torsdag 28. oktober 2021

Kolberg og Bjerkholt: Karakterdrap ikke nødvendig?

Jeg vet ikke hvor lenge jeg har visst det, hvor lenge jeg har sett hvor det bar, og hvor uimotståelig for visse personer trykket eller presset ville bli; og hvor langt det skulle gå og utarte; men det som faller meg inn i øyeblikket var, da tidl. statsminister Erna Solberg begynte å snakke om 1930-årene med klar adresse til islamkritikere, også saklige islamkritikere, en betegnelse som omtrent samtidig ble lansert som «islamofobi». Og da Trine Skei Grande begynte å true visse kritikere med at «islam er ikke farlig – islamofobi er det". Solberg sa at en viss islamkritikk, eller visse islamkritiske holdninger kunne assosieres med den jødeforfølgelse som skjedde i regi av naziregimet i Tyskland. Solbergs påstand og reaksjonen på den er i seg selv et vitne på hvor lett et vanvidd kan spre seg, og at folk bet på, og at de faktisk nikket, underla seg og var enige: Islamkritikk kunne med rette anses for å være en form for rasisme, mente plutselig mange og de mange ble stadig fler. Siden har vi sett et konformitetspress uten like, selv om det for det meste har skjedd nærmest subliminalt. At dette har fått fortsette subliminalt, og nær sagt automatisk fritar imidlertid ikke for ansvar og skyld.

Ut fra Solbergs skikkelse og uttalelser begynte det å rulle ringer i vannet, først som krusninger, men litt etter hvert større bølger, lengre fra land, så å si, og dette viser seg nå: Uttalelsene har fått store, vide og tunge ringvirkninger, skadelige ringvirkninger. Og det går ikke å hente dem inn igjen. De som nå har overbevist seg selv, kommer neppe til å endre mening, endre sitt språk, endre sine holdninger. De vil fortsette trutt i samme lei; de har lært seg å hate, nå. På orn’lig. Og deres hat sprer seg bare mer og mer for hver dag som går. Ringvirkningene er påtakelige og bølgene går høye, i begge leire, helt fra ytterste venstrer til langt inn i Høyre og «beyond».

Mange frykter å drukne i disse bølgene og de som var kritikere gjør seg nå til lydige slaver; de dukker under i håp om å bli reddet, selvfølgelig. De griper til halmstrå, mentale hårstrå: For islam er nå blitt comme-il-faut og muslimer skal beskyttes mot nær sagt enhver kritikk, ja, saklig islamkritikk, til og med, er blitt en fare og en trussel, nettopp for de som griper etter sine mentale halmstrå og gjør seg ikke bare til opportunister, men også til feige hypermagikere og servilt betinget emosjonelt korrekte personer overfor islam og alle islamapologeter, folk som på litt sikte vil komme ut av skapet og høytidelig erklære seg for muslimer, frivillig.  

Et samfunn som lukker seg for en høy grad av åpen mulighet for å krenke, er et sykt samfunn. Et samfunn som er åpent for en høy grad av retten til å krenke åpent og med den beste samvittighet og med de beste intensjoner, er et sunt og tryggere samfunn.  

Vi er nå på vei inn i et samfunn som stadig mer lukker sine borgere inn i båser og kategorier som kun har en hensikt og det er å gjøre samfunnet mer autoritært, alt for å muliggjøre enda mørkere krefter, totalitære krefter som «vil ha hele deg». Et samfunn som vil ikke bare dominere diskursen, men også styre dine emosjoner og ditt følelsesliv.

http://neitilislam.blogspot.com/2018/07/mer-om-hypermagi-emosjoner-flelser-spor.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/dillemma-og-menneskeverd-islam-og-resten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/09/uthengelsen-av-rollnes-og-storhaug-en.html

http://neitilislam.blogspot.com/2011/01/islamiseringen-av-det-kollektive.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/11/emosjoner-er-kanskje-mer-eller-mindre.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/01/obama-cares-nar-din-fiende-blir-din-venn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/hva-de-totalitre-vil-ha-deg-til-fle-ved.

htmlhttps://neitilislam.blogspot.com/2021/06/det-nye-store-emosjonelt-korrekte-credo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/emosjelle-dramtikere-uten-sans-for.html

Den beste holdningen du kan innta til kristne, er å være kritisk og ikke være redd for å krenke.

Er du redd for å krenke noen, er dette en krenkelse i seg selv, ikke minst en krenkelse mot deg selv og av ditt menneskeverd, hvis du tror på noe i det hele tatt.

Er du redd for å kritisere muslimer, enkeltvis, eller som gruppe, fordi du tror det er en krenkelse å kritisere eller fornærme, er du et feigt og åndelig forslått menneske som er servilt betinget emosjonelt korrekt.

Og det er det amoralsk, umoralsk og umusikalsk og lite vakkert å være, fordi det er både servilt og unødvendig å føle at man krenker noen når det man i virkeligheten gjør er å kritisere, med god intensjon og uten oppfordring til vold eller direkte sjikanering eller håning med andre midler, offentlig eller privat. Lav impulskontroll skal ikke premieres. God, sindig, veloverveid argumentasjon derimot, bør premieres, og det med tydelige signaler fra øverste samfunnshold. I dag skjer det motsatte: de premieres som er mest servile, falske og opportunistiske, ja, kollaboratoriske. Ideologiske psykopater som arbeider både åpent og i det skjulte, bør stanses i startgropene, med didaktisk forsvarlige midler, fruktbar retorikk og med fast hånd. Deres Skrifter og manifester bør tas opp til diskusjon. De bør avsløres før deres diabolske hensikter får grepet hjertelaget og skape uår og ulov i landet. Demokratiet bør forsvares hardt og kontant, og vedvarende. Det er ikke et gitt en gang for alle og mange er de som forsøker å undergrave det, bl a ved å gjøre seg silkemyke i møte med ekstrem islam. Man trenger ikke å være IS-kriger for å være farlig – på lengre sikt.  

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/01/jihadist-psychopath-arets-bok.html

Å unnlate å kritisere fordi man frykter et stempel som forteller deg at du har dårlige eller mistenkelige holdninger, er den ultimate fornedrelse av både den person og det menneske som kritiserer og den som blir kritisert. Du avslører deg som fundamentalt udemokratisk. Du illustrer at du på bunnen ønsker deg et tyranni hvor andre påtar seg det ansvaret du selv skulle ha påtatt deg.

Å krenke islam er ingen krenkelse, hvis dette å krenke betyr å kritisere; å ha lov og oppfordring til å krenke, er faktisk et privilegium, særlig for muslimer, for å krenke er å vise interesse, ville rettlede, fraråde og ta avstand fra. Og oppmuntre. Og å la seg krenke med selvbeherskelsen i behold, sin verdighet i behold, sitt verd i behold, grunner seg på en nobel holdning. Man viser at man kan stå for det man mener og tror på. Det gir en anledning til å «stå frem» med sin ærlighet. Og det viser – i et krenkelsesåpent samfunn – at det er lov og sett på som et verdig god å stole på seg selv, sine verdier og preferanser og sin avhengighet av den gud man nå en gang måtte tro og stile på. Og alt dette er naturlig og nødvendig, ja, moralsk forbilledlig. Men slike ting er bare mulig i et samfunn som takker ja til krenkelser og som beskytter de som krenker i trosfriheten, fordi de som krenker, styrker nettopp ytringsfriheten og demokratiet. Et krenkelsesåpent samfunn tillater folk å gå inn i sammenhenger som i praksis er ekskluderende. Et krenkelsestrangt og despotisk demokrati er et system som tillater og fremmer kun det inkluderende, et system hvor visse «emosjonelt korrekte» mennesker arbeider intenst og kynisk organisert både i, bak og utenfor kulissene for å utslette alle emosjoner som ikke er identiske med deres egne, som oftest ideologisk betingede emosjoner. Hvis man ikke ser at det er et reelt og gjerne diabolsk dilemma at det liberale i seg selv har en tendens til å bli illiberalt, er alt håp ute for deg, for da er du ikke bare blind, du nekter deg å se med åpne øyne. Hvis du ikke vil forstå at kristendommen faktisk er illiberal og ekskluderende, ja, da gjenstår mye å lære, hvis forutsetningen for å lære og forstå er til stede.

https://neitilislam.blogspot.com/2012/11/kristendommen-er-heldigvis-klart.html

Jeg snakker selvfølgelig ikke om en krenkelse som er en lovovertredele, men om å overskride eller transcendere en norm, - selv om og på tvers av at denne selv påstår å være guddommelig hjemlet en gang for alle, en helt tåpelig, ondsinnet komisk og ufruktbar norm, f eks en prinsippielt farlig og bevisst voldelig eller undergravende og menneskefiendtlig ideologi.

https://neitilislam.blogspot.com/2012/07/er-vi-klar-for-rasisme.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/09/martin-schulz-eu-og-rasismepragrafen.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/02/nyformulering-av-rasismepragrafen-et.html

-Religiøse skal gjennomkrenkes sa tidligere formann i Pressen faglig utvalg, mr. Kokkvold, en dyktig, en på alle måter kunnskapsrik og modig mann. Og han hadde helt rett. Hvis man ikke tåler å bli krenket på grunn av ens tro, gjør man seg selv både hjelpeløs og invalidisert, i hvert fall mentalt, hvis man ikke retter ryggen og forstår at denne «krenkelsen» er en vennlig påminnelse – sett i et litt større perspektiv - om at du tar feil eller kan ta feil og at du bør moderere deg, eller slutte med å forfekte usunne holdninger, forakte annerledestenkende og ta sterkt avstand fra en forførerisk og dum tro, en tro som de hovmodige gjør instrumentell, selv om den er aldri så dåraktig og from – og som i seg selv viser en nedlatenhet og en systematisk selvgodhet som alle bør være forskånet fra å oppleve eller bli «krenket» og utstøtt av.  

https://neitilislam.blogspot.com/2020/09/redaktr-johannes-morken-nok-engang.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/10/det-privatrettslige-justismord.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/vart-land-verdidebatt-og-charlie-abdo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/vart-land-verdidebatt-og-charlie-abdo.html

Kokkvold: Religiøse skal gjennomkrenkes … :

https://neitilislam.blogspot.com/2013/11/moren-en-av-oss.html

Følgende artikkel fra Resett får det til å gå kaldt nedover ryggen på meg, selv om jeg har vært forberedt på å oppleve det som nå utspiller seg og hvor aktørene står ærlig frem med sine forkastelige og realitetsfordreiende og virkelighetsskye holdning. Det har pågått en holdningsskapende virksomhet i langt tid nå, slik jeg pekte på i innledningen over. Og denne utviklingen vil selvsagt fortsette., desto mer gjelder at vi er årvåkne og ikke lar disse nedbrytende kreftene bare få enda flere ringvirkninger og at flere drukner på den ydderst falske «godhetens» vegner og under hælen på de servilt betingede korrekte emosjoners alter.

Hovedaktørene her er tidligere partisekretær i Ap. Kolberg, og den nå tiltrådte statssekretær Ole Henrik Krat Bjørkholt. Kolberg er som kjent viden kjent for sin uttalelse om at «det vil gå seg til», for 20 år siden, er det vel. Det viser seg at den holdning Kolberg har gjorde seg til talsmann for, sammen med uttalelsene fra Erna Solberg og Skie Grande, nå er blitt livsnødvendig for å forsvare, videreføre og «foredle» i form av et nå svært omfattende nett av giftige tentakler som har spredt seg og nå dominerer i dette nærmest usynlige skrekkvelde som har utviklet seg og som kommer til å utvikle seg til det stad mer verre. Det er usynlig fordi media ikke tør å snakke om det eller avdekke det.

Kolberg advarte mot «islamkritisk» Ap-lege som statssekretær: – Det var på grunn av holdningene, Av Helge Lurås,  28. oktober 2021 | 06:59

Kommentar: Legg merke til at det er visse holdninger som ikke har sin eksistensberettigelse her. I seg selv er dette mer en bare skremmende, det er tegn på vanvidd. Her ligger ligger mye selvpåført agg og frykt for det ukjente, til grunn. Her spiller behovet for å isolere uønskede elementer en tydelig rolle. Her ligger frysekablene eller behovet for utfrysnings- og manipuleringsmekanismer utenpå.

Resett fortsetter: Martin Kolberg advarte mot Ole Henrik Krat Bjørkholts (Ap).  

Dagens Næringsliv publiserte i helgen innlegg fra Ole Henrik Krat Bjørkholts (Ap) Facebook-side. Nå har de fulgt opp med en ny artikkel. Denne gang om at fylkeslaget i Buskerud advarte mot sin egen partifelle.

DNs utvalg av Facebook-innlegg fokuserte på at Bjørkhold hadde «takket Hege Storhaug og hyllet danske høyrepopulister».

… Når Jonas Gahr Støre gjør generaltabben å trekke Ap til venstre innvandringspolitisk, går de ned på meningsmålingene, skrev Ap-politikeren i et innlegg på Facebook.

… Bjørkholt har slettet innleggene DN har fokusert på.

– Jeg angrer på at jeg uttalte meg som jeg gjorde og ville ikke ha skrevet det samme i dag. Jeg har derfor valgt å slette postene …

… Martin Kolberg er en slugger innen Ap-systemet, men har trukket seg tilbake. … Kolberg ble orientert om hvilken statssekretær helseministeren Ingvild Kjerkol hadde i tankene cirka en uke før utnevnelsen fredag, skriver DN.

– Vi var forbeholdne til Bjørkholt som statssekretær og det ble meldt inn til de som behandler utnevnelser. Nå tar vi til etterretning at han likevel ble utnevnt og legger til grunn at det var på grunn av hans faglige kvalifikasjoner, sier Kolberg.

– Hvorfor var dere forbeholdne? spør DN.

– Det var på grunn av holdningene som kommer til uttrykk i innleggene som DN har referert, sier Kolberg.

… «Men hverken Kjerkol eller Statsministerens kontor hørte på Kolbergs reservasjoner mot Bjørkholt. DN har spurt SMK hvordan de sjekket Bjørkholt og om de visste om hans innlegg. De har ikke svart. Heller ikke helseminister Ingvild Kjerkol vil kommentere Kolbergs uttalelser,» skriver DN.

Vi får videre vite at: Bjørkholt angivelig delte et innlegg i Drammens Tidende fra partiet De kristne. De skisserte fem tiltak mot politisk islam, som å forby utenlandsk finansiering av moskeer i Norge. Blant tiltakene var også å «forby all bruk av hijab i uniformer og offentlige stillinger.»

Bjørkholt skrev ifølge DN at han var helt enig i både frykten for politisk islam og tiltakene som skisseres.

– Det jeg skrev og de innleggene jeg delte er i ytterkanten av den innvandringsdebatten vi har hatt i Norge. De er for skarpe og uforsonlige og bidrar ikke til god debatt om et vanskelig saksfelt. Selv om jeg tilhører den delen av Arbeiderpartiet som er for en strengere innvandringslinje, har jeg flyttet meg politisk på området siden den gang, svarer Bjørkholt til DN.

Kommentar: Bjørkholt aner antakelig ikke noe om konsekvensene hverken i sitt eget liv eller i andres liv, liv som han tidligere har uttrykk sympati for, demokratiske krefter som nå i stadig større grad formelig må trygle om å bli hørt og forstått., om tillatelse til å ha de meninger og de holdninger man nå engang har, ikke uten god, edel og saklig grunn.

Se denne som viser hvor langt vanviddet har fått utvikle seg, og dette altså med sterke krefter innenfor Ap, H og V, bare for å nevne disse tre. Vi kan bare forestille oss hvordan tingene er fatt i de andre partiene. Spesielt i KrF, vi vi tro.

https://neitilislam.blogspot.com/2018/08/kjrlighet-er-gud-om-bl-bekkevoll.html

Om «emokratiet» her:

http://neitilislam.blogspot.com/2018/03/stre-hardeide-og-listhaug-i-historisk.html

Vi opplever en farlig, irrasjonell angst for demokratiet, rett og slett:

https://neitilislam.blogspot.com/2018/04/angsten-for-demokratiet-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/09/frykten-for-storhaug-og-angsten-for.html

V i mistenker ikke statssekretæren for å være glad for og fornøyd med at HRS nå mister sin sølle statsstøtte på rundt 1,8 mill kroner. Vi mister ham ikke for å være direkte og puerilt skadefro, for det ville være for drøyt. Men her en et aldri så lite karakterdrap på sin plass, som en del av den trygge og høyst rasjonelt begrunnede krenkelsesretten vi mener vi har, i vårt demokrati i dag. Men dette står fast: At ord kan isolere, invalidisere og, ja, drepe. Særlig når de kommer «ovenfra». Når de kommer organisert, subtilt manipulernde og systematisert fra øverste hold over en.

https://neitilislam.blogspot.com/2017/11/hvis-gud-vil-eller-allah-hjernen-bak.html

Hva er det da som motiverer ham? Og nå å endelig få anledning til å bevise sitt vennskap med muslimer, sin nå mer åpne holdning og sin nå mer åpne og dype sympati for islam proper? I så fall er han ikke lite islamofob, et menneske som gjør seg servilt betinget emosjonelt korrekt over islam og muslimer. Her lukter det opportunisme. Det dreier seg ikke lenger om nyttige værehaner, se her:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/nar-var-nre-fortid-blir-bare-mer-og-mer.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/erwin-kohn-makt-bak-ord.html

Foregår det «moskvaprosesser» i Norge i dag? Ser vi allerede det jeg vil kalle «bukhari-syndromet» i full sving? Vel, i miniatyr, selvsagt. Her følger en for de helt utenforstående og uforstående nokså lang, omstendelig og derfor kjedelig beskrivelse, med analyse, en beskrivelse som i all sin lille uhyrlige relevans for «allmennheten» akkurat nå, kan være et forvarsel om hva som kommer på en mye mer større skala og med et mye videre omfang, og med helt andre og mer organiserte metoder som vil innebære klare forbrytelser mot menneskeheten:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/04/spikers-corner-fordummende-sekt-eller.html

Det lover ikke godt, men Kolberg kan smile i skjegget: Han oppnår å få en bekreftelse på at «det skal gå seg til» og at det er livsfarlig for alle de mange sant demokratisk sinnelag som ser at det nettopp ikke går seg til, men at det går i oppløsning og til helvete enda raskere enn vi før kunne forestille seg og trodde, hvilket omfatter også alle de oppriktige og forstandige mennesker som nå allerede befinner seg innenfor AP selv.

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar