onsdag 17. juli 2024

Var Gud med Trump? Eller var det Trump som var med Gud? Gnosis - as we go ...

Vi husker "Deus es volt", av Pave Urban II. 1196 e Kr.

Hva mener Trump med at det var Gud som reddet ham, da kulen som skulle ha truffet ham, og drept ham, med overveiende sannsynlighet for at dette var intensjonen?

Og hvorfor er det lett for amerikanere å se det på samme måte? Og hvorfor kvir man seg for å «blande inn» Gud i dette her i vårt akk så vakre Norden?

Jeg ser det klart: Vi – ikke alle av oss, ennå – nå, tror nå, nærmest kollektiv, på en helt annen gud, en renere og edlere gud, som skal vær så mye bedre, og som skal ligne bare mer og mer på oss selv, dvs på våre essensielt skrøpelige selvbilder, sett av oss selg som uovertrufne, uangripelige og faktisk bare mer enn bare engleaktige.

Vi er blitt gjort til gnostikere, og ingen forstår noen ting, (som det står i bibelen). Se vår forrige postering, linken like under).

Hvorfor produseres det så mange idiotes i Norge? (Idiotens essens er egentlig gnostiker).

Jo, fordi vi ikke lenger kjenner den greske betydningen av idiotes: Folk som ikke deltar i det offentlige politiske livet. De er «private persons», - en slags selvatomiserte einstøinger, kan vi si - og bare det.

Og med dette mener jeg ikke bare folk som ikke interesserer seg for politikk og ikke ha peiling på politikk, men også folk som ikke skjønner seg på mennesker, folk som egentlig ikke skjønner noe som helst, ( jfr en del psykiatere og psykologspesialister, se underst). Disse folkene deltar ikke, de bare sitter på gjerdet, observerer med sine skolepultserfaringer og pensa, og komme med sine barnslige betraktninger på den forutsetningen at de aldri – tilnærmet - kan si at noe er sant og at annet faktisk – i virkeligheten og objektivt - ikke sant. Og derfor falsk og løgn og bedrag.

De garderer seg dermed alltid, de har gjort denne selvgarderingen til en livsform, et evigvarende levebrød, et i sjel og manglende ånd byråkratisk yrke, og hvor denne grunnholdningen er blitt en "umistelig" del av dem selv. De er blitt karakternevrotikere; de kan ikke forandre seg. De tror de er «vise», men ser ikke at de utviser eller inkarnerer idioti, at de er idiotes i oprrinnelig mening.

De er vår tids gnostikere, og det begynte for fullt med den romerske vikingkongen Fredric II, på og fra Sicilia, se forrige postering.

https://neitilislam.blogspot.com/2024/07/katar-og-albigensertendenser-i-var.html

De har eller skaper seg en overgud, de har sin egen høyst spesielle og spesielt gode gud, som er bare gud, - «kjærlighet er Gud – ikke Gud er Kjærlighet - og like god som dem selv, og som de identifiserer seg meg, (for alle praktiske formåls skyld), en gud som ikke er slem, ikke er en demiurg, ikke en gud som – virkelig - har skapt et skaperverk der det virkelig onde spiller med i alt, (det onde Gud faktisk tillater).  

De tåler ikke Det gamle testamentets gud, og heller i kristentroens Kristus Jesus.

https://neitilislam.blogspot.com/2024/01/venstresidens-nye-ateistiske.html

NRK hanker inn flere eksperter, bl a en kvinne som har studert fascistiske ledere. Denne spesialisten forteller uten blygsel at Trump har sagt at vil være en diktator fra dag 1. og NRK leer ikke på et øyelokk. Vi skal lokkes til å tro at det er sant det hun sier, men er det det? Nei, jeg hørte for en tid tilbake Trump si: I will be (a dictator) on day one … (sagt med tydelig diksjon og ironi, noe som NRK og andre ikke får med seg).

Har ikke NRK ører å høre med, lytte med? Han sa ikke «from day one». NRK få ikke frem sannheten, bare sannheten og ikke noe annet enn sannheten. Tvert imot: Her skal folk innpodes og deres sinn formes og fylles av NRK’s egne fordommer, dens egen feighet og dens egen snevre og frihetsfobibe - og bable- eller boblefaste – fremstilling og forestillingsverden.

Jeg fulgte med på CNN’s vridde reportasje fra Republikanernes landsmøtet i går, der Trump ble utvalgt til partiets presidentkandidat med god margin, helt suverent, og med JD Vance ved sin side. (Siste, Breaking News, fra i dag: Adam Schiff mener Biden bør trekke seg, han er Pelosi-fan. En annen demokrat ymter frempå i et privat møte med Biden, at folk kanskje mener at han ikke er «fit» for å stå løpet, hvorpå Biden: I dont’s want to listen to that crap» … Biden har tidligere sagt at ikke engang «God allmighty himself» kan få ham til å trekke seg! Pence sier nå at han ikke ville ha gokjent valget, du vet, og nå antydes det at Bindens rettningslinjer om Diversity kan ha bidratt til at attentatet ikke ble avverget i tide). (Her kan CNN enten ha forsnakket seg, eller så har jeg hørt feil; se mulig oppryddding her:

Pence eller Vance?

NRK hentet for et ar dager siden inn en retorikkspesialist i Bergen som forklarte hvorfor Vance har hatt slik en fantastisk appell: Vance snakker med folk på to ulike måter; han snakker vanlig med vanlige folk, og som en topp-jurist – som han er - med andre, med kvalifikasjoner. Se det! Det var da noe.

Vance tenker juridisk. Poenget var: Han kan se sakene og prosedere ut fra begge sider! Og dette er selvsagt sant og riktig – slik skal det være – noe folk visstnok har vanskelig for å forstå fullt ut.

CNN sendte forresten et eksperimentelt program der motstandere av Trump – utrolig dyktige jurister - ble bedt om å tale Trumps sak, for om mulig å overbevise en gruppe kvinner som ennå ikke hadde bestemt seg for hvem og hva de skulle stemme på. Det vare et nydelig skue: Juristene talte overbevisende for Trump, akkurat slik en dyktig jurist ville fremstille saken i en rettssak i en rettssal, hvor advokaten skal tale sin klients sak, og bare det. Interessant. Jeg vet ikke om dette ble utslagsgivende for kvinnene … men så var jo dette slett ikke i noen rettssal, (noe CNN selvsagt ikke fikk presisert for seerne, milliontalls av dem).

NRK får dette til å fremstå som suspekt, i stedet for å ta det som et pluss, også rent etisk eller moralsk. NRK tror ikke folk klarer å forstå dette. Spesialisten ler litt når han fremstiller denne vinkelen på Vance. Retorikkeksperten i Bergen forsøkte å forklare hvordan det kan ha seg at Vance for noen år siden sa noe sikt som at Trump er USA’s Hitler og at han var en «nevertrumper». At Vance har snudd og nå hyller Trump, er nesten umulig for NRK og klimaet i Norge å forstå, sa eksperten. Han forklarte at Vance har unnskyldt seg med at han hadde stolt på medias vranglesing av Trump, men at han nå hadde gjennomskuet bedrageriet. CNN forteller verden at Vance tidligere har vært ansatt i CNN, men ingen våger å trekke den konklusjon at det  var akkurat i dette ansettelsesforholdet at Vance for alvor begynte å skjønne den råttenskapen kanalens folk har drevet på med, for å ramme og sverte Trump.

Også Biden har snakket på TV, om Trump, og sa at han ville være diktator fra dag 1. Utrolig nok, og dette klarer han ved å dempe uttalen av ordene, slik at folk har vanskelig forstå om han sa «on» eller «from». Biden bruker og uttaler her et bevisst valgt «blandinsgord», i uttaleform, som en liten uskikkelig unge kan få seg til å gjøre, når han vil skjule at han lyver – for å garantere seg mot beskyldninger om virkelighetsforfalskning i ettertid! Dette er manipulatorisk inntil margen og forteller mye om Bidens egentlige karakterbrist. Ikke akkurat en president verdig!

Under den nå så famøse debatten med Trump for noen uker siden, så jeg hva som egentlig ligger i Bidens natur, temperament eller karakter; eller som et grunnleggende incitament eller motiv i hans personlighet, tendenser som faktisk har bidratt til drive ham frem mot toppen, enda så godt fortrengt eller skjult inntil da dette har vært, (han har jo tidligere også blitt tatt i direkte løgner om bakgrunn etc og plagiat, beviselig og med svært god grunn, til og med). A "bullsey" on Trump? En blink? Forsnakkelse. Bortforklinger

Da Biden begynte å få problemer under debatten, kastet han det jeg uten å nøle vil kalle et hyene-blikk mot Trump; han flekket frem hyene- tanngarden sin i full størrelse, (den ser ut som et gigansk forstørret gammeldags gebiss).  Han oste av hat og ville at folk skulle se det, som om hat skulle være en helt normal foreteelse i politikken på dette planet. Det var skummelt. Dette er en emosjonsdrevet mann, et menneske som begrunner sin politikk ut fra hat. Jo mer han hater, jo mer sant bli det at det han hater virkelig er hatefullt, dvs Trump. Bidens «prone» til å hate, gjør ham svak. Og folk biter på, og vil ikke tro det: Når Biden hater, i sin innerste sjel, og gir uttrykk for det, så kan jo da også hvermansen fullt legitimt begynne å hate, å herme sitt idol, nærmest som en plikt, og dermed få sanksjon for å underlegge seg ethvert gruppepress … dette også fascistisk.

Jeg så også hyene tendenser da Biden ble filmet på sin første dag som president: Han satte seg høytidelig og ivrig ned ved bordet – på dag 1 - med en høy bunke pent innbundne permer med nye lovforslag i, og underskrev med skråsikker penn alle, en etter en, som om han virkelig nøt det, og for riktig å vise seg frem.  Ledsagende: Et blikk som kunne skremme noen og enhver. Du har sikkert sett når bøller klarer å lure lærerne – de får et forvridd uttrykk av en triumf de vet de ikke fortjener, men som de likevel hoverer med og satser på vil bli bestemmende for hele sannheten, slik folk ifølge bøllen skal påtvinges å se den.

Bidens ansiktsuttrykk ga uttrykk for en dominans både av hevn, hevdelse og hat i personlighetsstrukturen på en og samme gang. Nå endelig kunne han få vist hvor lur han var, og hvor lur han hadde tenkt å fortsette med å være. Noen mennesker finner sin innerste drivkraft ikke ved å være kreative, men ved å være mot og ofte konstruere seg opp fiender og fiendebilder.

Hvem ville du ha tatt in mot en invitasjon til en times bugnende frokost fra? Biden eller Trump? Jeg er selv ikke i tvil. Hvem ville du ha akseptert et par timers middagsselskap hos, fra kl 20 og utover, hos Biden eller Trump?

Mitt poeng: Biden er en knirkrende, eller en kvekkende, og moraliserende type, aldri morsom, kronisk kjedelig og selvgod, en skrytepave, et petimeter, en fanatisk byråkrat i politikerfrakk. (Han passer også stilmessig inn i bildet av politiske kommisærer under Stalin og Lenin). Og derfor enormt kjedelig og selvrepeterende, ved enhver anledning. En mann dom dreper enhver selvstendighet og kreativitet i de han møter, med påklistret, men like vel autentisk hyenesmil som varemerke, faktisk, riktig nok i noe forskjellige utgaver, avhengig av konteksten som det heter, nå sist i form av et rovdyr av hat, mot Trump, i håp om å vinne stemmer!

Vi følger landsmøtet gjennom CNN’s buk av kameravinkler. Her fokuseres det på litt eldre kvinner med «lilla» hår, bleke, litt overvektige, altfor sminkede under sine flamboyante hatter, (å bruke hatt, er litt Harry, må vite):  Her skal publikum få syn for segn: Her deltar «the deplorables», (Hilary C).  

Men dette er selvsagt rystende urettferdig, ledende, forsøk på suggesjon, social engineering, terapiforestilling – nedlatende, ovenfra og ned - som dominerende livssyn.  Vi ser mennesker med store øyne: De vil ha tro på fremtiden: CNN fremstiller dette som dumhet, undermåls: Se hvilke dårer Trump samler rundt seg, lissom! Men CNN har utspilt seg selv.

Se på kommentarpanelet til CNN: Alltid riktig forhold mellom menn og kvinner (veldig dyktige, forresten). Man tar alltid parti for en – ofte fullstendig oppkonstruert – underdog. (Fordi CNN er blitt hypermagiens høyborg).

Godeste Jonah Goldberg som skrev Liberal Fascism – en veldig interessant og lærerik bok, og til å anbefale for de fleste – vrir seg og lider, og vet liksom ikke hvilke fot han skal sitte på. Van Jones, som er sort, taler alltid de sortes sak. Han repeterer uten pause alltid sine egenformulerte floskler, som han han alltid har fra «Marx» selv. Han elskes av kvinner, vil jeg tro: de stemmer på ham, som er så servilt politisk korrekt, og derfor bare mer enn spiselig, og i hvert fall ikke på Trump, når de gir uttrykk for overveldende underdanig sympati for Biden. 

I en serie av hyllester fra tidligere motstandere og tilhengere av Trump, ble det avlevert mange gode taler. Her tales det uten frykt om ulovlige migranter, ord som er forbudt å bruke i Norge. Nå: plakater med teksten: Massdeportation now.

Rep. Mike Johnson ... The Speaker of the House is second in line to succeed the President, - gjentok noe han har sagt tidligere, da han minnet om at Uavhengighetserklæringen ikke snakker om at alle mennesker er født like, men at vi av vår skaper er skapt like. Dette er et poeng som selvsagt ligger langt over hodet på NRK og ellers velfødde sekularister her i landet.

DeSantis sa: They stand for DEI, which really means 'division, exclusion, and indoctrination,' and it is wrong” Dette sa DeSantis første gang in a speech in Milwaukee at the quadrennial Republican National Convention”. (DEI sto – eller står - opprinnelig for Diversity, Equity & Inclusion (DEI). https://neitilislam.blogspot.com/2024/04/nyfascisme-og-neokommunisme-av-samme.html

Kvinner var godt representert. To av dem la skylden på Bidens politikk, som hadde medført at ett av barna deres hadde dødd, en som følge av overdose, den andre som følge av politi- eller gatevold. En minnet på at det er noe alvorlig feil med oss når universitetsledere unnskylder oppfordringer til å utradere Israel med at det kommer an på konteksten om uttalelsene er moralsk forsvarlige eller ikke.

Tilhørerne satt med store, blanke øyne. Lot seg begeistre. Hvorfor ikke? Her var det snakk om virkelig innlevelse og tro. CNN nevner det ikke, enser ikke disse skjebnene en tanke, så vidt jeg kunne se.

Fra tidligere posteringer:

Og noe jeg har glemt å få med: At barn ble redde for at det skulle bryte ut verdenskrig da Trump ble president første gang. Her hadde tydelig lærerne en finger med i spillet. Shame on them! Og her kan også Pål Grøndahl ha hatt en finger med i spillet.

… Psykologspesialist Pål Grøndahl tror at Donald Trump lider av en intensifiert narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Han kaller det narsissisme «på speed». Opptaket er fra rundt 4 år like før eller like etter at Trump ble president.

Ved en annen anledning trakk denne «spesialisten» frem at han fryktet hva som kunne skje hvis Trump f eks ble sint eller skuffet over manglende anerkjennelse fra Putins side, etter mulige private møter og samtaler. Hadde «barna i barnehagen» sett innlegget, ville de selvsagt ha blitt livredde for at Trump ville sette i gang 3. verdenskrig. Hvilket også skjedde: Dette ble til og med dokumentert på NRK – barn som av en eller annen grunn – kanskje inspirert av en eller annet-kjønnet barnehageperson - var livredde for Trump, den kanskje aller mest fredelige av alle amerikanske presidenter.

-

– Folk må få rede på at dette ser ut til å være resultatet av mental lidelse, mener Grøndahl.

Han tror ikke Trumps spesielle personlighet bare er en rolle som den tidligere realitystjernen inntar i offentligheten.

Et avgjørende spørsmål i riksrettssaken er om det reelt sett var Trumps skyld at tilhengerne hans stormet Kongressen. Selv har han avvist dette og tatt avstand fra og voldshandlingene 6. januar.

Tidligere har Trump flere ganger kritisert medier som har omtalt hans psykiske helse. Ved én anledning viste han til alt han har oppnådd i karrieren før han beskrev seg selv som et «veldig stabilt geni».

Ble motivert

I 2018 tok Trump en kognitiv test i forbindelse med en legesjekk. Bakgrunnen var saker i mediene der det ble stilt spørsmål ved hans psykiske tilstand.

Legen i Det hvite hus opplyste at Trump besto testen med glans. …

… USA-ekspert Alf Tomas Tønnessen har påpekt at anklagene om valgfusk var et effektivt middel for å motivere Trumps ivrigste tilhengere. Likevel tror ikke Tønnessen at Trump noen gang var nær ved å få beholde makten. Omtrent alle søksmålene hans ble avvist i rettsvesenet – og inntrengerne i Kongressen ble kastet ut i løpet av noen timer.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/02/10/195738729/psykologer-viktig-a-snakke-om-trumps-mentale-helse

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/02/riksretten-og-enda-en-ynkelig-retrett.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/10/kongsberg-kan-vi-bli-klokere-av-mer.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2013/11/moren-en-av-oss.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2021/04/kjell-skartveit-om-den-hellige-gud-og.html

 

http://neitilislam.blogspot.com/2010/11/selvmordsmorderne-nrmer-seg.html

 

Se hvor fromt selvbetjenende, servilt tertefint og nærmest snerpete og selvbeskyttende, for ikke å si virkelighetsfjernt utenfor hennes eget store tilsynelatende overklassego, en psykiater kan oppføre seg:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/06/randi-rosenquist-vs-basim-gohzlan.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2016/01/allah-hu-achbar-virkelig.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2016/11/allah-hvem-sier-du-han-er-allah-skapt.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/01/er-antijihad-na-blitt-kristent.html

 

https://neitilislam.blogspot.com/2011/03/islam-er-ateisme.html

 

Når den gnostiske guden Torden antas som «forbilledlig» tekst, slike Elain Pagels gjør, blir det virkelig skremmende, ikke bare fysisk:

http://neitilislam.blogspot.com/2010/11/har-muslimer-plikt-til-hate.html

Pagels bok De gnostiske evangelier ble mottatt med vidåpne armer i sin tid, overveiende av kvinner i den alderen du vet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar