.html

Å håpe at NRK skal ta inn over seg de ideologiske og religiøse forutsetningen, premissene for konflikten i det hele tatt, er å håpe for gjeves, og desto flere misærer og nederlag i forhold til islam og muslimer vil NRK bidra til å fremme og fremskynde, i fremtiden, i stedet for å avdempe dem, med det mål å reformere islam, hvis i det hele tatt umulig.

NRK: Taliban ønsker at kvinner ikke skal bli offer, det kommer frem i en uttalelse fra Talibans kulturkommisjon. Her står det at kvinner bør delta i regjeringsstrukturer i tråd med sharialoven.

Taliban lover også et amnesti for statsansatte og oppfordrer dem til å gå tilbake på jobb igjen …

 Kommentar: Legg merke til at NRK bruker «sharia-loven», som om sharia var en helt normal lov, en lov som likeså godt kunne ha vært vedtatt her i Europa og i resten av den vestlige verden. No problem, liksom. NRK burde si: Den loven som er gitt en gang for alle av Allah – og ikke av Gud. Men dette tør ikke statskanalen si.

Korrespondent Wolasmal blir så stilt noen spørsmål. Han sier bl a … mest dramatisk, tragiske scener, mennesker faller i døden, dette har man fått kontroll på i dag … det har kommet flere amerikanske fly … Taliban står utenfor flyplassen og sørger for ro og orden, så nå har man et uoffisielt samarbeid mellom to parter som i 20 år har kriget mot hverandre … det er helt utrolig å være vitne til …

Kommentar: Her målbærer NRK en forestilling om det her dreier seg om «to parter», dvs to likeverdige parter, kontraktsparter nærmest, dagligdagse parter som bare skal forhandle, på strikt verdslig grunnlag, og med Gud helt ute av bildet, og så vil konflikten være over.

Alle kriger har to parter, ikke sant. (Men alle kriger har ikke inkommensurable firender).

Poenget er her at vi har to diamentralt motsatte parter, ikkekompatible verdensanskuelser og gudsbilder, ikke bare i krig, men også i fred. Vi har menneskeskapte lover på den ene siden, og guddommelig lover på den andre. Spørsmålet er hvilke Gud, ikke hva partene mener – om rent praktiske, militære taktiske og strategiske utfordringer der og da. Dette er en konflikt mellom det timelige og det evige. Men dette forstår ikke NRK – av bekvemmelighetsgrunner - og i den beleilige tro at det er best å gjøre seg mest mulig emosjonelt korrekte, ikke bare overfor Taliban, men også overfor egen befolkning, en befolkning NRK forsøker å forme i sitt tilsynelatende verdi- og trosnøytrale bilde, et bilde som er helt gudløst, og derfor helt uten håp.

NRK’s anker:  … Og så hører vi at Taliban lover amnesti og sier at kvinner ikke blir offer – tror folk at Taliban vil respektere menneskerettene?

Wolasmal: Taliban har kommet med uttalelser som har sjokkert afghaner i positiv forstand, det er ting de sier nå, bl a at kvinner skal delta i regjeringen, og det er noe de aldri har hørt før; de har en blodig historie. Afghanerne har ikke glemt at Taliban styrte landet for 20 år siden, så derfor er man forsiktig optimistisk , vil jeg si, man har sine årsaker til å tvile på Taliban, men hvis vi ser på uttalelsene deres, så sier de helt nye ting nå i forhold til hva slags styre de sto for for 20 år siden.

Og så så vi jo, som du var inne på, at det var kaos på flyplassen i går og i dag har situasjonen roa seg, men hva har skjedd med alle som hadde et håp om å komme seg vekk fra Kabul …

Afghanistankomiteen er kritiske til at vestlige diplomater nå forlater Afghanistan …

Liv Kjølseth i komiteen sier: Vi ser jo litt sånn med forundring på at alle de vestlige ambassadene nå trekker seg ut, retorikken har jo vært at man skal fortsette å levere, at man skal stå ved det afghanske folk, derfor blir vi veldig bekymra når vi ser disse bildene av alle som rushjer ut. Taliban er jo nå da i en ganske og posisjon, de sier at de garantere deres sikkerhet og like vel så rømmer nå det internasjonale diplomatiet fra Kabul …

NRK’s anker: Men Taliban forsikrer at rettighetene til kvinner skal bli ivaretatt, at de ikke vil ha noe vold – hvor sikker kan vi være på det de sier?

Kjølseth: Nei, det kan vi ikke … sist gang de kom inn i Kabul var de også vennlig til å begynne med …

Nato-sjef Jens Stoltenberg blir så intervjuet, fra litt over kl 15.00: … There are lessons to be learned … I’m deeply sorry – vår hovedoppgave nå er å få ut folk …

En gråtende afghansk kvinner bønnfaller ham om ikke å anerkjenne det nye regime … får hun noe konkret svar? Noe, bare sorry, sorry, - jeg føler med dere …. sorry, sorry, sorry …

NB: Se for øvrig mine kommentarer de siste 3-4 dagene tidligere her på bloggen: Det er en linje og retning i alt …

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar