tirsdag 10. mai 2011

Islamofobi og rasisme

Hvis du skulle være i den situasjon - eller ”så laga” - at du kjenner deg igjen i følgende etter oppfordring:

Lukk øynene og tenk pår ordene islam og islamisme og hodet fylles av kvinner med niqab, selvmordsbombere, steining, bilbomber, skrikende menn med skjegg, våpen og feite sjeiker.
Tenker du  om muslimer at ”de”er en trussel mot demokrati og ytringsfrihet og menneskerettigheter? Har du en tanke om at det teoretisk er en mulighet for at muslimer og sharia kommer til å overta styre og stell?

-  vel, da er du islamofob og da er du samtidig ”en form for rasist”. Du inngår da også – enten du vet det eller ikke – i høyeste grad som i en del av et større politiske prosjekt.

Du vil da også kanskje ha latt deg påvirke (urettmessig og på en moralsk forkastelig måte) av vestlige kilder (som f eks MEMRI) hvis angivelige motiver er:

-å kneble kritikk av israels politikk ( som Reilly i MEMRI angivelig gjør fordi han skal ha jobbet i den israelske etterretningstjenesten)

-å dekke over juntaen i El Salvadors masssemord på indianere og tortur av motstandere, inkludert nonner og prester

-å forsvare den vestlige sivilisasjon (Robert Reilly driver nå et privat sikkerhetsfirma og som tjener godt på kampen mot terror!)

Kan du gjette hvem som skriver dette?

Du har rett i at det må være en muslim, i dette tilfellet en norsk kvinne som i sin tid konverterte til islam og som umiddelbart begynte å dekke håret, fordi hun ville underkaste seg profeten og islam, og helst en muslimsk mann. Hun heter Lena Larsen og det ovenstående er en sammfatning av hva hun skriver i en kronikk i Klassekampen 14. april d.a. hvor hun anmelder Mattias Gardells bok Islamofobi og hvor han kommer med oppfrodringen gjengitt i ingressen ovenfor til å teste om du lider av islamofobi, altså noe sykelig eller rett frem sykt.

Er denne dama fobisk? Lar hun seg blende av forestiilinger om at islam og muslimer er under angrep på feilaktig grunnlag? Innbiller hun seg at hun er forfulgt? Innbiller hun seg at det finnes en sterk, velorganisert,  samlet og fascistisk organisasjon eller bevegelse her i landet som er ute etter å ta henne – bare fordi hun er muslima? Har hun overdrevne forestillinger om seg selv som forfulgt aktør i samfunnsdebatten? Føler hun seg urettmessig utsatt for kritikk og angrepet i debatter uten grunn?

Har denne dama noen grunn til å føle rasjonell frykt for at noen vil skade eller svekke henne på utilbørlig måte her i landet? Har hun noen grunn til å tro at noen vil drepe henne fordi hun konverterte til islam? Har hun noen reell grunn til å frykte for retten hun har til å uttrykke seg fritt eller for at noen vil ta fra henne menneskerettighetene?

Så vidt jeg kan begripe har hun ingen grunn til å frykte noen av delene. Hun har ingen ting å frykte.
Det vil si: Hun har ingen grunn til å frykte her og NÅ.

Men:Hva med om 40 år? Grufullt ... se her

Jo, da vil dame risikere å bli fratatt sine menneskerettigheter og bli forpliktet til å underkaste seg KAIRO- erklæringens alternative menneskeretserklæring, en grunnlov for alle muslimer som de alle fleste muslimske land har forpliktet seg på for all fremtid.

Og denne erklæringen er ikke noe annet enn den evige sharia.

Hun vil da risikere å bli drept hvis hun skulle ønske å bytte religion igjen og konvertere tilbake til kristendommen. Hun vil fra da av også være forpliktet til å å yte sin mann sexuelle tjenster, selv om hun (av en eller annen grunn) ikke selv ønsker og vil osv osv. Hun har noe å se frem til – i sin ”lissom” søstersolidaritet.

Lider Lena Larsen av fobi?  Hva tenker hun hvis vi ber henne lukke øyenene og tenke på Vesten og vestlige mennesker ? Tenker hun på frihet, trygghet, sosial og økonomisk rettferdighet, kristendom?

Neppe.

Hvis hun da tenker på napalmbomber, Nixon, bikini, pornofilm, ugudelighet, helgefyll og f eks  menn uten skjegg?  (bare for å nevne noe) , gjør dette henne til en ”fob”, eller bedre: En hater av Vesten?
Og ville hun da ha likt å bli stemplet som rasist fordi hennes fobi mot Vesten lett kunne defineres som en form for rasisme?  

Skjønner slike som Lena Larsen at hun ved å erklære islamofobe for rasister faktisk også sykeliggjør  ikke bare (de såkalte) islamofobe, men også all moderat og rasjonell islamkritikk og alle islamkritikere som tar klart avstand fra ialsm? Skjønner hun at hun deltar i en konspirasjon mot Vesten, et gedigent politisk, religøst fundert projekt? En konspriasjon og et prosjekt som ønsker å forandre Vesten til det uigjennkjennelige så fort som mulig fremover? En strategi som jobber for å frata henne nettopp de  rettigheter og plikter som Vesten – i motsetning til i islam – vil sikre henne som både menneske og kvinne?

Vi tror ikke det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar