torsdag 13. juli 2017

Gladnytt for Hodne-saken, jawohl ...Få i den aktuelle diskurs synes å ha fått med seg at konsekvensene av en uttalelse fra autoritativt og øverste hold i den sunnimuslimske verden nå nylig har åpnet for at norsk lovforståelse og rettspraksis må tas opp til grundig prinsipiell overhaling og revurderes og nytolkes på radikalt vis.

Vi har skrevet om Hodne-saken tidligere her og her og her og er islam et politisk parti?

Vi kunne kanskje ha spart oss bryet med å skrive om dette tidligere, hadde vi visst det vi nå får vite, men vi vil fortsatt ikke «spare» Høyesterett, for dommen i utvalget der viser seg nå å være helt uriktig og dommen avsagt på helt feilaktige premisser, ja, og faktisk i tråde med vi har hevdet tidligere på bloggen her.
Så hvem er det som nå kan redde og frikjenne frisør Hodne?
Jo, hold dere fast, det er altså den høyeste autoritet innenfor islam ww i dag, universitetet i Kairo, al-Azhar.

Den logiske følgen av uttalelsen fra de lærde er at dommen i Norge mot Hodne er feil. Dommen la nemlig til grunn at hijab er et religiøst plagg, og ikke primært et symbolsk politisk flagg. Nå må Høyesterett rett og slett rette seg etter al-Azhar, skal det bli noen logikk og konsistens i dette, og skal religionen i islam og den høyeste autoritet i det hele tatt respekteres, og før det hele tipper over i ren komikk, eller en forlenget tragedie – spesielt for Hodne.
Vi må eller her og nå bare oppfordre til ettertanke. Og til fantasifull realisme.

Verdens eldste universitet, Al-Azhar, i Kairo har endelig fastslått at hijab ikke er noe krav innen islam, melder avisen CPN i Algerie. Al-Azhar er det viktigste universitetet for sunni-retningen innen islam. Al-Azhar er leder for 4000 læreinstitusjoner i Egypt med tilsammen to millioner studenter.

Etter mange år har universitetet endelig kommet med den offisielle beslutningen at det ikke er et religiøst krav å bruke jihab. Det er blitt en inngrodd vane – men er ikke en religiøs plikt diktert av Allah.

Det er professor Mustafa Mohamed Rached, en spesialist i sharia og islamsk lovverk, som har forsket seg frem til resultatet som universitetet nå stiller seg bak.

Den amerikanske professoren og historikeren Daniel Pipes bekreftet beslutningen på Twitter:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar