lørdag 20. november 2021

Om hvordan Lukasjenko tenker om oss og dem

Oppdatering 221121: Reporteren som nevnes i teksten under er Rosenberg for BBC. Vi baserte omtalen på en sterkt forkortet utgave av selve intervuet som nå ble vist i sin helhet i dag. Dette interevjuet er om mulig enda verre enn kortversjonen og bør sees).

Følgende som en kommentar til min tidligere kommentar her:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/polen-ser-der-vi-gjr-oss-blinde.html

BBC har innrømmet at kanalen – og dermed staben som sådan - til en stor grad har vært pro-palestinsk og nærmest anti-Israel i lang tid og mange har satt pris på dette faktum, som de altså har innrømmet – det er kanskje 10 år siden nå.

Sist fredag hadde kanalen et snap-intervju med den nå verdenskjente pesonligheten Lukasjenko i Hviterussland. Det ble et kort og heftig møte med en stor, kraftig og utrolig frimodig og fremfusen mann. Lukasjenko vet hvem han er, det er tydelig, og her ble BBC en dverg som ikke tror han hører det han hører, i form av reporteren som her våget å stille noen vanskelige spørsmål, for å si det mildt.

Intervjuet blir selvsagt ikke referert i norske media, antakelig fordi det var for sterkt, eller fordi det virket for ydmykende, nettopp for våre media. Lukasjenko forteller oss at han gir blaffen i Vesten, eller rettere sagt: Han viser tydelig at han ikke ønsker Vesten noe godt. Han ser ut til å identifisere politikk med egen person. (Noen forguder ham der borte i Hviterussland). Antakelig har han stor støtte i egen befolkning; vi skal derfor lytte til hva han har å si og måten han sier det på: Vi er ikke interessert i alle migrantene som kommer, dere kan godt få dem.

Tenker Lukasjenko på Norge? Vi står jo med åpne armer, så hvorfor ikke resten av EU?

Han skjønner kanskje ikke at grunnen til at migrantene ikke vil være i Hviterussland nettopp er å finne i og med ham selv. Eller det sysemet han representerer. Det er kanskje for mye diktatorisk i Hviterussland, for tiden, landet ligner kanskje for mye på landene disse migrantene «flykter» fra?

Eller? Kan vi da, på vår side, peke nese til Lukasjenko og si: Se det, du klarer ikke det vi klarer, Hviterussland er mye dårligere enn oss, mye mindre attraktivt … ?

Jeg vet ikke hvilket forhold Lukasjenko har til islam og muslimer. Han synes å være mer opptatt av å skade Vesten enn å hjelpe Vesten. Det sier i så fall sitt.

På den annen side: Våre politikere og våre MSM benytter kanskje anledningen til å markedsføre eller promotere islam på en enda mer positiv måte enn før. Vi skal ikke tro at vi er like slemme som Lukasjenko, tenker kanskje vår allerede bar så altfor kollektivt sett servilt betingede emosjonelle korrekthet …

Ha angår Lukasjenko personlig, kan man si at det nok er viktigere for ham å fremheve seg selv som spesielt politisk og kulturelt attraktiv enn å kritisere islam og muslimene som spesielt farlig for ham spesielt. Bare vi tar imot dem, og stadig fler han kan hjelpe over til EU, desto bedre for ham.

Lukasjenko har sagt at Hviterussland kanskje hjelper migrantene til å ta seg over grensen til den tungt bevoktede grensen til Polen.

En reporter fra BBC spurte fredag (19.11.21) Lukasjenko i hans palass om dette, og reporteren introduserer med å si at mange anser Lukasjenko nå som Europas siste diktator, og at han bruker migrantene som et våpen.

Reporteren er et par hoder kortere enn Lukasjenko. Det må betyr at Hviterullsand president kanskje rager godt 2 meter over bakken – en gigant altså, og ikke til å spøke med, Det er i hvert fall slik han fremtoner seg selv. Jeg siterer etter hukommelsen:

Reporteren konfronterte Lukasjenko med anklager om at hans tropper nå kapper piggtrådene på grensen, for å gjøre det lettere for migratene å ta seg inn i Polen.

Lukasjenko svarer blankt at ja, det er høyst mulig. Ja, sannsynlig mulig at noen hjalp dem, sier han, men jeg vil ikke undersøke dette videre, sier han, tydelig brydd, og som om at dette jo bare er en detalj man ikke kan bry seg med. Lukasjenko forsøker å heve seg over slike detaljer, med andre ord. Meningen han er imidlertid å skade EU så mye som mulig, i fredstid, får vi inntrykk av det hele sett i kontekst.

Reporteren bringer så opp at EU tidligere har uttrykt bekymring over maktmisbruk mot demonstranter like etter valget for en tid siden og hvor reportere kunne se med egne øyne at demonstranter ble banket opp. Lukasjenko ble beskyldt for å ha stjålet valget.

Lukasjenko sier at ok, jeg innrømmer det, at folk er blitt banket opp av politiet. Men han svarer også med at vestlige reportere ikke forteller noe om at også hans politifolk ble banket opp av demonstrantene.

Jeg vil ikke holde migrantene tilbake ved grensen, jeg vil ikke stoppe dem fra å komme, for de kommer ikke til mitt land, de vil dra til deres land, og hvis ikke Vesten vil samarbeide med oss, så vel og bra, da vil vi løse dette problemet på egenhånd.

Reporteren viser til at Lukasjenko nå har stengt ned over 200 NGO’er i Hviterussland. Lukasjenko svarer med at det har han gjort for å få slutt på alt «skummet» som dere i Vesten har finansiert.

-Så du aksepter at du har ødelagt alle strukturene og de du har vist deg å være hatefull overfor. Europa ser ikke L som Hviterusslands legitime president, legger reporteren til; han bryr seg ikke, han blir betraktet som en paria i Vest, men han vet at han alltids vil ha Russland president Putin i ryggen, som han kan falle tilbake på, sier reporteren.  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar