mandag 2. mai 2022

Hadde Sahlin sagt ... hva da?

 Jeg liker juxtaposering, for å si det sånn. Kontraster. Parafraserig. Sammenligninger - får frem sannheter som vi kanskje ikke ser, hvis vi ikke ser tingen i juxtaposisjon. Jeg legger ofte frem mine saker i form av collager eller nærmest kubistiske modeller, nettopp for å få med med det jeg kansje ellers ikke ser, eller ikke vil se - fenomener eller realsjoner og strukturer som er der like fullt.

 Jeg har før skrevet om folk jeg kaller "malere", ikke fordi de er malere i hvite dresser av yrke, men fordi de bruker "mal" på en underfundig måte, i retorisk øyemed. Det ender som regel komi-tragisk, nettopp fordi man ser hulheten ved å juztaposisjonere, om du vil. Kontraster sier ofte mer enn ord. Malerne ser ikke dette og derfor stiller de seg ofte til for hogg - og så blir de sure fordi deres godhetprofiler kan bli fornærmet og føle seg krenket. "Malerne" kan mangle intelligens, det er nå så, men når de i tillegg ikke ser at de serlv er grunnleggende ironiske, uheldigs sett, blir det for snevert, og for få viktige vinkler på tingene. Perspektivet dreier seg om dem selv og deres mer eller mindre servilt betingede korrekte emosjoner.

https://neitilislam.blogspot.com/2014/09/de-nye-sofistene.html

Vi tenker i øyeblikket på tidligere topppolitiker i Sverige:

Mona Sahlin sa som integrasjonsminister i 2000 at hvis to like kvalifiserte søkte samme jobb skulle den bli valgt som het Mohammed. Det er en linje svenske myndigheter har fulgt siden og forklarer hvorfor Sverige drukner i sine egne problemer.

«Om två lika meriterade personer söker jobb på en arbetsplats med få invandrare ska den som heter Mohammed få jobbet. Det ska räknas som ett plus att ha en annan etnisk bakgrund än den svenska.» Dette sa daværende integreringsminister Mona Sahlin (S) i et intervju i Göteborgs-Posten 22. oktober 2000.

https://www.document.no/2022/04/23/opptoyene-viser-konsekvensene-av-innkvotering/

Fra talerstolen i moskeen til det svenske Kurdiske Rigsforbund, og «respektfullt» ikledd slør, sa daværende statsråd for integreringen, Mona Sahlin (S), at mange svensker er misunnelige på innvandrerne fordi de har en kultur, en identitet, en historie, noe som binder dem sammen. Svenskene derimot, de har kun midtsommernatten og slike sære/fjollede ting.

 – Jag tror att det är lite som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

https://www.rights.no/2022/02/fornektelsen-av-egen-kultur/

Hadde hun sagt … ?

Fra talerstolen i moskeen til det svenske Kurdiske Rigsforbund, og «respektfullt» ikledd slør, sa daværende statsråd for integreringen, Mona Sahlin (S), at mange svensker er misunnelige på jødene fordi de har en kultur, en identitet, en historie, noe som binder dem sammen. Svenskene derimot, de har kun midtsommernatten og slike sære/fjollede ting.

 – Jag tror att det är lite som gör många svenskar så avundsjuka på jødene. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.

Fra talerstolen i moskeen til det svenske Kurdiske Rigsforbund, og «respektfullt» ikledd slør, sa daværende statsråd for integreringen, Mona Sahlin (S), at mange muslimer er misunnelige på svensker og nordmenn fordi de har en kultur, en identitet, en historie, noe som binder dem sammen.

Muslimene, de har kun eid og ramadan og andre sære/fjollede ting.

 – Jag tror att det är lite som gör många muslimer så avundsjuka på svenskene og nordmennene. Vi svensker  har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder oss ihop. Och vad har muslimene? De har eid og ramadan och sådana töntiga saker.

 

Vel, hva hadde skjedd? Hvis du tar poenget ... ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar