torsdag 21. april 2022

Debatten mellom Macron og le Pen - ikke avgjort, ikke uavgjort

 Først et lite apro pos:

Jeg hadde så vidt, etter en viss anstrengelse, forsøkt å glemme Robotstemmen som jeg skrev om i forrige postering, men den gang ei; det er ikke lett å få glemt, når man blir minnet på utysket allerede dagen etter på radio. Robotstemmen fortsetter sine personlighetsran.

Hva jeg snakker om? Jo, først les gårsdagens postering:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/04/robotstemmen-som-overstyrte-opprret-mot.html

Jeg holdt på å le meg i hjel, men lot være og nøyer meg med en LOL. Det har seg nemlig slik at de aller fleste i dag vet hvem som nylig sa bla, bla, bla. I lys levende personer. (Men nå gjøres det altså et grovt rov, uten at noen mukker: En utrenskning av personlighetene). 

Jeg tenker på Boris Johnson og Eva Thunberg. De har runget av seg noen riktig kraftige bla,bla, bla en stund nå, siden media og da særlig NRK repeterer «munnhellet» som på automatikk nå. Både Thunberg og Johnson legger seg virkelig i sælen når det runger ut: BLA, BLA, BLA og alle får en viss sympati, fordi vi forstår hva som blir sagt og hva som ligger bak: Frrstrasjon og diplomatisk sinne, som nesten er forbudt.

Vel, i dag legger NRK stemmen over disse bla,bla,bla og vet du hva som skjer? Jo, ingen skjønner at stemmens bl,bla,bla får en helt ny valør og betydning. Stemmen sørger for at at bla,bla,bla får en mer nøktern betydning, en mer byråkratisk korrekt betydning, inntil det pinlige. Vi hører ikke lenger Thunberg og Johnson, nei, vi hører kun Stemmens metalliske klokkeklang, og ikke det engang.

Jeg forstår simpelt hen ikke at NRK gidder, eller at NRK ikke gidder å skaffe seg en ny stemme, som de kan legge over, en levende persons stemme, en oversetterstemme, ikke en opplesingsstemme, en robotstemme, men her må jeg nå ta tilbake latteren: NRK vil fortsette som før og folk vil ikke gjøre den minste motstand.

Det er til å gråte av, ikke grine av, som danskene sier. Hør på bla, bla, bla på radioen. NRK tør ennå ikke å legge Rrobostemmen over på tv. Heldig vis, inntil så lenge.

Og legg for guds skyld, merk deg at Robostemmen kaller le Pen for le pen, altså ikke løpen, med trykk på pen, som det heter på fransk, men le pen, som det heter på robotspråket.

Uttal ordene for deg selv og ha Robotemmen som ideal: Bla,bla,bla, og så le pen – og minn deg på selv at du aldri kan bli pertentelig og petimeter nok, når det kommer til stemmebruk - lyder bra, eller?

Robotstemme. Du begynner å ta etter … det er kanskje like før du er helt xi nao, hjernevasket, som det heter på kinesisk.

Så til dagens, ifb med presidentavalget i Frnakrike: 

I president-dabattern mellom Macro og Marine le Pen forleden, bekreftet le Pen at hun ville forby hijab på offentlige steder og at hun vill deportere noen tusen av de mest rabiate, - blant muslimene -, selvsagt.

Hege Storhaug oppsummerer debatten ganske greit i sitt innlegg på HRS i dag.

https://www.rights.no/2022/04/varsler-borgerkrig-dersom-hijab-forbys/

Hun skriver: Varsler borgerkrig dersom hijab forbys: En mer avslørende uttalelse enn den president Macron kom med i går, skal man virkelig lete lenge etter. I debatt fire dager før det avgjørende franske nasjonalvalget, sa Macron rett ut at Marine Le Pens forslag om å forby hijab i det offentlige rommet vil sende den franske republikken inn i et voldskaos, det vil si borgerkrig.

Det er rimelig sjokkerende at Emmanuel Macron – kanskje uten selv å forstå kruttet i hva han uttalte – varsler borgerkrig. skriver Storhaug.

Men det som verre var, - og jeg ikke har sett noen kommentert på dette, hverken her i landet eller utlandet, er at Macrons belæring av le Pen i realiteten var en kraftig og ondsinnet og ansvarsfraskrivende forhåndsdom over le Pen. Intet mindre, og det er alvorlig det. Han la med andre ord ansvaret for en mulig borgerkrig ensidig på le Pen. Logikken går slik: Hvis le Pen innfører hijabforbud og deporterer muslimer, er le Pen ansvarlig for å ha startet en borgerkrig, (pluss alle som støtter henne).

Men min påstand er bare mulig hvis man tenker logisk. Hvis man ikke tenker logisk, og kun føler med hodet, og ikke tenker med hodet, men med følelsene, og de servilt betingede korrekte emosjoner, blir det forbudt å si og tenke og føle at Macron faktisk la ansvaret for en kommende borgerkrig på le Pen – hvis hun gjennomfører noe hun i partiprogrammet har forpliktet seg til å gjennomføre.

Jeg skjønner ikke at le Pen ikke tok til motmæle på direkten. Hun burde stilt Macron følgende enkle spørsmål: Mener du da virkelig at det er jeg – jeg personlig - som har ansvaret for at en borgerkrig bryter ut?

Men le Pen stilte aldri det spørsmålet, kanskje det viktigste spørsmål av alle aktuelle spørsmål i Frankrike i dag. Ingen stilte dette spørsmålet. Og hva innebærer det, at spørsmålet hverken ble stilt eller formulert, ja, at: Fornuften er et annet sted, et helt annet sted?

Eller «bedre»: Macron brukte ordet «hvis», implisitt «hvis-så», med nødvendigeht. Hva hvis le Pen hadde sagt: Når le Pen innfører hijabforbud og deporterer muslimer, er le Pen ansvarlig for å ha startet en borgerkrig, (pluss alle som støtter henne).

Hvis du gjør det, så …, altså, må du ta ansvaret for følgene. Når borgerkrigen bryter ut, er det le Pens feil. Ikke hvis borgerkrigen bryter ut.

Så enkelt er det. Lytterne står igjen som noen spørsmål med åpne munner som skriker etter mat – mat av sannhet, ikke tåkeprat.

Det sier noe om hvor redd man er for muslimer og islam og hvor feige man er overfor de (servilt betingede) emosjonelt korrekte. Derfor godtar man uten å mukke Macrons implikasjon og premiss: Den som starter borgerkrigen vi aldri bli islam og muslimene, men «slike som» le Pen.

De som starter vil alltid være oss. Og dermed har man også sagt at islam alltid vil seire og at påskeopptøyer og angrep på ”påsketilbedere” vil fortsette ufortrødent til islam har erobret det meste av verden, hvis ikke hele.

De som starter er oss. Husk det. Du slippe ikke unna.

Sa du «insha Allah»? - ufrivillig og på impuls, eller bare med intermitterende mangel på impulskontroll? 

 Ikke overse denne, som er litt skarp didaktisk:

https://neitilislam.blogspot.com/2017/05/om-den-franske-flukt-fra-friheten.html

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar