torsdag 6. oktober 2022

Kan rasisme være humor? Ayathollaer i Dagbladet sier nei

Rasisme er ikke morsomt, sier Dagbladet.

Ayatollah Khomeini sa: Det fins ikke humor i islam.

Dagbladet følger opp, og det mens kvinner i islam risikerer livet ved å sette fyr på sine påtvungne hijaber. Det er alvor, ikke spøk.

Det fins ingen humor i Dagbladet.

Nå kjenner ikke jeg detaljene i saken og personene det gjelder, men det gjelder en mann som visstnok ar både reporter og komiker som på en fest uttalte noen ord som kunne virke nedsettende på en av de tilstedeværende. Det gjelder n-ordet. Og straffen dette ordet kan utløse, innenfor gjeldende lov, innenfor hatparagrafen.

Her gjelder ingen forståelse for det som kalles «situasjons-humor», en humor som alle vil forstå, og kunne humre av, med et gladuttrykk, til og med, men som få kan forklare hvorfor er harmløs, selv om den isolert sett er på kanten til å være litt rå.

Jødene er forresten veldig flinke til å utøve selvironisk rasisme. De har bedre forstand på saken en Dagbladet, bare for å nevne en av mange instanser som ikke har det.

I denne paragrafen og i Dagbladet skal det ikke være rom for humor, ikke en gang situasjonshumor. Her gjelder en lov og en norsk domstol som stålhardt holder seg til bokstaven og ikke til ånden. Ikke engagn til sjelen i saken selv. Og da blir det mørkemenn av det, både i Dagbladet nå, altså, og for domstolen. Her fins ingen nåde. Her fins bare ayatollah.

Mitt forslag til reformulering og presisering av begrunnelsen for hatparagrafen her:

http://neitilislam.blogspot.com/2012/08/gules-ideelle-fordring.html

Mitt forslag blir selvsagt ignorert og vil bli ignorert fremover, bl a fordi her mangler man tydeligvis humor, uten at ayatollaene trenger å bry seg om å forby den.

https://neitilislam.blogspot.com/2015/09/martin-schulz-eu-og-rasismepragrafen.html

http://neitilislam.blogspot.com/2012/07/er-vi-klar-for-rasisme.html

Se om hvor langt humørfattig og lite intelligent krenkelse kan føre oss, eller bortføre oss:

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/dillemma-og-menneskeverd-islam-og-resten.html

Se en god artikkel i HRS i dag, av rita Karlsen:

https://www.rights.no/2022/10/rasisme-er-ikke-morsomt-sier-dagbladet-som-har-glemt-sitt-eget-overtramp/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar