lørdag 5. februar 2022

Svarstad Haugland vs Selbekk – når det vesentlige blir katatonisk og Jehovas vitner og moskeene fortsetter som før

Den som ikke allerede har sett debatten mellom Svarstad Haugland og Vebjørn Selbekk, ser her:

https://tv.nrk.no/serie/dagsnytt-atten-tv/202201/NNFA56012822/avspiller

Red Vebjørn Selbekk kritiserer statsforvalter Svarstad Haugland for å ha fratatt Jehovas Vitner statsstøtte. Han lufter tanken om å få vedtaket prøvd for retten.

Greit.

Se for sikkerhets skyld tidligere bidrag her på bloggen:

Se tidligere bidrag fra vår side:

http://neitilislam.blogspot.com/2015/04/vestofobi.html

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/vestofobi-oikofobi-og-fobi-i-det-hele.html

Se denne litt ned på siden om Gardell og Hjærpe og hvor de betrakter islam som nærmest ikke-eksisterende:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/10/9-synden-og-syndene-i-kristendom-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2011/05/br-de-islamofile-tavngsbehandles.html

http://neitilislam.blogspot.com/2011/04/in-spe-islamofilt-fascistoide.html

NRK Dagsnytt 18 inviterer så disse to til debatt 280122. Og utfallet er gitt på forhånd: Her kommer det intet ut, ingen konklusjon. Heller ingen givende eller interessant debatt. NRK har ført sammen «inkonguente størrelser». De er hver for seg på helt ulike kloder, og man kan spørre hvorfor NRK setter i stand denne farsen. NRK burde vite at politikk og byråkrati er som å sammenstille epler og pærer: Skal man foreta en sammenligning? Og hvem er best? Hvem svarer best for seg? Og blir vi noe klokere. Nei, vi blir ikke noe klokere, annet enn i strikt byråkratisk forstand, for her gir utgangspunket selv konklusjonen. en byråkrat må svare på byråkratiet premisser, mens Selbekk altså er politiker, dvs redaktør. Han sitter ikke på samme stol som Svarstad. NRK dømmer da disse til å snakke forbi hverandre og vi kan snakke om en skrustikke hvor ingen vinner og lytterne taper det hele, eller helheten, av syne. Man kommer ikke til poenget, og det er kanskje styrt og villet av NRK, at vi ikke skal komme til noen konklusjon, slik kan man fortsette å mate trollene, alle på tilskuertribunen. Folket skal holdes i uvitenhet, ikke bare til neste episode, men til neste etter neste etter neste episode etc – slippery slope, altså, og det absurdes regress ad infinitum.

NRK kan sole seg i en falsk forstilling om at, jo da, vi er nøytrale; vi tenker demokratisk, folkets røst må høres.

Men på disse premisser?

Denn posteringen fortsetter her:

http://neitilislam.blogspot.com/2022/02/mer-om-svarstad-haugland-og-selbekk.html

Det komiske er at Svarstad Haugland ser ut til å tro at hun fortsatt er politiker, samtidig som hun er bundet – ved loven, som hun ikke kan endre - på hender og føtter nettopp av politikken. Selbekk, på sin side, nevner ordet «islam» på innpust og hviskende, dermed nøytraliserer han hele problematikken.

I det følgende legger vi ut et par innlegg i diskursen utenfor NRK, innlegg som alle kommer til poenget, det poenget som altså NRK ikke torde å legge opp til en diskusjon om – fordi Svarstad jo bare er snill og pinlig korrekt byråkrat. Hun nevner ordet «bodn» flere ganger, og «barna» en gang. Det er tydelig at hensynet til barna spesielt i Jehovas Vitner skal vernes. Jo flere ganger hun nevner «barn», jo mer sympati får hun, fordi antall ganger understreker hvor opptatt hun er, nettopp av barn. Hun får liksom til fulle frem at hun er full av empati, for de svake og verneverdige. Men altså ikke spesifikt muslimske barn, eller kvinner, eller muslimske trussamfunn. For disse sier vel ikke loven noen som helst konkret om, akkurat som loven heller ikke nevner Jehovas Vitner spesifikt.

Vi får håpe at Svarstad før eller siden får «varsler» fra mulige muslimske miljøer på bordet og at det skjer ganske raskt. For her gjelder det likhet for loven.   

Jeg legger ut Svarstads innlegg på Dags 18 ordrett under: Legg merke til språket. Jeg er storlig forundret over at det går an å tenke klart og konsistent i dette nesten kaudervelske blandingsspråket, som hverken er vakkert eller frigjørende. Svarstad Haugland er fortsatt politiker: Med det språket, sanker hun selvsagt stemmer til KrF fra nynorskfolk, og med sitt «vern» av islam og muslimske miljøer, sanker hun stemmer fra islam.  

Også Selbekk ser her ut til å ha et spesielt bekymmer for muslimers ve og vel. Han som altså trykket faksimiler av Muhammedkarikaturene i 2006 og nesten ble drept for det, og som på en måte fant å måtte unnskylde seg overfor samtlige muslimer i Norge, hvis han hadde fornærmet noen, noe som ikke var meningen. Det var litt av en offentlig botsgang den gang, og på en måte har han fortsatt å gå den. Han kan riktig nok kritisere islam i ny og ne, men noen dyperegående ideologisk og religiøs kritikk kan jeg ikke se han har kommet med. Det dreier seg om overflatekritikk, på journalistisk vis, må jeg tilføye. Han er kanskje vettaskrmet fremdels, sjokket sitter i, ikke rart da at han vil ha ryggen mest mulig fri. Presset må ha vært enormt.

Støre ga uttrykk overfor arabere på verdens-tv – inkl arabiske tv - at det Selbekk hadde gjort, var bare noe noen ekstremister hadde funnet på. Vi lurer på om Selbekk egentlig er tvunget til en slags evig taushet, der han på livstid nå er dømt eller selvsensurert til for all ettertid å komme med halvkvedede viser?

Og bare for å nevne Svarstads språk, i tillegg til at jeg har vanskelig med å svelge det, så er det på mange måte skapt av AKP-ml fra begynnelsen på 1970-talet, da kommunistene var begeistret for Mao og hans strategi om å sikre seg landsbygda først, og det måtte man da også gjøre her i landet og for å få sympati, gikk man selvsagt inn for utbredelse av nynorsken, et bidra som kanskje gikk mer ut på å undergrave hele systemet, heller enn å gjøre nynorsk til det ene Riksmål.

NRK later som om alt dette er idyll og slik det bør og skal være; at folket skal skjermes for essensen i tingene, er selv NRK’s essensiell program. Man foretrekker metamoral fremfor moral, equity fremfor equality og får hverken eller …

Først til Selbekk: Nå kommer det religiøse smakspolitiet

Den nærmest venneløse bevegelsen Jehovas Vitner er et enkelt bytte når myndighetene vil bruke økonomiske maktmidler mot et trossamfunn. Men hvem blir de neste?

Vebjørn Selbekk Sjefredaktør vebjorn@dagen.no, Publisert: 28.01.2022 09:56 Sist oppdatert: 19:45

De aller fleste nordmenn tar sterkt avstand fra mye av det som foregår innenfor Jehovas Vitner. … har stilt seg utenfor den verdensvide kirke og ikke kan regnes som noe kristent trossamfunn.

Den behandlingen av intern opposisjon og avhoppere som foregår innenfor bevegelsen, er rystende. …

Likevel: I et demokratisk samfunn kan religionsfrihet og likebehandling av trossamfunn ikke bare gjelde for de religiøse sammenhengene vi liker. Det må omfatte også de bevegelsene som et flertall misliker eller til og med avskyr.

Derfor er det grunn til å være sterkt kritisk til den avgjørelsen som statsforvalteren i Oslo og Viken, Valgerd Svarstad Haugland, nå har tatt om å frata Jehovas Vitner statsstøtten. Beslutningen hennes er problematisk av flere grunner.

… statsstøtten til trossamfunn ikke er milde gaver fra det offentlige … Dette er rett og slett en modernisert utgave av den gamle kirkeskatten.

… Men nå er altså en gruppe nordmenn blitt fratatt den retten, selv om det i Grunnlovens paragraf 16 står at «alle tros- og livssynssamfunn skal understøttes på lik linje». Dette statlige inngrepet i den grunnlovsfestede likebehandlingen burde etter vår mening bli prøvd for retten. …

… disse formuleringene gir myndighetene en ubehagelig mulighet til å opptre som religiøst smakspoliti for deretter å straffe trossamfunn økonomisk. …

… Men hvem blir de neste som blir utsatt for denne typen behandling? Det er ikke vanskelig å se for seg at også andre trossamfunn med en lære og praksis som er omstridt i en stadig mer sekulær samfunn, vil kunne bli rammet.

… Hva med de mange frikirkene som ikke vil vie likekjønnede par? Hvor lang tid går det før kravene begynner å komme om at Frikirke-Norge bør miste statsstøtten på grunn synet på homoseksualitet?

… Eller hva med Den katolske kirke som ikke aksepterer kvinnelige prester? Når kommer de første forslagene om å ta fra dem statsstøtten på grunn av manglende likestilling?

Til slutt: Det er et tankekors at avgjørelsen om å straffe Jehovas Vitner økonomisk kom på selveste Holocaust-dagen. Det er mulig statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland ikke var klar over det, men Jehovas Vitner var faktisk en av de gruppene som ble hardt rammet av nazistenes forfølgelse. …

Også i vår egen tid forfølges Jehovas Vitner flere steder i verden. Det gjelder blant annet vårt naboland Russland der myndighetene nå beslaglegger trossamfunnets eiendom, uten at det har ført til noen endringer i lære eller praksis. Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland er nok en viktig å innflytelsesrik person. Men hvis hun tror at hun skal greie å få en organisasjon som Jehovas Vitner til å skifte syn, så har hun i hvert fall større tro enn oss.

https://www.dagen.no/meninger/na-kommer-det-religiose-smakspolitiet/

Haugland Svarstad svarer Selbekk på dagsnytt 18. 290122:

(Selbekk, innledningsvis: … muslimske samfunn… har rett til å få de skattepengene …).

Svarstad: Altså, vi fekk jo varsling om korleis folk opplevde å gå ut av Jehovas Vitne og ka gjorde med dei som enten gjekk ut eller blei ekskludert sjølve. Og eg vil jo anbefale Selbekk og gå heim

og lesa den nye lova. Han kan lik han ell ikkje, men eg må forholda meg til lovverket, ja, og deer står det ganske klart, ka som skal være lovleg og ikkje lovlig, - før fekk barna juling og dei blei ikkje straffa, og i dag har me eit lovverk som seie at det e ulovleg å slå bodn – voksne og då – men det er ulovleg. No har me ei trussamfunnslov som seie at du ha’kje lov å krenkja barns, og det som skjer der jo det atte, hvis du f eks har nokon bodn som ikke opptrer eller som ikkje – som er døypte då – som ikkej oppfører seg som disse som leiar Jehovas Vitne ynskje, så kan de bli ekskludert. Og et betyr at disse bodna ikkje får ha kontakt med foreldra sine, med søskena sine, med miljøet sitt og då tenke eg …

Ja, hvis du mottar den statsstøtten, så må vi altså forventa at du opptrer i tråd med lovverket, ikkje bare Grunnlova, men og trussamsfunnslova og her står da ganske klart at disse tingene ikkje er lovlig, og detta har ingenting med at Jehovas Vitne er populære eller ikkje, eg tar ikkje sånne hensyn, men eg tar hensyn ka vi utøve av makt i forhold til sine medlemmer, og de kan bli ekskludert av ulike grunnar, og vi kan rista på hove av det, men nå de ekskluderer, på denna måten, og fratar de familiane, de blir fratatt søskena sine, mor og far, de, de, barna har faktisk rett til foreldre, og så skal noken som leder et trossamfunn ta frå de kontakt med mor og far, og attpåtil få statsstøtte, eg vil bare sei ein ting til … eg veit at eg kan ikkje, det som vi har gjort, vil ikkje endra Jehovas Vitne sin praksis, men eg syns det er veldig bra at iallfall dei skal ikkje få støtte frå staten, til å utøva den praksisen som dei gjer …

… unnskyld at eg, nei, nei, nei, du er heilt på jordet no … fordi at det du ikkje tar inn over deg, det er at vi hr fått et lovverk til å styra etter, disse trussamfunna kan ikkje gjera ka dei vil, og då må vi bruka det lovverket når vi skal godkjenna eller frata … statsforvaltarane har tilsyn med trussamfunna, me har fått eit oppdrag med å føra detta tilsynet, og eg hadde ikkje gjort jobben min hvis ikkje eg hadde sagt at den praksisen kan ikkje doke utøva, slik som dokke gjer … og så vei jo eg at dei kan fortsetta som de vil, men då får de altså 16 mill mindre, i år, for å driva dette arbeidet på, og så håpa eg at de skal endra sin praksis slik at bodn og foreldre og andre … nei, kjære vene, … jo men du angripe meg for å ta fra de statsstøtten, fordi … jo, men kjære vene, då må du gå til politikarane, … he, he, he, he … poenget e at eg har eit lovverk, vi har eit lovverk som er vedatt og eg syns det er fornuftig detta lovverket, fordi at ein sk ikkje kunna gjera ka som helst, i navnet til hverken Gud eller Faderen eller Den heilage ande, ein sk faktisk ikkje kunna gjera ka som helst og likavel få ein slags aksept som trussamfunn, og ermed og statsstøtte, og eg trur vi er på farlig veia hvis vi fortsette og ser gjennom fingrane med … på ein slik eksklusjonspraksis som Jehovas Vitner har hatt …

 

Så kommer vi til denne og nærmer oss det sentrale, selve essensen i det hel, det nødvendige bakteppet og den fruktbare kontekst, endelig

 

Lily Bandehy svartmaler våre muslimer.– Religionskritikk er viktig, men den må være saklig og forholde seg til fakta, skriver Ingrid Rosendorf Joys, generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Det er ikke rimelig å klandre våre muslimer for urett som begås i andre land, skriver Ingrid Rosendorf Joys. generalsekretær i Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL)03.02.22

I et innlegg i Nettavisen, med tittelen «Moskeene er verre enn Jehovas Vitner», tar Lily Bandehy til orde for å frata islamske trossamfunn i Norge tilskuddet de mottar fra staten.

Les kommentaren her: Moskeene er verre enn Jehovas vitner

Bandehy demonstrerer en manglende forståelse av tilskuddsordningen for tros- og livssynssamfunn. …

Enda mer problematisk er imidlertid den lange rekken av generaliserende, grovt insinuerende og i flere tilfeller direkte feilaktige påstandene hun fremmer om våre muslimer. Det kan vi ikke la passere ubesvart.

Avklaring: Først en avklaring om tilskuddsordningen. Dette er ikke en av mange andre støtteordninger fra staten til sivilsamfunnet som uten videre kan fjernes om myndighetene finner det for godt. …

Den nye tros- og livssynsloven åpner for å nekte tilskudd i særlige tilfeller, men det er altså ikke tilstrekkelig å være uenig med et trossamfunns verdier, syn på seksualitet, ekteskap, kvinnelige prester eller imamer og så videre.

… De ulike islamske trossamfunnene i Norge er svært varierte. Noen er organisert i Islamsk Råd Norge, og er ikke medlem hos oss. Flere av de alle største moskeene er medlem i Muslimsk Dialognettverk (MDN). …

Sammen med de andre tros- og livssynssamfunnene i STL legger våre muslimer ned mye arbeid for å motvirke eksempelvis negativ sosial kontroll, blant annet i samarbeid med barnevernet og Hjelpekilden. Vi reagerer derfor sterkt på forsøk på å knytte dem opp mot æresdrap, henrettelse av homofile og frafalne med mer.

Det er helt feil. Retten til frafall ble slått offentlig fast i en felles erklæring i 2007. Ingen av våre muslimske ledere støtter dødsstraff for homofili. Bandehy har rett i at det ikke er noen kvinnelige imamer blant våre islamske trossamfunn, slik det heller ikke er eksempelvis katolske prester, men det er ikke vanskelig å finne kvinner i ulike lederstillinger og styrende organer i moskeene, noe professor i religionsvitenskap, Nora Stene har dokumenter i rapporten «Endring i det stille» fra 2020.

… Religionskritikk er viktig, men den må være saklig og forholde seg til fakta. Den svartmalingen Bandehy presenterer i sitt innlegg møter ikke disse kriteriene. Det er heller ikke rimelig å klandre våre muslimer for urett som begås i andre land. …

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/lily-bandehy-svartmaler-vare-muslimer/o/5-95-383943?utm_term=Autofeed&utm_medium=Social&utm_source=Facebook#Echobox=1643897430

Så, aller viktigst: Bandehy: Moskeene er verre enn Jehovas vitner

STATSSTØTTE: Trossamfunnet Jehovas vitner nektes statsstøtte for 2021 på grunn av sin eksklusjonspraksis. Men er egentlig moskeene noe stort bedre? spør Lily Bandehy. -Hvis staten skal kutte i statsstøtte til ulike trossamfunn, så burde moskeene vært først i rekka.

Statsforvalteren i Oslo og Viken nekter støtte på bakgrunn av samfunnets eksklusjonspraksis.

… En av kvinnene som er blitt ekskludert skriver i NRK om at noe av det hun strevde mest med, var å godta at hun som kvinne ikke hadde samme rettigheter som menn: «I motsetning til en dåraktig kvinne, som ikke respekterer ordningen med lederskap, har en vis kvinne dyp respekt for denne ordningen. Hun har ikke den ulydige og uavhengige holdningen som kjennetegner verden, men underordner seg sin mann».

Også homofile blir totalt ekskludert fra familien og Jehovas vitner. Synet på abort og graviditet utenfor ekteskap er også svært konservativt.

Men er det bare Jehovas vitner som har disse synspunktene og praktiserer dem? Hvordan er den muslimske tro på de overnevnte temaene?

… I det muslimske trossamfunnet er man født muslim og dør som muslim. Det er ikke rom for å forlate troen. I 11 land er det dødsstraff - og i mange andre er det fengselsstraff.

I Norge har ikke moskeer makt til å praktisere slike straffer, men flertallet tør likevel ikke å melde seg ut. Da blir de utstøtt, isolert og kan bli utsatt for vold. Mange tør heller ikke å stå frem som eks-muslim.

Tekstene i koranen og hadithene er tydelige. Ingen imamer i Norge har tatt avstand fra tekster som tillater dødsstraff av frafallende og vantro. Ekskludering står sterkt i det muslimske samfunnet. Men, det beholder statsstøtte.

… I islams tro anser man verden som et hierarki. Øverst står den muslimske mannen, dernest kommer den muslimske mannens kvinne(r). … Allah ser mannen som myndig og gir ham myndighet over kvinner.

Dette kvinnesynet har blitt praktisert fra den første moskeen ble bygget i Norge til i dag, uten at den norske stat har reagert. Staten har til og med støttet kvinnesynet gjennom å akseptere barnehijab og at statsministeren deltar på Eid-feiring, der kvinner og menn sitter adskilt.

Kvinner må sitte i et annet rom under fredagsbønnen. … Det har aldri vært noen kvinnelig imam i Norge, som leder fredagsbønnen eller holder fredagspreken.

I islam er mannen kvinnens overhode og han kan straffe henne og slå henne om hun ikke er lydig. Muhammed sier: «Kvinner kan ikke være ledere, fordi kvinner mangler forstand». Hvilken imam har tatt avstand fra dette kvinnesynet?

Bigami, som blir praktisert i Norge, blir velsignet. Vielsene foregår i moskeene. Moskeene støtter arveretten, der kvinner arver halvparten av det menn arver. Mannen har rett til skilsmisse, men det er bare han som kan skille seg.

Moskeene støtter og praktiserer ordninger som er stikk i strid med menneskerettighetene og norske lover. … Hvorfor mister ikke de statsstøtte?

Flere muslimske land har dødsstraff for homofile, som Afghanistan, Sudan, Pakistan, Saudi-Arabia, Iran, Irak, Mauritania og Yemen. I 15 land gir homofili fra 14 års fengsel opptil livstid. I 57 land gir homofili opptil 14 års i fengsel. De fleste er muslimske land.

Så, hva med Norge? … Til og med de «moderate» muslimene sier at å snakke om homofile fortynner islam, ifølge Osman Ranas bok «Norsk islam». Til og med Ahmadi-moskeen, som tolkes litt mer moderat enn andre muslimske trossamfunn, vil ikke delta i debatten om homofile. Etter mye press sier de at homofil legning er ok, men at de ikke vil ha kjærlighet og sex mellom samme kjønn.

Hvorfor mister ikke moskeene statsstøtte?

Æreskulturen har sine røtter i moskeen: Abort og graviditet utenfor ekteskap eller utroskap er svært strengt i det islamske trossamfunnet. Mens den muslimske mannen har rett til så mange kjærester han bare vil, kan ikke søstera hverken bli forelsket eller ha en kjæreste. Blir hun gravid må hun leve skjul, eller i verste fall bli drept. Konsekvensene er nesten alltid å bli utstøtt, isolert og ekskludert fra samfunnet og familien.

… Æreskulturen og den sosiale kontrollen har blitt sterkere ettersom antall muslimer har økt i Norge. Hijab og æreskultur er som regel en del av fredagsprekenen. Kvinnenes underkastelse blir praktisert allerede fra jentene er små ved at de må gå i barnehijab, noe som er imot FNs barnekonvensjon. Hijab hemmer lek, bevegelighet og man kan argumentere for at barn blir seksuelle objekter fordi de skal dekke til håret sitt slik at mannen ikke blir opphisset.

Moskeene burde vært først i rekka

Når det gjelder sosial kontroll, kvinners rettigheter og homofiles rettigheter er det muslimske trossamfunnet, og spesielt moskeer, verre en Jehovas vitner og alle andre konservative trossamfunn. Men, de får statsstøtte. Og ikke bare det: imamene samles og betales for å skrive forslag om hvordan vi kan hindre hat mot muslimer og hva som krenker muslimer.

… De får støtte til koranskoler, hvor reglene er strenge. Barn skal lære seg koranen uten å se teksten på arabisk. Jentene bærer hijab og er adskilt fra guttene. De blir hjernevasket med muslimsk tro, vantro, halal og haram. Ja, alt som skiller dem fra det norske samfunnet.

Jentene lærer at de ikke skal delta på bursdager eller klasseturer med gutter. De lærer at mannen skal sitte på første rad og kvinnen skal sitte på bakerste rad. De lærer at pappa og bror kan bade i badebukse, mens mamma og jenter må dekke seg til med hijab og sitte i varmen med full påkledning. Fordi de er muslimer. Fordi de må være rene og ærbare.

Staten burde bruke økonomisk støtte til å bidra til et bedre menneskesyn med likestilling i alle trossamfunn - ikke bare en.

Hvis de skal begynne med å kutte i statsstøtte med hensyn til kvinner, likestilling, homofiles rettigheter, barns rettigheter, abort og graviditet og de som faller fra - ja, da burde moskeene vært i første rekke.

https://www.nettavisen.no/norsk-debatt/moskeene-er-verre-enn-jehovas-vitner/o/5-95-382223?s=ios&fbclid=IwAR1OpiLWWdssyQZvbTvTMquqYzMoh9SUXgTjw4GQ1SB09w5OD7vWBakWR0s

 

Til sist, men ikke minst: HRS, Hege Storhaug: Rabiate moskeer får økonomisk støtte, men ikke Jehovas vitner

Jehovas vitner er fratatt statsstøtten fordi de driver med sosial utstøtelse. Dette er vi selvsagt enige i. Men hvorfor i all verden mister ikke rabiate moskeer statsstøtten, endog moskeer som støtter jihad og mord på dem som angivelige begår "blasfemi"? Publisert: 27.01.2022 …

… Vi har en moské i Oslo, Central Jamaat Ahle-Sunnat, der sjefsimamen Nehmat Ali Shah, åpent har tilkjennegitt sine sympatier for en mann i Pakistan som drepte guvernøren Salman Taseer i 2011. Vold, hyllest av drapsmann, jødehat, nedrakking av Norge og ikke-muslimer, er ikke det eneste på denne mannens «CV». Også hans svigersønn, hentet fra Pakistan, er av det ideologiske rabiate slaget. Han vil henrette dem som ikke faster.

Nehmat Ali Shah er fredet av politikere og norsk presse. Det har aldri vært reist spørsmål ved hvordan en slik moské kan motta skattebetalernes kroner år ut og år inn. … Ali Shah og moskeen har uttalt seg slik om jødene: Hitler drepte jødene fordi «de er urolige folk i verden», og islam bakvaskes i mediene «fordi mediene har jødisk bakgrunn». Signert imam Ali Shah og styreleder fra samme Punjab, Ghulam Sarwar.

Jihadister nyter godt av statsstøtte: Så har vi Tawfiiq  … De arrangerte – på innsiden av moskeen – videooverføring med den dømte jihadisten i England, den mest notoriske jihad-ververen, Anjem Choudary. …

Så har vi Al Nor-moskeeen i Tromsø, der det for noen år siden ble avdekket av lederen, konvertitten Sandra Maryam Moe, sin ektemann hadde vært på terrortreningsleir på Filippinene. Heller ikke det fikk konsekvenser for de offentlige finansene til moskeen.

… Derfor blir det noe «underlig» i dag at Jehovas vitner mister statsstøtten. I en oppdatering på sine nettsider, skriver Statsforvalteren at de har funnet flere brudd på trossamfunnsloven hos Jehovas vitner. …

Hva med å stå oppført på terrorliste? Sosial utstøtelse er alvorlig. … Men våre myndigheter anser at sosial utstøtelse i et kristent trossamfunn er verre enn jihad, totalitarisme og kvinneundertrykking?

… – Trossamfunnet åpner også for å ekskludere døpte mindreårige. Det betyr at barn kan bli ekskludert dersom de bryter trossamfunnets regler. Vi mener dette er negativ sosial kontroll og krenker barns rettigheter, skriver Statsforvalteren.

… Negativ sosial kontroll. Og det foregår ikke massivt i våre moskeer? Hva er dette for en forskjellsbehandling? Kvinner i moskeer får høyst sitte bakerst eller på et avsondret galleri. Hva gjør Statsforvalteren med denne sosiale kontrollen? Svaret er: ingenting. Fordi den sosiale kontrollen har forankring i islam.

… Ok, nå kan vi snakke om bøker. … HRS sendte en pakistansk forsker inn i biblioteket til Jamaat-moskeen i Oslo. Her fant vi ren propaganda for fullstendig utvisking av kvinner fra det offentlige rommet. Og også støtte til jihad. Men dette teller ikke, fordi det er begrunnet i «hellige» tekster?

Statsforvalteren har vurdert at Jehovas vitners lovbrudd er systematiske og forsettlige. Ja, islams lovbrudd er systematiske og forsettlige. Men det teller heller ikke i den angivelige religionsfrihetens navn?

https://www.rights.no/2022/01/rabiate-moskeer-far-okonomisk-stotte-men-ikke-jehovas-vitner/

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar