søndag 18. februar 2024

Angela Merkel, engelen - får tidenes pryl av tysk historiker

Sönke Neitzel, tysk historiker, på et timelangt program om Maidan-plassen og Russlands krig mot Ukraina, på Deutsche Welle, sendt bl a i går. Et av temaene var NorthStream skandalen:  

«Det er utrolig at noen kan overdrive fortreffeligheten (attraktiviteten) av sitt eget system eller sin egen politikk til de grader … Idéen om at vi kan hindre krig ut fra økonomisk samarbeid, var en grotesk illusjon. Jeg kjenner ikke til et eneste eksempel fra historien på at dette har vært tilfelle. Det var virkelig en «fantastisk» idé at vi trodde at vi kunne bygge en verden akkurat slik den måtte behage (passe) oss. Det var en politisk feil av høyeste rang. Tyskland presset sine økonomiske grenser tross alle advarsler. Merkel, S. Gabriel og Franz Walter Schleimeier har skadet både Europa og Tyskland på gigantisk måte. De gikk langt utover sine eder og sine mandat».  

-

Se vår egen og om hvordan vi ikke tok signalene, dvs hvordan det servilt betinget emosjonelt korrekte har drevet oss fremover mot en ikke bare varslet katastrofe, men også en u-mulig katastrofe vi ikke trodde kunne inntreffe, fordi vi jo er så perfekte, en katastreofe som kommer til å inntreffe, tross alle advarsler?  

https://neitilislam.blogspot.com/2016/02/merkelismen-en-sikker-vei-mot-forventet.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/07/eurabia-murray-hrs-og-jakten-pa-p.html

 http://neitilislam.blogspot.com/2022/05/nar-putin-taper-vil-ogsa-islam-tape.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2016/01/selbekk-bondevik-stre-og-stoltenberg.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/the-war-on-west-douglas-murray.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/10/islam-i-fare-for-bli-fordmt-av-norsk.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar