onsdag 12. mai 2021

NRK som et lydig talerør for islamsk misjonering - dawa

Det var en nesten morosam og lystelig lesing på HRS i dag. Skrevet av Julie Dahle. her: Kringkastingssjefen: For mange nordmenn er id årets viktigste høytid

I andre verdensdeler bruker mange muslimer ramadan som påskudd for å krige «mot hverandre» i Allah’s navn. Ramadan betraktes av mange muslimer som et hellig påskudd – eh, påbud – fordi det er best å drive offensiv krig, og ja, og dø i en slik krig. Fordi Allah selv plukker ut de som skal bli martyrer.

Jeg er fristet til å si at de bruker ramadan som et «hellish påskudd», i stedet for er «hellig påbud».

Det var i grunnen om dette artikkelen på HRS handlet om i dag, slik vi oppfattet det.

Det sikrer en plass blant de utvalgte i Allah’s himmel å dø for Allah og profeten, et sted hvor «vakre øyne» ser på martyrene med ekstra velvillig begjær, ifølge mange, basert på skriftene. Allah viser ser ikke og man kan ikke se Allah noe sted i himmelen. I hvert fall er de ikke nevnt i Koranen. I helvete, derimot, kan man se Allah gå rundt omkring, drevet av ett eller annet behov for kontroll eller lignende. De muslimaene som kommer til himmelen loves ikke stort mer enn at de skal få se sine jordiske ektemenn som nå ligger »øverst» i himmelen sammen med utvalgte «jomfruer», slik det tolkes av mange lærde.

Pussig at NRK forsøker å fortelle muslimene i resten av verden hvordan de bør oppføre seg og tilbe som gode muslimer, og feste og fast for Allah uten å bruke vold, uten å holde seg strikt til Koranen.

Norge og NRK viser «den rette vei» mot vannhullet! Den rette veien mot vannhullet kalles for øvrig «sharia». Ingen tvil om det, og ingen vei utenom.

Forstår NRK at Julie Dahle skriver ironisk? At hun kommenterer «alvor» og i henhold til realitetene`

NRK er blitt mer alvorlig enn islam selv, når det gjelder «dawa», plikten til å spre islam over hele kloden. Klodens ild, faktisk: Et tips her . Fordi islam dyr seg ikke for å drive misjon med sverdet. «Den lille jihad» er den fremste og mest edle plikt. «Den store jihad» - derimot -  er å trene seg selv opp til å bli en mer foredlet muslim og menneske. Og muslimene er dem som skal sørge for at alt går rett for seg. Fordi de jo er det beste folket, ifølge Koranen, Allah og profeten selv.  Få med deg litt "kasuistikk" i islamsk juss og praksis her og her: https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/islam-sett-i-det-stetoskopiske.html

Hvis man skal ta islam på alvor, skal man rette seg etter NRK og ikke hva skrifter og tradisjon i islam selv påbyr; eller de muligheter for «frelse» som det disse skriftene og tradisjonen forteller – og påbyr eller forbyr.

NRK "fratar" muslimer håpet om eller garanti om å havne i himmelen ved å frarøve dem muligheten for å forordne det som er rett og sømmelig – ut fra islam - og å bli martyrer som fortjener og har garanti for å komme rett til himmelen, dette også ut fra islam. Muslimer forsøkes å bli trukket inn i et doxisk felt som egentlig står i motstrid på islam proper og slik islam blir praktisert og oppfattet rundt omkring i verden. Man forsøker antakelig å strømlinjeforme islam slik at islam skal gli inn lettest mulig i våre fundamentalt vestlige eller judeokristne tanke- og holdningsfundament, (et fundament som riktig nok er vel undergravd, forflatet og utvannet i dag, men, men … hvor sporene teller akkurat som ordene gjør det).

Men i og med NRK’s strategi for å vinne over muslimens «hearts and minds», kan de fortere enn de selv tror faktisk presse muslimene til å skjerpe sine indre motsetninger og hvor mange da vil føle seg rettferdiggjort til å bruke organisert vold i stor skala over tid, ja, kanskje permanent og alt ut fra diktat fra Allah og profeten. (Tro det om du vil. Mange er i sin naivitet indoktrinert til ikke å tro at det er tilfelle …). 

NRK håper kanskje at de kan bidra til at det for flest mulig muslimer ikke blir noen vei tilbake til islam proper og at dette vil være gunstig for alle på lang sikt. Samtidig ser man ut til å glemme at dette kan «ansvarliggjøre» disse halv-apostatene – eller kanskje bedre: psevdoapostatene - som NRK kanskje forsøker å skape, på en måte som kan komme til å stå mange etter livet etter hvert, stikk i strid med de gode intensjoner, intensjoner NRK tydelig vis mener vi alle bør ha … hvis ikke ….

Mange muslimer vil føle seg forpliktet på «det vestlige» grunnlaget, og i det bildet NRK selv forsøker å portrettere og det bildet de selv skaper muslimene i til egen fordel og for i det hele tatt å kunne og makte å gjenkjenne muslimene i. (Hørt om å mate trollet ?).

Dette vil så igjen gi visse ekstreme muslimer med stor innflytelse og makt – basert på Koranen selv i sin «pureste» form.

NRK mener at muslimer skal forstå at det er bedre å faste og å ha det moro og kose seg med mye god mat her på jorden til fordel for en plass blant de «fremste» i den allahianske himmelen.

NRK synes å mene at de har rett til å legge begrensninger på islam og visse imamer, idet institusjonen jo synes å akseptere som eneste gyldige oppfatning av islam som en «sviske-islam». NRK har gjort seg til en «feel-good» kanal på vegne av islam og dette forplikter selvsagt mange muslimer, men ikke alle og spesielt ikke de som er «tektavhengige» og som tror at dette er det eneste kriterium på dette å være muslim og det enste vilkår for alle muslimer til å komme inn i Paradis. (NRK gjør seg til en kanal for de jeg kaller «de servilt betinget emosjonelt korrekte», og til en kanal for de jeg kaller «hypermagikere»).

NRK dermed blitt en totalitær institusjon som jobber på vegne av Stortinget og vår eneste lovgivende organ? NRK synes å mene at vi skal føle eller emovere korrekt når det kommer til islam, eller et utvalg av islam som NRK selv foretar, selektivt forblindet og forblendet og helt ute av stand til å skille og skjelne mellom hva som Gud forordner og det som Allah forordner.

NRK’s overbyggende strategi er å få oss til å tenke og føle på et bestemt sett, på helt konkrete premisser som riktig nok aldri uttales eksplisitt, men som en like vel med vettet i behold kan skimte klar kontturene av:  De vil overta føleleslivet og tankelivet ditt, og forme deg, du skal "bli ny". NRK er derfor en totalitær høyborg, finansiert av borgerne selv, via deres «guddommelige» formidler, Staten.

Selvsagt er det legitimt for NRK å forsøke å hindre et fremtidig apartheid-system i landet, hvor det etableres et absolutt skille mellom «oss» og «dem». Forventningspresset kan bli for «kosmisk» og derfor for mange overveldende i stedet for reel innbydende, på realistisk grunnlag.

Men denne intensjonen kan også lett bli en sovepute og en billig og sentimental trøst om at «vi» som nå engang for alle er gode skal seire til slutt, uansett hva situasjonen «på bakken» skulle tilsi for dem som måtte komme til å rammes hardt av tekster som vitterlig «krever» voldelige løsninger.  NRK - på like fot med store deler av befolkningen for øvrig - står i fare for å bagatellisere og forskjønne og dermed for på litt sikt å stimulere til spenninger innad i de muslimske miljøene og hvor da «avant-garden» da vil se sitt snitt til å overta, akkurat som bolsjevikene – bolsjevik betyr mindretall – tok over makten i Russland i 1917. Man skulle tro at bolsjevikene hadde sitt mandat rett fra Allah og ikke fra Marx og Lenin:  Måtte dere bli et folk som kaller til det gode, som forordner det som rett er, og forbyr det urette, (al-amr bil ma'ruf wa al-nahy'an al munkar).

Når NRK beærer islam med en slik disproporsjonalitet som NRK her gjør, idet islam jo bare utgjør en liten minoritet blant flere andre minoriteter, kan det ha sammenheng med at NRK i virkeligheten anser islam som et potensiale som pådriver for noe vi så absolutt ikke ønsker, noe «sant» og varig destruktivt, og en utvikling som må unngås for alt i verden. For å unngå å utløse dette destruktive potensiale, må man så «please» så mange muslimer som mulig. Og bare slik håper man på å sette salafistene – for å kalle dem det – ut av spill allerede i «kjømda».  NRK regner på forhånd med folkets hjertelige forståelse for denne strategien og vil man ikke, så skal man om det så krever en markedsføring som innbyr til løgn mer enn til sannhet og virkelighet. Folket skal styres, og om det ikke går så bra i det åpne, så vil man forsøke å påvirke folket i «riktig retning» subliminalt. NRK sikrer seg, tro de, posisjonen som emosjonelt korrekt, ikke bar politisk korrekt. NRK blir dermed «servilt betinget emosjonelt korrekt og tar i bruk hypermagi – helt uten å være klar over det, for å nå målet, et mål som kan betegnes som synkretistisk. Derfor snakker kristne da også ofte som om enhver moske og enhver kirke egentlig kun er ett nærmest innholdsløst «gudshus» og ikke noe stort mer.

NRK er blitt en slags Hellig Ånd som skal føde deg på nytt og velsigne deg med hellig ånde, en ånde Staten gir deg fordi Staten vil deg og utvelger deg, samtidig som staten vraker de som ikke vil bli født på ny og som motsetter seg å underordne seg det nye hypermagiske veldet og maktmedia.  

Se: Norsk islam - fake? Om Tankeforusetninger - juridico-religico ... Og islamiseringen av kirken

Om Maktmedia eller machiavelli-media og Middelaldren her og Bønn for muslimer og ramadan – vi skal føle for å be for islam. NRK - naivistenes høyborg? Og mange linker - samme tema, en oversikt

Når kristne forveksler ramadan med jul og hva ramadan gjør i islamske land  Og om dødstall under ramadan 2001 og denne, som antakelig vil ha en kort levetid på nettet: https://gellerreport.com/2021/05/ramadan-jihad-slaughter.html/

Når en muslim dør – som f eks som selvmordsmorder - i kampen for Allah i jihad, vil han få en fremskutt posisjon i Paradis. Hadith 1. 505. Se om termen, som ingen vil bruke, her (eller ingen tør).

Kristne og jøder vil aldri få adgang til himmelen. Vil NRK har muslimer til å tro at dette bare er tull, at alle har like muligheter for å komme til himmelen?

Jesus, når han kommer tilbake på scenen ifbm dommedag, vil dømme etter Koranenes lover, hadith 4. 658. Den perfekte religion er derfor nå en realitet i Norge – offisielt, og reelt, men uen at det sies direkte og formelt, selvsagt.

Islam har sannelig gode vilkår i Norge. Minister eller det vi kaller for statsråd den ihuga muslimen Abid Raja sa jo også at Norge er et muslimske land.

Og se: Se sure 5. 3. Det finnes ingen feil i islam, sure 10. 38. Allah selv er tilstede i helvete, men er han tilstede i Paradis? Svar på siste spørsmål er med høyeste sannsynlighet nei. Allah kan bare sess i Helvete, noe som i hvert fall strider mot den kristne tro der «de salige» loves å se Gud som han er kun i himmelen, og nettopp ikke i helvete.

Men finner man et helvete i islam? (Noen sier jo at helvete fins på denne jord og ikke i himmelen, merkelig nok). En forskergruppe bestående av noen av verdens fremste Islam-eksperter har sammenlignet 208 land i verden og sett nærmere på hvilke islamske verdier de har, ifølge NRK.

På den måten har de rangert landene de mener lever etter grunnverdiene i Islam.

Oppsiktsvekkende nok kommer muslimske land som Saudi-Arabia og Iran på henholdsvis 131. og 132. plass. Men på en 6. plass finner man Norge.

Les også: - De mener Norge er i krig mot islam

Kommentar: Allah fins altså mer – i hvert fall symbolsk – her i Norge enn i de fleste andre islamske land. ABC nyheter her i juni 2014. følge Islam skal et land ha gode og velfungerende institusjoner, samtidig som samfunnet skal være basert på politisk frihet og at undertrykkelse av innbyggere er strengt forbudt.

– Når du har dette utgangspunktet, finner du at mange av de muslimske landene faktisk ikke styres etter islamske idealer, sier professor professor Hossein Askari.

Raja sier Han tror listen sjokkerende for dem som ønsker et muslimsk styre i landet. – Muslimer i Norge bør nå være fornøyde med landet de bor i, og ikke radikalisere mot sitt eget land.

Ifølge Julie Dahle lever det 200 000 muslimer i Norge i dag: Det pussige ved NRKs massive dekning av den muslimske høytiden som er så «viktig for mange nordmenn», er at de «mange» er om lag 4 prosent. SSB anslår antallet muslimer i Norge å være ca. 200.000 (2017-tall) av en befolkning på i underkant av 5,4 millioner.

Det er verdt å sitere litt mer fra Dahle: NRK selger inn islam som en reflektert, god trosretning basert på humanistiske verdier og likeverd.

NRK-islam er den rause varianten, der du selvsagt kan være homofil, som programleder Noman i «Ramadan med Noman«, eller deltaker i realityprogrammet Farmen, som Nomans gjest Sanna Khursheed. Også er jo islam morsomt, så det er plass til både komiker-gjesten Yousef Hadaoui og det egne humorprogrammet «Fasternes Mester«. Sistnevnte har innslag av norske komikere – ramadanfaste driver vi jo alle med, skal vi tro NRK.

Hijaben er ikke tilstede på hodet til programleder Rima Iraki, som sammen med også her tilstedeværende komiker Yousuf Hadaoui, skal lede oss gjennom høydepunktet «Festen etter fasten«.

Mye moro, men NRK kan også by på alvor. Det alvoret kommer i form av en påminnelse om hva vi i HRS står for; islamkritikk. Nei, ikke la deg forvirre, ordet «islamkritikk» finnes ikke i NRKs vokabular. I NRK omtales islamkritikk som «forsøk på å øydeleggje kjensla av å vere ekte norsk«. For ekte norsk er du når du har hijab, hund og går på skitur, fastslår statskanalen.

Vi må videre, som alltid:

NRK tror antakelig at NRK handler ikke bare sympatisk og empatisk, men også høyverdig moralsk, på demokratiets premisser. Tanken er kanskje: siden kristne har så stor makt, er det ikke mer enn naturlig at muslimene og deres gud får større innflytelse, alt sett i et mest mulig forskjønnende lys, sett i forhold til kristentroen per se. Litt balanse er aktverdig. NRK ser ikke muligheten for at de kan oppfattes om moraliserende. Det er høy moral for NRK. NRK aser ikke at dette kan virke svært nedlatende både for muslimer, ateister og kristne. Ateistene, stakkars, sammen med «hefferne», stakkar, synes å være trengt tilbake til et sted der de fortsatt må stå med lua i hånda og der de må knyte hendene hvor de nå kunne risikere eller håpe på å finne litt husvarme. Se om hatprat og heffere pluss Verdidebatt her

Selvsagt tror NRK at de kan skjerme seg blant a-moral, under dekke av en iskald nøytralitet - som skal tvinges på folk? I seg selv er dette feigt nok til å veie opp, og få litt etisk balanse, sett i forhold til all den islamkritikken som nå agerer. Den har satt en støkk i dem, og da med all den islamofobi som NRK antar måtte finnes i befolkningen. Faktisk er NRK den mest islamofobe institusjonen i landet nest etter det galehus som har fleste pasienter som selv tror de er Gud eller Napoleon eller noen.

Den mest pragmatiske måten å betrakte NRK’s kroniske hallejula-stemning på, er å tenke markedsføring, markedsføring i «det godes tjeneste» - ikke i «det ondes tjeneste». NRK og flere med dem, ja, nesten alle med i Norge i dag, likestiller muslimenes id-feiring etter ramadan med vår julefeiring, bare så det er sagt. Se om nåden (eid) for muslimer og  Om nåden i islam til forskjell fra i kristendommen

NRK «es volt», vil det, med et ris bak speilet, over hodene, og med hellig vrede under. NRK vil inn i våre personligheter, vår forvirring og angst, vår psyke og inn i våre hjerter – for der å skape orden og dominans. NRK kan da også sees på generelt som en meget aktiv og selvsikker fullmektig for «de totalitære trender» som gjør seg gjeldene og som en institusjon som lengter etter «det totalitære», idet man forutsetter at folket trenger det og vil det.

For et katastrofalt underliggende premiss. NRK leder nå med all tydelighet an som folkeforfører, som den institusjonaliserte demagogi par excellence. En demagogi ikke bare overfor folk flest, - som antas ikke å fortjene bedre - men ikke minst overfor folkets valgte representanter, for hvem av dem kan sette seg opp til å instruere NRK om å moderere seg og avdempe «dawa’en»? 

NRK hever seg dermed opp på manikeisk nivå og plasser seg selv som Ahura Mazda– den som styrer og besitter den gode siden, kjærlighetens og lyset kvaliteter, til forskjell fra mørkes kvaliteter. Sammen med islam, altså, hever nå NRK seg opp på et kosmisk nivå, ikke ennå på det høyeste kosmiske nivå, men dog. Ikke på de islamske jihadistene nivå, riktig nok; NRK befinner seg fremdeles nederst på stigen oppover mot det høyeste nivå. Hvis det skulle være noen trøst. 

NRK vil aldri få seg til å tro eller bevisstgjøre seg her at markedsføring i seg selv kan føres både på den mørke og lyse sidens vegne. For noen år siden kom det ut en bok med tittelen «Marketing of Evil», en tittel vi ikke kan forsvare, men som altså foreligger som et lovlig produkt i mediabildet. Vi anmeldte den her, idet vi for egen del supplerte med noe tanker om den store muligheten for å markedsfører islam på samme måte: Går det an å "pare" marekdsføring av islamofobi, eller islamofili med homofili?

NRK vil aldri forstå nødvendigheten av moderasjon, hvis ikke NRK da virkelig vil gå inn i historien som den mest «totalitære» kirke eller forsamling landet har sett. NRK vil derfor fortsette på sin vei mot den totale dominans over folks følelsesliv og dets kollektivt aktivt virkende og verkende emosjoner.

Joda, så lenge markedsføringen er god, så er allting godt? NRK synes å svare bekreftende, uten forbehold. Elementære og troskyldige markedsføringsprinsipper gir NRK legitimitet i seg selv, uavhengig av «budskapet» som markedsføring! Man ser ikke at denne markedsføringen (av intendert godhet) helt målbart og faktisk innebærer en form for «dawa» i høyeste potens.

Hvor store forsikringene i våre dagers Norge er om at det skal gå seg til, finner man her i noe som heter nasjonal digital læringsarena:

Flere steder i Koranen finnes det ikke et skille mellom religiøse forpliktelser og moralske forordninger. Både tro og handling utfyller hverandre i islam. Ett eksempel på dette er at ordet for gudstro og fromhet i Koranen, (ar. birr) også kan bety rettferdighet. To sitater fra sure 2 og 16 er illustrerende:

Fromheten (eller "rettferdigheten", al-birr) består ikke i at dere vender ansiktene (i bønn) mot øst eller vest. Sann fromhet (birr) er: Å tro på Gud og på Dommens dag, på englene, Skriften og profetene, og gi bort av det man har, om det enn er kjært, til slektninger, faderløse og fattige, veifarende og tiggere, og til frikjøping av slaver, å forette bønnen, å utrede det rituelle bidrag, å overholde inngåtte avtaler, å være tålmodig i ulykke og nød, og i trengselens tid. Disse gjør troen sann. (Koranen, 2:172)

Gud påbyr rettferd og godhet (ihsân: det som er godt og vakkert) og gavmildhet mot familie. Han forbyr det skjendige og forkastelige, og voldsferd. Han formaner dere, - at dere må vise ettertanke. (Koranen, 16:90) https://ndla.no/nb/subject:44/topic:1:198120/topic:1:197967/resource:1:196595?filters=urn:filter:78e538a3-78bf-4db2-af00-2ca7d721cb25

Så hva kan vi si: Tror NRK f eks at Jesus er Gud i Koranen, og at «tingene» derfor ikke er så farlige?

Jesus som Gud i Koranen – eller: er NRK like forvirret og i villrede som Koranen er om Gud: Full forvirring. Om Gud, altså. Skaperen. De samme spørsmål kan for øvrig stilles til Den norske kirke (av de aller siste hellige?).

Og spør du i denne forbindelse om hvorfor jeg spør, bør du spørre deg selv om hvorfor du spør før du kanskje får et svar, ett eller annet steds fra.  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar