tirsdag 26. juli 2011

En kvinnelig utgave av ABB i dagens Norge

En kvinnelige lett-utgave av ABB går tydeligvis rundt i våre gater, en kvinnelig anti-typ, dvs en kvinne som i sitt hat mot sitt eget, mot Vesten og kristendommen er like hatefull som den ”kristne” frimureren ABB var mot Arbeiderpartiet og – islam.

Dette er ikke til å tro: Akkurat idet vi kjente en lettelse i våre sjeler da vi så det norske folks reaksjoner etter udåden på Utøya og i hovedstaden, midt oppe i opplevelsen av storhet og skjønnhet og ærlige hjerters håp for menneskeheten og fremtiden … og midt oppe i lammelsen  og vantroen over hvor grusomt og ufølsomt et menneske kan bli og være, og hvor iskalde tanker, ideologier og ”visjoner” kan være, finner vi dette å lese i Klassekampen av i dag:

””Stilt går granatens glidende bånd. Stans deres drift mot død, stans dem med ånd!”

Det må da ha skurret litt for de av våre folkevalgte som støtter norsk deltakelse i bombing og skyting av uskyldige mennesker andre steder i verden mens de sang dette i Domkirken. Straks skal de fullføre sine kjøp av kampfly.

”Krig er forakt for liv, fred er å skape. Kast dine krefter inn: døden skal tape!”

Vi er sjokkert av denne mannens avskyelige prosjet … men vi må tørke tårene og knytte nevene … slåss åpent mot dem. Stans dem med ånd …

… Finnes her sult og nød skyldes det svik …

(Videre): Vi er fortsatt et terrormål for de som ønsker å ta igjen for lidelser vår krigføring har påført dem. Det har ikke med islamisme å gjøre. Krigene handler om politisk makt … grådigheten i Vesten som fører til fattigdom andre steder. Vi nærmest ber om hevnaksjoner. Kan vi unngå det? … ”


Vi vil ikke her nevne forfatteren av dette innlegget i Kk i dag sitt navn, det står på siste side, men vi vet, etter hennes egne utsagn i andre sammenhenger, at dette er en gudløs kvinne, en kvinne som forakter og mildt sagt ikke har særlig mye til overs for kristne og kristendommen. Hun går vanligvis ikke av veien for å krenke og håne både kristne og deres tro.

Hva er det hun egentlig sier? Hva er det egentlig hun mener? Kan det være sant at hun mener det hun mener og sier?

Vi nærmest ber om hevnaksjoner, sier hun. Legitimerer ikke dette i hennes verden terroraksjoner mot land og folk, mot Vesten, mot demokratiet? Sier hun ikke: Vi har ennå ikke fått som fortjent. Det er vi som er skyldige. Vi er legitime mål?

Dette har ikke med islamismen å gjøre, sier hun. Mener hun virkelig at muslimske terrorister som dreper i Allahs navn, fordi det er Allah og profeten som forteller dem at det er dette de har plikt til å gjøre, ikke har noe med islam å gjøre?
Hvor ufattelig grunn erkjennelse og kunnskap om tingene må ikke denne kvinnen lide av. Hvor dyp er ikke den ufølsomh som har grepet henne.

Hva skiller henne fra ABB? Jo, for det føste: Hun har ikke tenkt å gjøre det selv. Skjønt selv: Hun ikke bare skjønner det hvis terrorister skulle angripe, hun ønsker dem tydeligvis velkommen. Hun gir til og med en tydelig begrunnelse eller unnskyldning: Hun sier at vi nærmest har bedt om det, fordi vi er svikere og nettopp svikere som ikke bare svikter sitt eget land, men som i tillegg også svikter de fattige verden rudt, hvor disse da enn måtte befinne seg. Hun tenker sikkert nok også på Afghanistan, hun må spesielt ha den muslimske verden i tankene. Det er vår skyld. Det er vi nordmenn som fremtidige offer for terrorhandlinger utført av utlendinger som har skylden. Derfor har de andre – terroristene - sin rett. Det er vi som er svikere, forrædere overfor dem. Hva ville hun ha sagt til terrorister som var klar til angrep? Stopp angrepet? Terror tillates ikke? Terror er umoralsk? Terror er imot Gud?

Har hun et slikt vokabular i seg? Ville hun ha kunnet tenke tanken? Ville hun ha turt å motsette seg angrepet med alt hun var, med alt hun hadde? Med all sin "tro"?

Men dette skal hun ha: Hun oppfordrer alle til å stanse ”sviket” med ånd.

Ja, ånd.

Men hvordan kan hun bruke ånden som et våpen, som ikke tror på ånden, men som tror at mennesket oppsto tilfeldig av materie alene, hvilket umuligjør enhver ånd?


Nordahls dikt Til ungdommen kan nedlastet bla her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar