tirsdag 14. juli 2020

Resett og Shurika får smake den pisken de selv pisker med


Dette innlegget – uten Nei til islams kommentarer, selvsagt, av Shurika Hansen om Black Lives Matter ble slettet av Facebook som «hatefulle ytringer». Redaksjonen - 14. juli 2020 | 21:48

Dette innlegget på Shurika Hansens Facebook-side ble slettet av Facebook etter tretti minutter med beskjed om at det var «hatefulle ytringer». Resett gjengir hennes innlegg i sin helhet:

Det at 99 prosent av svarte liv i USA blir ødelagt av andre som ikke er politi ser ikke ut til å være viktig for den radikale bevegelsen Black Lives Matter. Nå ser jeg at norske journalister også har begynt med kampanjejournalistikk for slike aktivister. Kriminelle får mikrofonstativ og inntar offerrollen. Dette er farlig og skammelig!

Kommentar: Hvis Resett og Shurika ikke ser og forstå at dette er rasistisk, så er de blinde, ja, til og med kanskje regelrett dumme.

Trist, men før dere konkluderer med at vi har systematisk rasisme og politivold i Norge, sjekk fakta og statistikk. Det finnes IKKE systematisk rasisme i Norge. Tvert imot, så er nordmenn fargeblinde.

Kommentar: Hvis Resett og Shurika ikke skjønner at dette kan stimulere rasisme, skjønner de lite.

Statistikken viser at afghanere, somaliere og pakistanere har høyere tillit til politiet enn den øvrige befolkningen. (Se tabell 16.4 i denne rapporten) Hvorfor adopterer vi da illusjonen om politivold og systematisk rasisme? Hvem tjener penger på dette?

Kommentar: Hvis Resett og Shurika ikke vil ta inn over seg at dette kan oppleves som dypt krenkende og til og med som en oppfordring til vold mot politi og andre, vel, da kan resett og Shurika ta kvelden og si goodbye på resett og heller finne seg andre kanaler å påvirke gjennom.

Politiet i Norge er ikke rasister. De reagerer utifra erfaring. Så neste gang du som svart gutt blir stoppet av politiet, ikke kjeft på politiet og gå i offerrollen. Snu deg mot dine egne og spør dem hvorfor i alle dager de raner, lager bråk og gir et forferdelig bilde av deg.

Kommentar: Hvis Resett og Shurika ikke aner at de bidrar til å spre forutsetninger for rasisme og diskriminering, at restt og shuraia kan oppfattes som særs krenkende med alle disse utsagnene sammenlagt, så kan hverken resett eller Shurika lese og forstå hva en teksts potensiale er for å volde mental og fysisk skade. De bør utvises fra face på livstid fordi de ikke klarer å formidle et klart antirasistisk budskap og fordi de tilslører forholdene på bakken.

Jeg skylder på alle mine landsmenn og ikke på politiet. Skylden må plasseres der den hører hjemme!

Kommentar: Hvis Resett og Shurika ikke forstår at denne setningen kan oppfattes som et forsvar for «white power» eller «white identity», så kan ingen lenger stole på at de forstår hva de tenker og skriver.

(Shurika Hansen har klagd til Facebook på slettingen av innlegget og utestengelsen. Resett legger ut denne artikkel på Facebook og oppfordrer alle til å like og dele).

Kommentar: Hvordan kan jeg begrunne det jeg skriver i kommentarene? Vel, det er enkelt. Det viser seg at jeg har god grunn til å mistenke både resett og Shurika for ikke bevisst ville vranglese, men fordi de bevisst ikke makter å forstå norsk språk med dets gramtikk og uttrykksmåter og at de ikke makter å se forskjell på imperativ og indikativ, og fordi de er så redde for å bli assosiert med rasisme at de nødvendig vis, etter facebooks forståelse, ene og alene av den grunn nettopp kan kalles rasister, etter facen’s mening, altså.

Jeg linker her til en fornøyelig historie om en sletting av en kommentar på resetts kommentarfelt som viser at resett og shurika ikke kan annet enn å lese inn i en tekst det motsatte av hva teksten i sin enkle klarhet forsøker å formidle.
Enjoy:

Når advaring mot vold blir tolket som oppfordring til vold – er noe sykt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar