onsdag 11. november 2020

Siste om Dagen, Gilje, Biden, Harris etc

I forrige postering «behandlet» vi Tarjei Giljes sure behandling av Trump, etter valget, og etter at tapet var et faktum, på en måte. Se her om Gilje, Biden og Harris etc og se hva han sier og skriver – det er utrolig – dumt!

Gilje er en sur vinner, en vinner som bruker anledningen til å rakke ned ikke bare på Trump, men også på trump-tilhengere, i Norge! Han ser ut til å bære et personlig nag til dem alle. Og nå vil han plage dem for å plage dem, for at han selv kan få noen øyeblikk in the hall of fame for noen øyeblikk, øyeblikk som vil bli hengende ved ham, enten han ønsker det eller ikke. 

Han setter en presedens: Kommer noen som i ord og uttrykk ellers har vist at de har støttet Trump i møte med ham, skal de vite at de har en motstander foran seg, en person som kan kommer til å undergrave Giljes forestillingsverden, f eks med bedre argumenter, større innsikt og bredere og videre langsyn. De skal vite at han er ren og de nadre tilskitnede, mistenkelige, og - potensielt moralsk forbryterske. De skal føle seg fornedret, ja, stemplet. Det skal settes opp murer mot dem. De skal ringes inn. De skal gjøres uspiselige. De skal få svi for at de hatt et annet politisk ståsted enn Gilje. De skal få leve i uvisse og på nåde for Giskes blikk. Det er som om Gilje etteraper Muhammed. Også Muhammed var ute etter å få sine motstandere til å føle seg ydmyke. Muhamed hadde en moralsk rett og plikt til å få dhimmiene til å føles seg nedverdiget. Han hadde Allah’s ord for det. Og nå Gilje, altså: Hvilken gud har han?

Gilje kan lett forbindes med myke menn som er myke for å gi damene «et kick». Han er neppe noen «grab-them-by the pussy-gay». Det skal gis inntrykk av noe virginalt rundt ham. Det hele i riktig kontekst, selvfølgelig …

Jeg misunner ikke de trump-tilhengerer som kommer i befatning med Gilje fremover, enten fordi de , i kraft av yrke, stilling og posisjon, eller på en eller annen måte. Gilje har nå hevet fanen: Ikke et skritt nærmere takk»! I seg selv innebærer dette en finere form for rasisme. Oiko-rasisme!!

Det kan få konsekvenser. Det slår ikke Gilje at det også kan få konsekvenser for Gilje selv. Trump-tilhengere vil nå vite allerede på forhånd hva han mener om dem. Han har plassert dem i en kategori. Han har gjort dem moralsk underlegne, mennesker man ikke bare må unngå å møte, men også til mennesker man aktivt bør og må motarbeide. Både på kort og lang sikt. Og så bruker han redaktørstolen til å fremheve seg selv! Jeg skjønner ikke at Dagen ikke tar tegningen. Her har man med en forretningsmessig sikker fadese å gjøre. På sikt. Gilje vil tilhøre «de gode», hvem er så de onde? Jo, her kommer trollete krypende ut: Trump-tilhengerne. (Se hva han skriver med egne ord i forrige postering!). Gilje skjønner ikke hvor svak og usikker han egentlig er. Han markerer derfor med å avgrense seg fra de andre, motstandere han må tillegge de verste motiver, og andre holdninger og virkelighetsoppfatninger, ganske enkelt, og forstår ikke at denne metoden ødelegger ikke bare for ham selv, men også for kristne generelt og Dagen spesielt.

Gilje aner faktisk ikke hva som er i ferd med å skje rundt omkring i samfunnet. Han drar fra men menighet til menighet og fra miljø til miljø og kommer med intetsigende intervjuer, hvis eneste hensikt er å få vist hvor overflatisk han er, og hvor selvsikker han er på at denne overflatiskheten skal lønne seg på sikt. Han er imidlertid altfor høy og breial på seg selv til å få med seg realiteter vi andre ser med vidåpne øyne, i vantro over den dumhet vi ser utfolde seg overalt og på alle områder som virkelig angår oss, på det åndelige planet, hvis man forstår …

For så vidt er det godt å vite hvor man har Tarjei Gilje – og Dagen, som han jo er en representant for. Det forteller mye om Dagen at de beholder Gilje som redaktør. Han begynner å sette et mer enn bare litt tydelig prg på avisen og dens linje i det politiske og kulturelle landskapet. Religiøst befinner nok Gilje seg på lag med «unge Bondevik» som satt og gråt på landsmøtet og som nå har meldt seg ut av KrF, fordi han ikke får det som han voil og fordi dt nå fins så mange slemme mennesker i partiet, dvs borgerlig innstilte mennesker. Dette er for slike som Gilje og Bondevik mennesker man ikke bør samarbeide med, for et slikt samarbeide i seg markerer en viss holdning, en holdning som viser at man er mindreverdig, moralsk, fordi man ikke stemmer på «arbeiderpartiets linje». (Han drar den med at "vi er alle sosialdemokrater nå" - og at det er derfor vi ikke forstår Trums så godt her i landet!). 

Vi får vite mer og mer om hva Gilje står for, for hver gang han «åpner munnen» med god spalteplass på ulike sider i avisen. Han må begynne å tro at han har en viss tyngde. Han må tro at innflytelsen vil øke på. Han føler at han betyr noe og selvsagt – så er han på «den riktige siden».

Jeg ser ingen god grunn til at han skal tillate seg å mene det. Jeg mener at Gilje diskvalifiserer stadig mer og mer og mer for hver gang han «åpner munnen». Om ikke lenge får vi se om han vil hylle Biden og Harris bevilgninger til terrorfinansiering. (De fleste skjønner hvor jeg vil … ).

Gilje får nå vist at han tilhører CNN og bøllene der. Coumo og Daimond har drevet et daglig og systematisk karakterdrap på Trumf i fire år nå og helt fra begynnelsen. De sukker og stønner og rister på hodene. De lo da Trump stilte som kandidat. De trodde at virkeligheten var slik den burde være sik de så den. Da Trump vant, kom unnskyldningene. De hadde vist seg å ha et feilaktig virkelighetsbilde. Og det måtte da være Trumps feil at de hadde! Disse folke er nådeløse. De foregir varme, men sprer og motiverer til ondskap. Og her dingler Gilje med på lasset. Det er patetisk.

Og det vil ingen ende ta. Noe mer snevert enn panelet på CNN, skal man lete lenge etter. Der er hatske fordommer comme-il-faut. Et must. En dyd. De viser sin avsky for Trump med voldsomme, intense og lange haranger mot Trump og alt han gjør, alt han står for – alt han måtte ha av gode intensjoner og evne til å få ting gjennomført. Gilje skilter nå – i hvert fall indirekte - støtte til Antifa. Det er allright å få vite hvor man har ham. Det understreker det emosjonelt korrekte, det puerile og det servile, i hele tilnærmingen han utviser. Han føler seg trygg nå. Blant sine egne, lissom. Her har vi med en mann som roper på bifall å gjøre. Em mann som foregir stor raushet, men som i praksis bare utøver en dårligere skjult servilitet; et sikkert tegn på usikkerhet og stort behov for utøvelse av opportunisme. (Jeg tror han tror at folk er så dumme at de ikke klarer å gjennomskue ham. Han overvurderer med andre ord seg selv inntil det komiske). Selvsagt er Gilje en hypermagiker. Hans konsekvente og sterkt pågående støtte til «de svake» over hele fjæla skal garantere ham en plass i solen og kanskje et godt ettermæle.

Som redaktør inkriminerer Gilje seg selv, tilsynelatende uten å være klar over det. At han ikke skjønner såpass, forteller mye om personen Gilje. Det forteller at han ikke skjønner politikk, nemlig t at det f eks går an å arbeide for arbeidernes interesser på en annen måte enn f eks å stemme på Arbeiderpartiets politikk. Han skjønner ikke at Arbeiderpartiets valgte linje kanskje er en kontraproduktiv linje og at andre veier til målet er bedre. Gilje skjønner ikke det fundamentale i en slik tilnærming. Han befinner seg da blant magikerne: Navnet er det avgjørende, navnet og dets assosiasjoner. Han selv bærer navnet –«Mermoralsk», eler « Mr mer-høymoralsk»,  og derfor skal man ikke ha støttet Trump, for Trump for ham er mindre moralsk og derfor lavmoralsk, hvis moralsk i det hele tatt. På det beste er Gilje moralsk mens Trump er og har vært a-moralsk. akkurat som de som har hatt en viss sympati for Trumf, og for alt det positive Trump nå engang fikk til, mot høye odds.

Gilje forstå ikke at han graver sin egen grad. Han kler med andre ord ikke redaktør-stolen. Han når ikke opp. Det er egentlig han som setter seg utenfor. Nei, forresten, han setter seg ikke utenfor, han setter seg opp over. Han hetser faktisk en ganske stor gruppe mennesker som altså har stilt seg positive til Trump og støttet ham, selv om de fleste vil ha tatt visse forbehold: Av to onder …. Osv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar