torsdag 3. september 2020

Debatten 030920 - i dramtisk kortidsperspektiv

 Vil du noen sinne finne en europeisk politiker i dag som tør å si følgende:

Jeg tar avstand fra alt ISLAM står for og jeg synes det er vondt å høre på hvordan islam omtaler mennesker som bor i dette landet.

Svar: Det vil du nok ikke. Mens derimot dette, vil du høre i nesten alle sammenhenger:

Jeg tar avstand fra alt SIAN står for og at du synes det er vondt å høre på hvordan SIAN omtaler mennesker som bor i dette landet.

 Hvor er proporsjonene? Hvor ligger misforholdet i grunnholdning og tankefeilene, ja, realitetsbristene i dette? Hvor er den rasjonelle symmetri, for å si det sånn? Vel, jeg kan ikke si som Jesus at den som har øyne ser og den som har øre høre. Her går det på noe mye mindre komplisert. Hvis man ikke ser rett her, kan ikke tiltros annet enn at man ser vrangt på det meste, og at dette i seg selv er en ulykke for landet (og at det har vært det lenge). Hvis man bare skal «emovere» rett, vil utviklingen mot kollaps gå enda fortere enn fanden. Hvis den emosjonelt betingede og emosjonelt betingede og emosjonelt korrekte servilitet overfor islam skal få danne et fortsatt tankeparadigme og en grunnholdning blant mange ikkemuslimer fremover, nærmest vet – i vitenskapelig forstand – hvordan det kommer til å gå. For det står i klartektst «boka».

Dette siste ble sagt av vår statsminister Erna Solberg nå i forbindelse mot de voldelige demonstrasjonene mot SIAN i Bergen og Oslo som ble holdt med en ukes mellomrom nå i begynnelsen av september 2020.

 Det er her vi befinner oss. Vi legger ut en kavalkade eller en collage av det som er blitt sagt og filmet i etterkant av demonstrasjonene. (En absurd voldsromantiserende kabaret, kan være et ord her). Alle som ser, vil se at det er en rød tråd i denne vår fremstilling her. Vi trenger ikke sy dem sammen med blinkende begrunnelser og analyser, eller røde tråder, - de taler for seg selv og utgjør selv det helhetsbilde man bør danne seg av ikke bare disse episodene, men selve bildet på hvilke situasjon landet befinner seg i, og hvor det, på grunnlag av dette, faktisk går an å spå om fremtiden, som ikke blir lys eller lystelig.

Hvem har til syvende og sist ansvaret? Det er spørsmålet. Vi kan ikke vente annet enn at samtlige politikere vil si at det i hvert fall ikke er de – som har styrt de siste 30 årene – sin skyld. Det er alltid noen andres skyld. Her ser vi at SIAN får skylden for de voldelige demonstrasjonene som vi nettopp har sett utfolde seg. Samtlige politikere går ut og tar avstand fra SIAN og forsvarer dermed islam.

 Det er særlig viktig at man merker seg reaksjonen i de kristne avisenes redaksjoner. De er for så vidt oppsiktsvekkende, i og med at de gir islam legitimitet, i sin helhet. Ikke noe ved islam kan kritiseres i denne konteksten. De har gjort islam til et totem, en kraft eller agens man ikke må fornærme. En makt man må bøye seg for og gå stille i dørene for. Ikke en sure, ikke en hadith, ikke noe. Bare eksmuslimen Yucel var modig og forstandig nok til at han fikk sagt et par setninger om denne virkeligheten på Debatten i kveld 030920. Stor cudos til ham.

 Fra Resett 030920: Ønsker vi her i Norge å innskrenke ytringsfriheten for å beskytte islam?

Finnes det noe land i verden, som har islam som hovedreligion, som reelt sett fungerer som demokratier og der kristne, buddhister, jøder m.fl. trygt kan dyrke sin tro side om side?

Svaret er selvfølgelig et rungende NEI på begge de ovennevnte spørsmålene.

At vi i Norge skal lukke øynene for islamsk historie med voldsomme og brutale kriger helt opp til vår egen tid med IS-kalifatet, der også nordmenn var involvert som «fremmedkrigere» og «IS-bruder», det er ikke mulig for siviliserte og oppegående nordmenn å gjøre.

Vi ser deg avbildet i moskeer Erna Solberg, med hodet tildekket «i respekt for at det er slik muslimske menn mener det er slik en dame skal være kledd».

Vi registrerer altså nå, i bakkant av opptøyene rundt SIAN fra muslimers side, at du sier du tar avstand fra alt SIAN står for og at du synes det er vondt å høre på hvordan SIAN omtaler mennesker som bor i dette landet.

… Det bor 200.000 registrerte muslimer i Norge, og av ufattelige årsaker har statskanalen NRK laget «promo-TV» for religionen og feiringene, og det er altså disse ganske få av en befolkning på rundt 5 millioner mennesker, som greier å skape så mye bølger rundt seg.

Det er svært mye ved den politiske religionen islam, som er unorsk og trolig i strid med norsk lov og norske verdier. Barneekteskap, tvangsekteskap, jødehat, homohat, synlig diskriminering av kvinner m.v., og dette pekes det altså på fra flere hold, men åpenbart hører ikke du og dine rådgivere på disse advarslene Solberg. Hvorfor?

… Hvordan tror du, Erna Solberg, det vil bli her i Norge om de blir enda mange, mange flere fremmedkulturelle med islamsk bagasje og vi ikke stiller krav om at de skal tilpasse seg oss, og ikke

I bakkant av SIAN-sakene de siste to ukene har mange stått fram for å forsvare ytringsfriheten og SIANs rett til å ytre seg slik de gjør. Det burde du også gjøre som norsk statsminister!

… Det vi oppdager må vi få lov til å ytre oss om. Det er grunn til å minne deg Erna Solberg om hvorfor vernet av ytringsfriheten er særlig begrunnet:

1. Den er nødvendig for menneskets søken etter sannhet – kun ved fri meningsutveksling kan vi komme nærmere sannheten.

2. Den ligger som grunnlag for vår personlige autonomi og frihet – vi har frihet til å dele våre tanker og ta imot andres, og i kraft av denne friheten utvikles vi som mennesker.

3. Den er en forutsetning for demokrati – uten frie ytringer, ingen fri informasjon, ingen fri meningsdannelse og intet reelt grunnlag for demokrati, verken gjennom individers informerte stemmeavgivelse eller mulighet for deltakelse i samfunnsdebatten.

… Synes du at “frie ytringer”, “fri meningsdannelse”, “personlig frihet” ligger tett opp til det vi ser av islamske verdier, Erna Solberg?

Innlegget ble først publisert på Facebook og er gjengitt med forfatters tillatelse.

https://resett.no/2020/09/03/det-er-svaert-mye-ved-islam-som-er-unorsk-og-trolig-i-strid-med-norsk-lov-og-norske-verdier-erna-solberg/

Hva har skjedd med norsk politi? Nå er det den voldelige pøbelen, som hovedsakelig har røtter fra muslimske land, som bestemmer i Oslos gater. Ytringsfriheten i Norge eksisterer ikke lenger. -

Plutselig, da politiet trakk seg tilbake, eskalerte hele situasjonen meget voldelig. Mobben, pøbelen, som fortrinnsvis hadde muslimsk bakgrunn, viste sitt sanne ansikt.

Resett har vært i kontakt med to meget erfarne pensjonerte «politihundeførere», og spurt om det var vanlig å bruke «munnkurv» på politihundene i forbindelse med voldelige demonstrasjoner tidligere.

Svaret var enkelt – de hadde ALDRI benyttet «munnkurv» på sine politihunder.

https://resett.no/2020/09/02/de-romte-sentrum-hva-har-skjedd-med-norsk-politi/?fbclid=IwAR1wbfHf3FnFzruuJqWw7nFi9pQn2eZPmgY7EAcduKXDhEOWSTV5yY193bc

Halvor Fosli 030920, etter Debatten; 59 min  ·

Cemal Knudsen Yucel var god på Debatten i kveld. Og flott at Ex-Muslim of Norways leder ble invitert til NRK.

Protestantiske land - ikke minst inkludert USA - er gode på ytringsfrihet. Katolske og ortodokse land ofte i en mellomstilling, men verst av alle er jo islamske.

Det er ingen grunn til å importere islamsk forståelse av blasfemi og ytringsfrihet, som møter frimodige ytringer og frafall med alt fra dødsstraff til sosial utstøtning. Skam over Antirasistisk Senter og Rune Berglund Steen som støtter opp om islamske ideal i denne saken.

Minus til Fredrik Solvang for å presse Thorsen til å nevne navn. Det var ufint.

-

Fra Resett; 80 prosent av muslimene stemmer AP: Raymond Johansen mener omstridt somalisk moské er «viktig for integrering», Av Helge Lurås - 3. september 2020 | 07:07

 Se denne sterkt selvkontrollerte, høflige, saklige og velbegrunnede reportasje eller kommentarprogram om voldelighetene i USA de siste 3 månedene. Den byrde fortelle oss noe om hva som kommer, selv om det kommer i mindre grad her enn der, - det blir like fullt svært alvorlig og dette forsvinner ikke av seg selv når coron-virus er bekjempet, utviklingen vil kanskje til og med eskalere i feil retning:

https://www.facebook.com/SkyNewsAustralia/videos/334789747643365

Den er virkelig verdt å se, ikke minst fordi du ganske enkelt aldri vil få anledning til å se den på gammelmedia eller på noen av de andre norske tv-kanalene. Leg merke til hvor godt programmet får frem hvem Coumo og Diamond på CNN er. De mesker seg i eget hat og vil at andre skal følge dem, uten forbehold. De er de mest narsissistiske ankre man kna oppleve. De er selvforherligende selvdyrkere, under dekke av sine engleansikter på andres vegene. De er hypemagikere av verste skuffe. Det helt emosjonelt korrekte demagoger og de mest rendyrkede retorikere man kan finne i Vesten i dag. Se om hypemagi her, og om SAP her og bl a her, fyldig, men ikke fullstendig, om hypemagi, se lenker

Fra HRS, Rita Karlsen; Med andre ord støtter 59 prosent av franskmennene ytringsfriheten selv om ytringen skulle provosere muslimer, mens bare 19 prosent av muslimene setter ytringsfriheten foran provokasjonen.

På spørsmål om man forstår (noen) muslimers indignasjon over publiseringen av Muhammedkarikaturer, er det forholdsvis lite sympati å finne hos franskmennene. 29 prosent forstår (8 prosent fullt ut og 21 prosent til en viss grad), mens 61 prosent ikke forstår muslimers sinne (herav svarer 36 prosent at de ikke forstår i det hele tatt).

Muslimene forstår derimot seg selv. 73 prosent sier at de forstår (50 prosent fullt ut og 23 prosent til en viss grad), mens 18 prosent ikke forstår (herav 7 prosent som ikke forstår i det hele tatt).

Åpenbart mener et overveldende flertall av muslimene at de har rett til å føle seg krenket.

Jihadistene

Så kommer spørsmålet om hvordan man stiller seg til gjerningspersonene i angrepet på Charlie Hebdo i 2015.

88 prosent av franskmennene fordømmer gjerningspersonene, eller jihadistene, fullstendig. Det samme gjør 72 prosent av muslimene.

Mer skremmende er det at 4 prosent av franskmennene sier at de fordømmer jihadistene, men «deler noe av deres motivasjon». Det samme sier hele 10 prosent av muslimene. Og enda mer skremmende: samme antall av franskmenn, 4 prosent, sier at de ikke fordømmer jihadistene. 5 prosent av muslimene sier det samme. Like så galt: samme antall, altså 4 prosent av franskmennene, stiller seg likegyldig til terrorangrepet. Det samme gjør hele 13 prosent av muslimene.

Blant unge muslimer (under 25 år) er det religiøse kompasset fullstendig løpt løpsk: Hele 74 prosent sier de setter islam foran grunnleggende franske verdier. Noe bedre, om ikke lovende, er det for unge franskmenn, her sier 37 prosent at de setter sin religiøse overbevisning først.

Respondentene ble også bedt om å ta stilling til følgende utsagn:

  • Islam er den eneste sanne religion
  • Islam er uforenlig med verdiene i det franske samfunnet

Her svarer 61 prosent av muslimene bekreftende på at islam er den eneste sanne religion, mens 29 prosent bekrefter at islam ikke er forenlig med verdier i det franske samfunnet.

Undersøkelsen ble utført med et representativt utvalg på 1.020 personer som bor på fastlands-Frankrike i alderen 15 år og oppover, samt et utvalg på 515 personer representativ for den muslimske befolkningen som bor på det franske fastlandet i alderen 15 år og oppover.

https://www.rights.no/2020/09/fransk-undersokelse-74-prosent-av-unge-muslimer-setter-islam-foran-franske-verdier/

En muslima sier:

    – En ting som går igjen er at disse menneskene ikke har kunnskap nok om andre religioner. De har ikke kunnskap om hva islam egentlig er og at i bunn og grunn ønsker muslimer å leve, i likhet med alle andre, i en trygg og fredelig verden med respekt og toleranse for hverandre

Kent Andersen i document.no svarer, og her er noen utdrag:

 For 40 år siden, da islam så smått begynte å trenge seg på demokratiet vårt, var inntrykket nordmenn flest satt med av islam et ganske annet enn i dag. Folk flest var vel positive, nysgjerrige og ellers ganske likegyldige, for sekulære nordmenn har alltid vært rause, antirasistiske og inkluderende – ellers ville aldri islam fått fotfeste her. De fleste antok vel at islam var litt som kristendommen, og muslimer var religiøse omtrent som katolikker er det, og ville oppføre seg deretter: Smelte inn i det norske samfunnet uten å skille seg ut, eller forlange særfordeler, slik som katolikker.  Problemet er ikke at SIAN provoserer. Problemet er at islam er islam.

Man kan si mye om SIAN, men ingen klarer å få islamtrollet ut av esken og opp i lyset som dem, og vise hva som ulmer i denne fremmedkulturelle sekten som er innført for å berike Europa. Oslo-opptøyene er nok en en PR-katastrofe for islam, og derfor blir muslimer så desperate etter å unnskylde opptrinnet, og skylde på alt annet, og alle andre, enn sin egen dysfunksjonelle overtro.

Nordmenn har nemlig øyne i hodet. De har ører. De kan lese. De ser og oppfatter. De kan tenke fritt, trekke slutninger fritt, og de kan prate fritt om det, og dele sine oppfatninger fritt…vi som tør. Det går ikke an i muslimske land. Da blir du drept. Islam har ingen annen metode for å stoppe kritikk og fakta, enn press, vold, skremsler, terror og drap. Som med Theo van Gogh eller Charlie Hebdo. Islam har ingen åndelighet, raushet eller tilgivelse å by på, bare underkastelse. Og vi nordmenn liker ikke underkastelse. Det er uverdig.

Islam kommer alltid forsiktig og stille med et smil i begynnelsen – og ender alltid med okkupasjon, ufrihet, underkastelse, kvinnehat, jødehat, vantrohat, korrupsjon, hykleri, voldtekter, vold, krig, hat, og et drittsamfunn for alle, kvinner især. Hver gang.

Dette er ikke vår skyld. Det er ikke CIA, Vesten eller jødenes skyld heller. Det er islams egen skyld, for det er noe fundamentalt galt med islam: Å trenge seg på, forlange respekt og at alle forholder seg til islam på muslimers betingelser, er Muhammeds Metode.

Man kan ikke viske ut koranens ekstreme hatprat mot oss ateister, vantro, jøder, kvinner og alt som ikke er islam, og hvordan muslimer skal gjøres til herrefolk med løgn, press, vold og tvang. Vi kan faktisk lese historiebøker.

Man kan ikke prate bort imamenes og islamske skriftlærdes kunnskaper om islam, og hvordan de aktivt motarbeider demokratiet, sekulære krefter og alt som ikke er islam gjennom moskeene. Vi har sett filmopptakene.

Man kan ikke skjule hvordan islamsk sharialov trenger seg på og gjennom snikende manipulasjon forlanger å bli sidestilt med demokratiske lover, så vestlige land i praksis blir apartheidstater. Vi har lest artiklene.

Man kan ikke bortforklare IS, Charlie Hebdo, de utallige jihad-terroristene, eller bøllemobben i Oslo, gjennom å påstå at de heller «ikke forstår islam». Så klart de forstår islam! Det er jo derfor disse gærningene oppfører seg som de gjør. Vi kan trekke logiske slutninger.

 Man kan ikke blinde folk fra å se hijaber, chador, niqab, burka og andre absurde, kvinnehatende plagg sprer seg i Europa som det gjorde i Iran. Alle som vil se det, ser at islam er en sekt som pakker inn kvinner, utøver sosial kontroll, og er besatt av sex, akkurat som alle andre ekstremistiske sekter. Vi liker det ikke.

Man kan ikke snakke seg vekk fra all litteratur, forskning og dokumentasjon som tydelig viser at islam ikke er en religion. Stabelen av lærebøker som dokumenterer hva islam faktisk er, er himmeløy.  Vi har Hege Storhaugs og Halvor Tjønns faktabøker i hylla, og vi kan lese. Hvorfor kan ikke du?

 Men det gjør vi ikke. Det finnes ingen metode som kan få oss til å like overtroen islam, for islam hater oss. See? Jeg er anti islam, fordi islam er anti meg.

https://www.document.no/2020/09/03/unge-hoyres-arina-amir-forstar-ikke-islam-det-gjor-vi-vantro/

 «Det har snart gått tre døgn siden voldshendelsen i Bergen. Hvor er justisminister Monica Mæland, som er den øverste ansvarlige for politiet?», spør hun på Facebook.

Hun mener det er «utrolig å se at politiet står alene i å forsvare seg mot de anklagene som nå kommer blant annet fra lokale personer i SV og Ap fordi de har gjort jobben sin.»

«Hvor er Jonas Gahr Støre og Audun Lysbakken som vanligvis er raskt ute med å kommentere denne typen hendelser dersom noen er utsatt for denne typen vold?

Hadde de vært tyst dersom angrepene var rettet mot en antirasistisk organisasjon? Tausheten er påfallende. Dette handler ikke om SIAN men om ytringsfrihet og om å stå opp for politiet», påpeker stortingsrepresentanten som selv har vært justis- og beredskapsminister i Solberg-regjreingen.

Hun skriver at  FrP gir politiet full støtte for deres håndtering av voldelige demonstranter i Bergen.

«Bruk av tåregass er en relativt moderat form for maktbruk når demonstrasjoner blir

Lars Thorsen geleides bort fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet etter at det brøt ut uroligheter under Sians markering på Festplassen lørdag. …

Hun fortsetter med å skrive at hun hadde forventet at Monica Mæland med en gang gikk ut og forsvarte politiets håndtering av aggressive og voldelige demonstranter.

«Det er oppsiktsvekkende at hun er taus på tredje døgnet», skriver Listhaug.

Nå kan også Monica Mæland (H) bli nødt til å svare.  Silje Hjemdal er stortingsrepresentant for Fremskrittspartiet og ble valgt inn fra Hordaland, som nå er en del av Vestland fylke.Etter angrepet på Sian-leder Lars Thorsen, etterlyser hun nå sterkere politi.

«For få dager siden demonstrerte Sian i Bergen. Motdemonstranter forserte sperringene på Festplassen, og angrep Sian-leder Lars Thorsen med slag og spark. Både internasjonalt og nasjonalt ser vi en økende trend der voldelige demonstranter angriper politi og meningsmotstandere. Vi ser også at flere politikere på venstresiden forsvarer vold mot politi og meningsmotstandere. Politisk vold og gjentatte krenkelser av ytringsfrihet kan ikke godtas i et sivilisert demokrati. Vil statsråden ta initiativer til å støtte og styrke politiet?», skriver hun i et spørsmål til justisminister Monica Mæland (Høyre). Spørsmålet er foreløpig ikke besvart.

https://resett.no/2020/08/25/frp-sylvi-etter-volden-mot-sian-hvor-er-justisministeren/

Dagsavisen: Sylvi Listhaug etter angrep på Sian-leder: – På vei mot svenske tilstander

Frp-nestleder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på angrepet på Sian-leder Lars Thorsen på en demonstrasjon i Bergen lørdag. – Totalt uakseptabelt, sier hun.

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

– Selv om de aller fleste av oss ikke er enige i hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

– I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

Nestlederen i Fremskrittspartiet mener det er bra at politiet står opp for ytringsfriheten, selv om de er i en krevende situasjon.

– At politiet blir angrepet for å gjøre jobben sin er oppsiktsvekkende. I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, melder Listhaug.

– Man skal forvare andres rett til å ytre seg selv om man er uenig. Det at man går til angrep på folk an er uenig i er helt uakseptabelt. Vi er i Norge, det er norske verdier som gjelder og ytringsfrihet er en veldig viktig norsk og vestlig verdi, sier Listhaug.

---

Vi er på Trandal på Sunnmøre og ser sjokkerende bilder fra Oslo. Dette handler ikke om ytringsfrighet, men er pøbelstreker og vold mot politiet som er totalt uakseptabelt. Se mer her https://twitter.com/filternyheter/status/1299700079289397254?s=21

5 dager før 030920: Sylvi Listhaug I dag kl. 21:09  ·

Angrep og vold mot politiet skal ikke aksepteres. Derfor vil FrP ha strengere straffer for slike pøbler. Er du enig?

Det oppsto uroligheter da den islamfiendtlige gruppen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) holdt en markering på Festplassen i Bergen lørdag formiddag.

Sian-lederen ble angrepet og skadd, og 15 personer ble anholdt av politiet etter sammenstøtene. Tre personer er siktet for angrepet på Thorsen.

 – Selv om de aller fleste av oss ikke er enige i hva Sian står for, så har de sin fulle rett til å ytre sine meninger. Det at personer i Norge går til fysisk angrep på folk som bruker en av de grunnlovsfestede rettighetene våre, nemlig ytringsfriheten, er totalt uakseptabelt, sier Sylvi Listhaug.

Bilder fra Festplassen viser at Sian-lederen geleides bort av politiet fra podiet mens det ser ut som han blør fra hodet.

 – I Norge er det lov til å si negative ting om profeten Muhammed. Det at ungdom går til angrep på personer for å ytre slike lovlige ytringer, da får jeg følelsen av at vi er på vei mot svenske tilstander, uttaler Listhaug.

 Vårt Land 030920: Ikke gjør Sian til martyrer

Alle bevegelser med kraft trenger disiplin. Voldelige utfall mot marginale grupperinger får dem til å virke viktigere enn de er. Den anti-islamske organisasjonen Sian (Stopp islamiseringen av Norge) har de seneste ukene fått rikelig med presseoppslag over hele landet – også i denne avisen. Organisasjonen er marginal …

Oppmerksomheten skyldes Sians bevisst provokative stil …  muslimenes hellige bok, Koranen, skal spyttes på, rives i filler eller brennes. … Samtidig kan de forvisse seg om at de vil få politibeskyttelse mens de utfører sine provokasjoner.

LES OGSÅ: Betaler motdemonstrantenes bøter etter Sian-bråk

Lørdag holdt Sian det de selv kalte en «krenkefest» foran Stortinget. … Islamsk råd Norge oppfordret i forkant «alle muslimer og 'fredsaktivister'» om å bli hjemme: «La dem være oversett og ignorert. Vi er sikre på at deres budskap svekkes mest når de får minst oppmerksomhet.» Også kulturminister Abid Raja sa i VG at det beste er ikke å gi Sian oppmerksomhet: «Ved å dra dit for å vise din avsky, gjør du SIAN viktigere. Ved å ikke dra, avkler du SIAN».

Likevel ble det bråk, med kasting av steiner og andre farlige gjenstander mot politiet, …

Det er leit at disse hendelsene skal ende i diskusjoner om motdemonstrantenes voldsbruk. Er det én fortelling Sian ønsker, er det at muslimer og venstrevridde er voldelige. … Noen få unge menn klarer å skape tilstrekkelig kaos til at resten av demonstrasjonen havner i skyggen …

Det er lett å forstå sinnet og frustrasjonen til disse få antirasistene som går over streken i møte med Sians menneskefiendtlige ideologi. … Å få utløp for følelsene sine kan kanskje virke godt i øyeblikket, men i kampen mot Sian må man huske på at man er bedre enn sin motstander. Utøver du vold mot noen, risikerer du å gjøre saken hennes litt mer hellig. Sian fortjener ikke denne martyrstatusen.

Les mer om Sian-aksjonene:Tyrkia fordømmer koranbehandling

– Utfordringen nå er at Sians metode med vulgære provokasjoner virker

Dagen: 3 sept 20; SIANs forkledning bør ikke lure noen

SIANs tankegods er forkastelig, men det er de voldelige motdemonstrantene som har skaffet gruppen innflytelse.

Islam vokser og får en stadig sterkere posisjon i Europa. Som alle andre innflytelsesrike tankesystemer må også den muslimske religionen finne seg i å bli debattert, kritisert og utfordret. Dette er faktisk særlig viktig når det gjelder islam, fordi det her er snakk om en religiøs ideologi med sterke politiske overtoner og visjoner om et endret samfunn. Denne religionens inntog har allerede begynt å forandre Europa, og det er fortsatt et åpent spørsmål hvor store disse endringene vil bli på sikt.

… noen vil kanskje forledes til å tro at en organisasjon med navnet Stopp Islamiseringen av Norge (SIAN) hadde noe fornuftig å bidra med i debatten om islam. Det har SIAN imidlertid ikke. For bak denne bokstavkombinasjonen skjuler det seg en gruppe som ikke bare driver islamkritikk, men som har krysset grensen mot muslimhat.

… Islamkritikk er livsviktig, men muslimhat er livsfarlig. Mennesker har krav på rettsvern, det har ikke ideologier eller religioner. Slik vi ser det, prøver SIAN å kamuflere sitt muslimhat bak islamkritikk og ytringsfrihetskamp. Men den forkledningen bør ikke lure noen. SIANs leder Lars Thorsen er tidligere straffedømt for rasisme og det er slett ikke sikkert det blir siste gang.

… SIANs budskap inneholder for så vidt ikke noe som vi ikke har hørt før. Det nye er imidlertid den oppmerksomheten som denne i utgangspunktet marginale grupperingen nå tiltrekker seg. Man skal ikke gå så langt tilbake i tid før SIANs markeringer samlet kun en håndfull supportere. …

Men nå for tiden er scenen en ganske annen. I det siste har bildet vært dominert av store mengder opprørspoliti med hjelmer og skjold, glefsende politihunder og tåregass. Og apropos bilder: I helgen direktesendte flere TV-kanaler SIANs demonstrasjon utenfor Stortinget. Samtidig peker medlemstallet nå rett opp. Organisasjonen har virkelig kommet et stykke fra den stusselige tilværelsen rundt den egenhendig medbrakte boksen. Og det har gått fort.

 SIAN hevder at de ikke liker voldelige muslimske ungdommer. Men det er altså disse de nå kan takke for å ha gått fra total medietaushet til å bli hovedsaken i norske nyheter og debattprogrammer nærmest over natten. Dess mer vold og jo flere ganger sianister og politi blir angrepet, dess sterkere øker støtten til SIAN. … SIAN-leder Lars Thorsen kan le hele veien til neste demonstrasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar