mandag 29. mars 2021

Dummie-dude - er kanskje bedre ... ?

Jeg brukte «neologismen» «dummitude» i forrige overskrift her på bloggen. Den forteller litt sant. Og mange er de som vil ta poenget «på umiddelbaren», (nok en «nyvinning»). Jeg skriver helst for dem. Andre er kanskje – for dumme – til å ta den på umiddelbaren. De sitter kanskje ofte på bar, men sjelden på denne umiddelbaren.

Den ligger imidlertid ikke helt lett på tungen. I denne posteringen lanser jeg derfor enda et nytt ord, på det samme fenomenet, et adjektiv i stedet for et pronomen. Jeg mener «dummie-dude» ligger lettere på tungen – og er faktisk morsommere - og at det dekker det mange ser og legger merke til: Hvor innmari dumme folk kan bli, i møtet med vår nye innvandrerreligion og alt det som hører med.

Det er lite vi kan gjøre med dumheten, annet enn å håpe på at den går over. Å håpe på at noen så å si vil forsøke å g løs på den av fri vilje og med et frisksinn i dag, er kanskje et håp «too far». Dumheten blir sjelden helt virkelig for andre enn den som virkelig rammes av den. Og når det skjer, vil de fleste ikke høre og se, og glemme det andre må gjennomgå, nettopp på grunn av dumheten.

Jeg har tidligere skrevet om Ateisme for dummies her, vel vitende at det ikke hjelper, kanskje til og med snarere tvert imot. Men, men. Jeg vil også be om oppmerksomhet om hva hva Bonhoeffer sier om dumheten, og om de jeg kaller "eicher" eller "eichmenn"  

Så til dagens to poenger, det ene først og det andre derunder, uten å favorisere det ene foran det andre, he, he:

En menighet på Sotra utenfor Bergen inviterte til allsang. Det skulle den ikke ha gjort. Ingen kan vite om de stolte på herren mer enn på tiltakene mot corona, men corona’en fikk dem, like vel. Èn døde, etter en seanse i en sofakrok i menighetshuset (kirken). Forklaring: En av deltakerne har sannsynligvis pustet på de andre som ble smittede mens de sang til Herrens pris.

De stolte kanskje mer på «trusfrodomen» enn på advarslene. De ville kanskje demonstrere for «trusfridomen» og ville kanskje vise for det ganske land at de satte trusfrodomen foran alt annet. Se reportasje i NRK der menighetens ledelse sier at de ikke hadde tenkt på det men at de sjølsagt burde ha tenkt på det først.

De hadde kanskje spurt redaktør Johannes Morken til råds før de satte i gang med sangen. Kanskje hadde Johannes Morken fortalt dem at myndighetene vil «strupa trusfridomen» i Norge på grunn av epidemien, ikke bare her i landet, men også bl a i Tyrkia og i Kina. Pluss i «Noreg», selvfølgelig.

Kan Morkens «forkynnelse» for trusfridomen, som han mener er truet av myndighetene siden de stenger ned visse kirker og forsamlinger under epidemien, ha bidratt til dødsfall? Kan Morkens forkynnelse ha vist seg å være dødsfarlig? Kan den trusfridomen Morken ivrer så hellig etter å forsvare og opprettholde slå tilbake på hans egen iver for å sette seg opp som trusfridomens absolutte fører, i kraft av sin egen urørlighet, per se, og da spesielt muslimenes trosfrihet? Står han til truandes når han samtidig gjør sitt for å begrense kristne ytringer? (se linkene under).

Jeg ser bl a Morkens holdninger som truende hva angår de kristnes «trusfridom».

Han utviser i tillegg nærmest null respekt for myndighetene i denne koronatid, hverken myndighetene her til lands, eller f eks i Kina, som han skriver om, se linker. Morken ser ut til å være mer interessert i å fremheve seg selv enn påpeke viktigheten og nødvendigheten av «trusfridomen».

Morken skjønner kanskje ikke trosfriheten i noen dypere dybde, for å si det slik. Han skriver som om han har en nokså overflatisk forståelse for hva den er og hva den burde være. Han synes å være styrt mer av de korrekte emosjoner og emosjonelt betingede holdninger, enn av realitetene.

Bare for å ta "kjønnsblindhet" her (den er såpass generell). Se spesielt denne som kan sette støkk i noen og enhver, med mindre man er blind, på en måte: Morken raser mot at vinmonopol som får holde åpent, mens kirker må nedregulere besøk og Holocaust i Kina iflg Morken? Og Bonhoeffer om dumhet, pluss jakten p\ hypermagien og SAP og Med Morken i Mosul og Morken dekker paven i Irak

Og Vil Morken og Stefanusstiftelsen at de kristne i MØ skal lide for at vi skal få fred?

NB og Pst, se denne avskrekkende posteringen: og se her om hvordan tre artikler basert på kristent fundament ble så skremmende at Gilje og Morken tydde til alt annet enn ytringsfrihet og "trusfridom"  Hva forteller dette om Morken og Giljes grunnleggende holdninger til «trusfrodomen»?

Morken er av og til på banen her i landet, spesielt i Dagen, for å «styrkja trusfridomen». Han befinner seg ikke alltid i det store utland, hvor han har nok å ta i tu med når det kommer til truslene mot ytringsfriheten.

Han har gått sterkt ut og kritisert norske myndigheter for å ville stenge kirker med begrunnelse i altfor stort angrep – med derpå følgende inngrep - på «trusfrodomen».

Så kanskje Morken hadde vært der og godkjent sangen og troen – for å sette støkk i myndighetene?

Han skal visst øve en viss innflytelse over både kyrkje- og bedehusfolk, via sine nå nærmest faste spalter, som redaktør av Stefanus-magasin, i Dagen, antakelig med den største velsignelse fra hans parhest og ge liker, den etter min mening helt utrolig kjedelige redkatør Tarjei Gilje. 

Eller koker alt dette ned til at de må være helt dummies i noen av disse naive kristne miljøene?

Jeg tar nå - apres - med en liten notis jeg fant på facebook som tegner mye av det jeg opplever som dumhet utfolde seg i full blomst i vårt hypermagiske samfunn av i dag. Jeg humrer. Jeg tar motet til meg og siterer et innlegg fra Hanni Afsar, som tar poenget på kornet og som beskriver dumhet på en fortreffelig kort og presis måte og med den dyp innholdsforståelse, men uten å bli «servilt betinget emosjonelt korrekt» og helt SAP: (se tidligere artikler om dette):

Endelig kan Johanne Rossebø juble.

Moria migrantene som aldri skulle fått permanent oppholdstillatelse i Norge, har nå kommet til sine nye hjem i Steinkjer og Kristiansand.

Enhetsleder for integrering i Steinkjer Johanne Rossebø (bilde) er så glad inni seg nå. Endelig! Nå har fire barnefamilier kommet hjem til Norge.

Nå gir vi dem litt tid og lar de bli kjente i byen sier Johanne helt glad. Så starter snart hele Steinkjer med dugnadsprosjektet, det store Vi! med gratis barnehage, skole, kost og logi, helsestjenster, tannlege, lommepenger pluss fulltidsprogram med fritidsaktiviteter og mye annet morsomt Norge kan tilby. Og det midt i Covid-19 krisen, som er i ferd med å knekke mange nordmenn mentalt.

Johanne: Vi får ta utfordringene de kjenner på etter hvert. Da har vi et godt utbygd apparat med helse, og samarbeid med gode tjenester i Steinkjer som vil bidra.

Johanne finner mening i å hjelpe innvandrere, ingen tvil om det. Hun får en jobb å gå til, finansiert av sliterne blant oss, som står opp å går på jobb hver morgen året rundt, som faktisk bidrar til verdiskapningen. Vinn-vinn for Johanne dette. Hun kan sole seg i glansen som et raust menneske og hun får nye venner fra fjerntliggende strøk hun kan stelle godt med.

Kostnaden for hennes 50 nye kompiser er rundt 1 milliard kroner. Ikke småtteri folkens.

Er det vel anvendte penger? Har dere noen anelse om hvor mange mennesker i virkelig nød vi hadde kunnet hjelpe for en milliard kroner i et lavkostland? Du må for guds skyld ikke ta frem kalkulatoren, da blir du både svimmel, kvalm og mentalt syk.

Det er så hinsides urettferdig å hjelpe noen få når du vet at nesten en milliard mennesker knapt for mat i munnen. Folk dør av sult og sover under åpen himmel. Mange barn lider i ytterste nød. Akkurat det bryr seg Johanne ingenting om. Hun er bare kjempe lykkelig og smiler fra øre til øre fordi hun har fått sine 50 migranter hun kan gi masse kjærlighet og omsorg. Face 26. mars 21

Linker til Morken og hans «leven og bleven» som – kristen – redaktør:

Se om Stefanusaliansen sine røtter i Misjon bak jernteppet litt ned på siden

Morken i Russland, på islams side: Løper Johannes Morken islams ærende mer enn vi vil like å tro?

Morken i Tyrkia, Erdogan:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/11/et-morkt-mrke-midt-pa-dagen-i-dagen.html

Morken, Trykia, Erdogan – den nådeløse Morken:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/den-nadelse-redaktr-johannes-morken-i.html

Morken: Tyrkia kaster ut: Om både farlig, dum og dårlig journalistikk fra Morken?

Morkens Paveforkynnelse:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

Morken og de kristne i MØ:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/ma-de-kristne-i-m-lide-mer-for-at-vi.html

 

Morken og kjønnsblindhet – manglende islamkritikk:http://neitilislam.blogspot.com/2021/03/morken-kjnnsblindhet-og-manglende.html

Med Morken på tiltalebenken – pandemien: Mange linker til Morken-relaterte artikler:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/med-redaktr-morken-pa-tiltalebenken.html

Vi har skrevet en del om Johannes Morken-relatert gjøren og laden tidligere her på bloggen:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/chaudhrys-islamske-logikk.html - om «islamsk logikk»

https://neitilislam.blogspot.com/2012/09/hadia-tajik-u-kulturminister.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/nar-redaktr-johannes-morken-lper-islams.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/05/johanes-morkens-paskebudskap-den.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html - :

(en link som bl a beskriver Morkens selvforherligelse).

https://neitilislam.blogspot.com/2020/03/johannes-morken-kina-islam-og-kristendom.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/fordmmer-drap-men-ikke-betingelsene-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/02/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html - mangler kristne redaksjoner mot til å kritisere islam og svekker de islamkritikk bevisst og faktisk organisert ut fra kameraderi?

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - Selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

Jeg gjentar visst et par linker under vies, det får ikke hjelpe, her er flere:

Se spesielt denne, som inneholder en artikkel i artikkelen om Morkens – flaue og feige - selvforherligelse:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

og spesielt i tillegg, denne: Fyldig, sann og grundig historisk bakgrunn for Morken og Horn

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/bare-plass-for-de-politisk-og.html

Morken ber partiene og andre ta på seg «internasjonale briller»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/det-liberale-det-iliberale-og-det-mulig.html

«Holocaust i Kina» ifølge Morken:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/holocaust-i-kina-iflge-morken.html

Her en gjengivelse av Tajiks kronikk og kritikken av kronikken som førte til utestengelse på livstid:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/om-en-kronikk-en-kritikk-en-dramatikk.html

Med Morken i Mosul:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/01/med-redaktr-andreas-morken-i-mosul.html

Og denne viktige, med fyldig dokumentasjon, en dokumentasjon som bør står som et skrekkeksempel på hvor dumme, forstokkede, fordomsfulle, feige, irrasjonelle og redde voksne folk – med svekket dømmekraft - i viktige stillinger kan bli:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar