søndag 8. oktober 2023

Gud på Gaza? Og vår ofte så store hjelpesløshet.

Når muslimer i hamasbrigadene inne i Israel nå roper Allah hu achbar: Hvordan vil NRK oversette disse ropene, denne bekjennelsen, som nå bli fremført i «ekstase» når Hamas tar israelere til fange og fører dem bort?  Og når alt dette skjer rett foran våre øyne, på TV? Gud er større?

En fortvilt muslimsk ung mann står utenfor en moske som halvt er lagt i grus, og hvor NRK viser en grønn Koran i ruinene. Han sier: «Gud hjalp oss der inne. Vi var samlet til aftenbønnen».

Gud hadde altså reddet denne mannen, sammen med noen andre. Hvor mange døde der inne, sies det ikke noe om. Og ingen legger merke til en uhyre viktig detalj: At oversettelsen er misvisende. NRK oversetter med Gud, der mannen sier Allah. Og ingen bryr seg. Man tror blindt på «Gud». Allah skal være helt ute av bildet, Allah’s egennavn, et navn som altså ikke er et «generisk» navn på Gud.

NRK har gjort dette gjentagne ganger, på en systematisk måte, (men se linkene og sitatet hvor jeg «behandler" Sidsel Wold forrige gang, på Gaza).

Her foreligger det et klart eksempel på at NRK forsøker å hjernevaske oss. For en muslim er det en fornærmelse. For alle verdens over 1,5 milliarder muslimer, burde dette være en fornærmelse, eller en krenkelse av Allah og profeten selv. Det som om vi hadde sagt «gutt» i stedet for Ole. (Ingen tror på en «gutt», men vi kan tro på Ole, som er en person).

Det er alvorlig. Allah er ingen «gud», Allah er både «gutten» og guttens særnavn, nemlig Allah. Og er - eller var – vår Gud bare en gud? Kan Kristus kalles en «gud» og ikke Gud selv? (Ateister som ikke vet at Jesus er Gud i kristendommen, kroer seg, selvsagt. Det kan da sies at NRK er en ateistisk institusjon som ikke tillater oss – logisk – å kalle Jesus Kristus for Gud, - den ene, allmektige, altseende, alt understøttende, allkjærlige og allestedsnærværende Gud.

Vi skal ikke ha noen Gud, vi skal har en gud som mer og mer ligner Allah, men som vi foreløpig kan kalle gud, fordi det er tillatt, av bl a NRK.

På NRK kan vi høre Sidsel Wold si at Israel er det minst trygge landet for jøder i dag. (Mente hun før Hamas terrorangrep? Vil hun blokkere jødenes flukt fra Europa, i godhetens navn?).

Vi kunne på radio høre at Utenriksminister Annicken Huitfeldt ikke ville bruke «terrorisme» om angrepene fra Gaza inn på Israelsk område. Det ble sagt helt i begynnelsen, da meldingene begynte å tikke inn.

Nå i denne stund, har utenriksminister Blinken og tyske Scholz, begge sagt at dette handler om terror og terrorisme fra en terrororganisasjon. Vår statsminister Jonas Gahr Støre istemmer: Dette dette dreier seg om terror fra terroister. Men palestinerne er ikke terrorister, sier Støre. De ønsker bare å leve i fred i egen stat, de. Mandag sa Støre at Hamas er en organisasjon som har drevet (eller som driver?) terror. (Jagland nevnte for noen år siden "ekstremt voldelig(e)").

Så hva sier Huitfeldt nå? Ingen vil våge å ta det opp med henne; journalister går ut fra som en selvfølge at hun nå mener at det er på sin plass å kalle angrepet for en terroraksjon og Hamas en terroristorganisasjon? 

Hun sa:

Norge fordømmer på det sterkeste Hamas’ angrep på Israel lørdag morgen.

– Norge fordømmer på det sterkeste angrepene på israelske sivile og ber om en umiddelbar stans av angrep og voldshandlinger, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse til NRK.

NRK intervjuet også Human Rights Watch, eller Amnesty? – tror jeg det var – om at Israel er en apartheid stat. Dette har organisasjonen nå – i dag altså - kommet frem til etter nøye studier og av klare empiri «på bakken», gjort over lengre tid. 

Det var litt av et tidspunkt å komme frem med organisasjonens nye funn, (med konklusjoner som vil kunne tilbakevises, ja, knuses, ikke minst av Israel selv, med gode motargumenter, selvsagt).

Det vises nå bilder fra restene av en musikkfestival som ble holdt ikke langt fra grensen til Gaza. Denne ble angrepet bl a av terrorister som kom via luften, i «motoriserte» hangglidere. Det bekreftes at 270 ungdommer som deltok på festivalen er blitt funnet drept. Vi ser fotos fra inne i et telt, der likene ble funnet. Mange klarte visst å flykte, ved å løpe for sine liv. Hvor mange som kom seg unna vites ikke. Vi ser en blodig kvinne slepes inn i en bil og blir ført bort av bryske militante med våpen. Allahhuachbar? Og mye, mye mer. Grusomt. (CNN utelukker bestemt ikke at denne kvinnen er blitt voldtatt til blods. Buksen er helt rød i skrittet og på baken, (Tapper). Mensen, vil noen kanskje si ... ). 

Vi blir konfrontert med grusomme bilder, grusomme scener, grusomme enkeltskjebner, et helt samfunn i sjokk, med «verden» på slep. IDF presisjonsbomber på Gaza. Som blir kalt verdens største utendørs fengsel. Det er tatt et stort antall gisler. Israel skal være villig til å ofre mye for å få dem sluppet fri i livet. For ikke mange år siden ga Israel fra seg 1000 terrorister i bytte med to soldater, som terroristene lovet å sende tilbake til Israel. Terroristene gjorde som de hadde lovet, de returnerte soldatene – i kister, døde, likviderte. Nå bidrar Norge og EU til å lønne terrorister med store summer hvert år.

Vi hører at det bor 1 million barn på Gazastripen. Nå fins ingen vei ut for befolkningen. Israel vil ha hevn.

Det er litt av noen «forhandlingspartnere» vi her har å gjøre med.

USA mistet 3000, 09. 11. Israel mister nå mange ganger så mange, sett ifht folketallet. Iron Dome er ikke perfekt, Iran lurker i kulissene og Hizbolla kan true fra nord. Flere raketter seiler inn på nattehimmelen. Etterretningstjenesten har sviktet: den har satset på teknologi mer enn på "de menneskelige faktorer".

Weapons Biden regime left behind in Afghanistan reached ‘Palestinian’ jihadis in Gaza

https://www.jihadwatch.org/2023/10/weapons-biden-regime-left-behind-in-afghanistan-reached-palestinian-jihadis-in-gaza

Under the radar, Biden regime approved sending $75,000,000 to ‘Palestinians’ the day before jihad massacres

https://www.jihadwatch.org/2023/10/under-the-radar-biden-regime-approved-sending-75000000-to-palestinians-the-day-before-jihad-massacres

Terroren i Israel finansieres av norske skattebetalere

https://www.document.no/2023/10/08/terroren-i-israel-finansieres-av-norske-skattebetalere/

Hørte vi Allah hu achbar?

Thor Dag Halvorsen, på hans «face»: ….Her stiller NRK i særklasse som talerørfor palestinerne. De hanker inn lederen for Palestinakomiteen, Line Kahteed, … uten et eneste kritisk spørsmål, … Ikke om hvorfor Hamas har sine oppskytningsramper blant boligblokker og bruker sivile som skjold, ikke om hvordan Gaza, som ifølge P.komiteen er et lutfattig land under militær blokade, kunne sende over 5000 raketter inn over Israel. … Hvorfor utelukkes Egypt når det gjelder hvem som "stenger" folk i Gaza inne? Og hvem har Israel "okkupert" Vestbredden fra? NRK spør ikke.

… Og se på nyhetsfeltene nederst på skjermen. "Israelsk luftangrep" - ikke "motangrep". …

Line Kahteed : Vi har et okkupert folk og vi har en okkupant. Vi må avvikle den militære okkupasjonen. Israels bosettinger er en krigsforbrytelse …

Litt historikk og rammeverk for hvordan vi kan se denne krigen: Se denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/skrekkinngydende-avskrekkende-og-blautt.html

 

Allah og Gud: NRK på bedringens vei? Wold belyser nå vold på gudsforestillinger.

 Sidsel Wold kan ha brutt lydmuren og funnet selve den eleksir som NRK trenger, og som ikke minst hele befolkningen trenger, dvs. ikke bare alle tv-tittere og lisensbetalere, men også alle de voksne og barn i dette landet som ikke kan norsk, men som hver dag ber til Allah 5 ganger om dagen av plikt, og som ikke kjenner ordet Gud, og spesielt da ikke kjenner den kristne Gud, dvs Jesus Kristus i den treenige Gud, Fader, Sønn og Hellig Ånd.

Sidsel Wold kan være den første med NRK’s velsignelse som har tatt konsekvensen av at betegnelsen Allah bør brukes der betegnelsen Gud ikke bør brukes, og omvendt.

Dette skjedde i en av Wolds mange reportasjer fra Gaza for noen dager siden hvor hun fulgte en palestiner som hadde vært sjåfør for NRK-teamet på stedet. Han hadde forsørget over 50 mennesker i sin familie ved å kjøre en taxi som hele familien hadde spleiset på. Familien hadde mistet alt og taxien var smadret. Det var bare ruiner igjen av huset og i disse ruinene skulle familien nå bo fremover, uten skikkelig tak over hodet.

Wold fortalte så – verbatimt - at hele familien i ruinene nå ber til Allah om hjelp og støtte. De har mistet alt.

Wold oversatte altså ikke Allah til Gud, slik den intetanende norske «fiffen» har for vane, så til de grader at de tror det er sant. Wold respekterte den gangen palestineren og lot ham bruke navnet Allah på sin Gud. Men dette gjøres ikke konsekvent i NRK, snare tvert imot. NRK sier f eks «Gud er stor» når muslimene vitterlig sier «Allah er stor». Det gjelder nå kollektivt og NRK går i spissen for å få befolkningen til å tro at Allah er Gud og at Gud er Allah. Se for eksempel denne horrible hvor Dagsnytt 18’s Sigrid Sollund bruker Gud om Allah (er stor).

 

Uttalelser som vil sjokkere deg, hvis du da ikke er …:

https://neitilislam.blogspot.com/2013/01/jdinnen-og-mediamenneske-mona-levin-i.html

https://pjmedia.com/news-and-politics/robert-spencer/2023/10/07/why-there-is-never-peace-between-israel-and-the-palestinians-n1733146

 

https://www.document.no/2023/10/08/vi-formes-av-troen/

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/nar-demonisering-blir-en-demokratisk.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/04/verden-opp-ned-mellanie-phillips-modig.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/lgnen-som-alle-muslimer-blir-ansvarlige.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/12/nrk-har-mistet-kompasset-i-kompass.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/gyrid-gunnes-sionismen-apartheid-her-og.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2019/02/bispe-uttalelser-pa-vide-vanke.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/bnnerop-og-eiendomsrett-til-landet.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/kristen-forvirring-eller-bare.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2020/06/nar-advaring-mot-vold-blir-tolket-som.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/hvilke-tekster-er-potensielt-mest.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/07/fosli-og-wold-om-sultaner-og-hellig-vold.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/02/nrk-aftenposten-rasisme-og-israel-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kolberg-og-bjerkholt-karakterdrap-ikke.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/hagia-sofia-med-h-eller-sett-fra-islams.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/hagia-sofia-med-h-eller-sett-fra-islams.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2023/07/nar-de-moralsk-overlegne-vil-delegge-en.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2017/05/dd-over-jdene-igjen.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/islamske-angrep-pa-vesten-fra-632-til.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/nrk-aftenposten-rasisme-og-israel-og.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/10/med-morken-i-vietnam-nok-en-begredelig.html

 

Mange linker:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/lei-av-lars-gule-vager-du-hviske-det.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-red-morken-i-iran-om-huskirker-og.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/nar-jdene-ma-flykte-og-muslimene-stikke.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2023/01/redaktr-ser-skrmt-og-blir-skremt-av.html?m=0

 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/den-store-fordrivelsen.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2015/06/de-nye-jdene-uten-sammenligning-for-vrig.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/det-var-en-gang-en-imam-som-ikke-tok.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/4-syndene-og-synden-i-islam-og.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/om-dhimmipsykologi-islamofobi-og-bl.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/11/nar-demografi-og-islamofobi-blir.html

 

-

Why There Is Never Peace Between Israel and the Palestinians, Robert Spencer:

 

… CNN reported that “as recently as this week, Biden had hoped to be nearing the completion of a major agreement with Israel and Saudi Arabia to establish formal diplomatic ties, potentially transforming the entire Middle East. The expectation had been that the deal would include agreement from Netanyahu on certain concessions to the Palestinians, including potentially freezing settlements and agreeing to an eventual Palestinian state.”

The universal assumption is that freezing settlements and agreeing to a Palestinian state (which the Palestinians have previously rejected on numerous occasions) will bring peace. Yet this is not true, and the Palestinians themselves have made that clear on numerous occasions over the years. Back on Oct. 5, 2018, on “Not a Neighbor,” a program on official Palestinian Authority television, Sharia judge Muhannad Abu Rumi denounced the idea that the Israeli-Palestinian conflict was about territory and could thus be subject to negotiations:

People could be deluded or think…that we have no way out with the Jews…The liberation of this land is a matter of faith, which will happen despite everyone. The Jews leaving this land is a divine decree…The war is not only over this strip of land, as you all know the Jews want everything and not just a part. They want to subjugate us, and that we be slaves to their command…

 

Just a week after that, during a Friday sermon at the Islamic Center of South Florida, Imam Hasan Sabri offered a succinct encapsulation of the principle of “Drive them out from where they drove you out” (Qur’an 2:191): “If a land is occupied or plundered, it should be liberated from its occupiers and plunderers, even if this leads to the martyrdom of tens of millions of Muslims.”

 

Sabri ridiculed the very idea of negotiations: “Take the Palestinian cause, for example. It is not being plotted against with a deal they call ‘the Deal of the Century.’ Why do they call it a ‘deal’? Because whoever is involved in this treason is not a man of principles. These are peddlers, not men with a cause. All they want are positions and jobs. That is why for them, the cause is nothing but a deal, a matter of give and take. For them, it is nothing but a deal.”

 

To this, Sabri contrasted the “position of a believing Muslim about the Palestinian cause,” which he characterized in this way: “That Palestine in its entirety is Islamic land, and there is no difference between what was occupied in 1948 and 1967. There is no difference between this village or that village, this city or that city. All of it is Islamic waqf land that was occupied by force. The responsibility for it lies with the entire Islamic nation, and the [Palestinians] should benefit from this land. If a land is occupied or plundered, it should be liberated from the occupiers and plunderers, even if this leads to the martyrdom of tens of millions of Muslims. This is the ruling, and there is no room for discussion or concessions.”

… An Egyptian Muslim cleric, Sheikh Masoud Anwar, on Al-Rahma TV on Jan. 9, 2009, also stated that negotiations with the Israelis were worthless because Jews could not be trusted. He declared: “The worst enemies of the Muslims — after Satan — are the Jews. Who said this? Allah did.” Indeed he did: it’s in the Qur’an (5:82).

 

… in the summer of 2013, Sheikh Hammam Saeed, the leader of the Jordanian branch of the Muslim Brotherhood, thundered that eradicating all Jewish presence from the Holy Land was a matter of Islamic law. He termed the idea of a negotiated settlement “heresy, according to Islamic law, because Allah says that Palestine belongs to the Islamic nation, while they say that Palestine belongs to the Jews. Anyone who says that Palestine belongs to the Jews has no place in the religion of Allah, and no room in this creed. This is an issue of heresy and belief.” …

https://pjmedia.com/news-and-politics/robert-spencer/2023/10/07/why-there-is-never-peace-between-israel-and-the-palestinians-n1733146

I utdrag: Vi formes av troen, av Kjell Skartveit, Gal 5,16-26

For ikke mange år siden var det noen politikere som stadig sa at vi i vårt møte med innvandring av mennesker fra fremmede kulturer burde bygge broer i stedet for murer. Med tanke på det som skjer i Sverige og Israel er det grunn til å problematisere ideen og troen på sinnelagsetikk og i stedet holde fram kristen fornuft.

Kristendommen er ikke en idé, men troen på at personen Jesus Kristus er Guds sønn og vår frelser. …

Ettersom troen bygger på det vi mener er en realitet, blir også samfunn bygget på kristendommen preget av en realitetsorientering, noe som får politiske, juridiske, akademiske og etiske konsekvenser.

Det uttalte ønsket om å bygge broer i stedet for murer viser at denne realitetsorienteringen er på vikende front. Vår sivilisasjon snakker mer om ideer enn om realiteter. Men da forlater man også åndens frukt som er kjærlighet, glede, fred, overbærenhet, vennlighet, godhet, trofasthet, ydmykhet og selvbeherskelse. Du kan også legge ved fornuft, sannhet og menneskers likeverd.

De som vil bygge broer avviser troen på at kulturer formes av det vi tror på, samtidig som de mer enn gjerne snakker om manglende integrering i Sverige. Utfordringen er at de i sin tro på at alle egentlig er gode humanister, ikke har noe å integrere innvandrere inn i. Brobyggerne avviser sannheten om mennesket og Gud. For dem finnes det hverken kjønn, sann religion eller nasjoner, og normer møtes med normkritikk. … En tro som mener at vi, og Israel, representerer en evig fiende forsvinner ikke med arbeid og lønn. Skal innvandring fra den muslimske verden lykkes, må vi konfrontere troen. Vi står derfor over en dobbel utfordring: Vi undervurderer troen til innvandrerne, samtidig som vi ikke har noe å integrere dem til. Men kanskje verst: Vi nekter å snakke om noen av delene, det er bare ideene som svever uangripelig over oss.

Spørsmålet er om det bør forundre oss. Det er likhetstrekk mellom postmodernismen og islam i deres avvisning av sannhet. Islam fremhever et gudsbilde preget av avstand og allmakt vi ikke kjenner i kristen tro. For et menneske er det ikke mulig å forstå Allahs vilje, som en moderne postmodernist opphever han alle kategorier og grenser. Det er ikke uten grunn at muslimer opplever kristendommens Gud som svak. …

https://www.document.no/2023/10/08/vi-formes-av-troen/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar