onsdag 17. november 2021

Polen ser der vi gjør oss blinde

Hviterussland og Polen tilhører en ikke-islamsk-dominert kulturkrets. Polen – inkludert Baltikum - har «underlagt» seg EU mens Hviterussland i praktisk politikk «tilhører» Russland, selv om landet gjør alt for å distansere seg nettopp fra Putin og Russland. Den underliggende likhet, sikker imidlertid dypt, dypt. Det fins en totalitær lengsel hos dem begge.

EU, som lever i en slags evig indre splittelse av ikke liten betydning, har visse problemer med Polen.

Polen har vist seg litt «opstanasig» i EU’s øyne, ikke helt striglet, ikke helt kuet, ikke helt emosjonelt korrekt, ikke servil nok; Polen vil faktisk utøve sin indre frihet, slik de fleste polakker tolker slike begreper, til å praktisere likeverd, rettferdighet og sannhet. Slik de ser den, ikke slik islam og EU «med nødvendighet» - på grunn av sin selvpåførte servilt betingede emosjonelle korrekthet - ser den.

Polen er mer likt Ungarn enn Tyskland, Frankrike og England. Polen tenker og agerer fritt, som en selvstendig nasjon, som en selvstendig befolkning, som en selvbevisst nasjon. Begge land vet å verdsette sin historie og heltemodige og moralsk høyverdige, ja, noble, kamp for frihet. (Vi kjenner historien, eller hva?). Hvorfor Polen valgte å gå inn i EU, sier vel seg selv: her var det økonomi for alle penga, forståelig nok. Norge, derimot, valgte å stå utenfor inni, i en slags evig ung geriatrisk spagat. tro vi. I forhold til islam, hjelper det oss ikke. Vi ser hvor EU forsøker å presse på Polen mer og mer islam, men det viser seg at altså – forholdene tatt i betraktning – at Polen nok vil tjene mer på å motstå islam enn å ta den religionen inn i varmen, slik vi gjør, til tross for at Polen er i EU.

Det spillet som nå utspiller seg kan beskrives som et ikke-villet eller ikke-konstituert sjakkspill mellom to eller flere ubevisste spillere som lar seg spille med av begivenhetenes gang. (Den er et pokerspill med sjakkbrikker som reporter for NRK Severin Bruland sa det i går eller i forgårs).

Den som best klare å utnytte spillet, er spillets vinner. På overflaten: EU og Hviterussland er begge overflateposører på høyeste nivå. EU er null og ingenting, men vil være alt for alle. Alle regler er brutt, alle prognoser kommer til kort, alle målsettinger for snarlig undergang eller store lidelser som man vil folk skal lide og utholde, står fortsatt åpne.

Spillet er påtvunget Polen av Hviterussland. En høy politiker, en mann, i Tyskland, går nå ut og takker polakkene for hva de gjør. Blir han forstått? Nei, han blir ikke det. Så ja, takk for vågemotet. Men mutti Merkel ringer til Lukasjenko og avtaler gud-vet-hva. Wir schaffen das, eller hva?

Merkel forstår selvsagt ikke at hun utsettes for følelsesmessig utpresning; hun tror derimot at hennes følelser er Europas følelser, eller at hennes følelser bør være «Europas følelser». Hun er derfor både hypermagiker og en servilt betinget emosjonelt korrekte «superstar». Hun satser på at hennes følelser skal overtale Lukasjonko til å føle med henne, ja, føler mer enn henne, på hennes premisser. Eller var det på «flyktningenes» premisser? På islams og islamistenes premisser? Vil Lukasjenko nå plutselig forstå at han egentlig er en barnemishandler? Gad vite om det er dette merkelige Merkel virkelig håper på, i sitt vanvidd av etternølingens unikt og tragiske følelsestyrte politikk.

https://www.rights.no/2021/11/merkel-gjor-det-igjen-na-har-hun-snakket-med-lukasjenko/

For å få litt mer perspektiv, se denne:

http://neitilislam.blogspot.com/2019/06/synden-og-syndene-i-kristendommen-og.html

Det Lukasjenko og Merkel ikke forstår er at barn brukes kynisk i dette maktspillet. De er åpne for å gjøre barnas foreldre uansvarlige, det vil si: De vil selv påta seg ansvaret både for foreldrene og barna. Det betyr at de vil frata foreldrene ansvaret for sine barn og fratar faktisk barnas naturlige krav til sine foreldre om at de skal opptre og være ansvarlig nettopp for sine egne barn. De begår dermed en dobbel forbrytelse: De reduserer både foreldrene og barna sitt menneskeverd. Å frata noen ansvaret som like vel er ansvarlige, er å utnytte og devaluere mennesker som utsettes for denne behandlingen.

Lukasjenko er direkte ansvarlig for at barn nå må lide på grensen til Polen. Han er ansvarlig både «spirituelt» og økonomisk, dvs moralsk og juridisk.

I alle fall delvis. Barnas foreldre må ta det største ansvaret. Det er de som handler kritikkverdig. Det er de som ikke har loven på sin side. De er de som «ofrer alt» for å sikre seg en økonomisk bedre hverdag i EU, på hvems bekostning?

Det er foreldrene som bør bære utgiftene til polakkene. Hvorfor ikke, når Kåss mener at SIAN bør betale politiets utgifter ifbm demonstrasjoner SIAN gjennomfører?

Ordfører i Porsgrunn, Kåss, går helt SAP:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/nar-en-ordfer-gar-helt-sap-blir.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/08/sian-politiet-politikerne.html

https://neitilislam.blogspot.com/2017/11/med-inkubator-pa-tyen-var-nye.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/09/knefallet-et-syndefall.html

Lukasjenko har her vist til fulle at han er kortsiktig tenker, en macho, et evig bedrøvelig åsyn, et maktmenneske som riktig nok skjønner medias makt og evne til å snu befolkningens emosjonelle forvirring til egen fordel, men som ikke skjønner at litt mer langsiktig tenkning ville ha fått ham på andre tanker. Han bør selvsagt skamme seg. Han vet imidlertid, og dette er viktig, at islam in EU vil bli en katastrofe for «gamle Europa» den dagen islam i Europa overstiger mer enn 50%, og helst før, skal vi være litt mer føre var.

Lukasjenko kan derfor – i teorien – tenke like langsiktig som «klok» i hans egne øyne. Hviterussland for hans vedkommende vil komme bedre ut av det med et sterkt islamdominert Europa, som da vil gå inn i virkelig urolige og voldelig tider. Om han får støtte av Putin, er jo uklart. Antakelig vil Putin innse at også Hviterussland vil gå med i dragsuget hvis islam blir for sterkt og belastende for Europa – og et stadig mer vaklende og egentlig identitetsløse EU. 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/11/om-hvorfor-vi-apner-for-mer-og-mer-makt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/11/mot-en-hardere-hverdag-i-weekendavisen.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/nar-var-nre-fortid-blir-bare-mer-og-mer.html

Sa jeg loven? Hva med barnekonvensjonen. Jo, lytt til UNISEF, hvor alt fokus rettes mot de stakkars, lidende barna. Denne organisasjonen er som skapt for undergraving av all økonomi, all moral, all juss og all sunn fornuft. Det er en utpresserorganisasjon, en organisasjon som like gjerne kan støtt terrororganisasjoner til Mor Theresa-lignende organisasjoner.

https://www.nrk.no/nyheter/migranter-i-eu-1.12414113

Migranter i EU 17. november 2021 kl. 07:21

Bekymra for borna på grensa

Unicef er uroleg for alle borna som er blant migrantane og asylsøkarane på grensa mellom Kviterussland og Polen.

Dei minste risikerer både å svelte og fryse i hel, seier Uzma Sarwar, fagansvarleg for barns rettar i Unicef.

Situasjonen er framleis spent og i går brukte polsk grensepoliti vasskanonar og tåregass mot dei som forsøkte å ta seg over grensa for å kome inn i EU.

Kommentar: Det er usunt for barn å bli plassert i et drama hvor de selv blir gjenstand for følelsesmessig utpressing, slik som i denne saken som så mange andre saker, saker «islamisten» vet de vil vinne, fordi EU vil at befolkningen skal lide for de synder europeere tidligere har begått og saker som bare hauger seg. En europeer i dag er en som skal lide for foreldrenes misgjerninger og hvis de ikke lider, kan de risikere å bli betraktet som syke eller pleietrengende.

https://neitilislam.blogspot.com/2017/11/terrorangrep-pa-muslimer-av-muslimer-i.html

http://www.signandsight.com/features/2123.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/08/sindre-bangstad-rise-of-islamophobia.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/01/jihadist-psychopath-arets-bok.html

UNISEF skiller mellom barn og voksne og viser til Barnekonvensjonen. Vel og bra. Men det er ikke sunt moralsk og skille mellom barn og voksne i alle situasjoner. I noen situasjoner utnytter de voksne sine egne barn og selve det systemet de vil skal hjelpe dem og tilfredsstille alle deres krav.

Konvensjonens juridiske forarbider hadde ikke slike situasjoner med «ulovlige» vi har sett de siste 30 årene for øye. situasjonen er helt annerledes og derfor må også helt andre regler gjelde nå enn den gang konvensjonen ble stablet på beina, den gang dette ikke var noe problem i det hele tatt!

For at patologiske emosjoner ikke skal ta helt over alle politikk og alt «sunt bondevett», eller det som er igjen av deet, må tingene nå sies på det mange vil kalle brutalt vis. Vi må sjokkere, for å gjenvinne sansen for realitetene og menneskets natur både på godt og ondt.

https://neitilislam.blogspot.com/2013/11/natan-sakene-i-det-godes-tjenste.html

Er Lukasjenko gal eller bare unormal, det vil si unormalt naiv? Han sier at «flyktningene» nå ikke ønsker å forlate landet! Han forsøker kanskje å få tv-tittere til å tro at disse flyktningen finner seg vel til rette i Hviterussland, at de håper på en lys fremtid der, helst på stedets NAV, og at de nå mener det er bedre i Hviterussland enn i de rikere landene i EU. Hvis han mener at denne uttalelsen var et scoop, markedsføringsmessig, til fordel for hans egen og Hviterusslands hellige sak, er han både like gal og naiv som «mutti». Tutti frutti. Det ble sikkert et dypt «følemøte» med påfølgende «value clarification». Jfr. følgende:

N. Pearcey, Total Truth: s 240 f Thomas Lickona (1962): En lærer bruker «value clarification strategy» overfor relativt svakere skoleelever og får frem at det elevene setter som sine høyest verdsatte aktiviteter var sex, stoff, drikking og skoft. William Kilpatrick (1962) stiller foreldre følgende spørsmål: Hvilken pedagogisk tilnærming vil dere at den skolen barna deres går på skal velge Model A, hvor barna oppfordres til å utvikle sine egne verdier og uten at deres svar blir ansett for å være rette eller gale; eller Model B hvor elevene blir oppfordret til å utvikle spesifikke verdier som f eks modighet, rettferdighet og ærlighet med bidragende eksempler fra litteraturen og historien? Det store flertall foreldre velger Model B, mens lærerne nesten uten unntak velger Model A.

Se gjerne følgende for mer innsikt og oppklaring:

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/bertrand-russel-m-fl-parafrase-fiksjon.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/puppetmasters-og-mastermanipulators-ute.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/08/ekteskapetnihilismen.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar