mandag 12. september 2022

Om SV på sensitivitetstrening, Erik Solheim om India og "Sentralkomiteen" som er ute etter ham

SV – en gjeng i emosjonell kvikksand og i et sentimentalt drømmehav?

Carl I Hagen forsvarer tiggerforbud i en kommune, mot en SV’er som er så til grader naiv, barnslig og «følsom» at man kan bli kvalm.

Hagen gjøre en god jobb, men denne SV’eren forstår selvsagt ikke det; han er for opphengt i sine servilt betinget korrekte emosjoner vold, til å se noe som helst, så han nesten gjør vold på seg selv, og i hvert fall et et SV som vil være modent og seriøst:

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202209/NNFA56090622/avspiller

Av et helt annet kaliber er Erik Solheim, jeg vet ikke om han er ex-muslim, nei, beklager: Ex-SV’er, eller om han ikke er langt fra, å komme seg ut av sin eksistensielt ungdommelige idyll.  

På NRK Dax 18 fikk vi følgende debatt mellom Solheim og E Eide, en figur jeg har observert lenge, helt fra rundt 70-tallet, da det ble nokså klart at mer ytterliggående til venstre var det neppe mulig å komme. Om hun er kommunist, SV’er, tidligere SUF’er eller AKP-ml, eller noe lignende, skal være usagt, men hun ser ut til å tviholde på sine illusjoner om marxismen, i bånn, er selve legemiddelet mot alle onder, bortsett fra ens egne tåpeligheter, eller synder, for å si det på akaisk.

Sin vante tro moraliserer Eide overfor Solheim – i denne omgang - med en slags en dypt alvorlig og furten stemme, en stemme som aldri har unt seg en god latter, ser det ut som, en iskald og monoton stemme som liksom fastslår fakta, at India nå er «steeped in» en nasjonalisme som bare en for lengst død og forsvunnet Hitler kunne tenke seg å overgå. Du ser formelig pustemusklene reiser bust mot Solheim, som forøker å gi et mer nyansert bilde av hva som nå skjer i India enn det venstre-media makter å presentere. Hun avslutter nesten hver setning med et slags lite, og for noen uten sans for detaljer og personlighet, og som ikke kan «lese stemmer»,  nesten umerkelig utpust av forakt for Solheim og hans forsøk på nyansering. Det er som om hun halvsvett av etisk bedreviten setter foten litt frem og setter opp en mine som om hun er dypt opprørt eller eksistensielt moralsk forundret over Solheims umoral, (eller mulige brudd med Sentralkomiteen og partilinjen).

Eide gjør som mange andre moralister: De setter opp en mine, svetter og stamper lett foroverbøyd mot alle som våger å uttrykke et litt annet faktagrunnlag enn det de selv har vært i stand til å ta inn over seg, i sin pure «emosjonelle korrekthet». (Jeg tenker bl a på en AP-kvinne som diskuterte med Rita Karlsen i HRS for et par år siden, og på A Løøf da hun sto i panel med  Jimmie Å for noen få år siden; hun repeterte dette renhetsritualet nå sist like før valget i Sverige. Og jeg ser for meg en mannlig KrF som satte opp en like forundret og pedagogisk påtatt urolig – men virkelig kald og fordømmende - mine da formannen i Demokratene fremla sine synspunkter i en debatt på Visjon Norge, en debatt AP ikke ville delta i, fordi de mente at Visjon Norge er en rent kommersiell kanal).

Eide vet at har hun mange sneversynte med seg, mange sneversynte med mye politisk vekt, folk med riktig klassetilhørighet fra det opprinnelige borgerskap, folk som er like moralistisk og kronisk nedlatende morsk som hun selv. Og dette gjør henne trygg på seg selv, like trygg som Johannes Morken i Stefanusalliansen, som inntar omtrent likelydende «argumenter» og synsvinkler som Eide. De er med andre ord like snevre begge to og ett eller annet sted må de ha det fra, jeg tipper på den ateistiske og svært så «offervillige» «marxismen» selv.

Man skulle nesten tro at den kristne Johannes Morken er blitt marxist og følgelig også ateist, en ateist som dessforuten setter opp den første kristne martyr Stefanus på sin fane, (hvis han ikke har vært ateist og helt kald for Gud hele tiden): Det passer jo veldig godt i dag da gudløse redaktører overtar redaktøransvar i kristne aviser, uten at noen leer på et øyebryn og hvor de samme promotere alt islamsk på god lønn, antakelig helt ufortjent.  

Se, nyt og bli skremt av  Solheim vs E Eide – pluss en del om Morken og Stefanus - på dax 18 og på følgende linker:

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202209/NNFA56090822/avspiller

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/indisk-nasjonalisme-nok-en-gang-i-dagen.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/07/stefanusalliansen-dreper-langsomt.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/statens-angrep-pa-trosfriheten-i-en.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/07/india-en-voldsom-oversikt-i-mte-med.html

Fra Solheims kronikk som var utgangspunktet for debatten på Dax 18:

Når India nå fyller 75 år i frihet, kan det være tid for å sette fokus på alle framskrittene i landet.

Da India ble fri fra Storbritannia var forventet levealder rundt 30. Bare noen få kunne lese å skrive. Nå passerer forventet levealder snart 70, nesten alle barn i India begynner på skole og de rikeste indiske delstatene sør i landet, som Tamil Nadu, har nådd lavere europeisk økonomisk nivå.

Daglig iverksetter statsminister Modi programmer som mye mer treffsikkert enn før når ut til de fattigste, digitale programmer alle u-land kan lære av.

Når Indias tidligere regjeringer ønsket å støtte de fattige ble de fleste pengene borte på veien. Av 100 rupees øremerket for fattige, kom kanskje 15 fram.

… En ny digital økonomi gjør det mulig å bryte denne forbannelsen.

Nå setter regjeringen pengene rett inn på din digitale konto. Pengene er dine, ingen kan ta dem fra deg.

Beløpene er ikke alltid store, men jo fattigere du er desto mer betyr det om det plutselig står 1000 rupees (125 kroner) på kontoen. Penger du kan følge på mobilen.

Modi leder den kanskje mest venstreorienterte økonomiske politikken i Indias historie, kritikere kaller den velferdspopulsime. Staten brukes aktivt som virkemiddel i utviklings og miljøpolitikken på en måte som bør få Jonas til å rødme.

… Ikke sjelden slikket folk i byråkratiet for rike og maktfulle, mens de sparket nedover og skjelte ut fattigfolk. Var du av lav kaste var det best å gå med hendene utstrakt for å få i alle fall noe av det du hadde krav på.

Da Modi kom til makten i 2014 mottok 108 millioner indere direkte pengestøtte fra staten, skriver Nalin Mehta i boken The New BJP.

I 2020 var tallet 763 millioner. Beløpet som utbetales økte 44 ganger i denne perioden.

… «Swaatch Bharat», eller reint India, er Modis signaturprosjekt.

Han har gått til frontalangrep på den åpne avføringen som var vanlig på bygda.

… Siden Modi ble statsminister er det bygd 100 millioner landsbydoer.

«Izzat Ghar» - hus av respekt:

… Modi har brakt inn en ny tankegang, som er blitt mulig gjennom digital teknologi.

Pengene går ikke via stat, kommune eller mellommenn. …

Du kan velge å bygge selv eller ansette folk fra landsbyen for å gjøre jobben.

Etter at Modi så en grafitti i Varanasi hvor noen hadde kalt et toalett for Izzat Ghar ba han India finne synonymer på alle de tjue offisielle språkene.

Izzat Ghar er hindi og betyr «hus av respekt». Doer gir folk respekt.

… Som en observatør kommenterte: «Du kan bygge veier og asfaltere dem med sølv og gull, men ingenting skjer med hensyn til velgere. Når folk får pengene personlig er det noe helt annet.»

For en europeer er kanskje det aller mest overraskende at det er nettopp BJP, Det Indiske Folkepartiet, som har gjennomført denne revolusjonen for de fattige.

Endringen er total. BJP var et mannsdominert parti som nå har flest kvinnelige velgere.

BJP var et høykasteparti. Nå kommer 70% av parlamentsmedlemmene fra lav eller mellomkaster.

BJP har klart noe ikke noe indisk parti noen gang har vært i nærheten av - å ha samme valgoppslutning blant alle grupper av hinduer - høy, mellom og lavkaste.

… Kritiseres for velferdspopulisme

På vei til makta har Modi utmanøvrert sine motstandere ved å overta og forbedre deres politikk.

Modi leder den kanskje mest venstreorienterte økonomiske politikken i Indias historie, kritikere kaller den velferdspopulsime. Staten brukes aktivt som virkemiddel i utviklings og miljøpolitikken på en måte som bør få Jonas til å rødme.

… BJP har nå flere kvinner i ledelsen enn noe annet indisk parti. De har endret arveretter i India til kvinners fordel.

Ved 75 års jubileet nå fikk BJP valgt Droupadi Murmu til landets president, meg bekjent den første kvinne fra en urbefolkning som leder et viktig land, attpåtil en kvinne fra lavkaste og med den mest rørende livshistorie.

Nesten alt India-fokus i vestlige medier er på kulturkonflikt og motsetninger mellom hinduer og muslimer.

Dette er viktige spørsmål som jeg gjerne skiver om en annen gang. Men uansett hva man måtte mene - det er mindre vold i India enn på de aller fleste andre kontinenter.

Det er også lov å være optimistisk selv her. Hinduismen er en sekulær, ikke dogmatisk religion og India kan gi plass til alle.

– Vi indere er alle søkere, vi tror ikke på noen absolutter, svarte Indias kanskje mest framtredende spirituelle leder Sadhguru når jeg utfordret han for et par måneder siden.

Absurd nok får Modi nesten ingen kreditt for alle de historiske og daglige framskrittene i India fra vestlige medier og vestlige intellektuelle.

Der er ignoranse overfor India så total at det ikke er uvanlig å plassere Modi i gruppa av autoritære nasjonalister, på linje med Bolsenaro, Putin, Trump og andre.

https://www.bistandsaktuelt.no/bistandsforvaltning-bistandspolitikk-india/pa-tide-a-apne-oynene-for-hvor-raskt-india-gar-framover/313790

Kommentar: Min påstand er at man ikke forstå mye om India hvis man ikke er åpen for følgende, hvilket “marxistene ikke er åpne for i det hele tatt»:

India: ‘We Muslims make up 90% of the village population. Embrace our religion or leave this village.’:  

“We Muslims make up 90% of the village population. If you irk us you will have to wash your hands off [sic] your life and property/land. Embrace our religion or leave this village.”

Where did they get the idea to issue such an ultimatum?

“Ibn ‘Umar reported God’s messenger as saying, ‘I am commanded to fight with men till they testify that there is no god but God and that Muhammad is God’s messenger, observe the prayer and pay the zakat. When they do that they will keep their lives and their property safe from me, except for what is due to Islam; and their reckoning will be at God’s hands.’” (Mishkat al-Masabih 12)

“It is reported on the authority of Abu Huraira that the Messenger of Allah said: ‘I have been commanded to fight against people so long as they do not declare that there is no god but Allah, and he who professed it was guaranteed the protection of his property and life on my behalf except for the right affairs rest with Allah.'” (Sahih Muslim 21a)

“‘90% people here are Muslims, convert or leave’, Muslim youths barge into Hindu man’s house in Mathura, assault and issue threats,” OpIndia, September 1, 2022:

An elderly Hindu man from Mehrauli, a Muslim-dominated village in Mathura, Uttar Pradesh has filed a complaint against a few Muslim youths in the neighbourhood, accusing them of threatening him with severe repercussions if he does not accept Islam. He also alleged that the accused barged into his house and assaulted him. They ransacked his house and threatened him with life unless he converted to Islam.

In the complaint filed with the Kosi Kalan PS in Mathura on July 22, 2022, 60-year-old Tejram named Tahir, Tarif, Aashi, Amir, Idrish, Gunna, Amir, Amsar, Babbu, Shabbir and Sagan as the accused. The victim further alleged that the Kosi Kalan police and local officials were acting on the accused’s orders and that his plea was being ignored as a result of their clout and terror.

Tejram’s accusation prompted Mathura Police to take cognisance of the case. On August 31, 2022, the Mathura police instructed the Kosi Kalan station in charge to investigate the matter on an urgent basis and take appropriate and prompt action in the case.

Tejram stated in his police complaint, a copy of which is also with OpIndia, that he and a few other Hindus acquired government plots in the area 18 years ago. Tahir, Tarif, Aashi, Amir, Idrish, Gunna, Amir, Amsar, Babbu, Shabbir, and Sagan, all from the same hamlet, had entered their plots and cut down the trees a few days ago. Furthermore, they breached the boundary fencing of the field belonging to another Hindu man from the same village named Godharan and merged it into their own. Tejram had filed a complaint against these Muslim youths with the police and local authorities following both events. This enraged the accused, according to Tejram.

Tejram further alleged that the accused had political and religious animosity toward him. On the evening of July 23, 2022, the Muslim youths barged into his house and started abusing him. They threatened him by saying “you can achieve nothing by complaining to the police or the local authorities”. They then ransacked and vandalised his home. When Tejram resented they started brutally thrashing him up.

The complaint further stated that when people from the neighbourhood attempted to help Tejram, they were also assaulted. According to Tejram, the assailants said, “This is our village…if you want to stay here you’ll have to stay as per our whims. We Muslims make up 90% of the village population. If you irk us you will have to wash your hands off [sic] your life and property/land. Embrace our religion or leave this village.”

Speaking about the plight of Hindus in the village, Tejram said that he is not the first to face such intimidation. Previously, other Hindu residents of the village have also been threatened and harassed. But no one has ever dared to speak up as they are all afraid of the accused. Tejram further stated that the accused have weapons in their possession and also have links with local gangsters. He said that it is also believed that the Kosi Kalan police and revenue department employees are also under the accused’s control. Which is why his complaint also went unheard for all this while, said Tejram….

https://www.jihadwatch.org/2022/09/india-we-muslims-make-up-90-of-the-village-population-embrace-our-religion-or-leave-this-village

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar