onsdag 3. februar 2021

NRK, Aftenposten, rasisme - og Israel og jødene

Vi må i dag servere en dyp og svært bekymringsfull kontrast i og fra den alminnelige diskurs som forteller mye om hvor vår sivilisasjon i dag befinner seg, hvilke tankebygninger som får rørt på seg og styrt debattene og hvilke tenkemåter vi fortrøster oss til, vel, i hvert fall noen av oss.

Vi tar først for oss NRK, dernest Aftenposten, for et decennium siden. Vi får forhåpentlig vis illustrert hvor sårbare og forvirrede vi er som «kultur» og en kultur som i sitt vesen nå paradigmatisk og systematisk er religiøst analfabetisk og derfor en kultur som ikke lenger «står stødig», men som tvert imot har tippet over. Vi vakler ikke, vi er i fritt fall.

NRK har beklaget formidling av rasisme og trekker tilbake anklager som veldig få mennesker i dag vil oppfatte som annet en rasistiske angrep på staten Israel – og jødene, antakelig også på de israelere som ikke er jøder. Det dreier seg om vaksine eller ikke vaksine. Det dreier seg om hvem som skal være verdig; det dreier seg om respekten, aktelsen for og anerkjennelsen av selve menneskeverdet, eller forakten for det, eller ikke. Det dreier seg om tro. Ens tro sier mye om ens forhold til menneskeverdet og om man tror på at mennesket er skapt i Guds bilde og likhet, og om man tror og legger til grunn for alt sitt at den naturlige loven faktisk er skrevet over menneskets hjerter, eller ikke. Pluss en del mer, som det vil føre for langt å komme inn på her.

Det som de fleste, bortsett fra NRK, i utgangspunktet, siden de sendte uttalelsene over eteren, vil betegne som klart rasistiske uttalelser, er følgende:

Gode nyheter fra Israel, når skjedde det sist?

– (…) noe vi aldri må glemme: Israel er en okkupasjonsmakt, det er et apartheidregime, der noen mennesker er mer verdt enn andre mennesker, og der disse andre blir utsatt for systematisk undertrykkelse, deres land blir stjålet fra dem, der de mister strøm og vann hvis de ikke oppfører seg ordentlig.

– skulle en hjemmesnekret rakett lande et eller annet sted hos Guds utvalgte folk, så gjennomføres det grusomme hevnaksjoner hvor tusenvis av mennesker blir drept, gjerne barn.

– Skulle bare nesten ønske at det kom fra et annet sted, hvis du skjønner. Det er nesten som jeg skulle ønske at vaksinen ikke virket. Det går ikke an å si. Beklager, jeg skjønner det. Pokker også.

via HRS, rita Karlsen

Kommentar: Uttalelsene er rasistiske, selv om de utklæs som humor – gud forby - sjargong, farse, tirade eller uskyldig og naiv, eller som et element i debatten som kan forklare folks bekymringer, rettsoppfatning og moralske tenke- tilstand. NRK kan ha menet å servere en journalistikk som forteller noe sant om virkeligheten, slik noen oppfatter den. NRK kan med andre ord ha hatt de beste hensikter; NRK vil bidra til en debatt om uttalelsene en debatt som dermed kan tjene samfunnslegemett som sådant. Det kan være et bidrag som kan styrke debatten og dermed gi rom for større innsikt, mer fremgang og dyperefølt lykke -  og dermed til mer vakkert og blomstrende demokrati! NRK’s hensikt kan ha vært å sende ut et varsel om at alt ikke er bra i Midt-Østen, for tiden. Og at NRK derfor vil oppfordre folk til å skaffe seg kunnskaper og delta i debatten.

Høyverdige motiver med andre ord. Og debatt har vi fått. NRK Dagsnytt 18 intervjuer flere synsere, bl a en kvinner som – slik jeg oppfattet det - sier at det er helt all-right å kalle Israel et drittland. Vi spør: Hvor var hun da Trump nevnte ordet «shitholes» om visse land i Afrika, eller lignende? Svar: Uansett befinner de som kritiserte Trump seg på den riktige siden av tidens «røde linje», ikke sant? - dvs på venstresiden, en side som alltid har rett, også rett til å rette rasistiske uttalelser mot Israel og jødene. Venstresiden i dag ser ut til å ha en guddommelig gitt opsjon på å eie det sanne, det gode og det rette og den er ikke i tvil om at de har denne retten på sin side. (Hvilket selvsagt er ren overtro). At NRK bidrar aktivt, ved å «lufte» rasismen i uttalelsene, er derfor ikke annet å vente. Det ligger «naturlig» for NRK, omtrent som når antirasistene angriper Israel med statsfinansiert støtte.

NRK stimulerer til demagogi og propaganda og dermed også til å splitte befolkningen og sette grupper og populasjoner opp mot hverandre. NRK tro kanskje at det kan komme noe godt ut av det onde og gjør da sitt beste for å få fram så mye ondskap som mulig.  

Når NRK formidler rasisme, kan det være uttrykk for det jeg kaller hypermagi og hvor en aktør som kanalen slipper til produserer ofre som de selv tror de kan stjele makt (magi) fra, uten å bli oppdaget som mentale tyver og fordi de trenger denne ekstra-makten som en stimulans de selv ikke av seg selv ikke makter å produsere på naturlig vis og i kraft av seg selv, sin menneskelighet, og førstepisippene i Den naturlige moralloven, eller Guds lov for natur og moral.  

Uttalelsene kan synes å støtte de rette ofrene, nemlig palestinerne. De gjør palestinerne til uskyldige slaktofre, ofre for ren ondskap materialisert som Israel, både som stat og mennesker.  

(Den som setter seg grundigere inn i denne saken, og faktagrunnlaget, vil snart oppdage at det ikke finnes grunnlag for påstandene i de rasistiske uttalelsene. Og den som gjerne vil tro at NRK og den som kom med uttalelsene bare gjenga tanker og formuleringer i befolkningen, for å statuere et skrekkeksempel på hvordan folk og land ikke bør tenke og emovereog, og dermed et avskrekkende eksempel på hvilke holdninger man ikke bør ha og hvordan man nettopp ikke bør tenke, ja, den bør tenke om igjen og skjerpe seg. Slik dumhet kan selvsagt ikke forsvares uansett hvilke «edle» motiver man kunne mistenkes for å ha).

Uttalelsene er spesifikk rettet mot en stat og et folk. De er ikke rettet mot en religion per se og uttalelsene er da i seg selv et bevis på manglende abstraksjonsevne og på en umodenhet som nekter å ta inn over seg ironien i alle ting, eller dramaet i alle ting. Uttalelsene gir uttrykk for en endimensjonalitet og en overforenkling som virkeligheten og sannheten rett og slett ikke har, (som eneste basis)!  Og dette er i seg selv ikke bare farlig, men uhyrlig. Fordømmelsene burde derfor stå i proporsjon, hvilket bare har vært delvis tilfelle i mediabildet generelt og i kommentarfeltene.

Sammenlign NRK i dag med følgende, som av Aftenposten ble ansett som RASISME så langt tilbake i tiden som til 2010. (Mrk: Her kan den som vil fylle inn 0000’ene med hvilken som helst ideologi, religion eller hvilket verdi og livssyn man vil; teksten er abstrakt og retter seg ikke mot mennesker, land eller populasjoner, men not et trossystem med politiske og kulturelle ringvirkninger, hvis man tar tekstene på alvor og gjør dem aktuelle av dem som bruker dem :

Kan vi stoppe 0000?

Ja, det ser sånn ut, iallfall hvis vi skal tro noen kjente, nå verdensberømte 0000kritikere. De kjenner 0000 fra innsiden. De kjenner 0000 brutalitet, en brutalitet som er satt i system og som kan virke som en styrke, men som i virkeligheten er en fatal svakhet (jeg vil selv kalle denne svakheten for "dødsfarlig umodenhet")
De er derfor vel verdt å lytte til, disse brave eks-0000. De har kjent 0000 på kroppen. De vet hva de IKKE tror på. De vet hva de snakker om. De er modne mennesker. De eksisterer nå med fare for sitt eget og familiens liv.

Jeg håper de ikke snakker for døve ører - disse modige - oat de klarer å vekke en del moralske analfabeter i dette landet til etisk forsvarlig dyst, gjerne med fare for liv eller lemmer, om så skulle være.
0000 leker med ilden. Klodens ild. Menneskehetens ild. Muslimer har ikke lært av sine feil og vil ikke kaste av seg sin læres diabolske grunnstoff.
Det er derfor en plikt for alle vestlige til å bidra til at 0000 kan avlære seg sitt 0000 fundament som de blir innpodet med fra fødselen av og som holder dem i sin livsforaktende skruestikke for resten av livet.
Vi må tørre. Vi må ha mot og tålmodighet, vi må vise fasthet og styrke og ikke gi etter eller vike en millimeter. Vi må kunne tillate oss å si: følg oss! Vår vei er bedre. Mye bedre! Vår vei er frihetens vei - deres er slaveriets vei.
Nei til islam spør: Hvis innlegget på Aftenposten over var rasisme, er ikke da også Oslo Kommunes Verdiplakat som vi analyserte i forrige postering rasisme overfor muslimer?

http://neitilislam.blogspot.com/2010/08/rasisme-i-aftenposten.html

Se her hva den syriske poeten Adonis, som selv er muslim, sier om «aktuell islam»:

«Islam har omgjort seksualiteten og islamisert kvinneligheten. … «Det vi har igjen av religionen i dag, er ikke annet enn en drapsmaskin. Daesh flagger med denne forvandlingen av guddommen til en maskin som dreper. … «man blir rasende og opprørt av det. Uvitenhet, grusomhet, obskurantisme … Halshugge, buksprette kvinner, voldta, plyndre … Slike gjerninger undertegner menneskelighetens død. Muslimene på sin side sier ingenting om denne virkeligheten. Nå og da høres en stemme her eller der. Men det finnes ikke noe skikkelig opprør.» …

«Islams fremgang kom fra krigsbytte. Islam gikk inn for vold … fra begynnelsen av.»

«Muslimen ser verden gjennom det islamske bildet, som er gammelt og lukket». …

«Det å bedrive tenkning i det arabiske samfunnet, er det samme som å erklære krig mot samfunnet».

… «Islam tvang seg på andre folk med makt; det ble en historie om erobringer. … Så volden i islam går hånd i hånd med utbredelsen.» «(Koranen) er en ekstremt voldelig tekst. (…) vi finner ikke et eneste vers som innbyr til tenkning, eller et vers om fordelene ved å bruke fornuften eller åndsevnene sine i betydning av skapende åndsevner».

«Man kan trygt si at volden er iboende i islam». …

 

https://www.document.no/2019/03/21/man-kan-trygt-si-at-volden-er-iboende-i-islam/

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar