søndag 27. november 2022

Stefanusalliansen forsøker å demonisere Lars Thorsen

På facebook legges nå ut følgende fra Stefanusalliansen, som kaller seg kristen, og som holder frem og skilter med Stefanus, som ble den første kristne martyren. Etter Stefanus har kristenheten sett mange martyrer og hvor de troende da blir drept for sin tro, i dag kanskje mer enn noen gang før.

I dag er det helt andre krefter som forfølger de kristne verden over, og i de muslimske landene har millioner av kristne god grunn til å frykte islamisme, utført av muslimer.

Ifølge mange kristne godhetsposører i dag, har dette ingenting med islam å gjøre, spør bare sittende pave. Og vi kan gjerne oppfordre folk til å spørre Johannes Morken, redaktøren i alliansen Magasinet, som vi har omtalt en rekke ganger her p bloggen, se noen av linkene under, om han er enig.

https://www.facebook.com/100064730584577/posts/pfbid02ueEqfsvDGiCJZZ97XUuKkGtcj8tGNv8MBBhvjtZ7sqJn97o6hbvWiv6MbqHmwBc6l/?sfnsn=mo&extid=a

Vi siterer en uttalelse fra Stefanusalliansen, antakelig formulert av Johannes Morken selv, men muligens av en yngre medarbeider av Morken, som Morken her går god for , i kraft av sin stilling som redaktør.

Det er nesten ikke til å tro at et voksent mennesker kan få seg til å skrive følgende, voksne mennesker som forutsettes å ha visse kunnskaper basert på empiri og saklig analyse av fakta.

Forfatter Stefanusalliansen til Roald Heistad: Lars Thorsen er ingen forkjemper for religionsfrihet. Han har en hatefull agenda som rammer alle som ikke tror som ham. Han må gjerne demonstrere foran Irans ambassade. Men å ville skremme alle muslimer, er ikke en agenda for frihet.

Kommentar:

Lars Thorsen er som kjent formann i SIAN, Stopp islamiseringen av Norge.

Vi ser her en skremmende puerilitet romstere i full blomst i denne stefanus alliansen. Her antydes ikke engang rom for nyanser og frykten for rasjonelle argumenter synes å dominere og gjennomsyre selve åndsklimaet i organisasjonen.  

Tenk: Thorsen påstås å være mot religionsfrihet. Fakta er at det er han ikke. Thorsen er for religionsfrihet, men ikke for en «religionsfrihet» som er fullstendig dominert av islamsk doktriner og totaliserende, uforanderlige guddommelige foranstaltninger, påbud og forbud.

Thorsen skal hate alle som ikke tror som han, blir det altså skrevet. Dette er en påstand uten hold, og derfor irrelevant. Setningen må være formulert av et svært umodent menneske, som altså Morken går god for og gir talerom. Om Thorsen hater eller ikke hater, er fullstendig irrelevant for vurderingen av det arbeidet Thorsen selv og SIAN gjør.

Stefanusalliansen må derfor, for å kunne skilte med sin godhetsposering, tillegge Thorsen holdninger og meninger han ikke har. I seg selv innebærer dette selvsagt et forsøk på å demonisere og, ja, til og med avhumanisere Thorsen, i seg selv et klart eksempel på moralsk korrupsjon og avhengighet av det jeg kaller servilt betinget emosjonell korrekthet, paret med en nærmest sinnssykt feig, kognitivt sviktende og lat og til og med direkte ondsinnet og selvforherligende tenkning.  

Mer latterlig blir det nå Stafualliansen skriver at Thorsen vil skremme alle muslimer og at dette ikke er en agenda for frihet.

Setningen tar kaka når det kommer til pueril og hensynsløs ondskap.

Man kan mene hva man vil om SIANS ulike aksjonsformer, om de tjener det gode formåle eller ikke. Men Thorsen kan ikke beskyldes for å ville skremme muslimer, som om han var en ungdomsbølle som agerte bare for å være tøff og for å få ungdommelig oppmerksomhet. (Slik Stefanus ser ut til å ønske).

Thorsen er selvsagt ute i helt andre og mer modne ærender. Han har det kognitive med seg. Han er ingen servil emosjonshysteriker.

Så hvem forsøker å skremme og ydmyke? Stefanus selv? Ja, ved forsøk på direkte – offentlig - ydmykelse, - gapestokk, inkvisisjon. Neppe noen innsats for umistelige verdier her for religionsfrihet, ytringsfrihet. Her viser Stefanus sin sanne ånd, sitt sanne ansikt og sine sanne intensjoner. Stefanus i gjørmebadet.

Stefanus driver her ganske enkelt med utilbørlig, destruktiv psykologisering for å kunne manipulere folk til å tro at Stefanusalliansen er en spesielt edel og from kristen organisasjon, hvilket den her beviser at den nettopp ikke er.  

Ta en titt på følgende video tatt opp av et par yngre muslimer som i sannheten er ute etter å intimidere Thorsen på det groveste, samtid som Thorsen reagerer med saklige argumenter, i en god ,lyttende og gentlemanaktig tone og ikke gjør noe galt i det hele tatt, men hvor han like full bli møtt med hånende nedlatenheter og en pågåenhet hvis eneste hensikt åpenbart er å true Thorsen til taushet eller å få han til å dumme seg ut, noe pøbelen ikke lykkes med – tvert imot. Intervjuerne demper lyden av stemmen til Thorsen, antakelig for å ydmyke ham mer og for på den måten kunne fremstille ham som en svak, sped og irrelevant tosk, og ingen intellektuell matsch for disse fromme muslimene.

Hva ville «Stefanus» ha sagt om kommentar? Jeg går ut fra at Stefanus i dag ville ha angrepet Thorsen og unnskyldt muslimene. At Thorsen visstnok skal ha en dom på seg for å handlet unødig offensivt etter ha blitt angrepet av muslimer på en stand, er fullstendig på siden av hva saken her gjelder, i en større kontekst,  slik Stefanus forsøker å fremstille den.

Se denne og grøss, og se hva vi ennå har i vente:

https://rumble.com/v1iwrq1-lars-thorsen-vs-sq-and-fahad-qureshi.html

Fra eget arkiv:

https://www.stefanus.no/aktuelt/naar-muslimar-vender-ryggen-til-islam/?fbclid=IwAR0x63WwIpS3sXxPDjD9s6qq6b-D88LhmXhy0aa82tPv8o2BqfL5u8hvXAs

Kommentert her: https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/er-det-snart-dagen-for-dagen.html

Se denne fra en tidligere artikkel på Stafanusalliansen Magisinet, se hvor innsmigrende fromt Stefanus fremstiller og opphøyer seg selv i selvskryt:   

Når muslimar vender ryggen til islam, må vi ikkje vende ryggen til:

Det er fullt forståeleg at religiøse minoritetar i Midtausten er blitt redde for islam etter IS. Men eg har møtt kristne som har lagt bort polemikk for å visa muslimar kven dei trur på.

… Det er påfallande mange med muslimsk bakgrunn som dei siste fem åra har sagt takk og farvel til islam fordi IS har kopla trua til bestialsk vald.

IS har endra Midtausten. I fleire land ser vi ein straum av muslimar som forlet gamle sanningar og søkjer nye. Mange blir ateistar. Andre søkjer kristen tru.      

«Har forstyrra islam»
I Libanon … : «Tidlegare har muslimar aldri vilja sjå i retning kristendommen. Eg budde i Egypt fram til 2005, og muslimar ville aldri røra eit nytestamente. No fyller menneske med muslimsk bakgrunn kyrkjer her i Beirut. Den sokalla arabiske våren har forstyrra islam. Muslimar er vanlege menneske som ikkje vil at barna deira skal bli drepne. Dei forstår at noko må vera gale.   

Mange frå fleire minoritetar demoniserer islam, og i Nord-Irak vil det ta lang tid å gjenoppretta tillitsfulle samliv mellom gamle naboar. Smerta og frykta etter 2014 sit i ryggmergen.

… Eg vil gjerne formidla stemmer som fortel korleis somme løyser dette og deler kristentrua si slik situasjonen er akkurat no.

Omsorg: … Pastor Hikmat Kashouh har observert at muslimske menn som konverterer, gjerne blir aggressive mot trua dei har snudd ryggen til. Ein mann som hadde vore i kyrkja hans i to år, fortalde Kashouh at han villa kasta fem koraneksemplar i søpla. Dette overraska baptistpastoren sidan kyrkja hans forkynner respekt for andre truande og symbola deira. Sinte menn har gode psykologiske forklaringar, erkjenner Kashouh: «Eg har levd på ei stor løgn i 40 år. Eg vil ikkje at venene mine skal oppleva det same.»

Men pastoren vil gjerne visa dei ein annan veg enn aggresjon, og dreg fram reaksjonen til muslimske kvinner som konverterer: Ofte ventar dei med å fortelja ektemennene om den nye trua, i staden viser dei Jesus-trua i form av omsorg og kjærleik for barn og ektemenn. Slik omsorg gjer inntrykk.

… Men i samtalar med ein kristen teolog i Beirut fekk ‘Ahmed’ hjelp til å forstå at å uttrykkja slik aggresjon berre skaper fiendskap og at det dessutan er farleg. «Ahmed» fekk hjelp til å gjenoppbyggja forholdet til familien. Han har no vendt tilbake til heimlandet for å snakka om Jesus med dei som ville drepa han, også med sjeikar. «Ahmed» kallar seg heller ikkje lenger «kristen», men Jesus-truande, fordi ordet «kristen» skaper inntrykk av noko vestleg.


… Det er viktig å opptre klokt og ikkje provosera i utide. Kristne må kunna gjera ein forskjell og formidla evangeliet utan å kompromissa med trua.

«Eg trur at kyrkja vår er i stand til å vitna kraftfullt utan forfølging fordi våre muslimske vener veit at vi aldri behandlar dei eller religionen deira utan respekt eller ære. Fiendskap skaper berre aggresjon.»

Martin Accad … : «Det er råd å forkynna evangeliet i den arabiske verda på ein måte som gjer det relevant for folk og ha tid nok til å gjera det – før nokon vil drepa oss for det.»

Kan slike stemmer frå Midtausten ha noko å melda inn i opphissa norsk debatt om møtet med muslimar?

FØRST PUBLISERT SOM KRONIKK I DAGEN 8.4.2019

https://www.stefanus.no/aktuelt/naar-muslimar-vender-ryggen-til-islam/?fbclid=IwAR0x63WwIpS3sXxPDjD9s6qq6b-D88LhmXhy0aa82tPv8o2BqfL5u8hvXAs

Se våre kommentarer, hva om noen vill ha kastet Mein Kamp i søpla. hva da?

https://neitilislam.blogspot.com/2020/09/redaktr-johannes-morken-nok-engang.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/08/med-johannes-morken-fra-libanon-til-kina.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/har-johannes-morken-fatt-mer-enn-nok-av.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/tidsbilde-og-terror-de-vil-ikke-tro-det.html

Og Stefanus er ikke alene: «Det bør være forbudt å tenke på å kaste Koranen i søpla, for mennesker som har vært utsatt for ISIS’ herjinger og bestialitet, i islams navn»:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/er-det-snart-dagen-for-dagen.html

Grundig bakgrunn, en must:

http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/en-fortsettelse-pa-det-glade-vanvidd-om.html

Utfyllende og enda mer grundig:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar