fredag 10. juli 2020

Skal kapteinene og rederiene nå endelig få sin fortjente straff - og visse politiker med dem?


Situasjonsbeskrivelse ca 9-10 juli 2020:

Siv Jensen vil nå muligens straffeforfølge «de gode» på «våre» båter i Middelhavet. Båter som gjør hva de kan for å bringe asylsøkere til Europa, i stedet for å bringe dem til en sikker havn, til den nærmeste sikre havn, som faktisk ligger i Libya, Afrika.

Siv Jensen mener rederier driver med menneskesmugling ...

Frp-leder Siv Jensen har fått nok av det norske skipet Ocean …

Mandag la Ocean Viking» til kai på Sicilia med 180 migranter. Alle disse har nå fått gå i land.
Siv Jensen skal være rasende på Ocean Viking. Hun åpner for å straffeforfølge rederier som bidrar til menneskesmugling til Europa.
– …  dette er et kynisk politisk spill, mener Jensen.
Hjelpeorganisasjoner hjelper menneskesmugler, påstår Jensen, noe rederiet har ansvar for ikke skal skje.

Noen gir sterkt uttrykk for et ønsker om at kapteinene på skipet arresteres. Spørsmålet er:
– … Hvorfor setter Ocean Viking kursen mot Italia? Hvem er kaptein på dette skipet? …


Kommentar: Det er viktig å få med seg hvor «tregt» det går, og viktig å få med seg at det faktisk fantes stemmer som reagerte umiddelbart da det ble klart at disse «godhetsskipene» ikke var så «gode» like vel.
Politikken arbeider sakte, sakte. Hva kan det skyldes? Fobi? Ha, ha, jeg, må le. Det hører visst med til politikken og gjøre seg moralsk kostbar, ved å forlenge dumheten lengst mulig, og der man burde ha reagert umiddelbart og gjennomskuet denne godhetsbisnissen.

Man skulle ha tatt affære forlenge siden. Det føles ikke godt å si «velkommen etter» heller.
Her er hva jeg skrev umiddelbart på disqus da det ble noenlunde klart at det var ugler i mosen. Veldig få torde å være enig med meg. Det sier noe om «folks» frykt og manglende reaksjonsevne, og manglende klartenkning og manglende mot, på privaten.

Her er hva vi – vdGolden – skrev antakelig så langt tilbake som i 2015 til 2017:

De færreste vil tro at denne virksomheten har noe med "de gode" å gjøre. Det dreier som et par råtne egg i redet, vil man tro, og dette vil bli forutsatt av "makter og myndigheter" som er gira på godhet, dvs dem selv.

Godheten kan aldri ta slutt, tenker man, og å tenke noe annet er utenkelig. Vi har vært rusa på godhet så lenge nå, at vi er blitt avhengige. "Love-addicts" med behov for å avlede og finne syndebukker, som man kan avlede med når man ikke lenger kan øse av sin ofte bare sentimentale godhet der og da, og syndebukker som - f eks - kan svertes i det uendelige for å ville skape en angiverstat og det som verre er, og som til og med anklages for å ville "gjeninnføre" et totalitært DDR-kommunistregime i verste klasse her i landet. Det er jo simpelt hen ikke til å tro hva man kan få lirt av seg.
Godhet utvikler seg til hysteri når mange nok får oppdage at de fort kan gå tom. Godheten, slik vi ser den utfolde seg, krever økt toleransegrense. De gode må ha stadig mer av den, og stadig mer hysterisk godhet etter hvert, mens de som heller holder seg til fornuften og realitetene og tør se hva som skjer, vil komme ut av det hele uten å behøve psykiatriske diagnoser, som f eks islamofobi, som de riktig gode riktig nok innrømmer ikke har noe psykiatrisk innhold (!), men i mellomtiden hausser de islamoservile bare frem mer og mer "godhet" - som må betales for - og ofrer ikke en tanke på at ballongen kan sprekke før de aner det.

-
Hvis ikke de andre NGO’ene, som har vært i nærheten av å gjøres seg skyldig i lignende aksjoner, straffes hardt og det fortest mulig, gjøres lukrativ menneskesmugling til en høyverdig moralsk handling og det er ille. (Derfor bør også statene og ngo’ene selv også straffes på en eller annen måte).
NGO’ene vil gjerne fremstå som vår tids helgener. Men det edle målet helliger middelet. Man
soler seg i godhet, så lenge haloen er intakt og svever over vannene?
NGO’ene tar ikke betaling for sine tjenester fra «verdens ulykkelige hunder». De får betaling fra Statene og andre frivillige. Fordi «Godheten" krever dette.

Staten betaler for tapsbringende migrasjon - og NGO'ene håver inn. NGO'enes medvirkning til smugling er Statens pant på eller garantien for at Staten kan legitimere seg som god, dvs moralsk høyverdig.
Det er en parodi på "hjelp", ja, en tragisk fadese, ser man de bakenforliggende realitetene i dette.

Hverken staten eller NGO'ene betaler direkte til menneskesmuglerne; det ville ha blitt for dumt og avslørende. Men når staten tilfører NGO'ene midler, bakveien, så å si, tror de selv at de ikke gjør noe galt, snarere tvert imot og slik vil illusjonen leve videre.
Heller ikke staten betaler jo her direkte til smuglerne den prisen smuglerne krever. Men staten tilrettelegger og tar til og med gladelig den risken det er å la mennesker som gjerne ikke kan svømme, dø, før eller under overfarten og før de blir plukket opp.
Staten og NGO'ene "mater trollet", dvs støtter smuglerne både moralsk - dvs umoralsk - og finansielt. Moralsk charade.

-
Ja, her oppstår mange intrikate spørsmål og perspektiver. Vi har kabinettspørsmål, spørsmålet om valgte representanter kan bli strafferettslig forfulgt for handlinger og unnlatelse, om utskriving av nyvalg osv. Så vidt jeg vet har spørsmålet om folket kan stille kabinettspørsmål til stortingsrepresentantene, som ser ut til å være beskytte på alle mulige bauer og kanter, ikke vært reist i diskursen i det hele tatt.(Urealistisk, men dog). Nyvalg synes å være det eneste alternativet, men heller ikke den muligheten vil man kunne si foreligger.
-
Ja, denne krisen gir folket i alle europeiske land en gylden anledning til å stille sine politikere til ansvar, både under aktsomt og uaktsomt ansvar. Og uavhengig av partitilhørighet. Regjeringen har kjørt seg opp i et hjørne og skal ikke dømmes av sine likemenn. Alle mennesker av alle politiske avstøpninger må nå tillate seg selv å se objektivt på saken: I praksis en stor folkejury hvor alle parter er representert, og uavhengig av presidentvalg eller kommunevalg her og der.
De skal dømmes etter vanlig, tradisjonell rettsoppfatning basert på fornuft og judeo-kristent menneskesyn: Den som med vitende og vilje eller uaktsomt fører folk og nasjoner inn i systematisk og organisert bedrageri, må ta ansvaret, ellers faller bunnen ut av folks rettsoppfatning og skaper grunnlag for ikke bare en legitim folkejury, men for illegal selvtekt, vold i stor skala og opprør over hele linja.

Folk har fortsatt som en «sovende rett» til å gjøre opprør, men denne bør selvsagt "reguleres" så vi ikke bare «tvangsaborterer» de folkevalgte. Riksrett er faktisk en de jure mulighet i praksis i Norge

vdGolden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar