fredag 6. oktober 2023

Armenerne sviktes - og det kristne ansvar

År 1356: Mamelukkene, som først sikret seg kontroll over Syria, erobrer Armenia, hvor de dreper kristne i stort antall, fordi de ikke omvender seg til islam. Hjemmel? Spør Koranen.

År 1915: Tyrkerne beskylder armenerne for å støtte Russland. Dette medfører at rundt 500 000 armenere ble drept. (Se linken under).

Det hjerteskjærende i dag er at Putin ikke oppfyller sine forpliktelser for å beskytte armenerne i Nagorno Karabach. Unnskyldningen skal være at han har mer enn nok i Ukraina. (Hvilket jeg betviler, Putin er, som det går frem av linkene under, mer interessert i å forsvare islam og muslimene heller enn de kristne armenerne).

Men her er ikke Putin alene. Det fins eksempler i massevis på at også kristne motstandere av Putin, troende, bosatt og oppvokst i Vesten, under de mest frilynte forhold, svikter sine trosbrødre under andre himmelstrøk, og når dette så skjer på en innyndende, smiskende og særlig servil måte, i kjærlighetens eller godhetens fane, blir det som oftest hengende noe svært sykelig, ja, faretruende over det. Slike mennesker skjønner ikke bæret og det nytter ikke å forklare noe som helst for dem, der de vandrer rundt og skinne i sine dyds- og godhetsposeringer.

Alt er politikk? Eller kuJtur? Eller konsensus og hellige, sekulære eller humanistiske preferanser? Ja,  hvis religion er intet og intet å bry seg om, på et dypere plan (for de perplekse). Da kan æresdrap aldri forklares ut fra at islam tillater det, eller oppfordrer til det, til og med, i hvert fall i «utlandet».

Og hva med Nagorno-Karabach i dag? Alle vet nå at dette var en enklave inne det muslimske Aserbasjan. Nå er armenere i stort antall der drevet på flukt.

Når man så hører fra «den norske elite» i dag si at dette ikke har noe med religion å gjøre, skal man sperre opp øyne og ører for å høre og se.

For generalsekretæren i Helsingforskomiteen handler dette om hvor dårlig armenerne behandlet aserbajdsjanerne i 1994. De frykter hevn og det ligger implisitt i uttalelsen at den er forståelig.

Lindemann hevder freidig at det ikke er noen religiøs konflikt mellom aserbajdsjanere og armernere.

Generalsekretæren i Helsingforskomiteen, Berit Lindeman, sier at flyktningstrømmen er den foreløpige kulminasjonen på en svært langvarig konflikt.

– Aserbajdsjan har tatt full kontroll over et område som har vært omstridt i hundre år. Det finnes ikke tillit mellom aserbajdsjanere og armenere, fastslår hun. (fra Document,no).

Kommentar: Her har vi med en generalsekretær som ikke ser lenger enn til nesetippen, en «egenskap» hun deler med de fleste andre akademiske byråkratideologer. Hun er derfor farlig, ikke i konkret forstand, selvsagt, men på den måten at hun inngår seg i en elite som ikke ser lenger enn henne selv. Alle disse menneskene hamrer på våre fundamenter og hater «det egne». «Vi har ikke noe», sa Mona Sahlin, som vi husker. her og her

Som så mange andre, i den snakkende og begredelige elite-klasse, ser denne generalsekretæren alt under positivismens evighetsvinkel, dvs nøkternt og nøytralt – eller lissom objektivt - ovenfra og ned, uten noen gang å se opp på det overordnede rammeverket alt liv og all eksistens bør sees ut fra, nemlig ut fra det religiøst betingede, det som har med menneskets mest inderlige og innerste å gjøre, det som kan avgjøre og være avgjørende for liv og død, ja, evig liv og evig død.

F ek: Man samler inn data, tusenvis av «biter». Ingen bit hver for seg forteller noe om religionens betydning for hvert enkelt tilfelle av reaksjoner, kontekster etc, og dette gjelder så hvert enkelt faktum, hvert enkelt punkt på faktalisten, (empirien). Religionen i «saken» holdes» utenfor, fordi den pr definisjon ikke er relevant, eller signifikant. Konklusjonene blir deretter.  Det inntrykket publikum skal sitte igjen med, er at dette er sannheten, hvilket jo er en stor usannhet, hvis ikke en regelrett løgn, fordi den er en positivistisk sannhet som liksom eksisterer i ensom majestet som en objektiv virkelighet, med all-agens. Og så er det dette man skal forholde seg til, intet annet.

Det er klart at man da har sjaltet ut den religiøse dimensjonen i tilværelsen, trosaspekten, inderligheten, - frelsesmuligheten, (fordi alt stenges inne i et ateistisk univers det er umulig å unnslippe).

Det kan bli krig av mindre. Mister vi «det metafysiske» perspektivet når vi saumfarer fakta og bygger kun på disse, uten å se dem i en større dramatisk og metafysisk ramme, får vi et svært snevert paradigme, et åndelig vacuum, et trist og trangt sted å være, et «inkreativt garn» man står på, et tankesystem og et holdningsdiktatur som bl a er lett å undergrave, sett fra islams side, fordi det hele da vil ende opp med at emosjoner blir identiske med sannhetene og sannheten selv.

Og da har man mistet forholdet til det større «plottet» i dramaet. For virkeligheten er mer enn fakta; man må transcendere fakta for å få med seg større helhet, det større innhold, den metafysiske dimensjonen.

Skulle man bar holde seg til fakta, ville det ikke ha blitt skrevet en eneste roman eller en eneste tragedie her i verden. Og ingen ville ha forstått noe av Shakespear eller Gøthe selv. Aller minst vill det ha eksistert noe som kalles Bibelen eller Koranen, - i hvilke fins er en god beskrivelse for hva som foreligger av mentale mangelsykdommer på dette området, i dag.

Det faller aldri positivister, hverken på høyre- eller venstresiden, inn, at det går an å snakke om  veldige åndskamper som foregår i og rundt oss i dag, worldwide, på alle plan, i alle hierarkier og konstrualer.  Det eneste de klarer og vil innrømme seg, er enn viss abstrahering, men de vil aldri forstå at det ikke går an å skape ånd og estetisk og etisk spenning, førsteprinsipper, og innsikt i det åndelige, og i troene, og erkjenne og skaffe seg forståelse ut av stein (fakta). 

Videre: Når man så hører fra den samme begredelig og dertil «kristne elite» hører at konflikten mellom Tyrkia og armenerne hadde med religion å gjøre, ja, da skal man bli redd for hva som kommer til å skje. For da kan alt skjer, uten at man ser og hører noe som helst. Som vi vet skal man ikke forsvare sitt eget ved å bygge på illusjoner, selv om disse forteller oss at vi er gode og gudfryktige nok til en «plass i solen» og i historien, på den riktige siden. her om Morken

Hvorfor? Jo, fordi dette har med tro og religion å gjøre. Det har også med land og makt å gjøre, det er sant, men bak «synger» religionene, og menneskets uendelige ensomhet og grunnleggende utrygghet – og behov for en Gud å holde seg til. I dag stiller man ikke spørsmål om hvilken «gud» - og dette er vestens fullskala tragedie i et nøtteskall. Vi kommer om ikke altfor mange år ikke utenom spørsmålet: Hvilken Gud?  

Islam har nå sikret seg et enormt oppmarsjområde nær Russland og Putin. Det vil tjene islam i en kommende storkrig, forhåpentlig om mange, mange, kanskje altfor lange og  smertelige år.

For noen år siden hørte jeg en berømt forfatter si noe om «skautet». Han sa: Skaut er skaut, hva er det å bry seg om? Han mente at skaut på islamske kvinner ville være en sagablott om noen få år. Akkurat som her, hvor kvinnene sluttet å bære det.

Jeg skjønte straks at denne mannen – som har tittel av forfatter og kunstner - var svært naiv og nærmest historieløs; det viste seg også at «Gud» for ham ikke var noe å bry seg om. Jeg forsto at denne mannen var en stor, forfengelig tosk. Og jeg hadde rett. Hadde jeg spurt ham om hvorfor det er så viktig i de islamske landene å ha et rett forhold til skaut, dvs til hijab etc? Hvorfor er det så om å gjøre for dem? Mannen ville selvsagt ikke kunne forsvare den påstanden han kom med, at «skautet» jo ikke betyr noe. Han – sammen med så mange andre blant de begredelig elitister - har ingen sjanse til å se dette i et større religiøst perspektiv, i et trosperspektiv. De henger fast i positivismen. De er lammet av ateisme og naivitet. De våger ikke, de har ikke «sansen» og de ser ikke andre behov enn deres egne. De er livsfarlig for Vestens fundamentale verdier og tradisjoner, men de skjønner det ikke.

Det er noe patetisk over oss i dag. Vi kan høre at en kristen redaktør skrive, ja, be Kristus om at han bygger sin menighet eller kirke på lidelse, se linkene.

Om Mahsha Ameni og CNN (av alle):

https://neitilislam.blogspot.com/2023/09/de-oikofobe-anakronister-de-som.html

Mer:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/red-johannes-morken-forklarer-folkemord.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/helt-gyselig-om-folkemord-i-den-kristne.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/den-feige-redaktr-johannes-morken.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/er-redaktr-johannes-morken-fascist.html

 

Enda mer: 

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/den-russisk-ortodokse-kirke-putin.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/10/putin-den-nye-hitler.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/religionen-putin-og-vesten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/04/putin-og-kvalmen-i-avisen-dagen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/ukraina-putin-pelestina-og-den-norske.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/03/putin-kirill-dagen-og-en-grusom-fortid.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/hvilken-gud-tror-man-egentlig-pa-i.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/09/redaktr-johannes-morken-nok-engang.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/ma-de-kristne-i-m-lide-mer-for-at-vi.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/nar-putin-taper-vil-ogsa-islam-tape.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/03/putin-og-russerne-den-emosjonelt.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/vladimir-putin-og-var-emosjonelle.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/essensialisering-av-vesten-og-putin-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/red-johannes-morken-forklarer-folkemord.html

https://www.document.no/2023/10/05/stepanakert-en-moderne-by-forlatt-i-panikk/

I utdrag: Stepanakert en moderne by forlatt i panikk, av Hans Rustad:

… Omverdenen vet svært lite om Nagorno-Karabakh. Da Aserbajdsjan invaderte begynte mediene og menneskrettseksperter å kalle armenerne som er innfødte for «separatister». En klar distansering. Ingenting om folkemordet på armenerne på slutten av første verdenskrig. Ingenting om at Artsakh er blant kristendommens tidligste områder. Prøv å forestille deg noe lignende med islams tidligste områder. Det er en aktiv sabotering av all historisk hukommelse. Vi skal ikke huske, ikke forstå.

Stepanakert var en langt mer moderne by enn jeg var klar over. Her er det meste. Nå totalt forlatt. Artsakh hadde 150.000 innbyggere før invasjonen. Nå er 1.000 igjen. Hvorfor har de rømt tror dere? Kan det ha noe med historien å gjøre?

Lindemann hevder freidig at det ikke er noen religiøs konflikt mellom aserbajdsjanere og armernere.

… da Armenia tok kontrollen over enklaven Nagorno-Karabakh i 1994, etter en to år lang blodig krig, ble det ikke tatt noen hensyn til aserbajdsjanerne som bodde der.

Aserbajdsjanerne mistet sine rettigheter, og rundt 600.000 ble intern fordrevne.

Se denne om Lindemann:

https://www.dagsavisen.no/nyheter/innenriks/2022/05/25/berit-lindeman-ny-generalsekretaer-i-helsingforskomiteen/

https://en.wikipedia.org/wiki/Norwegian_Helsinki_Committee

The work of the Norwegian Helsinki Committee is particularly concerned with states in Europe, Central Asia and North America. In the later years the international work has focused particularly on former Soviet states and the Western Balkans, i.e. the countries of the former Yugoslavia and Albania. Central parts of its activity include monitoring and reporting of human rights violations, human rights education[2] and democracy support in the form of transfer of knowledge and financial support to projects directed by local human rights organizations. The Norwegian Helsinki Committee has also been monitoring and reporting from elections in a wide range of countries, as well as arranged for international election monitoring in Norway.[3]

-

Must read om Armenia og armenerne: Jeg oppfordrer alle til å lese følgende, som supplement og korrigering av det ovenstående:

https://www.newenglishreview.org/articles/turkeys-neo-ottomanism-and-the-end-of-another-armenian-population/

Mer fra vår side:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/rikets-tilstand-religion-over-magi.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/er-alle-troer-like-tolerante-eller-like.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/om-hvorfor-vi-apner-for-mer-og-mer-makt.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar