mandag 3. juni 2024

Palestinaflagg - nå også i borettslaget

En venn forteller om et lite møte med en eldre dame som har bodd i et borettslag i snart 50 år. De to er på snakk, av og til, og denne dagen forteller hun at hun har sett 2 palestina-flagg satt opp i vinduet på baksiden av blokken hennes. Dette har hun ikke sett før – ingen utenlandske flagg … jeg sjekker, og det stemmer ...

Hun forteller at hun av og til ser små norske flagg plassert på balkongene på høytidsdagene. (Ja, de skinner så friskt og vakkert). Men hun ser ingen henge opp norske flagg i vinduskarmen permanent. Det kan virke truende, på en måte, når noen heiser palestinaflagg uten feiring rundt, skjønt E B Eide, selvsagt, har jo nettopp anerkjent Palestina som stat, en stat som riktig nok ikke eksisterer, i hvert fall ikke ennå, så det er vel litt tidlig å tro at staten allerede er etablert nå, etter utenriksministerens høytidelige anerkjennelse. Det er grunn til å tro at damens naboer ikke vil ta ned flaggene før staten internasjonalt erklæres for suveren, med alle de plikter og rettigheter, spesielt for andre, dette vil medføre.

Borettslaget i damens nabolag er delt av en gate med parkerte, helst nye og skinnende, biler, og det er litt trafikk der, men ingen forretninger, bortsett fra en iskrembil i ny og ned, som annonserer sin ankomst med høytalere med lystige toner. Vi er midt i en «soveby», med mindre, adskilte mursteinsblokker, på den ene siden og en lang sammenhengende rekke av lavblokker på den andre. Yndige trær på linje.

Fastmonterte avfallslukker er pent plassert på rekke og rad, nymotens. Et firma kommer støyende og tømmer. En og annen litt lut og innoverbøyd kaukatisk mann triller forbi med barnevogn, stirrer ned på mobilen, og et ektepar gjør det samme. Barnet ser opp for å fange deres blikk, fra den ene til den andre, men lykkes ikke. Å være fraværende er populært.

Jeg kan ikke dy meg: En statsansatt kommer syklende hjem, svett etter arbeidstid. Jeg spør for spøk: Og så var det frem med palestinaflagget?

-Hæ, njæi ... og så begynner han på sin yndlinsfortelling for en lang dag ... på en svært så godmodig måte ...

Han har selvsagt ikke peil.



Palestinaflaggene er svært tydelig og demonstrativt plassert på baksiden av blokken, med utsikt til et lite parkområde der det ruver allslags nordiske tresorter og hvor stolt og høyreist bjørk, furu, osp og gran veier majestetisk og høyt i allslags vær, sammen med or og annet, småbusk, syrin, og vaier majestetisk for ethvert lite vindpust, mildt, alltid parat for en perfekt tilnærmet storm, som liksom aldri kommer. Et solfylt idyllisk område hvor beboere kommer leiende eller bærende på sine kjære kjæledyr og alltid ser så stolte eller fornøyde og bedagelig anlagte ut, med tingenes tilstand, også på verdensbasis, vil jeg tro. Et par palestinaflagg i vinduene som vender ut mot denne lille tur-idyllen, vil neppe oppskake noen av de selvfornøyde, det er mitt tips.

Naboskapet har alltid vært på topp her, men for noen måneder siden ble det hengt opp et A4-ark med påskriften: «Det går bedre», (nesten ordrett, tror jeg). Og her ser vi regnbuen i nesten alle farger. Man kunne tro at de var 2.-klassinger som hadde funnet på dette, men at det sto voksne bak, ble klart da disse plakatene ble klistret på inngangsdørene overalt i nabolaget. Så dette var organisert. Vi ser dessuten at det henger pride-flagg på mange balkonger uansett vær og føreforhold. Det leker den del barn med store øyne og mye uskyldig lek med skrik og skrål rundt omkring, bl a på baksiden av både sør og nordsiden. De lever herlig ubeskyttet og bekymringsløst.

Jeg lurer på hvor lenge det skal vare.

Inntil for bare 5 år siden, var det satt opp 6- eller 7-armede, eller var det 8-armede? lysestaker i vinduskarmene, i måneden før jul, under advent, i nesten alle vinduer så langt øyet rakk. Men ikke i dag. Bare få overlevende holder fortsatt ut. Nå er det palestina-flagg som kan komme til å dominere.

Jeg ser også at det legges ut gigs fra artistmiljøet i byen, der palestinaflaggene er tydelig å se i bakgrunnen. Jeg kjenner noen av disse folkene. Jeg burde ha forstått allerede for mange år siden hvor vinden blåste. Disse menneskene er skråsikre på at de har rett og at alle andre tar feil.

Det fins ikke et eneste Israel-flagg å se noe sted.

Hva hadde skjedd hvis noen valgte å heise det israelske flagget i vinduet? Den eldre damen ymter bare så vidt spørsmålet. Jeg tror hun har vært en israelvenn lenge, helt siden partisekretær Lie i Ap drev og forkynte støtte til Israel, og med seg hadde han nær sagt 100% av bevegelsen. Heller ikke han var i tvil, men det er noen år siden Lie døde nå. Og med han døde på en måte all støtte til nettopp Israel. Men den eldre damen var tydelig litt nervøs, hvordan skal dette gå, lissom?

Hvilke er nå de disse naboene til damen? Hun vet ikke helt, hun tror de er nokså nye i borettslaget.

Er de norske? Er de semitter? Palestinere?

Min venn forteller at han ikke har registrert noen nyinnflyttede utlendinger i strøket, høyst noen få her og der og overhodet ikke noe til sjenanse. Jeg går ut fra at vi her har å gjøre med norske som vil heise flagg for å vise sympati, vise at, tross alt, så er de jo så gode og vil så vel, for alle, absolutt (og kanskje i alle sammenhenger).

Vi kan si at E B Eide har fått det som han ville, som Anniken Huitfeldt ville og mange, mange flere i sosialistenes rekker, primært på ytterste venstreside, den ytterst sett mest kjedelig side, men ikke mindre den mest farlig side, kan vi si - hvorpå sentrum har fulgt med ut mot det ekstreme, på de ekstremes premisser, uten helt å skjønne hvorfor alt dette kunne ha skjedd. Jeg har truffet mange i «gig-miljøet», noen med klare talent, andre talentløse, som lukrerer på bekjentskaper og slektninger med en viss suksess fra tidligere i livet, og familier som nyter et visst renommé for talent. En av disse, en yngre sangerinne, utstyrt med eget band etc, visste ikke engang hvem Trotski var. Hun var med andre ord ikke særlig «klassebevisst», eller marxistisk bevisst. Men høyt på strå skulle hun være.

Men sa ikke Støre at Hamas var en terror-organisasjon, «ferdig snakka»? Å, jo da, og Huitfeldt ble sendt av sted til en jobb i New York, langt unna begivenhetens sentrum her i landet. Heldig vis. Men hva hjelper det? Langt unna alle forhold i nærmiljøene, i borettslagene, som vel alltid har vært en slag bastion for Ap. Det fins vel nesten bare sosialdemokrater i OBOS og andre boligbyggelag, vil jeg tro, men dette kan selvsagt ha endre seg.

Vi får se.

Det vites ikke om beboerne med palestinaflaggene i vinduene er muslimer eller ”vanlige nordmenn” eller ikke. (Jeg legger ingen flid i å finne ut av dette, empirisk, og ingen andre vil vel ta i dette, heller, tror jeg).  

De synes imidlertid å være bevisst på de servilt betinget emosjonelle korrekthetene eller tendensene i tiden og forsøker antakelig å være trendsettere. Huitfeldt og Eide ser ut til å ha lykkes over all forventning, med den beste hjelp fra …?

Grasrota føler etter som små skolebarn følger etter sine oppassere langs veiene og i veikryssene. Det foregår et slags mildt massehysteri, eller det er på vei, for fullt, for i det kan somme føle seg beskyttet i og beskyttet av, og bestyrket av, slik at de kan slutte å tenke og velge og bruke fornuften selv, på tungt nok aktuelt faktagrunnlag og historie og f eks maktanalyse. Det foreligger nå en objektiv forvirring i folket, en forvirring som stadig mer vil kreve mer som «sitt» i form av innbilt selvsikkerhet og større muskler, «for the show of it», kan vi si.

Det gjør meg faktisk litt urolig for den litt eldre damen som tydelig nå følte seg litt urolig over «utviklingen». Jeg forstår henne bare så altfor godt … 

Så: Var det Barth Eide som skapte tidsånden, eller var det den som skapte ham? Alle mener som Raymond nå: Et angrep på muslimer er et angrep på meg. Derfor: Staten Palestina?

At Hamas har klart å vri sympatien blant Europas eliter, og den snakkende eller politiske klasse, er et ikke så veldig uløselig mysterium og ett faresignal blant mange av de helt store. Vi hører nå historier fra dagliglivet hvor vanlig folk som på en eller annen måte viser sin sympati for Israel, får gjennomgå både i det praktiske dagliglivet, med bl a nærmest organisert eller systematisk trakassering og tilskitning, og med utestengelser, og på alle slags nettsider og fora eller sosiale media hvor mobben får herje uhindret, eller ustraffet  – fordi den vet nå at den har med seg mektige krefter på det høyeste planet og nedover i norsk politikk, og med støtte far nærmere 4 milliarder muslimer verden over, for å ta litt drøyt i, og ikke minst i medstrøms media hvor det store flertallet av de ansatte har underlagt seg marx et alia og snart vil underkaste seg islam stadig mer, etter stor sannsynlighet.

Vi vet hvor og hvordan det ender. Det er en faktisk endetid, ja, …  

Et paradoks, og en absurditet eller anomali for noen: At Vesten ligger i dyp forvirring, om det fins der ingen tvil … http://neitilislam.blogspot.com/2018/01/obama-cares-nar-din-fiende-blir-din-venn.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/skal-vi-snart-bli-kvitt-islamofobien.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/03/nar-muslimer-skal-velge-parti-hva.html

https://neitilislam.blogspot.com/2023/05/vi-skal-na-lokkes-til-tro-at-islam-er.html

http://neitilislam.blogspot.com/2015/04/vestofobi.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/er-faktisk-janteloven-i-virksomhet-i.html

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/allahs-og-profetens-lov-i-virksomhet-i.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/09/det-hatefulle-anti-hatet.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2022/04/noe-brenne-for.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2022/10/iran-og-konsekvensen-av-fravr-av.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/nar-de-viktigste-ordene-ikke-betyr-noe.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/nar-demonisering-blir-en-demokratisk.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2010/09/lindstads-muslimsk-manifest.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2021/02/nrk-aftenposten-rasisme-og-israel-og.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2020/12/angrep-bispene-kristensionister-eller.html

 

Hjemler i Koranen – direkte fra Allah - for berettigelsen av Israels eksistens:

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/12/med-red-morken-i-iran-om-huskirker-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2021/10/israel-og-venstresiden-og-om-et-mulig.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/10/tror-du-pa-hamas-mer-enn-pa-usa-og.html

 

Fra fakta-litteraturen på markedet:

“Hamas is opposed to Israel’s existence in any form. It’s platform states that “there is no solution for the Palestinian question except through jihad (holy war). The group warns that any muslim who leaves “the circle of struggle with Zionism” is guilty og “high treason”. Hamas platform calls for the creation of an Islamic republic in Palestine that would replace Israel. Muslims should raise the banner of Allah over every inch of Palestine, “it says”.” (Fra: The Avalon Project, yale edu/lawweb … ).

Kommentar: Ironisk nok følger E B Eide instruksene fra Hamas til punkt og prikke. Skjebnetro? – er ikke ukjent i islam …

Har palestinerne tidligere blitt tilbudt en egen stat? Å, joda:

1937, 1939, 1947, 1948-1967, 1979, 1993, og i 2000 da statsmin. E Barak i Israel, tilbyr en løsning, men Arafat avslår. «For him to end the conflict is to end himself» sa Ross, den amerikanske diplomaten.

Israels Abba Eban sa: “The Palestinians never missed an opportunity to miss an opportunity”.

“In the last conversation with president Clinton, Arafat told the President that he was “a great man”. Clinton responded: The hell I am. I’m a colossal failure, and you made me one”. Hører vi E B Eide her, I bakgrunnen, eller Arafat? Videre: … “you have been her 14 days and said no to everything. These things will have consequences. Failure will end the Peace Process … “.

Den jødiske historikeren Leon Morris: « … the Palestinians have religious, historical and practical reasons for opposing an agreement with Israel. … (they) cannot give up the vision of the greater land of Israel for the Arabs … (for) this is holy land, Dar al-islam … It was once in the lands of the Muslims, and it is inconceivable that infidels would receive it. They feel that demographics will defeat the Jews in one hundred or two hundred years, just like the Crusaders. … hope to acquire nuclear weapons … why should they accept a compromise … “.

Syrian Foreign Minister: “ Israel has no right even to a single drop of water in the region”.

Khartoum, 1967: no peace with Israel, no negotiations with Israel, no recognition of Israel.

Kommentar: Hva betyr så en anerkjennelse av Palestina i dag? En underkjennelse av Israel?

Abba Eban: «This is the first war in history which has ended with the victors suing for peace and the vanquished calling for unconditional surrender”. …

The UN established a Special Commission on Palestine (UNSCOP), 1947: “… the conflicting national aspirations of Jews and Arabs could not be reconciled”.

Marin Buber, kjent jødisk og høyt respektert filosof og forfatter: “Our settlers do not come as do the the Occident to have natives do the work for them; they themselves set their shoulders to the plow and they spend their and their blood to make the land fruitful. But it is not only for our selves that we desire its fertility … “.

Martin Luther King: “When people citicise Zionists, they mean Jews. You’re talking anti-Semittism”, fra The Socialism of Fools … Lipset, 1969.

https://neitilislam.blogspot.com/2020/09/trigger-happy-i-borettslaget-eller-bare.html

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/carl-i-hagens-fremsyn-og-realisme-eller.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2018/06/smasteining-i-et-idyllisk-nabolag.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2014/07/skamfull-av-vre-norsk.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/skolene-symptomer-pa-tidens-galskap.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2014/09/de-nye-sofistene.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2019/02/trigger-warning-et-dig-i.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/08/nar-gjengen-begynner-slipe-sine-kniver.html

 

Juridisk bakgrunn for den såkalte okkupasjonen som hele det politiske spekteret nå tas for gitt og som et doxisk felt, (på helt feilaktig grunnlag):

https://neitilislam.blogspot.com/2024/03/okkupasjonen-lovlig-og-ikke-ulovlig.html

Innvandring, tall, Israel, araberne, historikk:

https://neitilislam.blogspot.com/2024/04/gaza-hva-som-star-pa-spill-om-en.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/sitatene-som-avslrer-vestens-diabolske.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2022/08/alle-ser-men-fa-vil-forsta-nar-skal-det.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2023/02/vil-muslimene-klare-overbevise-overtale.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar