torsdag 19. oktober 2023

Tror du på Hamas mer enn på USA og Israel, så er du ... ?

Tror du på USA og Israel eller på Hamas? Jeg tenker på den omstridte bombingen utenfor et sykehus på Gaza der det påstås at flere hundre ble drept.

Tror du at det er lov og går an å si at «Der hvor Hamas er, er islam» eller «Der hvor islam er, er Hamas»?

Våger du å tenke det? Vel, hvis ja, kan du risikerer ganske raskt å komme til å tro at det er forbudt å si noe slikt.

For min del skal jeg ikke ha sagt noe sikkert om det. På langt nær.

Hvis du tror på Hamas, er du kanskje veldig redd, eller lider av langt fremskredet islamofobi. Det kommer selvsagt an på mange faktorer og variabler, bl a hvilke venner du har, men det kommer ned til dette, at du kanskje bør spørre deg selv om du tenker nøytralt eller objektivt og at du retter deg etter sannheten, først og fremst. Eller noe annet. Jeg forutsetter at du ikke lieder av noen mangelsykdom.

Tusenvis på tusenvis av muslimer verden over tror på Hamas. Det har alle demonstrasjonene rundt omkring i den verdensvide umma vist. Her er både lederskap og demonstranter livredde for ikke å vise hverandre solidaritet, for ikke å fremsi de riktige formularene, for ikke å vise den rette tro på Allah. For ikke å vise solidaritet og medfølelse. 

Det gjelder nedenfra og opp, og spesielt ovenfra og ned. Hamas bruker her israelernes humanitet til ytterligere å demonisere dem. 

Ville Anikken Huitfeldt ha trodde på Hamas og ikke på Israel og USA – som begge legger frem nokså sikre, faktiske beviser på at det var et hamasprosjektil som traff parkeringsplassen utenfor sykehuset?

(At det skulle ha dødd flere hundre mennesker på dette lille området, akkurat der og da, er usannsynlig. Det ser vi jo tydelig på bildene som flimrer over skjermene time etter time, oppigjen og oppigjen).

Vel. Hun nektet inntil det siste som statsråd å kalle Hamas en terrororganisasjon. Det kan forklares med at hun underla seg FN og det «tak» på FN som den muslimske verden har på FN. FN vil ikke kalle Hamas for en terrororganisasjon. Det kan selvsagt ha noe med islam å gjøre, eller? Anniken Huitfeldt er kanskje mer livredd eller islamofob enn hun våger å se og innrømme. Hun har underlagt seg islams autoritet. Er hun da en autoritær person?

Jonas Gahr Støre ga etter, eller satte skapet på plass, da han, endelig sa at Hamas er en terrororganisasjon, på talerstolen i Stortinget.  Han ga etter for det som vel de fleste ser, at organisasjonen er en terrororganisasjon og ikke bare en organisasjon som driver med terror. Nå er det sikkert veldig mange som ikke forstår hvor modig Støre har vært nå, og like mange som ikke helt vet å verdsette hva han har dristet seg til. Det synes jeg ikke han fortjener. Jeg er overbevist om at han har stor medfølelse med, og stor solidaritet med, Anniken. Som måtte gå. Støre valgte en annen autoritet.

At Gahr Støre til sist reagerte som han gjorde, og satte navn på «kjerriga», sider at han ikke er fullt så redd for islam og Hamas, og FN, som mange andre i hans eget parti er, samt alle de på høyresiden som er virkelig redde for islam, uten å forstå det selv.(Og de er mange, svært mange).

Man kan lure på om Gahr Støre nå ikke bør kalles en helt. Var det kun av innenrikspolitiske og rent personlige grunner, og etter press innad, at han snudde, og rettet seg etter det de aller fleste vestlige mennesker oppfatter som det selvsagte, at Hamas er terror? Eller var det et sikkert bevis på at han ikke er islamofob?

Og så var det nødhjelpen som overhodet Sisi i Egypt nå har åpnet for skal få komme inn i Egypt. Over tungt lastede lastebiler. Vi hører i den forbindelse at Sisi ikke tåler Brorskapet og at han ikke vil ha palestinere inn i landet. Midtøsten-ekspert Waage sier på NRK at han ikke viser noen solidaritet og medfølelse.

Ganske harde ord, påstander. Skal vi tro på henne? Eller hva og hvem skal vi tro på? Nærheten til islam synes å avgjøre. Det har noe med anlegg for servilitet å gjøre. Pluss feighet, pluss behov for korrekthet, pluss servilt betinget emosjonell korrekthet, ikke bare «politisk korrekthet».

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar