onsdag 29. november 2023

Ha Tikvah - håpet i deg?

Så vakkert at du kan gråte – med full rett, i all din menneskelighet, med alt ditt håp, i alt ditt alvor og med all din indre skjønnhet, idet du skimter andres håp og tar imot andres trøst?

Se og hør, ja, lytt til denne, og sett deg selv inn i fremtiden. Sett deg i deres sted. Gi dem rett, ut fra retten, ut fra universell rett, tro ut fra tro, håp og sannhet - ut fra sannheten. Og fylden.

Og gråt så, mitt lille land. 

Jeg legger ut to adresser, for alle tilfellers skyld.

https://www.youtube.com/watch?v=YpRmJZ8aSZ0

https://www.youtube.com/watch?v=Ykcohy4gqG0

Åpne så denne linken, og spør deg selv om du får nok en grunn til å gråte. 

https://www.jihadwatch.org/2023/11/another-woke-leftist-discovers-the-glories-of-the-quran


Jeg synes virkelig synd på denne unge kvinnen. Hun blamerer seg, - er hun lokket eller truet til å fremstille seg selv som en dåre, som et redskap for destruksjon, ensretting, vold og intranscigens? 

Har hun hatt foreldre, besteforeldre, har hun fått skolegang? Har hun blitt gitt omsorg, tid og kjærlighet, og stolthet over egen tradisjon, til å modne, for så å komme med noe fra dypet, fra eget hjerte, fra egen sjel, fra egne idealer, fra egen indre sang – som alltid lengter etter frihet, forløsning, forsoning og kjærlighet?

Hvorfor ikke Bibelen, herr Mads, herr Biden, herr Blinken?

 Men, aha, det er fake det hele. En spøk. Javel, men i så fall, en meget berskrivende spøk. Fordi den beskriver en frykt mange har, en frykt for å miste våre barn, en frykt for å miste vår sivilisasjon.

Fyken for at våre unge sinn skal la seg lure enda mer enn de sinn og hertere vi nå engang hadde, før i tiden engang, kanskje. 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar