onsdag 10. august 2011

Kritikk skal være et alvorlig samfunnsproblem.

Skei Grandes gradiose Manifest:

Frykter du islam, ja,  da er du et samfunnsproblem, fordi det er ikke islam, men frykten for islam som er et samfunnsproblem. (Islamofobi er et samfunnsproblem. Islam er det ikke, sier Trine Skei Grande i Klassekampen i dag. Det er hennes store "manifest").

-Hvis du som islamkritiker bytter ut ”muslim” med ”svart” så vil du se at du er en uhyggelig parallell til noen av de verste eksemplene på forfølgelse av menneskegruppe, mener Skei Grande.

Smak på det! Hva smaker det av? Fobi? Irrasjonell frykt for islamkritikere?

Islamkritikk identifiseres av Skei Grande med forfølgelse av folkegruppe. En slik påstand forutsetter
at du er rasist hvis du er islamkritisk og at du bidrar - enten direkte eller indirekte alt etter hvor aktiv eller introvert eller ekstrovert du er - til forfølgelse av muslimer både som enkeltidivider og gruppe.

Du er egentlig bare mentalt sunn hvis du mener at islam ikke er et samfunnsproblem. Hvis du mener at islam er et samfunnsproblem, har du fobi, dvs irrasjonell frykt.

Det sier seg vel selv at alt nå går av skaftet. Vi ser hvor det bærer hen. Psykologisering er nå det siste og eneste våpen Skei Grande og hennes like kan gripe til og tviholde på. Siste skanse er psykologisering: Å gjøre virkelige problemer til et spørsmål om psykologi og helst ikke noe annet.

Skei Grande med kompani er i alvorlig trøbbel, men de vil ikke se det. Deres ubegrunnede frykt tillater det ikke. De lever ”in denyal”. De har gravd seg ned. De må kontruere opp islamofobe rundt seg for i det hele tatt å være i stand til (falskt) å begrunne sin politiske eksistensberettigelse. De vil sikkert ikke føle seg bra her i samfunnet før islamkritikere er en sagablott. (For en seier for islam!).

Kan frykt for noe i seg selv være et symptom på mental sykdom? Nei, det kan ikke Skei Grande mene. Vi skal ikke tilregne henne slik galskap, eller en slik sykdom eller en slik fobi. Men Grande frykter fobi. Grande frykter frykt. For en omseggripende fobi eller frykt er et samfunnsproblem i hennes øyne. At 60% frykter islam er dermed et meget stort samfunnsproblem. For Grande selv er det er snart bare Skei Grande selv igjen som ikke lider av frykt, eller fobi.

Frytkter så den norske befolkning de ”svarte”? Kritiserer islamkritikere ”de svarte” med samme ord som de bruker når de kritiserer islam?

Selvfølgelig ikke. Det samme gjelder jøder. Man kan ikke sammenligne ”svarte” og ”jøder” med islam for islam er jo et religiøst bindende kontraktsgrunnlag, mens "de svarte" og "jødene" jo er individer (sett i gruppesammenheng) og dermed ikke  i seg selv ”resultatet” av deres religiøse tilhørighet eller forpliktelse (utenfor islam).

Skei Grande blander sammen kategorier som ikke kan sammenlignes. Hun faller som offer for et alvorlig kategorimistak. Hun nekter seg dermed å se lett tilgjengelige og lett fattbare fasetter av virkeligheten hun trenger for å se litt mer av hele bildet. Hun velger med andre ord å leve på og å spre illusjoner (ikke pga hallusinasjoner, men pga av frykt). Men er det alt?

Illusjoner kan forklare at hun tar feil. Men hva hvis hun bare er ute etter å fiske i rørt vann? Hva hvis hun sier det hun sier fordi hun er redd for konsekvensene av ikke å si det?

Kan Grande beskyldes for å tale mot bedrevitende fordi hun føler seg presset? Eller er det fordi målet helliger midlet – nemlig at det er bedre å dikte opp en virkelighet enn å se virkeligheten selv hvis man da bare kan oppnå et høyere mål på litt lenger sikt? At det skal være lov å lyve for at Ventre skal få større makt på sikt?

Vel, hvis det er slik, tør hun på den ene side ikke å si sannheten og på den andre siden så tør hun ikke annet enn å "forfølge" den menneskegruppe hun kaller islamofobe, dvs. ca 60% av befolkningen, hvis bruken av definisjonen på islamofobi skal ha noen mening i det hele tatt.  

Det hun ypper til er ”forfølgelse av menneskegrupper”, dvs. islamkritikere.

Man skal tilbake til 30-årene for å se noe lignende. Dette er enslags rasisme forkledd som det motsatte. Eller hva skal man kalle det?

Dette er stygt. Og det er bortesier for islamkritikere.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar