onsdag 11. oktober 2017

Ap's fobi for bilder og forakt for folk



Noen folk i Ap må ha et dystert menneskebilde, og et nærmest brunt bilde av folk flest, både på gulvet og i de høye forsamlinger og kalde korridorer. De viser seg nå som dårlige tapere etter valget og fulle av mental rasjonaliseringstrang, noe de heller ikke mestrer, for dette blir for tåpelig og grovt, sett ut fra Dagsnytt 18 i ettermiddag. Markeringsbehovet er stort, midlene for å nå frem blir flaue, umodne, desperate. Tenk: Ap befinner seg i revers, allerede i ørkenen i Saudi-Arabia, da araberne der for ikke mange tiår siden nektet å la seg fotografere. Hvor billedforbudet var totalt. Nå er Ap like redd for bilder og folks gode intensjoner som araberne var den gang.

Man kan lure på hvor mange slike skumle, amoralske og nedrige mennesker det finnes i Norge, enn si i Arbeiderpartiet selv. Men hvor mange de nå enn er: Disse menneskene – de som altså støtter HRS sin billedkampanje og intensjonene, som er i tråd med støtteordningens intensjoner - er farlig og må motarbeides. De MÅ være farlige. Farlige for Arbeiderpartiet. Men farlige for muslimer?
HRS sympatisører utgjør en trussel for partiet, hvis ikke, hadde representanter for partiet gått stillere i dørene og ikke gått ut på hysteri, i et forsøk på stigmatisering eller demonisering, nærmest.
De burde oppføre med større ydmykhet og fremstilt seg som ytringsfrihetens og frimodighetens beste venn. De burde være klare på verdien av ytringsfrihetens grunnvoll, ja, selv demokratiet.
I stedet skilter Ap med at ytringsfrihet og bør reduseres og frimodigheten i diskursen dempes, kraftig,  i preventiv hensikt, folk skal oppdras til kjærlighet for isla, men hvor mye reduksjon, kan det riktig nok være uenighet om. Ap taler likevel her prinsipielt. Det viktigste er å skape holdninger mot disse menneskene. Og det kan gjøres ved å frata HRS statsstøtten på 1. 8 millioner kroner, et tall som allerede ligger i statsbudsjettet, før det er formelt vedtatt:
Hva er Ap redd for? Er Ap blitt redd for krefter innenfor seg selv? Eller er det krefter utenfor, helst, Ap er redd? Hvor dumme og farlige, ja, moralsk forkastelige og lite anstendige og lite selvstendig tenkende skal Ap tillate seg å tro at menneskene er, ved å hindre folk i å ta bilder som kan bidra til å fortelle både nåtiden og fremtiden om hva det som skjer i samfunnet vårt?

Menneskene Ap ser for seg er intolerante, slemme, dumme, rasististe og ivrige etter å stigmatisere andre menneskers tro og oppsatt på å henge eller traumatisere uskyldige mennesker. Noen er til og med mot integreringsarbeidet. Noen vil splitte befolkningen og øke spenningene. Disse menneskene kan ikke engang tiltros å ta bilder av folk og fe, nye bilder, bilder av nye situasjoner, nye mennesker, nye farger, nye klær, noen morsomme, andre triste, kanskje, men altså bilder.

Dette er budskapet vi sitter igjen med etter Dagsnytt 18 i kveld: Man kan nesten si det slik at dette er hva Jonas Gar Støre under trontaledebatten i Stortinget har oppfordret sine partifeller til å gå ut med og fronte og å si og mene:

Lene Vågsli, Ap,: «Ein trøng ikkje væra rakettforskar fø å forstå høst det bidreg te i eit samfunn der nokon – HRS, altså - oppfordrar te å ta bilete av menneskje med ei anna tru og ein annen identitet fø å dokumentera noko som dei sjølv – i HRS - meiner om debatten. Det e Ikkje vanskjelelg å forstå kva det vil bidra til når folk oppfordras til å ta bilder av heilt uskuldege folk. De e forkastelig å betala fø dette i eit integrerings augemed. Me vil ikkje attende til tider me ikkje ønskjer. (Da Tajik lagt seg ut på media kledd i bunad, var det er flott og riktig). (En slik billedkampanje som HRS har tatt initiativ til) kan bidra til forfylgning av følk som ikkje he gjort noe galt».

Trenger vi å si noe mer? Om Aps vandring mot stupet, en vandring de absolutt vil ha menneskene med seg på vei mot, medlemmer eller ikke, det spiller ingen råd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar