tirsdag 12. februar 2019

Dødens Manifest og hatet mot Nina Karin Monsen


Vårt utgangspunkt er i dag en artikkel av Nina Karin Monsen på Resett, her
Hun har formulert følgende om hva heterohaterne mener:
«Heteroseksualitet er ikke medfødt, men det er homoseksualitet. Heteroseksualiteten er undertrykkende, homoseksualiteten er frigjørende. Barn trenger ikke far og mor, bare noen omsorgspersoner. De kan ha mange foreldre. Alle kan ha mange partnere, jo flere ligg jo bedre».

Følgende relevante manifest er et skrik, en galskap, en grusom, tragisk fantasi, et raseri, en overtent vulkan fra det innerste mennesket, det innerst og ytterst ensomme menneske. Et menneske som ber om å bli betraktet som et offer, men som ikke legger skjul på at han selv nettopp vil gjøre andre til offer, reelle, konkrete offer. Offer som fortjener all vrede og all håpløshet. All undergang og forakt.
Dette er et «Skrik» fra det private inferno som forsøker å alminneliggjøre og forevige eget tyranni ved mental projeksjon og overføring, transaksjon, i den klar hensikt å ramme, krenke, skremme, - gjennom selvforherligelse. Et uttrykk for besettelse, dypt hat og en uforbeholden vilje til å påføre andre splid, lidelse, smerte, sorg og død. Her skal normaliteten fratas enhver tro, enhver ynde, enhver blygsel, enhver selvrespekt, ja, ethvert menneskeverd.
Dette overgår «et normalt» skille mellom sadisme og sadomasochisme, gjør disse til selve fundamentet, det man ikke kan leve foruten, det man på det dypeste eksistensiell er avhengig av, og som man vil være diktert av, det man i sin falskhet har gjort til et afrodisiakum eller livseleksir, dvs i realiteten: Dødseleksir.  Et bevisst ønske om dop og død servert på sølvfat, et nobelt ønske om underkastelse, forkledd i «kjærlighet» og frihetstrang, selvstendighet, ja, kreativitet.
Forakt kan ikke beskrives bedre. Hatet gis her det klareste og mest presise uttrykk. Et uttrykk for en destruksjonslyst vi ikke har hørt formulert før, og som vi håper vi aldri får oppleve, overført i praksis, i vår nærhet, ja, over hele kloden, skjønt …
Og hva var så temaet? Jo, hvordan de undertrykte selv drømmer om å kunne undertrykke, om hvordan de undertrykte selv i sin mørkeste fantasi og i sin narsissisme og drømmeverden, og i sitt akk så elskede, selvdyrkende, frivole og grenseløse mareritt, selv ønsker og her vitterlig begjærer – helt «legitimt» i våre tåpers øyne - å bli undertrykkere og hvordan det absolutt totalitære, det absolutt totaliserende og det absolutt og uten forbehold totaliserte sinn forsøker å vinne dominans overalt, til enhver tid, på ethvert stede, i en hvilken som helst relasjon.
Vi andre har bidratt til å legitimere dette, i toleransens navn, i den nihilismes navn som vi selv, som de religiøse analfabeter og sekulærfundamentalister vi har blitt under vårt nåherskende «lederskap», har beredt veien for og oppfordret til, i vår mangel på frimodighet, forstand og fantasi. Og i fraværet av Ham som er Amen.
Her finner vi demoner forkledd som engler, som «brave» frihetsforkjempere, som «de gode» og de suverene, beundringsverdige «edle ville». For alt i dette manifestet vil gjøre oss til kyniske, individuelt og kollektivt undertrykkende og blodige personer, intolerante bødler.
Leve Kjærligheten, den kjærlighet som beseirer døden! Hvor er din brodd?

Jeg fant dette manifestet i Nina Karin Monsens bok Kampen om seksualiteten. Det er hentet fra The Congressional Record, Gay Community News, februar 15-21, 1987. Monsen oversetter imidlertid altfor dårlig og slapt. Her følger min egen oversettelse, idet jeg må legge inn et forbehold om hvorvidt manifestet er genuint eller ikke. Selv publiseringen er imidlertid ikke omstridt.

«Vi skal ta møydommen på deres sønner, vi skal rævpule dem, ta dem bakfra. Disse sønnene er utgjør selve beviset på svak maskulinitet, på tomme og foraktelige drømmer. Vi skal ta dem på skolene, i sovesalene, i idrettshallene. I garderobene, på idrettsarenaene, på seminarene, på toalettene, i kinosalene, i militæret og på busstoppene, i de lukkede mannsklubbene, ja, i Kongressens alle møterom og alle steder hvor menn pleier omgang sammen.

Disse sønnene skal vi gjøre til underdanige slaver. De skal adlyde oss og gjøre hva vi befaler dem å gjøre. De skal omskapes i vårt bilde. De kommer til å beundre oss stort, de kommer til å bli krevende.
Kvinner gråter etter frihet nå, de er ikke lenger fornøyd med menn, de gjør dem ulykkelige. Vi skal ta deres menn fra dere. Vi skal gi dem det de trenger, vi skal omfavne dem når de gråter.
Kvinner! Dere sier at dere foretrekker å leve sammen med andre kvinner, ikke sammen med mennene. Så gjør det da! Gå foran, vær og forbli sammen! Vi skal tilfredsstille disse menn og vet hvordan man virkelig gleder andre menn. Bare menn kan forstå og tilfredsstille andre menn. Vår innsikt og våre følelser forstår andre menns sjeler og deres kropper.
Alle homofobe og fiendtlige lover skal oppheves. Vi skal vedta lover som fremmer kjærlighet blant menn. Vi skal stå sammen som brødre; vi skal slå oss sammen kunstnerisk, filosofisk, sosialt, politiske og finansielt. Vi skal vinne når vi viser et samlet ansikt i møte med den heteroseksuelle fienden.
Hvis de våger å slenge ukvemsord mot oss, skal vi stikke dere i deres feige hjerter og skitne til deres utsultede, døde kadavre.
Vi skal skrive dikt om kjærligheten mellom menn, si skal skrive skuespill der menn åpenlyst og inderlig omfavner hverandre. Vi skal produsere filmer om helter som skal overskygge de billige, overflatiske, ubetydelige og heteroseksuelle forelskelsene vi ser på film. Vi skal lage skulpturer av vakre, unge menn, av modige atleter som skal utplasserer i parkene og i deres bykjerner. Museene skal bli fylt av malerier med grasiøse, nakne gutter.
Vi skal gjøre kjærligheten mellom menn moteriktig. Vi kommer til å vinne, for vi er mestere i å produsere livsstiler. Vi skal utrydde heteroseksuelle relasjoner ved å latterliggjøre, ved å bruk satire og latter, for her er vi mestre.
Vi skal rive masken av mektige homoseksuelle som spiller heteroseksuelle. Dere skal få dere et skikkelig sjokk og bli skremt når det går opp for dere og dere får vite at presidentene og sønnene deres, deres industriledere, senatorer, prester, borgermestre, idrettsidoler, filmstjerner og programledere ikke er de trygge familiemennesker, slik dere antar at de er.
Vi er nærværende overalt, vi infiltrerer overalt. Vær forsiktige når dere snakker om homoseksuelle, vi kan være overalt; vi kan sitte rett overfor dere; vi kan ha sovet i samme seng som dere.
Vi kommer ikke til å inngå kompromisser. Vi er ikke middelklassesveklinger. Vi er de naturlige aristokrater, vår IQ er høy, vi er en stålsatt nobless. Vi vil ikke nøye oss med noe mindre. De som gjør opprør mot oss, vil bli deportert.
Vi skal reise store, private hærer … vi skal nedkjempe dere. Vi skal erobre verden. Krigere bundet av homoseksuell kjærlighet og ære er uovervinnelige, slik de gamle greske soldatene var det. Perfekte gutter skal oppales i bioteknologiske laboratorier. De skal ha en felles oppvekst under ledelse av homoseksuelle mestere.
Alle kirker som fordømmer oss vil bli stengt og nedlagt. Vårt eneste begjær er vakre, unge menn. Vi er en kult av skjønnhet, moral og estetikk. Vi skal ødelegge alt vulgært eller banalt. Vi er fri til å leve på kommando av den rene fantasi. For oss er for mye aldri nok.
Det unike samfunn som skal oppstå skal styres av en elite av homofile diktere. Et krav for å komme i maktposisjon her, er at man praktiserer «den greske» lidenskap. Den som lar seg smitte av heteroseksuelt begjær vil bli utestengt, fordrevet. Idioter som foretrekker å forbli heteroseksuelle, vil bli stilt for en homoseksuell domstol. De vil bli usynliggjort.
Vi skal skrive om historien, den som er tilsølt av heteroseksuelle løgner og forvrengninger. Vi skal etterligne de store homoseksuell ledere og tenkere, de som har formet verden.
Homoseksualitet, intelligens og fantasi er ubrytelig sammenknyttet. Homoseksualitet er betingelsen for det sanne adelskap og sann skjønnhet.
Vi skal vinne fordi vi er fylt av den undertryktes rasende bitterhet, den som har latt seg tvinge inn i fordummende og heteroseksuelle rollespill opp gjennom århundrene.
Vi er fullt i stand til å håndtere geværer, og å klatre på barrikadene når den endelige revolusjonen kommer.
Skjelv, heterofile svin, når vi snart viser oss for dere uten masker».

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar