torsdag 17. mars 2022

Putin og russerne: Den emosjonelt korrekte moralisering i Dagen i dag.

På NRK i dag hører vi en intervjuer si: Krig er villet lidelse. Samtidig sier tidl. general-løytnant Robert Mood at vi, dessverre, kommer til å se kriger fremdeles i minst hundre år fremover, fordi det har noe med menneskets egenskaper å gjøre … han later til å mene at vi skal være forsiktige med å tro at vi er moralsk uangripelige, slik jeg tolker ham.  

Under Russlands forberedelser til invasjonen av Ukraina i 2022, framhevet Mood at vi ikke må se på Russland som skurker. [13] Etter at angrepet var kommet i gang, var han kritisk til at Norge hjalp Ukraina med forsvarsvåpen. her

Følgende er en overskrift over en artikkel om krigen i Ukraina i avisen Dagen den 1. mars d a.

«Den modige russisk presten kalte invasjonen i Ukraina krig, han sammenlignet den med brodermordet i Bibelen og advarte mot hat og drap. Da kom politiet».

Overskriften og artikkelen er bombesikret mot angrep og kritikk, for her er alle enige, for hvem kan være for krigen – russernes og Putins ulovlige angrepskrig - i Ukraina, og hvem kan være for «den grusomme Putin» nå? Hvem kan da annet enn å være mot Putin, - og mot russerne, spesielt de fæle russere som er mot den fremstilling artikkelforfatteren gir?

Å være mot Putin er blitt ensbetydende med ikke å ha blod på hendene. Det synes å være artikkelforfatterens hovedbuskap. (Han tigger i blyg og from taushet om pengebidrag. Hans stiftelse/allianse får statsstøtte på rundt 10 mill, hvis jeg ikke tar feil).

Vi advarte for noen øyeblikk siden mot å assosiere noen med «nazistene». Mange vil være enige, det er en uting å forbinde noen, enten det er folk, eller et folk, generelt, eller soldater spesielt – med nazismen. For det var akkurat det Putin gjorde. Han beskyldte visse ukrainere for å være nazister og begrunnet sitt angrep med at han ville de-nazifisere disse ukrainerne. Nå vil Dagen og artikkelforfatteren de-nazifisere russsiske soldater og russere generelt.

Vil man assosieres med Putin i dag, og bruke samme metode og retorikk?

Nei vel, ja. Se denne:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/vladimir-putin-og-var-emosjonelle.html

Avisen Dagens moralske uangripelighet i dag, synes her å være meget rimelig og betimelig. Avisen er her på den riktige side av all moral, og umoral, og den som er på den riktige siden, kan ikke angripes. Hen er uangripelig, for å være litt emosjonelt betinget korrekt. Avisen arbeider for fred og fordragelighet, forsoning og nestekjærlighet, hvem kan «stemme» imot?

Noen bedre? Noen mer uangripelig?

Dagen ser ut til å mene: La oss ikke repetere de forbrytelser som de som hyllet Hitlers angrep 1. september 1939.

Dette er et uslåelig argument, ikke sant? Hvis du er villig til ikke å kritisere eller fordømme russerne og Putin nå, er du, som en glad leser av avisen, et moralsk forkastelig menneske, ja, du løper djevelens ærend. Og du skal hates for det.  Du skal skrive inn på hjertet ditt at Blodet vil være på dine hender siden du støtter denne krigen og velger å forholde seg tause til den. 

Spørsmålet blir: Er da alle de russiske soldatene nå for nazister å regne? Er det det avisen vil ha oss til å tro? Og er alle de som nå støtter russerne for nazister å regne? Har alle tause nå blod på hendene? Hvor mange russere vil nå gå rundt med blod på hendene, 10 millioner?

Selvsagt, ikke, vil nok Dagen si. Men det er en hake ved det: Her sammenlignes russiske soldater med nazister i Hitlers hær. Og disse skal hates, skal de ikke? Er det ikke moralsk høyverdig å hate nazisoldater?

Samtidig sier Dagen at hat ødelegger et menneskes sjel og kan aldri bidra med noe positivt. Hatet kan vi ikke tillate.

Sant og riktig igjen. Men Dagen ser ut til å mene at det er riktig å hate de som ikke hater russerne og Putin nå. De har blod på hendene, faktisk.

Noen som skjønner alt dette? Jeg har hørt noe si at slike som Dagen og Vårt Land hater islamofobi og islamofobe, eller noe i den retning. At Dagen og Vårt Land frykter islamkritikk og islamkritikere. Og at Dagen faktisk indirekte og ut fra ren feighet legger føringer og strategier på seg selv hvis eneste hensikt er å isolere og utskamme islamkritikere, på samme måten som Vårt Land driver på med. (Islamkritikere er der blitt omtalt med karakteristikker som neppe noe menneske med vettet i behold kan anse som mildere enn den kritikk og avsky man kan fremføre mot nazismen og nazistene).

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

Og at begge avisene i realiteten gjør seg til islams – høye beskytter her i landet, og ellers rundt omkrig i verden. At de ikke tør å kritisere islam som religion per se. Og at de knapt kan se forskjell på Allah og Gud.  

Her følger en oversettelse og et sammendrag av artikkelen i Dagen i dag. Den er skrevet av et menneske med høyt behov for å være moralsk uangripelig og med et svært høyt ønske om at folk skal la seg manipulere til å leve opp til hans egen uangripelighet:

Alt dagen etter invasjonen i Ukraina la han – en russisk ortodioks prest, se under - ut en tydelig protest mot krigen.

Russiske soldater dreper sine brødre og søstre i Kristus.

La oss ikke repetere de forbrytelser som de som hyllet Hitlers angrep 1. september 1939.

Vi kan ikke skamløst lukke øynene og si at svart er hvitt og vondt er godt … blodet til innbyggerne i Ukraina vil ikke bar være på hendene til herskerne i den russiske føderasjonen og soldatene som utfører den ordre. Blodet vil være på hendene til hver enkelt som støtter denne krigen eller som velger å forholde seg tause til den.

Han som prest, i den russisk ortodokse kirken, kunne ikke late som om ingenting hadde hendt, går det frem av kronikken.  

Han understreket budet: «Du skal ikke drepe». (Han sier at «dersom en prest ikke kan forkynne «du skal ikke drepe», der er rommet for en preken blitt smalt»).

Videre: «Jeg tror at alle i kirken i denne stund står fremfor Gud, og Gud som ser oss der vi er. Derfor vil det å lyve, lure og lat som om ingenting har hendt være det samme som å lyve overfor Gud».

Ioann Burdin ble dømt etter den ferske etter den freske loven som forbyr å sette den russiske hæren i miskreditt. Han ble anklaget for på offentlig sted å snakke om «angrep på Ukraina» og om «drap på brødre Kristus».

Georgi Edelstein, en annen prest som i sin tid konverterte til kristendommen fra jødedommen, vek ikke i kampen mot misbruket av kirke og tro til støtte for sovjetregimet. 90-åringen protesterer nå mot Vladimir Putins krig og mot patriark Kirills støtte til makten og invasjonen av et broderfolk.

Burdin sier at hatet er det verste. Han advarte mot å hate ukrainere, russere eller amerikanere. Hat ødelegger et menneskes sjel og kan aldri bidra med noe positivt. Hatet kan vi ikke tillate.

Kirill har ikke løftet en finger. De modige trenger vår støtte og vår forbønn, skriver kronikkforfatteren.

Kommentar: Vi kan ikke helt se bort fra at slike artikler nærer opp visse former for hat og uforstand. Alt i uangripelighetes navn og under følelsen av moralsk overlegenhet.

Artikkelen utgjør tilsynelatende en svært beskjeden kritikk av Den russisk ortodokse kirke.  I realiteten er den et frontalangrep på den, et angrep som ligger veldig nær opp til rent hat, eller oppfordring til hat.

Artikkelen:her

 

Men når dette er sagt, må jeg her og nå supplere med visse uttalelser fra Putin i dag, uttalelser som virkelig sjokkerer og som får en til å lure på om mannen er vel bevart:

– Alle folkeslag, og spesielt det russiske folket, kan alltid skille ekte landsmenn fra avskum og forrædere. De vil spytte dem ut som et lite insekt som tilfeldigvis flyr inn i munnen deres, sa Putin.

– De har er ett mål – og det er å ødelegge Russland, sa han under møtet, der han også understreket at «oppdraget» i Ukraina går nøyaktig etter planen.

– Vesten vil selvsagt satse på en femtekolonne – på forrædere. På de som tjener penger her, men som bor der borte. Ikke geografisk, men i hodet. De har en slavelignende måte å tenke på, uttalte president Putin.

– Jeg er overbevist om at denne naturlige og nødvendige rensingen av samfunnet vil styrke vårt samfunn og vår solidaritet, lød det videre.

Han sammenligner vestlige sanksjoner med antisemittisme og jødeforfølgelsen i Tyskland i 30-årene, og bruker ordet «pogrom», som beskriver voldelige angrep på jøder og andre etniske minoriteter, skriver VG.

https://www.document.no/2022/03/17/voldsomt-utfall-fra-putin-vil-rense-russland-for-avskum-og-forraedere/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar