fredag 22. juli 2011

Spesialbeskyttelse av muslimer fra nå av?

Etter eksplosjonen i Regjeringskvartalet i hovedstaden: Vil muslimer nå kunne kreve spesialbeskyttelse?

Vel, det vil komme an på når det vil kunne fastslås om det sto muslimer bak eller ikke. Hvis det skulle vise seg at at det er muslimske terrorister som står bak, vil mange muslimer i Norge kunne føle seg mer krenket, hånet og truet enn noen gang tidligere her i landet. Mange muslimer vil bli mer muslimofobe enn tidligere. Men mange vil også kunne opparbeide et enda større hat mot Vesten enn de måtte ha hyset til nå. 

En ting er sikkert: Motsetingen mellom muslimene og oss andre vil nå forsterke seg. Uansett gode intensjoner og krisepakker myndighetene nå vil trå til med.

Hvis det skulle vise seg at det ikke er muslimske terrorister som står bak, vil skade likevel ha skjedd: Mange kjemper nå om å få størst oppmerksomhet i media, debattfora og på blogger og nettsteder. Uansett hvem som står bak og uansett om eksplosjonen var et uhelle eller ikke, vil fokuset bli rettet mot islam og de muslimske miljøene i Norge. Og fokuset vil neppe være særlig nådig.

Er muslimer tilstrekkelig bevisst på dette?  Vil dette føre til at fler muslimer begynner å ane at de bør bli ex-muslimer?

Og hvordan vil myndighetene reagere?

Det ligger nær å tro at myndighetene nå vil treffe tiltak som går ut på å beskytte de muslimske miljøene her i landet. Man vil foreslå strenge tiltak og tiltak som fort kan bli vedvarende, for ikke å si "evigvarende".  Vi vil få høre røster fra eliten som nå oppfordrer muslimene til å holde sammen og styrke sin tro og sitt samhold. Allah vil få mye gratisreklame. Profeten vil bli mer populær.  Vi vil få dialogmøter og ekspertise vil være til stede overalt når det måtte være for å holde samtalene i gang. Vi vil få se at myndighetene går ut og advarer norske miljøer mot å overreagere - eller reagere - i det hele tatt. Man vil nå rette en tydeligere pekefinger mot islamkritiske blogger og nettfora. Mainstreammedia vil legge "en tilsynelatende objektiv reportasjehånd" over begivenhetene. Kommentarene vil unngå å rette "skytset" mot islam som sådan og muslimer spesielt. Man vil forsøke å forklare det hele med at Vesten er skyld i de islamske landenes elendighet og fattigdom. Det vil bli ropt på større bevilgninger til koranskoler eller madrassaer rundt omkring. Man vil hevde at dette er følgen av den urettferdige fordelingen av godene i verden og at det er Vestens og hver enkelt av oss sin skyld alt sammen. Man vil gå ut å rope varsko mot islamofobi. Man vil advare mot mer rasisme her i landet.

Men fremst av alt vil dette være et varsel om hva vi har i vente: Midtøstenkonflikten vil bli stadig mer følbar for hver enkelt av oss for all ettertid - for muslim såvel som ikke-muslim.

Det vi ikke vil komme til å se og høre er forklaringen på politisk høyeste hold og blant den såkalte kulturelt korrekte akademiske elite, en elite som nå dikterer de fleste miljøer i landet, alt fra fagforeninger til skoler, alt fra næringslivsorganisasjoner til kirken.

Fra disse hold vil det nå med stadig større tyngde bli advart mot å kritisere islam. Man vil bli stadig mer oikofobe. 

Man kan nå spørre seg: Hvem har muslimene her i landet mest å frykte fra? Disse oikofobe, eller fra islam og visse muslimer selv? Eller begge?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar