lørdag 28. juni 2014

Pass opp for ekstremistene blant oss!Regjeringens Handlingsplan mot radikalisering og voldelig ekstremisme har laget en liste med forslag man kan anvende i møte med unge mennesker med kontakt med eller som er på vei inn i radikaliserte miljøer:

Tåpelig, spør du meg:

Uttalelser og ytringer:

• Intoleranse for andres synspunkter – en eldre SV’er med paranoide tendenser? Osama bin Laden i forkledning?

• Fiendebilder – vi og dem – ja, vær varsom overfor samer, kvener, gringos. Eller overfor sionisten Menachim Begin, tidl. statsminister i Israel, - en svært vellykket terrorist?

• Konspirasjonsteorier – folk som ikke tror at mennesket har landet på månen er farlige, ja. Hvis du tror at jødene i Tvillingtårnene tok ut kollektiv sykmelding for 9. 11, så er du i faresonen …

• Hatretorikk – en farlig person som rusler rundt og gjentar for seg selv: Jeg hater hettemåker? Religiøse som tilsynelatende lider av homofobi, eller islamofobi? Eller kanske bedre: Kristofobi.

• Sympati for absolutte løsninger, som avskaffelse av demokrati – jøyemeg, og jeg som trodde at kommunismen var død … men hva med å være for «shura», den islamske og rent islamske staten, som Allah har bestemt skal være det beste folket og dermed også det mest demokratiske folket blant alle folkeslag og alle ideologier og troer?

• Legitimerer vold – inkluderes det her en nymarxist som tror at væpna revolusjon er et mulig nødvendig virkemiddel i en fjern fremtid?

• Trusler om vold for å nå politiske mål – enda en marxist på frifot? Knebønn i snøen utenfor Stortinget? «Allah ser dere»-retorikk? En åndsfrende eller inkarnasjon av Kjakan Sønsteby tilpasset vår tid?

Interesser, utseende og symbolbruk:

• Appellerer til og søker etter ekstremistisk materiale på nett – dette må henspille på en ungkar og en nerd av en onkel, eller en gammel tante, som egentlig er passifist, men som tar professorgraden på ekstremisme og skriver bok om det?

• Endrer utseende, klesdrakt m.m. – ahha, se opp for skrullinger som leker Sherlock Holmes eller mikroutgaver av Osama bin Laden som spiller fotball i røde longs på løkka i nabolaget.

• Benytter symboler knyttet til ekstremistiske idealer og organisasjoner – her er man inne på noe: Ikke bær kors på bar hvis du er så deskreptiv ekstrem at du tror på mirakler!

• Slutter på skolen eller med fritidsaktiviteter m.m. – mange som gjør det: Kreative personer, gryndere, dropouts med IQ over 130 og som sovner på skolen, eller menighetsstiftere og kommende oppdagelsesreisende og oppfinnere, eller konstruktører av ulike slag.

Aktiviteter:

• Opptatt av ekstremisme på internett og i sosiale medier – her er nerden eller professoren ute og går igjen, en farlig type. Rammer særlig folk med Aspergren uten at diagnosen er stilt. Humanetikere er spesielt opptatt av kristne, som de mener er ekstreme fordi de tror på det supranaturale, eller overnaturlige og hinsidige, rett og slett.

• Deltar på demonstrasjoner eller i sammenstøt med andre grupper – det var populært på slutten av 1960-tallet å kaste stein på ambassader, men ingen muslim deltok, så vidt vi vet. I dag kaster man ikke stein på ambassadene, man roper heller Khaibar, Khaibar ya Yahud, jaish Muhammad saya’du på fredelig stands uten at det affiserer toppolitikere det minste. Tvert imot: Noen av dem menger seg med dem som gjentar dette dødelig slagordet og later som om det ikke har noen betydning.

• Bruker trusler og vold som følge av ekstremisme – dette er verre, ja: Noen ikke-muslimer som sitter på en benk i parken med en Koran foran seg og driver høytlesning for diskusjonens skyld, be aware, be aware … !

• Hatkriminalitet – obs, obs, her lukter man kristenmanns blod, men det skal man jo lukte i dag, med avsky og stor nedlatenhet. Man skal hate alle «fobe», sianister og islamkritikere generelt. Det er obligatorisk og en plikt «gruppen» krever tilslutning til.

• Reisevirksomhet som kan føre til økt radikalisering og kontakt med ekstremister – all reisevirksomhet er mistenkelig, hvis man skulle komme i kontakt med ekstremister, som f eks mennesker som tror på mirakler eller mennesker som ikke vil boikotte Israel, men støtter lovlige bosettinger …

Venner og sosiale nettverk:

• Endrer nettverk og omgangskrets – det er farlig det: Å slutte å omgås med selvdestruktive venner som f eks frekventerer menigheter i storbyene som åpent og i media  går inn for å kappe hender av tyver og drepe homofile. Å slutte med å støtte slike menigheter, det er mistenkelig adferd. Anders B. B. ville ikke ha noe med slike menigheter å gjøre. Han kunne tenke seg å angripe slike, men rakk det ikke. Han ble tatt og dømt til livsvarig før han rakk det.

• Omgås personer og grupper som er kjent for voldelig ekstremisme – skal det bli forbudt å drive passiv misjonsvirksomhet og formaning i moderate kretser om omvendelse til hellig krig?

• Omgås grupper der det utøves trusler, vold eller annen kriminell virksomhet – ja, dette er skummelt, må vi tilstå. Det er best å holde seg unna. Men av og til er det bedre å ha en familie som støtter såkalte frihetsforkjempende terrorisme enn ikke å ha noen familie i det hele tatt. 

• Medlem i ekstremistiske grupper, nettverk og organisasjoner – innregne her visse karismatiske kristne grupper, og kanskje til og med store skarer av fotballentusiaster eller fotball idioter, -  og f eks Speiderne?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar