torsdag 6. januar 2022

Når visse kristne blir fødselshjelpere for mer islam

Kristne og muslimer har nå visse felles fiender. Kristne og muslimer verden over bør derfor stå imot angrep på muslimer og kristne. Islam og kristendom synes, for mange – viktige mediaindivider - å komme ut på ett. Muslimer og kristne har dermed felles interesser og både kristne og muslimer kjemper selvsagt for religions- og trosfrihet, verden over.

I tillegg til hindunasjonalisme, og buddhistisk nasjonalisme, har kristne og muslimer en felles fiende i Europa og Skandinavia, ja, i hele verden, og det er alle islamkritikere eller folk som er skeptiske til islam. Dreier det seg om skepsis til kristendommen, er det ikke så farlig. Kristendommen tåler kritikk. Mens islam er «de undertryktes religion», den religion som krenkes mest og som oppleves mest urettferdig – både slik kristne og muslimer ser det. Både kristen og muslimer tror på Gud, hevdes det. Kristne og muslimer har derfor mer felles enn hva som skiller dem, og det som skiller dem, av teologi, er like vel ikke viktig. Det viktige er at både muslimer og kristne tror på Gud; men det få få mediaindivider erkjenner og forstår, er at det ikke finnes noen overgud, en gud som både muslimer og kristne skal ha en felles tro på. En slik overgud er en illusjon, en illusjon mediaindividene har stor interesse og kanskje til og med stor tilfredsstillelse av å misjonere for, for slik vil man spesielt svekke kristendommen mest mulig, WW. Det er mulig at visse marxistiske understrømmer idet underbevisste her ligger til grunn for at kristne går inn for å se Allah og Gud som identiske «størrelser». Slike kristne vet ikke at de i virkeligheten er blitt ateister og at de gjør seg til ateismens og marxismens løpergutter. Mange kristne med stor samfunnsinnflytelse synes ikke å være klar over dette. Det kan synes som om selvrefleksjonen for disse ligger på under middels, et farlig lavt nivå. Svært lavt og dette har noe med det jeg vil anta er en grunnholdning: Frykten for førsteprinsippene, både logiske og religionsfilosofiske grunnprinsipper der man søker å finne «en tings vesen og essens» og hvor da grunnleggende forskjeller kommer frem. I stedet orienterer disse media-individene seg om det overflatisk; de ser alt i journalistisk eller tabloid perspektiv og disse perspektivene er så bundet til sosiologiske, antropologiske og psykologiske forestillinger – i siste instans dreie det seg altså om å se religion som et høyst verdslig anliggende, et verdslig perspektiv og en orientering mot det snevert anti-metafysiske verdenbildet, et «bilde» som utelukker det aspektet, som er det viktigste, nemlig troen som unikt fenomen og noe som virkelig eksisterer «der ute», blant menneskene, også blant moderne mennesker som synes å ha fått det for seg at troen er noe sekundært, noe vi ikke lenger har behov for og som vi derfor glatt kan overse betydningen av på det individuelle planet, for de aller aller fleste av oss. Og dette utgjør så et paradigme av aksiomatisk natur: Man sluker dette paradigmet uten å mukke og legger det til grunn for alle holdninger, alle beslutninger, alle troer. Gud er dø og tro er overtro og derfor en slags gift, som mennesket bør befris fra, under "frihetens og toleransens» fane. Befolkningen utsettes dermed for et enormt press, for en uhyrlig markedsføring som leder folket vill og skaper uår i landet.

Islam og kristendom har derfor felles interesser, mener disse media-individene, men muslimer trenger mer beskyttelse enn kristne, mener de, av ulike grunner, og derfor er man mot alt det disse media-individene og det visse personer blant dem kaller usaklig islamkritikk, spesielt hvis kritikken bunner i fobi, en fullstendig feilaktig stilt psykiatrisk diagnose, stilt av kvakksalvere og sjarlataner: Islamofobi, som betyr irrasjonell frykt. Vi minner om ammanuensis lars Gule som mente det var uttrykke for islamofobi å påpeke at islam hjemler den lovlige løgnen, taqqyia, et faktum, altså, som villig vekk påpekes av muslimske lærde, helt åpent. 

Mennesker som faller for denne løgnen er ofte ikke klar over at de selv er de meste islamofobe. De skjønner ikke at dette ikke å kritisere, overmåte, kan være like sykt fryktsomt som dette å kritisere, overmåte. Dermed forsøker de å hindre all farlig eller vesentlig kritikk av islam. De skjønner ikke at de dermed lar muslimene selv i stikken og at de faktisk da bidrar til å holde alle verdens muslimer under åket, for å si det litt gammeldags.

Slike folk forstår heller ikke at det er en grov fornærmelse mot folk som kritiserer islam når det antydes en sammenheng mellom jødeforfølgelsene og Holocaust og den gang og islamkritikk i dag. Det er mildt sagt en hårreisende antydning og vitner om stor frykt og iboende svakhet hos dem som fremsetter slike beskyldninger eller sammenligninger. Ikke minst er denne form for kritikk av islamkritikere på dette grunnlag en grov fornærmelse og et angrep på alle jøder og forfølgelsen av dem. Ja, det er et uttrykk for antisemittisme fordi en slik problemstilling bidrar til å nivellere jødeforfølgelsene, (men helt uten at de skjønner dette).

Her følger først et utdrag av en artikkel i Dagen i dag, 060121 av Johannes Morken. Morken beskriver forholdene i India og knytter beskrivelsen til julefeieringen (som hverken hinduer eller muslimer feirer i India). Han skildrer med stor harme hvordan nasjonalistiske hinduer undertrykker kristne og muslimer, som om kristne og muslimer skulle bestå av en og samme sammenlignbare gruppe. Morken utviser særlig bekymring for muslimenes trosfrihet, velvære og krav på beskyttelse.

Hvorfor velger Morken denne innfallsvinkelen? Jo, for å ta det helt elementære først: For selv å kunne fremstå som en from universalist; han kjemper for alles rett til trosfrihet og er villig til å jobbe hardt for å sikre denne retten, til alle, til all gudstro. Det spiller ingen rolle om man tror på Allah eller Gud, i hvert fall i utgangspunktet og for hans praktiske formål. På den måten sikrer han seg støtte og sympati fra alle muslimer verden over.

Denne bekymringen for alle muslimer kommer da også frem ved at Morken selv bidrar til å dempe islamkritikk så langt det står til han, og her er han ikke bare nådeløs, men også grovt uforstandig, noe følgende faktabeskrivelser tore vise med all tydelighet:

http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

Morken like altså å ta på seg rollen som en slags vektig paraklet for islam og muslimer. (Jeg har skrevet mye om dette, men orker ikke her å vedlegge linker).

Som redaktør i Stefanusalliansen, Magasinet, har Morken lagt seg på en linje hvor Magasinet viser seg å være svært personfokusert og linjen er sterkt ad hoc-rettet: Det er triste enkeltskjebner som står i fokus.

Enkeltskjebner er også i fokus for f eks Åpne dører, men her legger man i kontrast frem mange store tall, analyser og statistikker. Det viktigste for Stefanus er å pirke i folks emosjoner og reelle eller påtatte skyldfølelser, med det ene formål å kunne fremstå som mer høyverdig moralske. Krever man emosjoner og empati hos mennesker, og prøver man å styre eller overstyre slike, ja, forme slike, kan enhver misjon fort virke mot sin hensikt og produsere uhyrer i stedet for engler.

Fokuset ligger helst på forfølgelse av kristne verden over. Det er derfor grunn til å tro at det hjelpe- og informasjonsarbeidet Åpne dører driver, har en større tyngde både internasjonalt og nasjonalt. Man redder ikke verden med å fokusere på enkeltskjebner alene og heller ikke styrker man trosfriheten generelt. Magasinet tror antakelig at å støtte muslimer og islam på samme premisser man støtter kristne og kristendommen skal virke positivt på spesielt muslimske regimer rundt omkring i verden (ja, man har store mål). Poenget er at dette kan være kontraproduktivt. Kristne kan fort komme i tvil om støtten virkelig gjelder dem, deres trosfrihet, eller om de blir brukt i et større plot for å mildne eller beskjære muslimske myndigheters krav mot andre kristne i andre muslimske land.

Man vil kanskje spørre: Hvilken gud tror man egentlig på i Stefanusalliansen? Og hvilken gud er det man egentlig driver og misjonerer for? I Russland hjelper f eks Stefanus muslimer med advokathjelp slik at de kan beholde sine moskeer.

Fro Stefanus synes ikke dette å være noe problem; problemet ligger tvert imot i dette å påpeke at dette kan være et problem.

Stefanus synes også å mangle forståelse for at støtte til enkelte kristne i muslimske land kan forverre de kristnes situasjon der, kristne som da i større grad vil bli trakassert og forfulgt nettopp fordi de mottar hjelp utenfra – kanskje til og med mot sitt ønske - og slik motarbeider de egne muslimske myndighetene i sitt humanitære arbeid for alle grupper, faktisk.

Det er dessuten like inntil det uansvarlige å sammenstille muslimene i India med de kristne. Muslimene utgjør 200 mill som gruppe; de kristne bare noen få millioner, 80% mot ca 3%. Det er klart at som gruppe, fortjener disse en viss positiv forskjellsbehandling. Men dette synes ikke å falle Morken inn. Han synes å være mest fornøyd med å få symapti fra 80% heller enn fra de 3 prosentene. Med en slik strategi håper han selvsagt selv også å få mer sympati fra muslimene her i Norge. De kristne i dagens Norge synes utrolig nok å være enig med Morken i at dette må ha prioritet fremfor mange andre hensyn, slik man har for vane på venstresiden, og blant ateistene i Human Etisk Forbund.

I det hele tatt: Det stilles ikke spørsmål om islams grunntekster, om islams vesen og funksjon i kontrast til kristentroens vesen. Man prøver å gjøre noe kompatibelt elt som ikke er det, i seg selv et håpløst utgangspunkt, og et utgangspunkt som vil skape illusjoner om egen godhet heller enn å tilføre folk en viss realisme, for ikke å si sannhet, i denne forbindelse.

Et annet kuriosum kan nevnes: India vedtok en lov som ga visse grupper i landets grenseområder rett il statsborgerskap, med unntak av muslimene.

Dette vakte furore over hele verden, selvsagt, spesielt i Den vestlige verden, men ingen steder kommenterte man ut fra indernes konkrete behov for å beskytte seg mot islam, kan vi si. Man kunne ikke få seg til å se og nærme seg problemet ut fra problemene på bakken. I stedet vill man i stedet tre universelle menneskrettsperspektiver og ideelle prinsipper ned over hodene på de hinduene – pluss andre minoriteter. Det er selvsagt intet feil på disse rettigheten, ideelt sett, men presses de på folk som er presset av helt andre hensyn, kan slike som Stefanusalliansen lett mistenkes for å ønske å skjule, fordreie eller fortrenge og forkleine større reelle strukturelle og høyst verdslige og praktiske problemer, problemer som like vel ikke lar seg løse en gang for alle kun med «deduktivt» begrunnede rettigheter utenfra. Vi skal også huske på at muslimer verden over ikke kan godta nettopp De vestlige menneskrettighetene. I den grad man overser eller neglisjere dette faktum, vil dette bare slå tilbake på en selv og sette alt hjelpearbeid eller misjon i et dårlig lys og hvor man da umuliggjør seg selv.

https://neitilislam.blogspot.com/2015/01/dillemma-og-menneskeverd-islam-og-resten.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/05/om-det-begredelige-europaradet-kairo.html

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/kairo-de-muslimske-menneskerettighetene.html

Å bortsett fra, overse eller ufarliggjøre slik grunnleggende ting, fakta, og ikke erkjenne og ta konsekvensen av slike ting er i seg selv en oppskrift på mer intranscigence, mer uforsonlighet og mer terror.  

Jeg tenker at det her ville på sin plass å trekke inn forholdet til Pakistan. Fra Pakistan er det sendt ut mange muslimske terrorgrupper. Vi har det som skjedde i Mombai for noen år siden. Dette var et vel organisert angrep og hvor mange liv gikk tapt. Muslimer kunne skryte av hvor vellykket angrepet hadde vært, in sha Allah. Se link under og la deg sjokkere!

Pakistan betyr de renes land, landet for muslimer. Ingen andre enn muslimer har sin egentlige hjemstavn i landet. Når så visse rabiate hindugrupper går ut og krever at India må ble rent for muslimer, kan man forstå det, selv om man ikke støtter en slik målsetting.

Poenget er at man ikke ser den islamske verdensvide nasjonalisme, det jeg kaller umma-nasjonalisme. Se linkene:

https://www.klartale.no/verden/2019/12/16/gir-statsborgerskap-til-ulovlige-innvandrere-unntatt-muslimer/

https://www.rights.no/2019/12/et-nytt-lovforslag-i-india-forbyr-muslimer-statsborgerskap/

https://www.stefanus.no/aktuelt/india-muslimer-under-oekende-press/

https://www.nrk.no/urix/protesterer-mot-_antimuslimsk_-lov-i-india-1.14824606

Så til Morkens artikkel, eller deler av den:

Feira jul i frykt: Medan vi feira jula i fred, feira kristne i fleire av Indias delstatar høgtida i frykt for hindunasjonalistiske valdskrefter.

Ein serie julefeiringar vart saboterte, fleire statuar av Jesus vart smadra og nissedrakter vart brende. Hindunasjonalistiske grupper påsto at kristne brukte julehøgtida til med tvang å konvertera hinduar, melder The Guardian. …

På vesle julaftan vedtok parlamentet i nok ein delstat – Karnataka – ei lov som kriminaliserer konverteringar frå hinduisme til kristen tru.

… kan det henda at delstatsregjeringa set lova ut i livet som ei mellombels lov, i håp om at BJP får fleirtal i Overhuset etter neste val og då kan vedta lova som permanent.

Men hindunasjonalistiske aktivistgrupper bryr seg ikkje om formalitetar. Dei har for lengst teke lova i eigne valdelege hender. Same dag som fleirtalet i parlamentet vedtok lova, dundra ein mobb inn på ein skule i Mandaya-distriktet. Dei fekk brutalt stogga ei fredeleg julefeiring. Lærarane vart skulda for å konvertera hindubarn til kristen tru, melder Al Jazeera. …

Kristne i denne delstaten vart i fjor utsette for minst liknande 42 hatefulle angrep. Men fleirtalet av angrepa kom frå september av då regjeringspartiet BJP varsla at det ville føreslå ei lov som kriminaliserer konverteringar.

… Bak angrepa står ytterleggåande hindunasjonalistar som kjempar for at India skal vera eit land berre for hinduar.

… Karnataka vil i tilfelle bli den tiande delstaten i India som innfører strenge lover som kriminaliserer konverteringar. Lovene vert kalla «lov om religionsfridom». …

Lovgjevarane i Karnataka seier at dei vil forby bruk av «urett framstilling, utilbørleg påverknad, tvang, lokkemiddel eller bedragerske middel». Alt dette er pastorar og andre kristne i delstaten blitt skulda for og angripne for, men utan prov. …

… Når folk derimot «rekonverterer til sin tidlegare religion» – det vil seia til hinduismen – vert det ikkje stilt eit einaste krav …

Nær halvparten av folket i India bur i delstatar med slikt lovverk.

For eitt år sidan var det delstaten Madhya Pradesh som innførte ei liknande lov som også der straks mobiliserte hindunasjonalistiske valdskrefter. 26. januar gjekk hindumobben laus på ei kristen forsamling i den største byen Indore. Angriparane song hindunasjonalistiske slagord, reiv ned bilete og øydela inventar.

Ei 25 år gammal gravid kvinne vart slått og sparka. Det ufødde barnet hennar døydde i mors liv då ho endeleg fekk ambulanse. I utgangspunktet snudde politiet ryggen til. Men ekteparet som mista barnet, fekk hjelp av Stefanusalliansens partnar for å få politiet til å etterforska saka.

Den amerikanske storavisa The New York Times dokumenterer det «veksande antikristne hysteriet» som spreier seg. Avisa fortel det same som Stefanusalliansens eigne kjelder har fortalt i ei årrekkje: Antikristne valdsgrupper stormar gjennom landsbyar, bryt seg inn i kyrkjer, brenn kristen litteratur, angrip skular og går til åtak på kristne som går til gudsteneste. …

I mange tilfelle får valdsgruppene hjelp av politiet og medlemmar av regjeringspartiet BJP. I kyrkje etter kyrkje er det blitt farleg å halda gudsteneste, trass i at India har grunnlovsfesta religionsfridom, … Av Johannes Morken Les resten her: https://www.e-pages.dk/dagennorge/29630/

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/mot-borgerkrig-i-myanmar-i-hvem-sin.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/nar-muslimene-forstar-det-visse-kristne.html

Se her om hvordan red Johannes Morken tolker og behandler islam og nasjonalisme i India:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/06/martyren-stefanus-pluss-morken-na-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/indisk-nasjonalisme-nok-en-gang-i-dagen.html

https://www.dagen.no/meninger/urovekkende-om-forfolgelse-i-india/

https://www.dagen.no/nyheter/sosiale-medier-flommer-over-av-hat-mot-indiske-kristne/

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/den-nye-private-overguden-det-har.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/om-en-formaning-om-be-for-alle-verdens.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/07/o-j-anfindsen-vs-hallgim-berg-i-sakte.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/07/turistbrosjyre-for-allah-tankekors-for.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/11/asia-bibi-islamofobi-selvdestruksjon-og.html

Før vi legger ut en lang liste over linker som omhandler India og hvordan muslimer og muslimske grupper der oppfører seg og i det hele tatt oppfører seg overfor andre grupper og populasjoner i landet, noe ganske tørre fakta:

India og Spania produserer hver et større antall vitenskapelige studier enn 46 av de muslimske landene gjør sammenlagt.  Ifølge Hoodbhoy registrerte Pakistan bare 8 patenter på 43 år. FN fant i 2003 at de islamske landene bare produserte 20 % av alle vitenskapelige avhandlinger. Sørkorea produserte 144 pr million. De arabiske landene bare 26 pr million. Brutto nasjonalprodukt var i 2002 for alle de arabiske landene til sammen (i 1999) mindre enn Spanias,( 531 billioner mot 596 billioner).

Holder man oljeproduksjonen utenfor, eksporterer Midtøsten mindre enn Finnland. Iflg professor Guido Tabellini falt produktiviteten i de arabiske landene med 0. 7% for hvert år de siste 20 årene. Av 300 millioner arabere i 2002 var ca 65 millioner analfabeter, men antallet er blitt redusert til ca 60 millioner i 2009. 17 % av alle bøker som utgis på det arabiske markedet er religiøse bøker, 12 % fler enn i andre deler av verden. I 1991 produserte de arabiske landene 6 500 bøker sammenlignet med 102 000 bøker i Nordamerika og 42 000 i Søramerika alene. Oversatte bøker i den muslimske verden er 5 ganger færre enn oversatte bøker bare i Hellas. I de siste 1000 årene har den muslimske verden oversatt rundt 10 000 bøker og dette er det antall bøker som blir oversatt hvert år i Spania i dag. (Kilde: UNESCO).

Litt historikk:

1009 Mansur beordrer ødeleggelse av mange kirker i Jerusalem. Kristne begynner å kreve befrielse av Palestina.

1001-25 (?) Nord-India erobres av Mahmud al Ghazni, (Mahmud av Ghazna).  Kong Jaipal i Punjab tas til fange og Multan angripes i 1004. Innbyggerne i Ghur tvangsomvendes. Krishnas by, Mathura, plyndres og kunstskatter for ufattelige verdier brennes og destrueres. 700 hinduistiske munker blir drept i Somnath i India. 50 000 sivile slaktes. I 1010 invaderes Dawud og tusenvis blir drept.

Kronikøren Al-Qawini: "Da sultanen begynte sin krig mot India, antrengte han seg særskilt for å ødelegge Somnath i håp om at hinduene skulle bli muslimer. Han ankom dit i midten av desmeber 1025. Inderne bød på fortvilet motstand. De søkte seg gråtende til templet for å be om hjelp og ga seg etterpå ut i striden hvor de alle ble drept. Antal døde oversteg 50 000".

Hørt om Mombai? Og har det noe med islam å gjøre?

https://neitilislam.blogspot.com/2017/11/hvis-gud-vil-eller-allah-hjernen-bak.html

Her følger listen over islamrelaterte «begivenheter» i India de siste par årene; men se også – NB – oppfølgeren like under denne listen; den er viktig for å få med seg et enda større helhetsbilde:

India: Assam government shuts down hundreds of madrassas, jihad recruitment taking place in many of them

India: Muslim migrants violently attack Christian migrants for singing Christmas carols, five cops injured

India: Muslim politician tells police ‘Allah will destroy you’

Omar's Anti-Islamophobia Target Hindus dutt

India: Muslim threatened with death for noting violence in Qur’an accepts Hinduism, says Islam is ‘terrorist unit’

India: Muslim leader offers $66,000 for murder of Muslim who embraced Hinduism, ‘Get his severed head to me’

India: Islamic State releases video of Muslim murdering traffic police official in public

‘It is Time to Break the False Gods’: ISIS Magazine Calls for Destruction of Hindu Idols in India

India: Muslim cleric stirs controversy with lurid description of ‘women with big breasts’ in paradise

India: Nine Muslims arrested for paying over 100 Hindus to convert to Islam

India: Islamic organization Raza Academy plots jihad violence in Maharashtra

Pakistan Maritime Security personnel open fire on two Indian fishing boats, one fisherman killed

India: Catholic bishop charged with ‘promoting feelings of hatred’ for speaking against ‘love and narcotic jihad’

India: Muslim doctors forcibly convert Hindus to Islam; official uses his government position to expand Islam

Pakistan’s interior minister says of World Cup cricket: ‘Pakistan’s victory against India is the victory of Islam!’

India: Muslims attack Kerala woman who opened restaurant serving pork and other non-halal meat

Muslim commentator calls Indians ‘kaffir’ on broadcast as Muslims in India cheer Pakistan’s cricket victory

India Hindu girl to marriage ekteskap med vantro jw

Taliban behead lleyball player india

India: 3200 Islamic State sleeper cells with 32000 jihadis active in Kerala, with Pakistani support

India: Muslim cleric says ‘this is our country,’ calls on Muslims to ‘create the fear of Allah’

India: Muslims murder four non-Muslims in 48 hours in Jammu and Kashmir

India: Muslim cleric arrested for running massive Islamic conversion syndicate

India: Ahead of Hindu festivities, officials foil jihad massacre plots in six major cities, arrest six Muslims

India: Five Muslims abduct a Hindu for traveling with a Muslim woman, Sharia police active in Telangana

India: Six Muslims arrested, were part of jihad terror group trained by Pakistan’s spy service

India: Bishop decries ‘love jihad’ and ‘drug jihad,’ ‘In the eyes of a jihadi, non-Muslims are to be destroyed’

India: Many ‘Moderate’ Muslims Increasingly Open About Their Support For the Taliban | Frontpagemag

India: Many ‘moderate’ Muslims increasingly open about their support for the Taliban

India Today claims Taliban spokesman said there’s no excuse to kill in the name of Islam; he didn’t say that

Pakistan backs Taliban with men, money, military aid, says expert - Times of India

India: Another Hindu woman converted to Islam, sold off, slaughtered by Muslim husband

India: Muslim ‘journalist’ arrested with two grenades, was arrested for jihad activity in 2019

India: Muslims threaten to slit Hindus’ throats, blow up Hindu temple

India: Muslims threaten Hindu at gunpoint, beat him and give him electric shocks for refusing to convert to Islam

India: Head of Islamic seminary arrested for jihad terror activity

India: Eleven government officials in Jammu and Kashmir terminated for jihad terror links

India: Muslims recruit for jihad and plot jihad massacres with bombs and suicide attacks

India: Muslim organizations push ‘Prophet Muhammad Bill’ to criminalize insults to Islam

Voice of the Martyrs – Praying for Persecuted Christians in India

India: Muslim family murders teen daughter and her Hindu boyfriend after warning her against love affair

The false claim that ‘Muslims are being lynched in India’ and the facts they keep from you

India: Muslim scientist sets up Islamic State base and plans jihad massacres

India: Islamic mass conversion scheme targeted non-Muslim girls from rural areas as easy to lure and brainwash

India: Muslims caught breaking idols in Hindu temple, one says they were instructed to do so

The Muslim Intellectuals Who Are Decimating India with Absolute Impunity

India: Muslim ‘journalist’ claims that ‘if it weren’t for Covid, Indian Muslims would’ve been in detention camps’

India: Supreme Court dismisses as ‘frivolous’ petition calling for removal of Qur’an verses that promote hatred and terror

India: Book islamic terrorism, Muslims ransack publisher are arrested

India: Muslims demonstrate against call for Qur’an reform, ‘We can sacrifice our lives for protection of the Quran’

India: Communists join forces with Muslim leaders against Hindus

Cancels Crusader Nickname and Mascot spencer

aurangzeb india spencere jw

How Islamic and Leftist groups came together to burn India

India: Muslims disrupt Hindu rituals, urinate and defecate on sacred Hindu site

Pakistan’s Prime Minister claims at UN that India ‘sponsors anti-Muslim hate’

ISIS in India: “Keep yourselves armed at all times to never miss a chance to kill as many Kaffirs as you can”

India: Muslim kidnaps Australian surfer, repeatedly rapes her, gives her Qur’an and prayer rug

fabricated victimhood of Muslims in India

India: Muslim political party urges Muslims to disregard Indian laws, run “parallel judiciary based on Sharia”

India: Delhi Minorities Commission top dog Zafarul Islam refuses to retract his statements threatening Hindus

India: Award-winning Muslim poet says there are a billion “animals” and 350 million “humans” in the country

Pakistan goes to OIC to complain about rising “Islamophobia” in India

Muslims begin massive anti-India campaign, targeting Hindus for “Islamophobia”

India: Muslim protester refuses to disperse, says “corona means Qur’an” and won’t harm Muslims

India: Muslims harass Hindu family and kill their pet dog, cops in Muslim-majority area hesitate to take action

Know the truth about India’s Citizenship Amendment Act, why it is a necessity, and why liberals hate it

India: Muslimas invite Deputy Commissioner of Police for talks, then attack him with iron rods

India: Muslim rioters molest 6th-8th grade Hindu schoolgirls

India: Muslim rioters kill 15-year-old Hindu boy who had gone out for some chow mein

India: Muslim women rain down acid on Hindus from terrace, Muslim mobs destroy Hindu houses, school and shops

India: Catholic Church excommunicates, fires prof after Muslims accuse him of blasphemy and sever his hand

India: Islamic scholars say polygamy and nikah halala based on Qur’an and Hadith, non-Muslims can’t challenge them

India: Army Chief says Pakistan is “trying to use terrorism as a tool of state policy”

Sexual Jihad: How thousand Muslim men unleashed brutality on women in Germany in name of New Year celebrations

Read what kaafir means and how Allah punishes them, as per Islamic scriptures

India: Muslim MP demands ban of Islamocritical book and arrest of its author

India: Muslims who killed Hindu leader say the murder was justified by Sharia

India: Muslim group says it murdered Hindu leader because he “tried to defame Islam and Muslims”

Muslim plot discovered to wage jihad warfare against India and declare Islamic rule

India: Jammu and Kashmir official says religion terrorists follow is “definitely not Islam”

Pakistan’s Imran Khan: “People will rise against India, not just Indian Muslims, there are 1.25 billion Muslims”

Pakistan Chief Minister: “We’ll return from jihad only after complete victory and liberation of Kashmir from India”

India: Muslim cleric and advocate teach Muslims how to acquire firearms, conduct training camp inside mosque

“They hate us”: Muslim barbers refuse to cut hair of low-caste non-Muslims in India

India: Fearful Hindus Try to Buy Off Muslims 

India: Children’s Islamic schoolbooks teach hatred of Hindus, Christians, and other non-Muslims

The Islamic State claims to have established a province in India

India intelligence official on Sri Lanka: target was clearly Catholics; Islamic State active in Sri Lanka since 2016

Indian writer: “Why is the onus only on Hindus to accept Muslims and not the other way round?”

Pakistan’s Prime Minister boasts that he’ll show India’s Prime Minister “how to treat minorities”

Man behind alleged 'Love Jihad' burning arrested - India News

The History of Jihad explodes prof’s claim that Hindus lived in peace under Muslim rulers in India

The shocking history of the jihad against India — never before told in the West — included in The History of Jihad 

India: Muslim husband gives wife instant divorce for turning up the music too loud, then she is gang-raped

India: Muslim woman marries Hindu man, her family murders him

India: Woman forced to sleep with father-in-law to satisfy Qur’an’s requirements for remarriage

India fines Google $21,000,000 for “indulging in practices of search bias”

India: Muslim cleric says celebrating New Year and cutting cake is “not legitimate in Islam”

India: Muslims celebrate release of mastermind of Mumbai jihad terror massacre

Konklusjoner: Hvis du mot formodning – etter denne listen og hele dens innhold - skulle tenke at islam «ikke har noe med dette å gjøre», bør du ta deg en halv og rødme, for skams skyld.

Mer fakta, og mere til:

Ifølge den indiske folketellingen fra 2011 er de ulike religionene fordelt slik blant befolkningen:

https://snl.no/religion_i_India

Med et areal på over 3 000 000 km² og 1,38[2] milliarder innbyggere er India verdens syvende største land, verdens nest mest folkerike land og verdens største demokrati. Det anslås at hvert tiende menneske på kloden bor i en indisk bondefamilie på landsbygda.[trenger referanse]

India har per 2018 verdens sjette største økonomi med et bruttonasjonalprodukt (BNP) på 2 597 milliarder amerikanske dollar, og landets BNP er forventet å øke med 7,4 % samme år.[3]

India er en sekulær stat uten statsreligion. De viktigste religionene i landet er hinduisme (80,5 %), islam (13,4 %), kristendom (2,3 %), sikhisme (1,9 %), og buddhisme, jainisme, bahai med flere (1,9 %). (Alle tall fra folketellingen i 2001).[14]

Hinduismen er Indias tradisjonelle religion, og rundt 80 % av inderne er hinduer. Hindufestivaler som holi, divali og durga preger det offentlige rom i India. Hinduismen preges av det altomfattende kastesystemet (selv om dette har vært forbudt siden 1950) og er dessuten kjent for sine strenge spiseregler. De fleste hinduer er vegetarianere.

India har også verdens nest største muslimske befolkning, og muslimene utgjør flertallet av befolkningen i Kashmir. Delstater som Vest-Bengal, Assam og Kerala har også store muslimske minoriteter. Islam har en lang historie i India, blant annet gjennom Mogulriket.

Kristendommen i India går ifølge tradisjonen helt tilbake til Thomas tvileren, som skal ha misjonert i Kerala. India har i dag over 20 millioner kristne, de fleste i Sør-India. Delstater som Goa og Kerala har en høy prosentandel kristne, mens små, nordøstlige delstater som Nagaland, Mizoram og Meghalaya faktisk har store, kristne flertall. Tradisjonelt har de fleste kristne i India vært katolikker, men protestantisk-karismatisk kristendom er på fremmarsj.

https://no.wikipedia.org/wiki/India#Religion

Hinduer og muslimer i India: Mer velstand fører til mer vold

De stadige og svært voldelige sammenstøtene mellom hinduer og muslimer i India forklares gjerne med religion. Økonomi kan være en mye bedre forklaring.

– Statsvitere, sosiologer og antropologer har skrevet mye om etnisk vold, men som regel uten at økonomiske forhold har fått noen viktig plass. Vi ser imidlertid at økonomisk teori og metode ofte kan bidra til å forklare konflikt, framholder Anirban Mitra, som er forsker ved Senter for studier av likhet, sosial organisering og økonomisk utvikling (ESOP) – et av UiOs sentre for fremragende forskning.

Det er nærliggende å tro at økt velstand demper konfliktnivået i en befolkning med mange fattige. Men er det slik? Ikke nødvendigvis, som vi skal se om litt.

– Mange steder i India brukes religion systematisk for å oppnå økonomiske fordeler, enten direkte ved å plyndre folk med en annen religiøs tro, eller indirekte gjennom å hindre dem i å drive næringsvirksomhet, eller stoppe tilgangen deres til ressurser eller eiendom.

– Et eksempel: En hinduistisk forretningsmann selger varer eller tjenester i sitt eget distrikt. Uheldigvis er det svært mange andre som selger akkurat den samme varen eller tjenesten der. Han ønsker å kvitte seg med konkurranse, og etablerer derfor en gruppe av hinduistiske venner. De organiserer et angrep på de muslimske konkurrentene, brenner butikkene deres og driver dem på flukt. Han hater ikke muslimer i utgangspunktet, men bruker identiteten deres til å sette dem ut av spill, påpeker han.

Hvem er det som oftest angriper, og dermed setter konfliktene i gang – hinduene eller muslimene?

Store mengder data

Forskerne benytter store datasett hvor all hindu-muslimsk vold fra 1950 til 2000 er med, og som nærmere bestemt omfatter alle drepte og skadde mennesker og alle sammenstøt i løpet av femtiårsperioden. Forskerne har også tilgang til svære husholdningsundersøkelser, og har kunnet beregne gjennomsnittlig forbruk per hinduistiske og muslimske husholdning – og dermed hvilken økonomisk framgang hinduistiske og muslimske grupper har hatt over tid. Som kjent er muslimene i utgangspunktet fattigere enn hinduene.

Muslimene lider mest

– Det bemerkelsesverdige mønstret, sier Mitra, er klart: Når velstanden blant muslimene vokser, øker den religiøse konflikten markant året etter og de nærmest påfølgende årene – både når vi ser på antall drepte, summen av antall drepte og skadde, og tallet på opptøyer.

I artikkelen, som publiseres i det prestisjetunge Journal of Political Economy, har de beregnet at én prosent vekst i forbruket leder til at voldelige sammenstøt stiger med omkring fem prosent. De har testet sammenhengen grundig, og ser at effektene av velstandsøkning blant muslimene er sterke og presist beregnet. Når hinduene blir rikere, derimot, har det ingen tilsvarende virkning, eller tvert imot: Volden reduseres.

– Det finnes flere studier som viser at angrep på muslimske samfunn skjer der de har hatt økonomisk framgang. Men ingen har til nå påvist en generell sammenheng, slik vi gjør i vår studie, understreker Mitra.

Forskerne konstaterer også at når inntektene blant muslimene øker, så vil de selv bli mer fredelige.

– Den enkelte vil heller bruke tiden på produktiv virksomhet – og kanskje bli enda rikere, enn på å organisere opprør og delta i voldelige handlinger. På samme tid blir rikere grupper mer attraktive mål. Vi ser at et latent hat mellom grupper kan blusse opp igjen når den ene gruppen opplever økonomisk framgang.

Følsomt tema

– Er resultatene kontroversielle i India?

– Jeg har presentert dette flere ganger utenfor India – men bare to ganger i India. Mange reagerer følelsesmessig på temaet og er ikke glade for våre konklusjoner. Hver enkelt kan sitte med sine egne og helt konkrete erfaringer. Vår påstand er ikke at alle voldelige konflikter i India er like, men at de i gjennomsnitt er slik jeg har forklart. Når det spesielle strider mot det generelle, blir debatten gjerne følelsesladet, konstaterer han.

Forskerne tror ikke at en bestemt religiøs gruppe er mer disponert for å ty til vold, men at religiøse fundamentalister presser på. Og noen ganger får de gjennomslag i befolkningen, som når muslimenes inntekter øker mer enn hinduenes.

– Hvilken lærdom kan vi trekke av konflikten i India?

– Det er viktig å innse at minoriteter alltid har størst risiko for forfølgelse. Dersom en minoritets inntekt er lav, innebærer høyere inntekt mer vold mot denne gruppen – og mindre vold utført av denne gruppen. Når en minoritet får det bedre, trenger den bedre beskyttelse.

Av Trine Nickelsen

https://www.apollon.uio.no/artikler/2014/2_hinduer_muslimer_india.html

Kristne i India angripes. Bønnemøter brytes opp

Kristne i India: En gruppe på 70 pinsevenner ble angrepet på vei hjem fra et stort nasjonalt møte.…

https://www.stefanus.no/aktuelt/kristne-i-india-angripes-av-voldsmenn-kirker-paatennes/

Hver tredje hindu i India vil ikke ha kristne som naboer: – Ikke overraskende

https://www.vl.no/religion/livssyn/2021/07/12/hver-tredje-hindu-i-india-vil-ikke-ha-kristne-som-naboer-ikke-overraskende/

180121 Vårt LAND: Vestens spøkelse hjemsøker India:

Indiske hindunasjonalister trakasserer kristne og muslimer. Den aggressive ideologien kunne ikke oppstått uten europeisk innblanding.

– Det er noen grupper som ikke passer inn i India: Muslimer, kristne og marxister. Det handler om å definere hvem «vi» er, og hvem som ikke er oss. Et kjennetegn for nasjonalistbevegelser, sier Lars Tore Flåten, seniorforsker ved Institutt for forsvarsstudier.

Vårt Land skrev onsdag at India nå er et av elleve land der kristne er under alvorlig forfølgelse, ifølge organisasjonen Åpne Dørers World Watch List. Hovedårsaken er den såkalte hindunasjonalismen, som har stor betydning særlig i nordlige, vestlige og sentrale deler av India. Landet har også blitt ledet av det hindunasjonalistiske partiet BJP siden 2014.

Fortellingen om fremveksten av hindunasjonalismen rommer også et paradoks: Hindunasjonalistene avskyr det vestlige og ønsker et rent hindustisk India, men hindunasjonalismen kunne ikke ha oppstått uten de europeiske koloniherrene.

– En del forestillinger må være på plass før en forestilling om nasjonen kan spres ut i det brede lag. I India kom disse ikke før på 1800-tallet. Påvirkningen av vestlig tankegods skapte reformiver i det indiske samfunn og religion, sier Flåten.

Hindunasjonalistenes mål er at India skal formes og kjennetegnes av «hindusivilisasjonen» – som er uttrykket de selv foretrekker. Den høyeste kasten i det indiske samfunnet, prestekasten eller brahminerne, ble inspirert av vestlig fornuftstankegang, men også av monoteistiske religioner som kristendom og islam.

– Dette skapte et ønske om å finne frem til en renere og mer autentisk hinduisme. Det er i denne sammenhengen at dagens definerte hinduisme ble til, forklarer Flåten.

https://www.vl.no/nyheter/2019/01/18/vestens-spokelse-hjemsoker-india/

India skulle være en sekulær stat, men dagens statsminister bygger opp under hindunasjonalisme. Det gir grobunn for vold, sier norsk forsker.

Opptøyene har pågått siden før jul, da Indias parlament vedtok en lov mange muslimer i landet oppfatter som en trussel.

Den nye loven, kjent som Citizenship Amendment Act (CAA), gir papirløse personer i landet mulighet til å bli indiske borgere, forutsatt at de ikke er muslimer.

– De ekstreme og voldelige gjengene forsøker å skremme muslimer bort fra gatene. Målet deres er å oppnå respekt, status og bli sett på som heltene som beskytter samfunnet, sier Ruud.

Det er flere grunner til at det nå har oppstått er en utbredt antimuslimsk holdning i deler av India. Mange misliker muslimer fordi de krever sin plass i samfunnet på lik linje med hinduer, mener Ruud. Det faller ikke i god jord.

Han mener at flere hinduer ønsker at India skal være en ren hindunasjon. India er Imidlertid en sekulær stat som tidligere har åpnet opp for alle samfunnsgrupper.

https://www.aftenposten.no/verden/i/1nGbpW/tobarnsfaren-skulle-ut-og-hente-mat-saa-ble-han-skutt-av-hindunasjonal

https://www.stoffmagasin.no/2020/03/16/india-for-hinduer/

Kristne i India opplever ekstreme nivå av vold fra hindu-ekstremister. Tusenvis av angrep skjer årlig.

Flere stater i India har vedtatt anti-konverteringslover, og det regjerende nasjonalistpartiet, Bharatiya Janata (BJP), ønsker en landsomfattende lov med forbud mot konvertering. Anti-konverteringslover blir ofte brukt som et påskudd til å avbryte gudstjenester, trakassere kristne og gjøre det vanskelig for kristne å dele sin tro med andre. 

På tross av dette er det mange som kommer til tro i India gjennom mirakuløse helbredelser.

Hvorfor er kristne forfulgt i India?

Alle kristne samfunn erfarer forfølgelse i India. Radikale hinduer anser kristne som fremmedelementer. De vil rense nasjonen for islam og kristendom. Disse kreftene er villige til å utøve ekstrem vold for å oppnå sitt mål. 

Flere delstater vurderer anti-konverteringslover, som historisk sett i særlig grad rammer de kristne. Media er i økende grad negative til kristne. I tiltagende grad går militante hinduer ustraffet for voldshandlinger mot religiøse minoriteter. 

En stor del av forfølgelsen i India rettes mot kristne med hindubakgrunn. Disse lever under konstant press for å vende tilbake til hinduismen, ofte gjennom Ghar Wapsi(hjemkomst)-kampanjer. Mange blir fysisk angrepet, og i noen tilfeller drept.

Open dorrs 2021 https://www.opendoors.no/wwl-2020/india

Hindus have experienced both historical and ongoing religious persecution and systematic violence, in the form of forced conversions, documented massacres, demolition and desecration of temples, as well as the destruction of educational centres.

https://en.wikipedia.org/wiki/Persecution_of_Hindus

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar