mandag 8. mai 2023

Kristen, statsstøttet, redaktør med fake-news eller?

Alt det følgende med forbehold om at det kan komme nye og kanskje mer troverdige melinger fra Manipur nord i India, her først fra NTB:

Over 50 drept i etniske sammenstøt i India: Minst 54 personer har mistet livet i sammenstøt mellom ulike folkeslag i den indiske delstaten Manipur, … Delstaten ligger ved grensen til Myanmar ….
Tidligere i uken sendte India soldater til området for å sikre ro og orden. … Rundt 20.000 mennesker er evakuert og installert i leirer for å hindre at de blir rammet av volden.
Myndighetene har også kuttet nettforbindelsen for å hindre at meldinger i sosiale medier nører oppunder uroen. (NTB)

Det statsstøttede Stefanusalliansen (Magasinet) fremstiller saken slik:

Kirker brenner, kristne på flukt

Etnisk konflikt om rettigheter fyres opp av voldelige hindu-nasjonalister i indisk delstat.

En av kirkene som er satt fyr på og som er ødelagt i volden mot kristne stammesamfunn i Manipur.  

India    05. 05. 2023, Stefanusalliansen

Mobben har tatt livet av flere titalls mennesker. Kilder opplyser at cirka 50 kirker er angrepet, ødelagt eller brent ned i den nordøstlige indiske delstaten Manipur.

https://www.stefanus.no/aktuelt/kirker-brenner-kristne-paa-flukt?fbclid=IwAR0oiM0_i08Gg4J1vK-L9RZi7aKaxNPZRwGv9FOp5Jhw9ngqZasfoTSGn0A_aem_AYMrBrTLMQL-zBwuGAsmH0iJaVQzj0E30lykcB8M1i7fCwo954M73Arfxtu3lqK7kKek2zKI72ipcbYwJpdXpodci9MZcP5IbsBQXaopwB72sw

 

Kommentar: Hvem er mer presist mobben her? Hvilken religion, i så fall?

Videre: Siden 3. mai har tusenvis av mennesker, de fleste av dem kristne, flyktet mens deres hjem og forretninger har gått opp i flammer. Tallet på døde er kommer opp i 40, ifølge Stefanusalliansens kilder fredag morgen, men tallet er ikke bekreftet.

Bare torsdag kveld, 4. mai, brant mer enn 15 kirker, opplyser Stefanusalliansens indiske kilder. En video viser folk som angriper korsets på en kirke, mens det høres skudd og såre skrik fra folk som ser kirken bli ødelagt.

Kommentar: Hvem er disse folkene som angriper korset etc? Jo:

– En langvarig etnisk konflikt forsterkes nå av hindunasjonalister, sier Vijayesh Lal, generalsekretær i Evangelical Fellowship of India.

Kommentar. Ah, ha, her har vi det: Hindunasjonalister, - allerede her utelukkes muslimer …

Videre: Stefanus har fått tilsendt en liste over 39 av de vandaliserte og ødelagte kirkene. Lal uttrykker sorg og fortvilelse over volden, over dødsfallene, de mange som har måtte flykte og de ødelagte kirkene. «Våre hjerter verker for familiene som er igjen i sorg», skriver Lal i en uttalelse på vegne av EFI. Han ber om fred og en slutt på volden og uroen i regionen.

«Vi oppfordrer alle involverte parter til å vise tilbakeholdenhet og arbeide for en fredelig løsning på problemene. Vi oppfordrer folket i Manipur til å unngå krefter som skaper splittelse og skaper polarisering. Vi appellerer også til staten og fagforeningsregjeringen om å engasjere seg i konstruktiv dialog med alle interessenter for å ta opp de underliggende årsakene til konflikten.»

Kommentar: Her i dette brevet fra India står det ingenting om at det er hindunasjonalister som står bak. Denne formen av nasjonalisme skaper ut fra det som skrives av hinduer, ikke av muslimer. Muslimer som «faktor» utelukkes, selv om den mottatte teksten i seg selv ikke gir noe grunnlag for påstand om hindunasjonalisme, en tekst som Stefanus ikke har avfattet, men som Stefanus bare refererer til og egenhendig tolker ved å legge inn i teksten sine egne fordommer og et budskap som skal fungere «by default» til hans egen fordel og propaganda. Dette er et grovt og infamt overtramp av Stefanus, med redaktør Morken i spissen. Og det blir verre:

Jeg registrerer at Stefanus legger ut et bilde av en del menn på et lasteplan som bærer tunge hånd våpen, og som ser svært krigerske og målbevisste ut. Man skal være ganske godtroende for å anta at bildet her ifølge Stefanus og Morken ikke refererer til andre enn det Morken kaller hindunasjonalister, dette til tross for at disse mennene godt kunne ha tilknytning til andre grupper, f eks muslimer eller representanter for andre koalisjoner. Bildet fungere derfor som svært ledende og er et forsøk på å forlede publikum. Redaktør Morken kan derfor her sies å komme med fordreide fakta eller «fake news» eller i vert fall delsannheter, på statens bekostning, at han med andre ord forsøker på emosjonell utpressing eller manipulering på rent propagandistisk vis.

Morken ser ut til å gå med en politi, en dommer og en politiker i magen, på en og samme gang. Han vil så gjerne – komisk, morskt  og veslevoksent nok - våre konge, lovgiver moralske overdommer samtidig, en konge av guds nåde, dvs en konge av Morkens egen husguds nåde, en generisk gud, en gud han selv skaper instrumentelt for å kunne etablere egen servilt betingede emosjonelle korrekthet som en ny konstitusjon både her i landet og verden rundt, en ny konstitusjon avfattet av ham selv og ut fra hans egen selvskapte nåde, en husgud i denne statsstøttede redaktørens egen boble, i sitt eget desillusjonerende privatkammer.

Noen vil kanskje tenke og si -  f eks noen hinduer - : Morkens «godhet» eller «prinsipielle snillhet» er en form for diabolsk innyndelse eller tilsnikelse, et platt friere til hvem det nå måtte angå som virker både diabolsk narsissistisk og djevelsk falsk.

Det Stefanus og Morken gjør er et forsøk på å fremstille seg selv som snill og alltid på den rette siden. Her skal man se godheten selv i funksjon. Men verden vil bedras. Spesielt svært naive kristne mennesker vil aldri skjønne og forstå at det bak snillhet og godhet kan ligge en kynisme og en kulde som faktisk fordrer ofre som i seg selv kan medføre helt uskyldig tapte liv og helt unødig mye lidelse, nettopp som følge av «snillheten».

Videre: Langvarige spenninger
I flere tiår har det vært spenninger om eiendomsrett og økonomiske interesser mellom etniske grupper i denne delstaten som grenser mot Myanmar. Meitheier-folket er i flertall og er overveiende hinduistiske. De har dominert delstatens politiske liv.

Kommentar: Her synes Morken å forutsette at Meither-folket, fordi de er i flertall, står bak angrepene. Fordi de er i flertall, altså. Ikke fordi de er hinduer. At muslimer kan står bak eller ha gjort seg medskyldig i medvirkning, utelukkes dermed som mulighet. Vi kan spørre: Har disse hinduene en hjemmel hos Gud som rettferdiggjør deres attakk? Har muslimene det? Så vidt det lar seg bekrefte, består provinsen av ca 40 % muslimer og tilsvarende mange kristne. Muslimer utgjør litt over 8 %.

https://www.census2011.co.in/data/religion/state/14-manipur.html

Det virker derfor ut fra tallene sannsynlig at muslimer har lite med angrepene på kristne å gjøre i dette opprøret, (som har ligget lenge og ulmet). Men hva med resten av India? Kan vi spore et mønster av at det først og fremst er muslimer som angriper kristne?

http://neitilislam.blogspot.com/2022/07/india-en-voldsom-oversikt-i-mte-med.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/07/stefanusalliansen-dreper-langsomt.html

Videre: … Radikal hinduistisk ideologi har historisk slitt med å finne fotfeste i Manipur, på grunn av delstatens blanding av stammesamfunn, hinduistiske, kristne og muslimske samfunn. Men situasjonen har forandret seg etter at det hindunasjonalistiske partiet BJP kom til makten i delstaten i 2017. Den hindunasjonalistiske påvirkningen er forsterket. Etter 2017 forsøkte partiet å skape en hindunasjonalistisk identitet for meithier-samfunnet.

Kommentar: A, ha, BJP har kanskje lykkes over forventning om å skape en hindunasjonalistisk identitet? Her nevnes intet om at denne konflikten har noe med hinduismen som sådan å gjøre; det nevnes intet om at konflikten i og for seg kan være rent materialistisk/politisk begrunnet og ikke har noe med religion å gjøre i det hele tatt, (selv om kanskje dette er tvilsomt at den ikke har).

Morken tilskriver all djevelskap her til hinduene og hinduismen faktisk, hinduismen og hinduer som en kategori.  Han utelukke at islam kan ha noe med dette å gjøre, uten grunnlag. Hans påstander og konklusjoner bestemmes av hans fordommer og hans hovedhensikt som er å unngå islamkritikk, ser det ut for. Dette kan sies å være et uttrykk for grov – bevisst valgt irrasjonelt og emotivistisk betinget - islamofobi – på et ikkerasjonelt og ikke faktabasert grunnlag, altså - og forsøk på virkelighetsfordreielse, og dermed også som en dirkete en selvbetjenende «løgn» (på servilt emosjonelt grunnlag).

Skal dette positivt gi grunnlag for statsstøtte?

Videre fra redaktøren: BJP er en del av den hindunasjonalistiske organisasjonen Rashtriya Swayamsevak Sangh (RSS) som presser på for et hindunasjonalistisk India.

Hindunasjonalistene har brukt meitheier-samfunnet til å fremme sin hindupolitiske agenda i denne delstaten, sier lokale ledere til det kristne amerikanske magasinet Christianity Today som har sin korrespondent i India. BJP og RSS vil ha hinduismen som den dominerende religionen i India. Landet har en grunnlov som definerer India som et sekulært demokrati med trosfrihet.

Kommentar: Morken bruker to tvetydige betegnelser for samme fenomen: Hindunasjonalisme og hindu-politisk. Dette kan forvirre de fleste, og samtidig tjene til å vri leserens mentale tilstand over på hans egen banehalvdel. Et forsøk på suggesjon, med andre ord, ikke et forsøk på rasjonell argumentasjon, og derfor en rent magisk tilnærming fra denne redaktørens side på å tilføre seg selv en høyere status på bekostning av hinduismen som sådan, (med falsk fullmakt, på vegne av, altså). Han stjeler til seg makt, med andre ord, for å fremstille seg selv som mer-from. Han er hypermagiker. Morken er så naiv at han tror han er så lur at ingen kan gjennomskue dette spillet. Det gjør ham bare enda mer manipulerende – og propagandistisk. 

Krav om rettigheter
… De mange stammefolkene regnes som Indias urbefolkning. Men Indias myndigheter avviser dette. Betegnelsen Scheduled Tribes gir lokalsamfunn i stammeområder noen konstitusjonelt beskyttede rettigheter, inkludert seter i parlamentet, rettigheter til utdanning, sysselsetting og eiendomsbeskyttelse.

Stammefolkene i Manipur har avvist dette siden de frykter for at deres egen beskyttelse og deres egne politiske rettigheter blir utvannet dersom majoritetsbefolkningen skal inkluderes.

Den BJP-ledede delstatsregjeirngen har i tillegg erklært at deler av området der stammefolkene/fjellfolkene bor, er vernet som villmark. De har fjernet innbyggere, ødelagt hjem og gjort mange husløse. Fjellfolkene har flere steder opplevd at deres områder blir stjålet fra dem.

Kommentar: Myndighetene – som ifølge Morken forfølger minoriteter – følger bare loven eller konstitusjonene. Hva skal myndighetene ellers gjøre? Skal de, fordi de riktig nok er hinduistiske, bryte sine egne lover og skape gunstige forhold for noen på bekostning av andre?

Morken stiller ingen spørsmål om hvem det er som reelt står bak angrepene og på den måten skjermer han seg selv for muligheten av at virkeligheten ikke er slik han ønsker at den skal være, ut fra rent politiske motivasjoner for hans egen del, her han sitter trygt i Norge. Han har tidligere vist at han er en nærmest sjofelt fanatisk motstander av til og med saklig islamkritikk.

Legg merke til at de kildene fra India han siterer aldri konkretiserer eller beviser at det svart på hvitt er «hindunasjonalister» eller politisk-hinduisme som står bak og ligger under de voldelige protestene mot kristen og andre.

Morken faller for fristelsen til å legge avgjørende vekt på hear-say, på noe som kan lignes med ner eller mindre rent ubekreftede rykter, med andre ord, - en redaktør aldri verdig, og alltid i strid med pressens egen Vær Varsom plakat. (Han handler på selvvalgt autoritet). Men kan Morken bevise at hindunasjonslimen har på sitt program å utøve ulovlig vold mot minoriteter eller andre?

En redelig redaktør verdig sin stilling kan aldri bygge på rykter, hvis man da ikke presiserer at det man skriver og mener baserer seg delvis eller kun på rykter og fakta som aldri kan verifiserers. Morken kan ikke bry seg mindre; han føler seg høyt over alle andre hensyn enn hans egne hensyn til seg selv. Han skaper seg en gud ut fra egne preferanser, dvs på grunnlag av irrasjonelle emosjoner, som f eks fobi for islamkritikk og islamkritikere. Og hva ligger under? Målet om å skape en ny gud, en overgud? En evig gud for evige minoriteter som alltid har rett? Er den en slik gud Morken tror at muslimene tilber? En gud som aldri vil bruke vold, akkurat som Morken? En gud som nærmest pr definisjon alltid må støtte minoriteter, uansett hvor mye vold de representerer og iverksetter, og da kanskje også med hjemmel hos en helt annen gud enn den Morken selv så selvbeleilig konstruerer?

Vel, hinduismen har tekster som forherliger eller romantiserer vold. Men her fins ingen direkte «hjemmel» for krig og drap. Også i kristendommen kan rettferdig krig legaliseres. Men her er volden som nødvendigvis medfølger, mennesket sitt ansvar, ikke primært Guds. Men i hvilken religion kan de troende i dag gå direkte til kilden, dvs Allah, for å legitimere vold og slik legge alt ansvar over på Allah, (som for øvrig lover at martyrer for troen, med alle rett og i full visshet direkte, skal til den allahianske himmel)?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar