tirsdag 10. november 2020

Med Dagen, Gilje, Harris og Biden - for en "sann kristendom"?

Nei til islam: Donald Trump motarbeidet «fri abort». Han fikk utnevnt konservative og rasjonelle høyesterettsdommere, mennesker med fundament i de judeo-kristne tror og tradisjon og derfor fornutsstyrte og ikke «korrekt emosjonelt» betinger og servilt gruppestyrte og ofte malingente kommunitarianere.

se her om "budzi" og kommuniariansime og se her en av mange artikkel med mange linker til SAP, hypermagi og juridico-religico

Bare for å nevne noen punkter: Han bidro til å sikre staten Israel tryggere eksistensvilkår. Han satte fart i økonomien igjen og fikk flere i arbeid. Han trakk USA ut av internasjonale avtaler, avtaler som bandt landet på en ofte urettferdig og ufordelaktig måte, i forhold til andre land. Han ga stor støtte til arbeid for å forbedre svartes vilkår. Han var imot tendenser til å undergrave lov og orden og voldelige angrep på uskyldige, arbeidsomme folk og deres eiendom. Han støttet kristen tro og praksis. Han utviste en autentisk og forståelig skepsis til islam og islamske kulturer. Og han ville være forsiktig med å la  «vitenskapen» overstyre politikken når det kom til corona. Han ville ikke skape hysteri og legge forholdene til rette for et detaljregulert og sentralstyrt totaliserende styre – og så ble han beskyldt for at «han visste», - om farligheten - som om dette i seg selv bekreftet onde hensikter og en ond karakter.

Få var de som fokuserte på delstatenes egne plikter og muligheter. Man - hele korpset - var tidlig ute med å klandre Trumf for fravær, mangler og forsømmelser de selv illustrerte og fremskyndet.

Han ble urettmessig anklaget, og stilt for Riksrett, men ble frikjent for å ha motarbeidet landets interesser på en ulovlig måte. De mest ivrige blant de som her brukte jussen kynisk og som kamuflasje for sin «nihilistiske verdipolitikk», og ut fra snever egeninteresse, var de som nå har overtatt «presidentembetet» og ledelsen av landet. De hadde deltatt i et systematisk komplott over lang tid og som brakte til torgs påstander uten substans og hold i virkelighetens verden. Komplottet mot Trumf var i all hovedsak bygget på løgn og bedrag. Nå hyller og forguder norske kristenmedia slike maktmennesker, uforbeholdent, ved samtidig å forsøke demonisere både hans fortid og hans ettermæle – skapt i medias eget bilde - for all fremtid.  

For alt det virkelig store og positive Trump fikk til, får nå Trump hypermagiske utfall mot seg i norsk kristenpresse. Den vil ha roboter og folk som ikke kan være annet enn byråkrater - av vesen og type - inn i landets alle krinkelkroker, mennesker som frykter media mer enn mennesker. De vil ha mennesker uten annen karisma enn «flinke og snille», tillærte og påtatte rollespill. De vil ha floskelmennesker a la Biden og Harris, «nevrotisk flinke» retorikere. De vil inneha og innta posisjoner der de stiller spesifikke spørsmål som det er umulig å svare på i noen for form for mediastyrt regi, fordi spørsmålene i seg selv er så utfordrende, så kompliserte og så legio og myriadiske at det ville være umenneskelig å forlange at noen skulle kunne svare udelt sant på, og ikke noe annet enn «sant» på dem under en kort og arrangert pressekonferanse. (Media har inntatt megalomane forestillinger om at de er høyesterettsdommer og det egentlig politiske makt sentrum med både lovgivende, utøvende og dømmende makt). Media - det nye middeladerske pavevelde ... og verre

Politikere som de kan kontrollere og som de vet vil danse etter deres pipe. Og som definitivt frykter mennesker mer enn Gud. Mennesker uten egentlig personlighet. De skremmes av personlighet. Servilitet og opportunisme er for dem en dyd. Og det er disse menneskene disse selvforherligende nå vil skal styre Amerika, og da med deres velsignelse. Man skulle nesten tro at de kjenner Guds vilje bedre enn Gud selv gjør. De gjør egne politiske preferanser om til et gudssurrogat, der andre gjør sine preferanser om til fruktbar og realistisk politikk. 

Det er nesten vanskelig å tro, hvis man ikke skjønner det underliggende paradigme her. (Jeg skriver om dette i mange andre posteringer her på bloggen under fellesnevnere som «hypermagi og hypermagikere, SAP-paradigmet og nødvendigheten av å tenke juridico-religio, se bl a linking i posteringer over).

En som leder an i denne auto-daféen, denne virkelig kleine og uforbeholdent følelsesmessige utpresnings- og «troshandlingen», er redaktør Tarjei Gilje i Dagen. Endelig gir nå denne trump-inkvisitoren anledning seg selv anledning til å triumfere, ved å «sparke en som ligger nede», ved å fremheve seg selv som en slags «god hyrde».

I denne prosessen avslører Gilje seg som et svært umodent og puerilt menneske uten sans for de større perspektivene. Jo mer han nesten helt ubegrunnet får prylt Trump, jo mer overlegen og jo bedre føler han seg. Det er sjofelt og bare sandkassebøller verdig. Gilje ligger an til å bli den mest naive og selvforherligende redatør noen sinne i norsk presse. og mediahistorie. 

Vi lar så Redaktør Gilje slippe til med sin auto-dafé: Med Trump på vei ut kan vi håpe igjen:  Påtroppende visepresident Kamala Harris’ og påtroppende president Joe Bidens seierstaler lørdag bærer bud om et annerledes ordskifte enn det Donald Trump har stått i spissen for, skriver redaktør i Dagen, Tarjei Gilje tirdsag 10. november (bak betalingsmur).

Her litt mer fra Gilje, litt forkortet, i håp om å holde seg våken:

Joe Biden er ikke noen frelser. Blant annet i abortspørsmålet har han et helt annet standpunkt enn kirkesamfunnet han tilhører. Men nå blir det forhåpentligvis lettere å snakke sammen igjen. … vi kan håpe. For både Biden og Kamala Harris er ledere som appellerer til håpet i stedet for frykten, som ønsker at vi lytter til hverandre i stedet for å skjelle hverandre ut.

Donald Trump … var uegnet til å lede et land. Han appellerte til det verste i mennesker i stedet for det beste. Da risikerer man å tape også når man tilsynelatende vinner.

… Som sosialdemokratisk innstilte nordmenn trenger vi litt hjelp for å forstå hvorfor så mange amerikanere også denne gangen stemte på Trump. … Det er naivt å tro at den misnøyen som banet vei for Trump kommer til å forsvinne med det første. …

Donald Trump ble sitt eget problem i den forstand at hans rett ut sagt uanstendige fremtoning stod i veien for ham.

Det blir også et problem for dem som støttet ham. Påtroppende visepresident Kamala Harris kunne score enkle politiske poeng da hun i sin seierstale sa at hun og Joe Biden faktisk vil legge vekt på sannhet i det politiske arbeidet. …

Utfordringene i USA handler i stor grad om økonomi. … men har også dype verdimessige utspring. Det bidrar til å forklare en del av den kristne støtten til Donald Trump. … Enten det gjelder abort, kjønn og samliv eller den såkalte woke-kulturen generelt. …

Kamala Harris … siterer John Lewis som døde i juli. Han sa at «demokrati er ikke en tilstand, det er en handling».

Vi kan ikke ta verken fred, frihet eller rettferdighet for gitt. Som mennesker er vi påvirkelige. Men i stedet for å demonisere våre meningsmotstandere kan vi kjempe for sannheten og samtidig lytte til andre. Det høres vanskelig ut, og det er vanskelig. Men alternativet er verre.

… Om Donald Trump er det mer nærliggende å si at han var en dårlig vinner for fire år siden og at han er en dårlig taper nå. … ikke rart om det blir stilt spørsmål også ved dem som helhjertet har støttet ham. 

Donald Trump har kritisert media nærmest kontinuerlig. Og han har ikke blitt behandlet spesielt velvillig. … Han kan ikke gi media skylden for hvordan han har snakket om andre mennesker under sine egne valgmøter.

… det å mene at Donald Trump har vært en god representant for kristne verdier (er tvilsomt). Mannen har åpenbart et fleksibelt forhold til sannhet. Det er … et forfallstegn når kristne ledere ikke bare stemmer på ham, men også løfter ham frem som en god leder.

Disse menneskene som hyller Donald Trump, hvorfor skal vi stole på dem når de snakker om Jesus Kristus? …

… Vi må fremelske det beste den kristne arven har å gi oss. På lørdag var det Joe Biden, og ikke minst Kamala Harris, som på en rørende måte klarte å formidle fremtidshåp. Det inspirerer.

… Men håp vinner over frykt. Den som lar seg styre av frykten, får sjelden frem sine beste kvaliteter. Den som våger å håpe og å arbeide for en bedre fremtid, har større sjanse for å lykkes. …

Tarjei Gilje 101120, redaktør i Dagen

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar