tirsdag 28. februar 2023

Kommer det en oppvåkning, eller vil søvnløsheten og sløvheten bare fortsette?

Jeg hadde engang en venn eller kamerat, som jeg kunne le en del sammen med. Han var litt yngre, jeg var i en offentlig belyst jobb og hadde hatt mine turer innom diverse fakulteter, lesesaler, kantiner, kollokvierom og forelesningssaler, i moderate former, vil jeg si. Han var lærer, men hadde arvet en del. Han var faktisk kreativ en stund, men også han «moderat». Arven hadde en tendens til å minke i stedet for å øke. Nå oppdager jeg, etter alle disse årene, hvor banal denne fyren er.

Han gikk i fistel og ble rasende på telefonen da jeg refererte til bloggen her, for en stund siden. Siden har han ringt meg opp igjen flere ganger og gitt uttrykk for sine emosjoner, og følelser han bruker til å hisse seg opp på og gå over skaftet med. Han mener at jeg ikke kan skrive det og det, ja, han er imot islamkritikk, selvsagt, og tror jeg angriper muslimer og ikke islam. Han har ikke peiling på emner som f eks maktteori og ideologikritikk. Han har sannsynlig vis vansker med å forstå begrepet som verdisyn og virkelighetsoppfatning. Han oppfatning er verden og verdens oppfatning av ham er hans egen oppfatning av seg selv og alle andres. Han er en dåre men ve det ikke. Han er tross alten lærer som heller valgte å satse på arven enn på læreyrket, og jeg snakker ikke her om altfor mange millioner på bok. Det er helle beskjedent, det hele. Poenget er at han aldri vil forstå at han har gjort til en sprellemann for selvgode godhetsposører. Han har vært en del i utlandet, ja, bodd der, til og med, så han vet liksom bedre. Han er hypermagiker, men vet det ikke. Han har selvsagt ikke peiling på religion, kanskje nettopp fordi han har et grunnfag i kristendomskunnskap. Han foregir å tilhøre høyresiden, men agerer nå som en politisk kommisær eller nyttig idiot for venstresiden som frykter islamofobi overalt og er svært fornøyde med seg selv, breiale i essens og av natur, får jeg vel si. 

Han har ikke peiling på islam. Han står høyt hevet over muligheten for å sette seg inn i islam, som politisk religion å regne. Han klarer ikke å komme med noen kritikk av meg, hans reaksjoner begrenser seg til helt ville påstander og antydninger. Han er ikke i stand til å begrunne noe som helst. Men det han vet og kan, det er at han har emosjoner mot. Store emosjoner, et helt batteri, han er en spent fjær, en kort lunte og rød som ei plomme i ansiktet.

Selvsagt hjelper ikke angrepene hans på meg. Jeg forstår at stakkaren kjemper mot vindmøller og virkelig tror at han er overlegen, på et moralsk forkvaklet grunnlag, for alt han sier springer direkte ut fra, ja, du har tippet det – servilt betingede korrekte emosjoner, (en betegnelse han selvsagt ikke forstå noe som helt av, når jeg forsøker å forklare). Han lider av midreverdsfølelse i den tro at han er veldig oppegående for alltid. Han vet ikke at han er febrilsk misunnelig. Noen "helbredelse" er ikke i sikte.

En sånn fyr skjønner ikke hvor lett det er for muslimer å oppfatte ham som tåpelig og forfengelig, og hvor lett han er å lure og forstille seg for. Han tror han er en slags verdensvant connaiseur, fordi han jo har besøkt de fleste større byer rundt omkring og kan ramse opp navnene på de fleste hovedsteder på globen. Han strutter liksom av en slags idiotisk generøsitet, noe han selv beskriver som en dygd, en beskrivelse som er selvavslørende og i virkeligheten røper et karaktertrekk som viser hvor gudløs han er og uten eksistensiell dybde og meningsfylt alvor.

Denne mannen forstår selvsagt ikke hva jeg mener, han blir bare sintere og sintere, og ønsker å forbli i sinnet sitt eller «indignasjonen» sint, for akkurat der føler ha seg sikker, ikke bare på seg selv, men på at han har rett ut fra universelle etiske standarder, som han selvsagt ikke vet hva dreier seg om og derfor heller ikke kan begrunne hverken sine holdninger eller emosjoner ut fra. Det han føler er sant og det er sant som han føler. Han er selvsagt både narsissist og solipsist, bar for å antyde. Fyren er en akterutseilt idiot, en molbo, en høyst korrekt døgenikt, en irrelevant slabbedask riktig nok uten kriminell fortid, men like fullt med påsydd med skylapper han ikke kan leve foruten.

Jeg trodde han en gang i tiden var genuint og mildt sosialt menneske, et menneske relativt lett å omgås. Jeg gikk ut fra at vi hadde et felles virkelighetsbilde. Men ikke nå. Han mangler selvinnsikt, vet ikke hva selvrefleksjon er, eier intet behov for å forsøke å forstå det større bildet, og selve islam betyr for ham noen flere falafel- og restauranter rundt omkring Det går opp for meg at han betrakter muslimer mer eller mindre som barn som han mener fellesskapet bør støtte og pleie mer enn andre hjelpetrengende. Han forstår selvsagt ikke at dette impliserer et nokså tydelige ovenfra og ned forhold til muslim generelt; han har ingen «gudsfølelser», mangler musikalitet, kan ikke danse og synge, for å si det kort, og tillater seg aldri å nyte en opera eller en ballett. Han har et romantisk forhold til Afrika og får et raserisanfall når jeg bare nevner ordet, i håp om å få foret ham med et visst tallmateriale, visse faktabaserte og statisk lødige prognoser, så han om mulig bedre kunne forstå muligheten for at vi står overfor nokså tunge utfordringer fremover; han tror med en gang at jeg er rasist, vil ikke høre på hva jeg har å si om emigrasjon – helt uavhengig av islam-spørsmålet, faktisk. Kanskje det tross alt bare dreier seg om en viss manglende impulskontroll, tenker jeg, for å unnskylde ham. Hva skal til for å få slike folk til å våkne og forstå at vi ikke er verdensmestre i alt?

Nå står han uten felleskap uten annet enn at han er overbevist om at islamkritikk er noe fælt og for ham noe svært ubehagelig – fordi han kanskje ikke evner å se og forstå perspektivene utover nesetippen - og at islamkritikere aldri vil makte å se hvor mye og tungt han lider, fordi han har valgt å holde seg kunnskapsløs om tidens viktigste debatter, kulturkampen pluss, som i det alt vesentlige alle går på islams essens og hensynet til alle muslimers velbefinnende og trygghet, sammen med oss innfødte, ikke minst akkurat her i landet.

Ikke rart at jeg ikke kan ha noe mer med denne fyren å gjøre. Han må få lov å speile seg i egen selvhøytidelighet, enn så lenge. Han er intransigent, han kommer ikke til å forandre seg. Han er håpløst fortapt. På en måte er jeg glad for at han ringt noen ganger, han lever et stykke unna, heldig vis. Han bidrar til å forsterke det bildet jeg har av den gjengse nordmann: Naiv med rødmussede kinn, utrolig kunnskapsløs, objektivt sett utrolig feig og uvitende og med et fanatisk forestillingen om at han selv har krav på å ble betraktet som et gjennomsnittsmenneske med en guddommelig rett til ikke å bli kritisert og da også med en forestilling om å ha en evig grunnlovsfestet rett til beskyttelse mot enhver som i nærheten måtte komme til å si noe han mener truer hans illusjoner og livsløgn.

Fins der så noget håp? For visse ting og mulige tendenser skulle tyde på det, at det virkelig eksistere håp. Jeg legger ved tre linker. De bærer bud om det motsatte av et naivt håp om vi nok skal klare det.

Den første handler om hvordan en moden, våken og uredd kvinne kom til sans og samling og til seg selv etter om lag 30 år i et mørke hvor hun var multikulturell og åpen for alt muslimsk, og stadig mer innvandring, i Danmark. Nå har hun snudd og sett og forstått, og nå kaller de henne rasist.

https://www.rights.no/2023/02/vet-du-ikke-at-hun-er-rasist/

Den andre linken handler også om Danmark hvor sosialdemokratene synes å ha våknet, ikke bare i erkjennelse av faktagrunnlaget, men også i handling. Resultat: Færre asylsøkere pluss pluss uten mulighet for å bli landet, etter alle fornuftige lover og regler. Her har man altså sett noe og tatt konsekvensene av hvordan virkeligheten er uten kandisering., eh, uten for mye kandisering.

Utdrag:

Not only are non-European migrants vastly overrepresented in the crime data, but for certain serious offenses like murder, assault, and rape, the overrepresentation is astounding.

For example, for murder, non-European first-generation migrants are 279 percent more likely to commit murder, 464 percent more likely to commit rape, 220 percent more likely to commit assault, and 53 percent more likely to commit drug trafficking.

However, Denmark goes even further and analyzes second-generation non-European migrants as well, and that is where even more troubling statistics are revealed. While the assumption is that these children of migrants would be better integrated than their parents, the opposite is found.

For murder, this group is 850 percent overrepresented, with astounding figures also for assault (443 percent) and drug trafficking (304 percent). The only category where this group is lower is in regards to rape (158 percent).

https://rmx.news/denmark/10-ways-denmarks-left-wing-government-reduced-asylum-applications-by-82-and-dramatically-cut-immigration/

Den tredje linken hetes fra Egypt. Også her ser man flere lystegn. Opprøret I Kairo for noen år siden, som innvarslet det de hjernevasket naive optimister av profesjon, «Den islamsk våren», har kanskje hatt sin virkning til det positive, selv om det på alle måter går for langsomt, fordi så mange muslimer jo er islamofobe, med god rasjonell grunn.

Her finner vi en høyt utdannet mann som går løs på lovskolene i islam, de som bestemmer hva muslimer skal tro og gjøre og holdne, gjennomhelelivet, i de fleste relevante sammenhenger.

 

Ta for eksempel dette inngløttet:

“The religious institutions are teaching this heritage, and it is forbidden to defy it or criticize it. The problem is not only that they oppose the enlightened, reformist movement. The problem is that this heritage that they are defending is what gave rise to ISIS, Al-Qaeda, Al-Jama’a Al-Islamiyya in the 1970’s, and the Muslim Brotherhood before them. This is beyond doubt.

https://www.jihadwatch.org/2023/02/egyptian-researcher-islam-has-a-problem-with-other-religions-human-rights-civil-values-and-personal-liberties

Og hva med Sverige? og de andre, i denne sammenhengen: Jeg har lenge sett hvor det bærer, og det har mange med meg, men dessverre ikke mange nok., jfr den hjelpeløse mannen jeg skrev om i innledningen. Folk må få ha sine drømmer for seg selv, det er nå så, men folket drømmer nå som et stort kollektiv som alle drømmer den samme drømmene, om hvor fortreffelige de er som kan lukke øynene for all realisme og alle realiteter som måtte ubehage dem det minste; drømmene om at det skal gå se til, selvsagt, og at vi må gi muslimene mer tid, hva nå enn dette måtte bety, og at vi skal alle bli et nytt støre Vi, som «Wir machan das», som Merkel sa og ønsket, for bare noen få korte år siden:

How sad, this new Europe! Europe is falling apart and is on a slope, absorbing blow by blow without being able to respond. Jiulio Meotti,   Feb 27, 2023, 10:46:

Midday on a mild, almost hot Monday in mid-December, and the muezzins of West London were chanting the glory of Allah and how there was no other God…”. Thus opens “1985”, the prophetic novel by Anthony Burgess, the author of “A Clockwork Orange”. He wrote it in 1978 and it looks like the portrait of Europe in 2023…

The Islamic call to prayer (Adhan) is now resounding in Stockholm … Swedes in the capital have repeatedly witnessed the Adhan being imposed on non-Muslims.

Sweden had 8 percent Muslims in 2016. In 2050 it will have 11 percent Muslims if immigration stops completely, 21 percent if it remains "normal", 31 percent if it continues at the same pace of the last years. And further on? According to an aacademic analysis by Professor Kyösti Tarvainen, in just over a generation Muslims will be the majority in Sweden.

Not bad for the country that boasted of being "the least religious in the West". There was the transition of an entire people from Christianity to atheism. … David Thurfjell in a book called it “Det Gudlösa Folket”. … Alan Hirsch said: "Christianity is decaying throughout the Western world and here it can die out in a generation.

No more.

… the Algerian writer Boualem Sansal, author of the great novel “2084”, says: “Islam is today the second religion in Europe, but undoubtedly the first in terms of number of practitioners. I see Islam establishing itself in the West and it has imprinted powerful evolutions which little by little change the internal structure of the West. Laxity and the art of retreat are in place and have formed the minds of people to the point that we no longer even know whether a mortar shell in broad daylight in Paris is incivility, barbarism or jihadism."

"Europe is falling apart … without being able to respond. But Europe would be too stupid not to understand that the weak have no future in the world to come and that globalization is not peace alnd prosperity for all as it naively believed, but a battleground between the strong”.

And a clash of religions.

How can you not feel a certain shiver reading an investigation by the Belgian newspaper La Libre last week? “Out of 97 parishes in the Brussels Region, there are only 12 priests under the age of 60”. 36 out of 110 churches in Brussels are set to close in the face of declining numbers of faithful. “Even the basilica of Koekelberg (Sacred Heart) is today affected by the absence of a priest".

… Then you have to read another Belgian journalistic investigation of magazine Le Vif: “Of the 65 mosques in Brussels, according to the Belgian Muslim Executive, 10 are large enough to regularly accommodate 1,000 people. They are financed by the faithful, foreign states (the Turkish Diyanet, the Saudi Islamic World League), Middle Eastern foundations or private individuals, but also parareligious activities that generate considerable income. In some large Brussels mosques, collections for the construction of a new mosque have been able to bring in up to 150,000 euros during the Ramadan period".

… Anthony Burgess was a real writer and he saw a weakened West. “The church I attended as a child in Manchester has since been deconsecrated” Burgess said in 1991. “Now it is a mosque. I am not a philosopher, I am not a priest. What does the Pope say? He says nothing. Not a word on the demographic problem. Perhaps the weakness of the West is the death of Christianity or perhaps the death of liberalism: I don't know”. How sad, this new Europe!

https://www.israelnationalnews.com/news/368017

 Fra bloggen om bl a lovkskolene:

https://neitilislam.blogspot.com/2020/04/om-opphr-av-pisking-karen-armstrong.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/den-kristne-hypermagi-og-den-vestlige.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/10/iran-og-konsekvensen-av-fravr-av.html

https://neitilislam.blogspot.com/2015/03/essens-eller-ikke-eksistens-det-er.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/8-syndene-og-synden-i-kristendom-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2011/01/revolusjon-i-egypt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/07/muslimer-er-materialister-frst-og.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar