onsdag 7. februar 2024

Og Fredsprisen går til ... ?

Fra Svensken, Norsken og Dansken:

-Dansken: Jeg gir tommelen opp for – (han hisser, som de sier) - at danskene nå har sørget for å gi en av sjørøverne som angrep et dansk mannskap og der en av røverne ble skutt i foten, en fot-protese!

Jeg gir imidlertid tommelen ned – jeg disser, som han sier - for at den danske stat nå har vedtatt å gi sjørøveren dansk statsborgerskap, i tillegg.

Svenskan ler nærmest hjertelig lenge og vel. Norsken – Hilde Sandvik – ler ikke. Hun er kanskje for steeped i det jeg kaller det spesielt unike og servilt betinget emosjonelt korrekte norske paradigme?

Hvis mulig.  

HRS (i dag): … Det finnes redelige bekymringer for både woke- og identitetspolitikkutviklingen (som også henger nøye sammen). Mange av disse bekymringene kom til overflaten i skolevalget og flertallet som stemte finner seg åpenbart ikke hjemme i woke-kulturen, kanskje fordi de er mer opptatt av resultater man skaper selv enn all verdens unnskyldninger for hvorfor man ikke kommer seg opp og frem i verden, slik som Black Lives Matter-bevegelsen utspilte seg for en hel verden. …

I en slik verdensanskuelse er det legitimt å brunbeise, fordi man tror andres meninger er farlige. Men holdningen gjør samtidig at det kan defineres som «rasisme» å begrunne politisk ståsted for en restriktiv innvandringspolitikk i empiri om manglende integreringsevne, økt kriminalitet og svekket sikkerhet for landets innbyggere. Hvordan skal man kunne ytre seg fritt dersom man stemples som ekstremist ved å ytre helt legitime meninger? …

Jordan B. Peterson, som ba de unge slutte å klage på samfunnet, om ikke å bruke status som undertrykt som en unnskyldning. «Stå rett! Re opp sengen din! Rydd rommet ditt! Snakk sant! Bli voksen! Etter du har fått skikk i ditt eget hus, både i bokstavelig og overført betydning, kan du gå ut og fortsette med resten av verden», hamret Peterson løs. Da ble han raskt en «kontroversiell fyr», ikke minst fordi han kritiserte ytre venstre, identitetspolitikk og mangel på ytringsfrihet, og hevdet at vestlige universiteter er dominert av venstreradikale krefter. Det var konservative synspunkter som det ikke var plass til i den omforente menigheten, og han leverte et avskjedsbrev til akademia. Budskapet til Peterson har imidlertid ungdommen fanget opp. De orker åpenbart ikke å bli tvunget inn i en bås hvor de ikke opplever seg hjemme, og det viser de via stemmeseddelen. …

https://www.rights.no/2024/02/ungdommen-i-alle-fall-guttene-orker-ikke-mer-av-omsorgssamfunnet/

https://www.document.no/2024/02/07/det-siste-aret-i-laereryrket-har-vaert-skremmende-og-farlig/

https://www.document.no/2024/02/06/moralsk-svik-og-selvbedrag-norges-utenriksledelse-og-gaza/?fbclid=IwAR3WqEiICjXWD-xZoDFey4puXASxNh_roFSFpzrsRjzCtmtjnRlf5hz7VsQ

https://www.rights.no/2024/01/hellig-tvang-en-jomfru-skal-gjenskapes-i-1998/

Hege Storhaug: NRKs nye storsatsning på æreskriminalitet bringer ingenting nytt, og NRK rører ikke islam som en del av æresproblemet, hvilket islam i aller høyeste grad er. 

https://www.rights.no/2024/02/hellig-tvang-hvordan-vaget-jeg-a-nekte/

https://www.israelnationalnews.com/news/384759

Kommentar: Kjenner du deg igjen i noe av det ovenstående? Joda, jeg også. For noen år siden traff jeg en hyggelig, vakker, utdannet og ung mann fra vestpå som kunne snakke for seg, og kanskje til og med bidra med noen nytt – for meg. Vi snakket flytende i et par timer, og gikk så videre og kvelden lot til å bli bare mer og mer stigende hyggelig, og interessant, helt til at jeg kom til å si noen som lignet det Peterson hadde sagt, når det gjaldt innvandringen og ungdomsproblemene, og mangel på bevilgede midler til «de fattige», i visse «relevante» bydeler, f eks.

Mannen hadde i løpet av kvelden fått frem at han tilhørte arbeiderparti-folket, og jeg kjente de folka hansognet til, uten å fortelle om at jeg til og med kjente «familien» ganske godt, fra en tid tilbake.  

Da jeg kom inn på Peterson, ble fyren likbleik, og det var tydelig at samtalen og kosen var over, for alltid.

Ja, sånn kan det gå, når du har en samfunnsmodell formet ut fra en på forhånd antatt ideologi i hodet som du ikke klarer å få ut, eller omarbeide, eller tilpasse til nye forhold, til enhver tid.

Jeg er glad jeg slapp å ha noe mer med den hyggelige fyren å gjøre. Jeg trøstet meg, uten at jeg hadde noen grunn til å trøste meg selv, med at jeg for noen år tilbake ikke ville være med på den holdningen media forsøkte å skape av «skipsreder» Røkke, da media ensidig antydet at han kun var ute etter å samle seg opp penger (underforstått at han var en sleip kapitalist som fortjente å bli hengt ut i stedet for å bi respektert og ønsket lykke til videre. Og, joda, det er sammenheng i alt.

Jeg fikk nemlig rett: Et stort flertall i befolkningen var ikke misunnelig på Røkke i det hele tatt. Så å si hele befolkningen beundret Røkke og syntes at han gjort en god jobb og at han ikke fotjentekritikken (på ideologisk grunnlag), viste en meningsmåling. Kunne man ane at media følte seg snurt? Å, nei da. Media – pressen, journalistene - fortsetter i samme spor i år som i fjor og til neste etter neste år, - her fins ikke lenger spor av selvinnsikt.

Det gjelder for så vidt også NRK, til tross for milliardbevilgninger.

NRK: Ekko? Et ekkokammer?

Teaseren til siste utgave av Ekko, på NRK, fra NRK reklamerte med at Ekko våger – å stille spørsmål ved islam, (eller noe lignenende). Hørte vi riktig, vi trodde i hvert fall ikke på det, og fikk rett.

Jeg oppfordrer til å lytte til Ekko-sendingen her: https://radio.nrk.no/serie/ekko, tidspunkt: oo.49 til 58.20, 06.02. 24

Kommentar, og jeg tar for meg det hele ut fra det abstrakte: Det dreier seg om to somaliske kvinner som tydelig vis har klart seg bra her i landet, de siste over 20 årene, eller så. De har jobb i sosialsektoren og er flinke til å snakke norsk og snakke for seg selv. De har vært utsatt for det jeg kaller æres-press i sine nærmiljøer og nå jobber de for å hjelpe andre, ikke bare her i landet.

Men hva har islam med det å gjøre? Begge kvinnene er enige om at det ikke er lurt å gå i dialog med moskeene. Hva annet kan dette bety enn at islam skal holdes utenfor?

Det gis inntrykk av at islam skal holdes utenfor. Det det dreier seg om er å hjelpe og støtte enkelttilfeller, folk som kommer til dem. (Den tredje personen NRK har invitert, er en fyr som sier han har studert litt på disse tingene, men fyren blir for irrelevant, du vet, en av disse «snille» som snakker deg etter munnen, spesielt hvis du tilhører en viss kultur og en viss religion).

Kvinnene er voksne, lattermilde og munnrappe, selvsikre og vet hvor skapet skal stå. De har «seiret» i sine egne miljøer», de er «survivors», - (i krigens hus ifølge islam) - de er alfahunner, unikt sterke og overtaleslesdyktige og de er stolte over det, de ha assimilert Vesten i seg, kan man si, men ingen vet visst om de fortsatt er muslimer, eller ikke, og det kan kanskje komme av deres klans status og makt i det muslimske miljøet: Her kan de hjelpe mange og skaffe seg desto større anerkjennelse, i hvert fall i NRK. Og NRK er som vanlig kun interessert i å forkynne for folk og oppdra alle lyttere til å tro at ser her, her har vi med islam å gjøre, frigjørende islam, og at det nytter å tro på at islam kan forandre seg, - «with a little bit of help», fra alle godtroende nordmenn, verden over. Islam kan liksom ikke være så farlig, når vi ser at kvinner kan frigjøre seg, også i islam, slik disse kvinnene har gjort, og slik de forsøker å få flere til å gjøre, nemlig frigjøre seg fra islam!

Eller? Nei, det er ikke snakke om å frigjøre seg fra islam, eller diskutere islam. Det som er om å gjøre er å snakke om æresvoldens mange problemer, for mange enkeltevise muslimske kvinner. Og dette skal de klare ved å vise til at f ek æresdrap er forbudt og noe kriminelt som må straffes, her i Norge.

Problem solved? Vel, NRK og disse gjestene i studio, later til å tro det. Bare vi utviser mer toleranse og tålmodighet, og betaler stadig litt mer for det, jo bedre, og desto sikrere blir de gode resultater, av den stadig mer ærlig intenderte og iboende og underliggende godhet.

NRK får ikke frem at kvinnene snakker innenfor et verdisyn, en ideologi, et rammeverk med de variabler som ligger fast og som ikke kan diskuteres. Islam skal holdes utenfor som «forklaring» på tilstandene og æresvolden. Moskeene skal holdes utenfor. Dette gir kvinnene en fordel: De kan hevde at de fremdeles er muslimer, eller islam-sympatisører, eller til og med bedre enn mange muslimer som ikke gjør nok for å hindre æresvolden.

Men alt avhenger av den hjelpen vi, og våre demokratier, og vårt verdigrunnlag, og vårt «rammeverk» gir dem. Kvinnene våger ikke å forlate sitt rammeverk, som er islam. De velger i stedet å presse oss til å gi dem mer, så de kan hjelpe flere, på islams premisser.

At NRK ikke ser eller ikke vil ha frem dette, viser hvor langt ned NRK har sunket: Kanalen danser etter en pipe, en hundefløyte, som de ikke tror eksisterer, men som diktere dem inn til marken, subliminalt subtilt inntil reptilhjernen.

Det som ikke kommer frem i NRK er at det ikke er islam som har reddet disse kvinnene, det er oss. NRK klarer ikke å få frem at disse kvinnene ikke har islam å takke for sine seire, og sterke personligheter, at det er oss de og vi har å takke. NRK forsøker å få oss til å tro at jo flere sosialarbeidere som disse to kvinnene vi kan få opp og frem, og stadig bedre betalt, jo snarere vil islam endre seg til det bedre, til å bli mer lik oss, bare vi støtter og betaler oss til det, og får flere sosialarbeider som disse kvinnene. (Men kvinnen nevner ikke islam med et ord, annet enn i forbifarten, og da altså noe vi ikke kan gjøre noe med eller ha håp om i seg selv er i stand til å forandre sitt grunnlag radikalt og engang for all, i sin helhet).

Hører vi noen takk fra disse damene for at det er vi, vår frihet, som har reddet dem og gitt livet ny mening og livet en ny retning for dem? Nei, NRK lar dem ikke slippe frem med akkurat den biten. NRK forsøker å fortelle oss i stedet at det er vi som skal takke dem.

Og jeg tror det er halvt bevisst gjort, innlagt i en større mentale og kollektiv strategi, sett fra NRK’s side, hvor hjernen har opplært seg selv til å tenke og emovere fullstendig diktert av en servilitet som bare kan kalles en emosjonelt korrekt betinget servilitet, som vi skal underlegge oss. En strategi som på sikt bare vil avføde mer og mer kvalme, etter hvert som folk klarer å frigjøre seg fra msm despotisk funderte behov for å vise seg som gode, i form av dysposering som selve yrket det er verdt å satse livet på.

Og hvorfor virker disse kvinnen så overlegent glade, ja, lystige, og fenomenalt dyktige i å føre sin egen sak og overbevise oss om at de har rett, at de har løsningen?

Jo, det er fordi de vet at de har media i sin hule hånd og at media virkelig er redde, og de derfor serviliserer seg idet man gir uttrykk for at man alltid og overalt støtter de svakere mot dem de definerer for sitt eget formål, og ofte helt i det abstrakte, som alltid sterkere. Det ligger en slags ynkelig, farlig og implisitt omvendt rasisme i dette.

Men NRK har ikke peil! Hvor er kompasset, hvor er erkjennelsen av at det er vi som står i den virkelige frihetstradisjon, via vår fortid og alle brave menn og kvinner som dannet grunnlaget for den. Ja, ofret livet for den.

Klipp: Kanskje noe mer interessant her:

…The Times of Israel reported Friday that Norwegian Labour MP Asmund Aukrust, who is the vice-chairman of the Norwegian parliament’s foreign affairs committee, nominated UNRWA for the Nobel “for its long-term work to provide vital support to Palestine and the region in general. This work has been crucial for over 70 years, and even more vital in the last three months.” …

https://www.frontpagemag.com/unrwa-gets-nobel-peace-prize-nomination/

… Aukrust mener konflikten Gaza er den største humanitære katastrofen i vår tid.

… Aukrust legger til at det er viktig at terror-anklagene undersøkes. Han sier at dersom representanter for UNRWA har bidratt til terror, er dette helt uakseptabelt, og det må straffes.

– UNRWA har 30.000 ansatte. At 12 av 30.000 har gjort dette, rettferdiggjør ikke at de andre ikke skal få gjøre dette livsviktige arbeidet, sier Ap-politikeren til Dagbladet.

… Til tross for at Sverige, USA, Canada, Australia, Italia og flere andre land har valgt å stanse sine betalinger til UNRWA, har Norge valgt å fortsette bistanden. Det sa utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) lørdag 27. januar.

– Situasjonen for befolkningen i Gaza er katastrofal, og UNRWA er den viktigste humanitære organisasjonen der, sier han i en uttalelse til NTB.

Eide legger til at meldingene om at UNRWA-ansatte skal ha vært involvert i angrepet på Israel 7. oktober, er dypt opprørende. Norge stiller seg positiv til at UNRWA granskes.

https://inyheter.no/01/02/2024/ap-politiker-nominerer-terroranklaget-organisasjon-til-fredsprisen/

Obs: Det opplyses av Blinken på CNN må at det er sendt så mye mel til Gaza at det kan holde til brød for hele befolkningen et helt år.

https://www.document.no/2024/02/06/moralsk-svik-og-selvbedrag-norges-utenriksledelse-og-gaza/?fbclid=IwAR35qZtyjxePGcQ8ZQJLqWLmYp9vpGw6mQM4d8DjHH9wd9xoJ_bXXOnGqLg

Kommentar: Jeg tror det er fruktbart å stille seg spørsmålet: Hvilke mantra-univers er det denne unge Aukrust befinner seg i? Vet han at han lver og bor i et ekkokammer av uforløst skyldfølelse, en følelse som brygger på hat? Hvilken – og hvis -  nihilistisk empati er det han livnærer seg på?

Aukrust trenger visst å gå i skole hos noen med større innsikt og forstand. Han lukker øynene for Israels sak og spiller på alle emosjonelle strenger, for å tjene sin egen og hans egnes sak.

Å gi UNWRA en fredspris vil bare øke Hamas press og mulighet for å slette Israel av kartet ytterligere, på ubestemt tid fremover. Er det det han egentlig ute etter? En fredspris vil bli sette på en seier for alle islamister verden over og oppmuntre til mer – illegal vold fra en terrororganisasjon og siste instans også islam, i alle former, vel og merke, ikke mindre.

Se denne: … Det synes nå helt på det rene at 12 ansatte i UNRWA (United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East) deltok i massakrene på jøder den 7. oktober i fjor. I hvertfall er det 12 man vet om. Men UNRWA har 30.000 ansatte hvorav 13.000 befinner seg i Gaza. Og stort sett alle ansatte er lokalt ansatte palestinere. Det er derfor ikke helt usannsynlig at disse 12 bare er toppen av et veldig stort isfjell.

Vi har tidligere rettet kraftig kritikk mot den virksomheten UNRWA bedriver, for eksempel her og her.

Flere og flere land kutter nå støtten til UNRWA, men Norge er ikke blant dem. Utenriksdepartementet har i en pressemelding 29.01.24 gjengitt følgende uttalelse fra utenriksminister Espen Barth Eide (Ap):

https://www.rights.no/2024/02/unrwa-ma-avvikles/

 Se så for deg dette bildet som du sikkert har sett for deg flere ganger før, hvis du følger med og er samfunnsengasjert, da:

Europe’s schools now bow in prayer toward Mecca: A principal in Europe: A 12-year-old boy came to me and said, 'I hate you. We will take back the country'. They reject our culture, our values. Their hatred is unimaginable." https://www.israelnationalnews.com/news/384645

 Se også disse:

https://www.spiked-online.com/2024/01/28/how-muslim-identity-politics-colonised-education/

https://www.frontpagemag.com/ethnic-cleansing-and-crimes-against-humanity/

https://www.israelnationalnews.com/news/384388

https://www.spiked-online.com/2024/01/28/how-muslim-identity-politics-colonised-education/

 -

Anders Magnus retter søkelyset mot kjernen i dagens æreskultur: ISLAM.
Vi kan ikke bekjempe denne kulturen uten å kritisere isIam. Og det må man jo ikke gjøre, lyder det fra hele den politisk korrekte venstresiden og langt inn i borgerligheten, hvor feigheten er gjort til hovedregel for all tilnærmelse til problemet.
Den stakkaren som hever røsten risikerer å bli stemplet som både rasist og isIamofob og det som verre er, …. Se bare på Hege Storhaug, og hva hun har måttet gjennomgå for sitt engasjement for jenters frihet fra tvang og undertrykkelse. …
https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/skitt-au-det-er-vel-ikke-sa-farlig-med-disse-kvinnene/o/5-95-1606109

https://www.rights.no/2024/01/hellig-tvang-en-jomfru-skal-gjenskapes-i-1998/:

NRKs nye storsatsning på æreskriminalitet bringer ingenting nytt, og NRK rører ikke islam som en del av æresproblemet, hvilket islam i aller høyeste grad er.  …

-

Hallgrim Berg: MANGE VIL TA KNEKKEN PÅ ISRAEL: … Spørsmål: Kva er felles for desse fem grupperingane ?

1) Antisemittar, evige fascistar og nazistar på høgre fløy og hardsette sosialistar og kommunistar på venstre fløy…
2) Anti-imperialistar, frå studentar og akademikarar som enno lever i opprørstradisjonen etter den revolusjonære 1968-generasjonen…
3) Anti-kapitalistar, med innebygt uvilje mot system og statar som gjer det betre økonomisk enn eigne ideologiske førebilete, og ikkje minst har uvilje og agg mot  grupper og personar som i samfunnslivet er synlege spelarar på den andre banehalvdelen…
4) Islamistar/jihadistar, som ser seg sjølve og sin religion i overhøgd til andre folkeslag, som vil utrydde jødar/sionistar der dei kan, og som er ansvarlege for verdsomfattande terror og drap i mengder som ingen annan kraft i vårt hundreår...
5) Dominante journalist- og redaksjonsmiljø, som i radio, fjernsyn og presse formidlar verdisyn og politikk langt til venstre for det folket dei skal spegla ...

Dei aller fleste av desse gjev til kjenne uvilje og hat mot Israel. Hat mot jødane og jødestaten, kapitalismen, USA og NATO. Manisk avundsjuke kjem på toppen.
                                                              
I den pågåande krigen i Gaza har me til fulle fått demonstrert kva mediemakt er. Israel fekk brei sympati etter at Hamas og andre islamistar gjekk til militært åtak 7. oktober i fjor, der 1200 uskuldige menneske vart massakrerte, fleire tusentals vart skadde og 245 tilfeldige vart kapra som gislar til utpressingsformål. Etter at Israel ville forsvara seg og innbyggjarane sine, og lyste krig og kamp mot islamo-fascistane i Hamas, snudde stemninga brått og radikalt i mange land. På ei veke vart medkjensle snudd til fordøming. Demonstrasjonar, om så i smått, fekk dekning ut over alle rimelege mål.

… dagen tek til med: «I natt er det drept xxx på Gaza-stripen, melder helsemyndighetene, og av disse er xxx barn og kvinner.» Fælt! Israel høyrest ut å ha som mål og glede å ville bombe sjukehus, skular og barnehagar. Ikkje eit positivt ord om IDF.
Vinkling og tolking av konflikten er einsretta negativ.
Aldri eit spørsmål om kor mange av «barna» som er 15-16-17-åringar, trena og fullt utstyrte som kampsoldatar. Heller ingen opplysningar til oss mediekonsumentar om at det historiske forholdet mellom døde i krigar (stridande vs. sivile) gjerne er om lag 1:10. I krigen på Gaza er talet nærare 1:2.

Heller ikkje eit ord til publikum om kor mange rakettar Hamas har fyra av mot sivile i Israel siste døgnet, eller totalt sidan 2006. Ikkje eit ord til opplysning om gislane, lagnaden og familien deira. Inga interesse for lidingar i eit land som forsvarar seg og står åleine mot reaksjonære regime og millionkrefter som vil ha jødane utrydda.
                                            
.. . Det avgjerande kontrollspørsmålet er: Kva slags menneskesyn og samfunnsmodell går partane inn for? Står dei i praksis for demokrati eller klanvelde og diktatur? Vil dei ha fridom og mangfald eller einsretting i religion og livssyn?  Ytringsfridom eller sensur? Kvinnene ned i tvang og underkasting? Minoritetane? Og kva med frie media og frie val? …

-

Se disse:

https://www.jns.org/the-weeping-terrorist/

 

https://www.rights.no/2024/02/hellig-tvang-hvordan-vaget-jeg-a-nekte/

 

https://www.rights.no/2024/02/aereskulturen-vg-har-vaert-padriver-for-denne-umenneskeligheten/

 

https://www.jpost.com/opinion/article-784774

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar