onsdag 15. mars 2023

Islamofobien som splitter kristne, nå i regi av FN

Hege Storhaug hadde i går en veldig glimrende artikkel om islamofobi, et tema vi har behandlet inntil det kjedsommelige her tidligere, hadde det ikke vært for at dette er et av de aller viktigste temaene  Vesten – og dermed kristentroen - i dag har å stri med. Bankkrisen, med Silicon V i spissen, er bare en bagatell i forhold, og bare i forbifarten. Rent økonomiske kriser har Vesten en tendens til å klare å motstå eller reparere slike kriser. Men hva med «det åndelige»? Her skorter det betraktelig, og fatalt.

 Det er derfor både interessant og oppbyggelig å fokusere stadig mer intenst på nettopp islamofobi, se linkene under.

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/sitatene-som-avslrer-vestens-diabolske.html

http://neitilislam.blogspot.com/2015/11/obama-om-mayflower.html

http://neitilislam.blogspot.com/2018/01/obama-cares-nar-din-fiende-blir-din-venn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/06/den-store-undergravende-puerilisering.html

 Storhaug skriver: FN har valgt å gå ned på knærne for islam og den islamske samarbeidsorganisasjonen OIC. I dag, 15. mars, er nå utpekt av FN som en særlig internasjonal aksjonsdag mot "islamofobi". Hva er det neste man kan vente fra OIC og FN? At sobre islamkritikere skal slepes for domstolen - verden over?

… Hjernevasken om islam har sunket inn i de aller fleste redaksjoner. Det har også skjedd i Utenriksdepartementet til Annikken Huitfeldt, som nå samarbeider med terrorstaten Pakistan om å bekjempe islamofobi verden over. I dag etterlyser hun respekt for menneskerettigheter og religionsfrihet, og maner til kamp mot intoleranse og hat mot muslimer. 

FN har 193 medlemsland, hvorav bare 86 kan beskrives som «frie» ifølge Freedom House. … Det betyr at et betydelig flertall av FNs medlemsland er kleptokratier, diktaturer og useriøse stater som har det til felles at de er glade for forbud og sensur som kan dempe kritikk og motstand. OIC er klar til å levere varen.

For vestlige ikke-muslimer og frafalne muslimer er det å kritisere islam i Vesten og den islamdominerte verden gjort til en ren høyrisikosport, der kritikeren raskt defineres inn i lite ærbødige kategorier. Skal en slik tilstand få fortsette? Skal vi slik fortsatt indirekte støtte oppunder dem som hardnakket vil videreføre Muhammeds liv og samfunnsorden på den arabiske halvøya rundt år 630, som vil kue kvinner, homofile, ikke-muslimer og ethvert frihetssøkende menneske på vår jord? Skal vi lene oss tilbake og håpe på en humaniserende reform etter over 1.000 år med ureformerte islamtekster?

.. . I ett opplyst samfunn burde svaret gi seg selv. Denne tilstanden som er skapt, denne virkelige islamofobien – angsten for å ta et ærlig blikk på islam – minner meg om en privat samtale med en dansk statsråd i København i 2003. Vedkommende formulerte seg slik: «Når tror du at vi kan si det som det er, at det er islam som skaper integreringsproblemer? …

Redaktøren av Spiked, Brendan O’Neill, tok et forrykende oppgjør med begrepet islamofobi dager etter massakren i Charlie Hebdo’s lokaler. Han ba Vesten skrote begrepet, og jeg gjør med glede O’Neills meninger til mine:

«Hvis alle som er Charlie ønsker å hedre de døde redaksjonsmedlemmene i Paris, bør de gå for å skrote begrepet islamofobi. For denne tomme, kyniske, elitistiske frasen, denne multikulturelle innbilskheten, har gjort uhørt mye for å fremme ideen om at latterliggjøring av folks troslære og kulturelle trekk er en dårlig ting. Faktisk har det mye brukte, men lite gjennomtenkte, i-ordet patologisert selve det å gjøre en bedømmelse. Det har gjort den totalt legitime overbevisningen om at noen overbevisninger er bedre enn andre til en virvlende, irrasjonell frykt – en fobi – verdig fordømmelse og kanskje til og med myndighetenes etterforskning. At de to bevæpnede mennene syntes at Charlie Hebdos ’islamofobiske’ tegnere fortjente å bli straffet, er ikke overraskende – tross alt vokste de opp på et kontinent, Europa, som er så herjet av relativisme, så allergisk mot å gjøre moralske bedømmelser, at selv det å si ’islamske verdier er ikke så gode som opplysningstidens verdier’, nå i praksis blir behandlet som bevis på en skrudd, syndig mentalitet, som en forbrytelse

En kontekst, som nå er kjent for de fleste, men like for glemt for de mange:

Kjent BBC-profil sammenligner ny asyl- og innvandringslov med Nazi-Tyskland

Gary Lineker er kalt inn på teppet i BBC. Regjeringen er i harnisk fordi profilen sammenligner forslag

til ny asyl- og innvandringslov med menneskesynet i Nazi-Tyskland.

https://www.nrk.no/urix/kjent-bbc-profil-sammenligner-ny-asyl--og-innvandringslov-med-nazi-tyskland-1.16326955

Kommentar: På et litt mer generelt grunnlag, minner BBC her oss om Erna Solberg, -pluss Trine Skei Grande pluss pluss - vår tidligere og kommende statsminister. Disse mennskene bøye seg for følgende:

Esam Omeish:

Enhver som bruker de følgende termer, uttrykker islamofobi:

Islamsk terror

Islamistisk terror

Jihadist

Voldelig jihad/jihadisme

Muslimsk terrorist

Islamistisk ekstremist

Islam er ikke en religion

Islam hater oss

Radikal islam

Forby shharia lov

Sharia er uforenlig med Den amerikanske konstitusjon

Kommentar: Er det dette ovenfor og mange andre lignende «trusler» som til syvende og sist har diktert Solberg et al? Var det sike ting som fikk Skei Grande til å si at «islam er ikke farlig, islam er det»?

http://neitilislam.blogspot.com/2022/11/de-kollektive-bedrag-og-de-kollektive.html

Og er det dette som dikterer avtroppende Annicken Huitfeldt, (i min karikatur) her:

Terrorist i et trengende utland til vår utenriksminister:

-Er du mot islamofobi?

Utenriksministeren: - Ja, jeg er det. (Ministeren er for øvrig utdannet psykolog).

Terrorist: Vet du hva det betyr?

Ministeren: Ja, det vet jeg.

Har du tenkt å gjøre noe med det?

-Ja, det har vi.

Terrorist: Hva da?

Minister: Vi skal nedsette et utvalg og gi de nødvendige lover som går mot islamofobi.

Vil det hjelpe?

Ja, det vil det. Vi har forberedt dette arbeidet lenge og dessuten har vi mange svært servilt emosjonelt korrekte velgere bak oss, og vi er i flertall. Fornøyd?

Kan du gjøre noe mer?

Ministeren: Nei, vi gjør alt vi kan … eh for dere … eh

Terrorist: Vi skal med takk følge dette arbeidet nøye … (se under for nærmere forklaring). 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/woke-syk-skyld-kanselleringskultur-og.html

Se videre: 

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/ekstremistiske-handlinger-erna-solberg.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/09/erna-solbergs-de-islamisering-av-snik.html

https://neitilislam.blogspot.com/2019/08/nordmenn-som-tror-pa-allah.html

https://www.jihadwatch.org/2023/03/uns-international-day-to-fight-islamophobia-claims-that-suspicion-of-islam-stems-from-prejudice-not-jihad-terror

https://www.jihadwatch.org/2023/03/iranian-ayatollah-says-people-who-insult-quran-oppose-its-political-verses-not-ones-about-prayer-or-fasting

Erna Solberg omfavner ekstremister, av Hege Storhaug:

Statsministeren spiller et høyt spill som hun er dømt til å tape. Spillet er hyklerisk, det er kvalmende, og det vitner om en særdeles uklok statsleder. Solberg tror hun kan lure folket år ut og år inn ved å stille seg sammen med salafister og Brorskapets forlengede armer i Norge. Ikke fortell meg at hun ikke vet hvem hun besøkte i går i ekstremistmoskeen Islamic Cultural Centre. Solberg avslører at hun er livredd islam og muslimer. Så ille står det altså til i statsministerens hode.

https://www.rights.no/2015/02/erna-solberg-omfavner-ekstremister/

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kolberg-og-bjerkholt-karakterdrap-ikke.html

Vår elite synes å ha drømt seg inn i metoder i forhold til islamofobi som ligner homøopati:

Homøopatisk behandling bygger på ideen om at likt behandler likt, slik at et stoff som forårsaker sykdomssymptomer hos en frisk person, vil kurere liknende symptomer hos en som er syk. Forskning har vist at homøopatiske remedier er uten medisinsk virkning bortsett fra eventuelle placeboeffekter, og at de ikke har noen mulige virkningsmekanismer her

Se om Motgift her:

https://neitilislam.blogspot.com/2012/05/motgift-medisin-for-islamkritikere.html

Av en eller annen grunn går tankene tilbake til like før eller helt i begynnelsen på tredveårskrigen, hvor noen så det slik:

Med eller uten noen avtale med Frankrike var imidlertid den svenske kongen tross alt avhengig av den politikk som ble ført av den lidenskapelige, men samtidig kalde regnemesteren i Paris, den store kardinalen som i ett og alt lot seg lede av den franske nasjonalitetstanken. Men pater Joseph advarte sin herre mot et altfor nært samarbeid med den svenske kongen. «Det er visse ting» sa han, «som man må benytte seg av i meget bestemte mengder; i små doser virker de nemlig som motgift, men i store er de drepende».

https://neitilislam.blogspot.com/2020/06/om-borgerkrig-puritanere-og.html

En fantastisk god obeservasjon av Asgerd Aamund her:

For rundt 20 år siden arbeidet det internasjonale samfunnet på en definisjon av islamofobi som viste seg som «en ubegrunnet fiendtlighet mot islam». Underforstått –  det kan meget vel tenkes en berettiget fiendtlighet mot islam, som det islamske angrepet på World Trade Center eller den islamske terroren i Paris mot Bataclan-rockekonserten. OIC har nå fjernet den formuleringen fra FNs splitter nye definisjon av islamofobi, som nå inkluderer «frykt, fordommer og hat mot muslimer som fører til provokasjon, fiendskap og intoleranse». Eller kort sagt: all kritikk av islam er islamofobi. Kommentar fra professor i islamsk teologi, Thomas Hoffmann: «Det er nå islamofobisk å hevde at terrorangrepet 11. september 2001 ble utført av muslimer og hadde islam som en motiverende og legitimerende faktor». her

Og hvordan forholder visse kristne seg til islam og muslimer?

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/johannes-morken-en-liten.html

Pastoren som vil torpedere islamkrikk:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/kristenfundamentalisten-eller.html

Se også denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/03/putin-kirill-dagen-og-en-grusom-fortid.html

Se den følgende fra en tidligere artikkel om Stafanusalliansen Magisinet, og se og ta inn over deg hvor innsmigrende fromt Stefanus fremstiller og opphøyer seg selv i selvskryt: 

Når muslimar vender ryggen til islam, må vi ikkje vende ryggen til:

Det er fullt forståeleg at religiøse minoritetar i Midtausten er blitt redde for islam etter IS. Men eg har møtt kristne som har lagt bort polemikk for å visa muslimar kven dei trur på.

… Det er viktig å opptre klokt og ikkje provosera i utide. Kristne må kunna gjera ein forskjell og formidla evangeliet utan å kompromissa med trua.

«Eg trur at kyrkja vår er i stand til å vitna kraftfullt utan forfølging fordi våre muslimske vener veit at vi aldri behandlar dei eller religionen deira utan respekt eller ære. Fiendskap skaper berre aggresjon.»

http://neitilislam.blogspot.com/2022/11/stanusalliansen-med-johannes-morken.html

Kommentar: Hva mener Morken med «provosera i utide»? Foretrekker han å servilisere seg hele tiden – spesielt her i et nærmest traumafritt Norge. Det er en ting at man ikke skal provosere ved f eks å misjonere for pågående, «hardt», irrasjonelt triumfaliserende og selvskrytende for kristentroen i svært utsatte og krigsherjede områder langt utenfor våre grenser. En annen ting er det hvis man forsøker å beskytte f eks muslimer her i landet fra til og med saklig islamkritikk. Da blir «forsiktigheten» lett servil og servilt betinget emosjonelt korrekt, som er en form for hykleri og håpløs sentimentalitet, dvs en form for selvdyrkelse eller religiøs narsissisme. Dette innebærer selvsagt at man infantiliserer muslimer, hvilket er en objektiv fornærmelse mot både islam og muslimer, samtidig som selekterer andre, dvs visse (rasjonelle og legitime) islamkritikere, og demoniserer disse, - hvilket skjer, tro det eller ei. Se f eks denne:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

Samtidig ber redaktør Morken Gud om å sende – oss alle? - mer «lidelse», tro det eller ei.

http://neitilislam.blogspot.com/2021/10/hvilken-gud-tror-man-egentlig-pa-i.html

Man kan spørre: Vil Morken at muslimer som konverterer til kristendommen skal få lide mer enn de kanskje allerede har gjort?

Slike spørsmål blir for vanskelig for den kristne Morken å forholde seg til og svare på. Men skal han være konsistent og konsekvent, må han fortelle muslimer som vil bli kristne at de skal be om å få lide mer, i Guds navn, enn de allerede har lidt under islam.

Vi ser det over hele linjen: Ikke bare Kirken, men store deler av den kristne lille verden i Norge, legger seg flate for islam og muslimer, spesielt gjelder dette i karismatiske miljøer, som f eks på Visjon Norge (Hanvold) og i avisen Norge iDag, drevet og redigert av ekteparet Appelthun Sæle. Disse markedsfører seg villig vekk med at de ikke vil kritisere andre kristne; avisen blir deretter: Man havner i det selvtilstrekkelige, i en gudsjammerlig «ute av syne, ute av sinn" -policy. Det er begredelig. På denne måten vil de honke inn flere abonnenter i den tro at disse abonnentene ikke tåler virkeligheten og dens nødvendige problematikk og behov for å bli avdekket i et land som Norge. Her er hypermagien påtakelig og den servilt betingede emosjonelle korrekthet selvlysende, for ikke å si selvinnlysende.

Arbeiderpartiet anser Visjon Norge som en kommersiell kanal, ikke uten grunn. Flere av aktørene – misjonærene - kanalen benytter seg av, bruker anledningen til å presisere hvor viktig det er å ikke snakke stygt eller nedlatende om islam og muslimer, (f eks Rolfsen og Kjell Haltorp, som har med seg en liten egenprodusert brosjyre overalt og som han kaller «granater», uskyldig nok). Slik maner de frem et bilde overfor publikum som skal markedsføre dem som spesielt gode, tolerante og snille.

Selvsagt ser disse aktørene for seg et nytt marked hvor de kan honke inn inntekter fra. De ser muslimer som potensielle kunder i en menighet. Haltorp snakker om hvor store mulighetene er f eks i Egypt, (han never selvsagt ikke tiende eller inntekter med ett ord).

Derfor gelder det å gå på gummisåler; og derfor serviliserer de seg gladelig overfor islam og muslimer og forsøker å lokke dem inn ved å fremstille seg selv som bedre enn oss andre. Dermed håper de også å unngå enhver kritikk fra muslimenes side, ut fra det praktiske, for man kan jo ikke kritisere de «snilleste» og mest åpne mennesker i det tidligere kristne landet Norge, ikke sant?

Hva angår Visjon Norge, samler de inn millionbeløp i fleng og mye av pengene går til hjelp og støtte i bl a Moldavia og Kosovo. De hjelper vitterlig mange, men kanalens publikum her i landet blir ikke akkurat

orientert ofte nok om at kanalen kan honke inn 40% av de innsamlede midler til eget bruk. Mange vil nok tro at alt de gir går uavkortet til de trengende i disse landene. 40% av 10 millioner kroner, som kan samles inn på noen dager, er som kjent 4 millioner kroner – til driften. Klarer de å få 1 % av muslimene her i landet i tale, sier de ikke nei takk til ekstrainntekter dette kan innbringe. En promille av alle muslimer i verden, fra hele verdens umma, ville ha kunnet fylle opp bankontiene via Vipps, - gaven er bare et tastetrykk unna - i større monn enn noen kan drømme om.

Hanvold selv skryter av at han arbeider etter det bibelske prinsippet om «å så og høste» og fast ansatte bønneforbedere går ikke glipp av muligheten for å komme med dommedagsprofetier, sent i programmene og like før sengetid, noe som jo tjener den gode sak, ved at publikum får tilbake de de måtte så inn, gjerne i flere fold, og jo mer de gir, jo mer, før de sovner, vil de tro  

Det hører med her å vise til et intervju Hanvold har med pastor Torp, nevnt i link over, den 15.03.24 på Studio direkte. Her langer Torp ut mot kristne aviser som setter kristne opp mot hverandre og vil ødelegge andre kristne. Han sier at slike medier ikke har livets rett og at vi må bli kvitt dem. Han som, sammen med Hanvold, altså, skryter på seg at de ikke vil kritisere andre kristne.

Se litt om modus operandi her:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/01/kirken-var-tradisjon-faktisk-har-gjort.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/01/tidens-omskifteligheter-om-luther-oss.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/06/karismatisk-klinch-bjarte-ysteb-anita.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/11/mer-teologi-karismatikk-emosjoner-og-om.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/kristen-redaktr-vil-undergrave.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/01/hvem-vil-at-du-skal-lide-mer-ved-endre.html

Hanvold er opptatt å fornye sinnet sitt og andres, i håp om suksess med dette å så og høste:

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/krisemarximering-i-sinnataggenes.html

Denne er, tross alt, veldig «søt», tross sitt «alvor»:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kristen-karismatikk-og-forbnn-mot.html

 

Kontekst og historikk om dette her:

https://neitilislam.blogspot.com/2014/01/viktig-melding-islamofobi-ingen-sykdom.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/07/fobi-for-fobi-er-kontrafobi.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/lei-av-lars-gule-vager-du-hviske-det.html

https://neitilislam.blogspot.com/2012/10/thes-islamofobi.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/skal-vi-snart-bli-kvitt-islamofobien.html

https://neitilislam.blogspot.com/2022/05/om-dhimmipsykologi-islamofobi-og-bl.html

https://neitilislam.blogspot.com/2013/11/moren-en-av-oss.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/11/asia-bibi-islamofobi-selvdestruksjon-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/09/erdogan-i-fn-islamofobi-er.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/11/nar-demografi-og-islamofobi-blir.html

Dreher:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/06/de-emosjonelt-korrektes-credo-i-praksis.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/02/bare-plass-for-de-politisk-og.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/hege-storhaug-mot-eurabia.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/tidens-doulogi-et-symptom-i-og-med.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/morken-forklarer-libanon.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/03/opplysningen-tilfangetatt-frihet.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/08/hakon-blegen-nok-av-flelser-her-i-verden.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/nar-kvinnebevegelsen-og-nrk-vil-ha.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/nar-martyren-stefanus-blir-gjort-til-en.html

 

På tide nå med unik innsikt fra Theodore Dalrymple: Tanker om Det politisk korrekte:

Political correctness is communist propaganda writ small. In my study of communist societies, I came to the conclusion that the purpose of communist propaganda was not to persuade or convince, nor to inform, but to humiliate; and therefore, the less it corresponded to reality the better. When people are forced to remain silent when they are being told the most obvious lies, or even worse when they are forced to repeat the lies themselves, they lose once and for all their sense of probity. To assent to obvious lies is to co-operate with evil, and in some small way to become evil oneself. One’s standing to resist anything is thus eroded, and even destroyed. A society of emasculated liars is easy to control. I think if you examine political correctness, it has the same effect and is intended to.

Se om hvordan kirkene lar seg dupere, over hele Vesten:

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/dagens-paveforkynnelse.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar