torsdag 21. juli 2022

Den "kristne" avisen Vårt Land - et sted fra helvete?

Hvis du siterer noe fra Koranen, ordrett, fra hellige og alltid gyldige tekster, og uten å oppfordre til disrespekt og uten noen annen intensjon enn å gjengi fakta, for at folk kan gjøre seg opp sin egen mening, da kan du risikere å miste hodet, bokstavelig talt, i det minste i Pakistan. Eller?

Ville dette kunne skje i Norge? Nei, nok ikke, men det er ikke langt fra. "Noen vil ha livet av deg". Det fins fanatikere i alle leire og folk som er villig til å gå svært langt for å isolere folk som synes å true deres «virkelighetsbilde» og selvforståelse. Metaforisk sett kan noe av disse nok betraktes som like morderiske som noen taliban, gitt de rette forhold, gitt det rette sted, gitt den rette tid.

Det fins personligheter, som ikke er muslimer, her i landet med de samme personlighetstrekk som f eks de mest radikale eller ekstremistiske av alle islamister. Man ser det bare ikke utenpå dem.

Og de er ikke få, antakelig like mange regnet i procent av befolkningen som de talibaner som i dag herjer i Afghanistan, f eks. I Norge vil ikke slikt skje, fordi vårt land jo ikke legger opp til det, men under ligger tandre forhold, så vi kan spørre: Ville også «våre talibaner» ha slått til. Jeg legger ved noen linker og noen få uttalelser som jeg tror vil kunne underbygge mine påstander her og vise en viss tendens, og en viss likhet – i sinn, om ikke i skinn - mellom «taliban» her i Norge og «taliban» i Pakistan og Afghanistan.  

Vi har folk midt blant oss og som faktisk virker i våre media, som ikke ville ha nølt et sekund med å gå til ytterligheter, men som ikke gjør det, simpelt hen fordi vi lever i en helt annen virkelighet og fordi disse talibanane foredler sin aggrassjon og fanatisme. Sadister på dette området har med andre ord dårligere vilkår her i landet enn i Pakistan og Afghanistan, men det skiller bare «en millimeter», for å si det sånn.

Og de vi har midt blant oss, og som riktig nokk oppfører seg pent og pyntelig innenfor loven, de har, egentlig, ingen hemninger som kan holde dem tilbake fra å behandle eller omtale ellers fredelige og saklige mennesker som om de var deres verste fiende og farlig mennesker som bør utestenges spesielt fra deres selskap, og dette da sett i forhold til våre vestlige standarder – og mektige konsensus - som jo oppfordrer til ytringsfrihet og et stadig mer fritt og levelig demokrati hvor alle kan komme til ordet uten å bli straffet for det. Og komme fra det uten å miste hodet.

Vi har faktisk et klart eksempel på at det å sitere Koranen eller en muslim som siterer Koranen også i vårt land, kan «miste hodet» av å gjøre det. Hjemmelen for å gjøre det, hentes imidlertid ikke frem fra Koranen, men fra visse menneskers emosjonelle konstitusjoner i øyeblikket og fra deres egen ideologiske servilt betinget korrekte emosjoner og krypende eller fobiske overbevisning. Vi har altså også i Vesten krefter som vil gjør sitt beste for å «ta livet» av folk som siterer fra de hellige skrifter i islam. På denne måten fremmer de islams sak og gjør viss muslimer mer ekstreme, og freidige, enn hvis de ikke hadde gjort det. Disse potensielt veldig voldelig muslimene får lett det inntrykk at media er på deres side og vil kreve at de blir behandlet på mildest mulig måte, hvis de skulle bli grepet i slike voldshandliger som faktisk «foreskrives» i Koranen.

I vårt tilfelle her, når det kommer til ikke-muslimer, gjelder det en ateist, humanetiker og forsker og en kristen redaktør, den gang i avisen Vårt Land.

Se bl a om Authoritarian Personality og Adorno her:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/03/hadja-tajik-som-fremtidig-partileder-i.html

Det er nesten helt utrolig at folk blir utestengt fra «det gode selskap» også i avisen Vårt Land i dag, fordi man har sitert fra Koranen og fra en muslims som siterer Koranen.  

Bare for å ta et lite glimt inn i denne verden, som altså eksisterer i vårt land her i dag:

En smakebit: Legen, humanisten og forskeren Morten Horn skrev: « – – en tråd som  var ren sjikane. … Det var rett og slett søppel, og uverdig for verdidebatt.no. «Det er ganske fantastisk at du – (henvendt til kritikeren) – her forteller meg at Tajik ville tålt dette innlegget – du, som krenket henne, på hennes vegne. Kritikken var et flagrant brudd på retningslinjene, et av de verste jeg har sett. … » (Se ordlyden i selve kritikken under).

 Kommentar, her snakker "taliban". Se videre:  

https://neitilislam.blogspot.com/2019/07/hatprat-personangrep-horn-morken-og.html

http://neitilislam.blogspot.com/2019/06/hat-og-hatprat-hets-skikane-fobi.html

Utestengt på livstid:

http://neitilislam.blogspot.com/2020/01/johannes-morken-og-morten-horn-revisited.html

Forfatteren som ble utestengt på livstid, uten pardon, siteterte fra Koranen ved å sitere fra en kronikk som Hadja Tajik skrev i Vårt Land, en kronikk som er blitt kjent som Tajiks Julekronikk.

For legen, forskeren, ateisten og humanetiekeren Morten Ho,m, ble dette altså altfor for mye. (Helt utrolig nok). Han forlagte av redaktør Morken at innlegget hvor det ble sitert fra Tajiks ordrette gjengivelser av budskapet i Koranen, ble slettet umiddelbart, under trussel om at hvis det ikke skjedde, så ville han slutte å skrive for avisen!

Så: Risikerer man hodet hvis noen vil sitere fra Koranen i norske aviser i dag? Vel, ikke hodet, men mye annet, muligens et meget gode navn og rykte – det kan bli forsøkt svertet, ved å nekte å publisere. Man kan miste motet, man kan miste karriere og venner, man kon komme til gi opp alle forsøk på å informere om hva islam er og hva islam innebærer og står for. Det vil ikke hjelpe samme hvor saklig man er og korrekt informasjon man gir. Men også det motsatte kan skje, selvfølgelig vis.

Et nylig eksempel, et skrekkeksempel, på hvor ukristelig en kristen avis som Vårt Land egentlig er, hvis man gå avisen litt inn på klingen. Dag T. Elgvin skriver 200722 i en nettavis følgende: 

Vårt Land redd for islam-kritikk

Noen få dager etter terrorangrepet i Oslo i juni skrev avisen Vårt Land på lederplass at det var viktig med «nyansert religionskritikk». Her het det: «For å komme noe videre i både analyse og forebygging er det viktig å peke på nøyaktig hva som er problemet, og ikke generalisere religion eller islam.»  (30. juni). … I alle de abrahamittiske religionenes kanon finnes det tekster som kan brukes til å legitimere vold».

Kommentar: Vårt Land skriver at vi ikke skal generalisere … islam. For noe tøv. Det avisen mener - og edruelig, trolig, er redd for, helt irrasjonelt - er at vi ikke skal problematisere islam. Om den begredelige forestillingen om de abrahamittiske religioner:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/11/nar-gud-gud-og-allah-diskuteres-i-den.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/03/favntak-og-anfindsens-forsk-pa.html

https://neitilislam.blogspot.com/2016/12/she-is-in-danger-she-is-not-dangerous.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/03/paven-media-ateistene-venstresiden-og.html

Elgvin: Jeg gjorde et forsøk, sendte inn et innlegg med tre faktorer: Menneskesynet der muslimer står over andre mennesker og dessuten om den voldelige etikken som følger av dette, og at islam også er en politisk ideologi der man påberoper seg rett til å dominere/ undertrykke andre.

Innlegget ble refusert. Jeg tilbød meg å forkorte det, til ingen nytte. Man kan lure på hva Vårt Land er redd for.  Teksten følger under, men først to andre kommentarer til lederartikkelen.

Fra Norge til Pakistan:

… Question- When and under what circumstances did you leave Islam?

Answer: I left Islam about two years ago. … A question arose in my mind that how can someone be divided according to his faith? It is understandable that people should be differentiated on the basis of good and bad deeds, but I did not understand to divide people on the basis of who worships whom.

… Many verses are unclear. For this reason, do not become many spinners in Islam. Everyone believes that he is on the right path and the rest are on the wrong path. People take the meaning of the verses according to their own accord. Eventually I decided to leave Islam.

… Question: You have separated from Islam, then why criticize it?

Answer: Islam is such a religion due to which bigotry comes within the people. I think Muslims are naive and they don’t know the real Islam. …  Muslims have been left behind because of Islam.

… Muslims should start considering others as human beings and the thought that they are the best and better than the rest of the human beings should end in them. That’s why I keep raising my questions about Islam.

Question: What will you say on tawheen-e-risalat and blasphemy? Do you ever feel that your words can hurt the feelings of others?

Answer: There is no one fixed definition of insolence or disrespect. The Muslims of one sect say that the Muslims of the other sect are arrogant and misguided. Anyone’s feelings get hurt over anything. Our intention is not to insult or insult anyone, but to raise questions. …

 I believe that even if you want to criticize a very honorable person, it should be done in a very respectful manner.

Question: Our constitution gives freedom to the people to practice their religion in their own way.

Don’t you think that by criticizing Islam you are interfering with their rights?

Answer: I never said that Islam should be abolished or Islam should be banned. I understand that religion is part of personal freedom. If someone wants to be a Hindu, Muslim or atheist, then no one should have any problem with that.

The problem arises when a Muslim tries to impose his Islam on another. The Constitution of India gives freedom to everyone to follow their own religion, but there is no freedom of religion in Islam. If you read Islam, you will know that if someone leaves Islam, then the punishment for him is death.

Question: What is your opinion on the controversy that has arisen over the remarks on Prophet Muhammad?

AnswerWhat Nupur Sharma said about the Prophet was not from his side, but from Islamic sources. So why so much controversy over his remarks? If there is a problem with this, the source should be denied. In what way is it rude to quote something from what is written? This is the whole game of Maulanas, who raised this issue by tricking the common Muslims.

There is no measure of gullibility. If someone calls the Prophet Sahib only Rasool, then he can also consider it as arrogant. I think the atmosphere of the country has been spoiled. Those Maulanas who instigated people in the name of Tawheen-e-Risalat should be punished. Who gave the slogan of separation from the head.

Question: Did you talk to any Islamic scholar to answer your questions, could he answer?

Answer: I watched videos of Islamic scholars on YouTube to find answers to my questions. I talked for hours and hours with Islamic scholars whom I knew, but I did not get satisfactory answers to my questions. …

Question: Are you an atheist now or follow any religion?

Answer: Now I do not believe in any religion. I have begun to reject the doctrine of religion itself. I think religions have been created by humans. Sometimes I believe that there is no God.

Question: Have you thought of adopting any other religion, if yes, which religion and why?

Answer: For me humanity is the biggest religion. I believe it above all religions. It is my endeavor that no one should suffer because of me. I will never accept any other religion in future. Now the very principle of religion seems to be wrong … (Credit – Dainik Bhaskar)

https://kreately.in/i-was-a-staunch-muslim-then-left-islam-because-no-cleric-could-answer-my-questions-ex-muslim-sahils-interview/

Se også denne, av Rymond Ibrahim, som bor i Vesten, men som, hvis han bodde f eks i Pakstan, trolig ville ha mistet hodet, - fortellinger som burde skremme vettet av flere:

  "Muhammad Irfan came to my shop for wheel balancing for his motorbike. I balanced the wheel and demanded my amount of labour as settled between us. Muhammad Irfan refused to give me money and said, 'I am a follower of Peer Fakhir [a Muslim ascetic] and don't ask for money from me.'" — Ashfaq Masih, Christian falsely accused of "blasphemy" and sentenced to death by hanging, chuchinchains.ie, July 7, 2022.

  "They both made conspiracy against me and lodged a false FIR [First Incident Report] against me. I told the real story to a police officer but he did not record my version but conducted investigation ex-parte. I neither uttered any derogatory word against Prophet Muhammad nor can think about it." -- Ashfaq Masih, chuchinchains.ie, July 7, 2022.

  The Muslim judge, Khalid Wazir, presiding over the case, went so far as to state that "it could not be believed that a Muslim will spin a story in this regard," while simultaneously describing the evidence presented by Masih's defense team as "not believable. "

  "I don't remember any case where the lower court decided to grant bail or freed anyone accused of the blasphemy law. The judges are aware that such cases are made to punish and settle personal grudges with the opponents, especially against the Christians.... Masih's case was very clear—the shop owner wanted him out and Naveed was a business rival who implicated him in a false blasphemy case. He is innocent and has already spent five years in prison for a crime he never committed." — Nasir Saeed, Director of the Centre for Legal Aid Assistance and Settlement, claas.org.uk, July 7, 2002.

  Masih's case is now at least the third death sentencing of its kind since the start of this year.

  In February 2022, Zafar Bhatti, 58 — another Christian man who had been serving a life sentence under a false accusation of blaspheming Muhammad in a text — was given a death sentence.

  In January 2022, Aneeqa Atteeq, a Muslim woman, was sentenced to death after a Pakistani court pronounced her guilty   of insulting Muhammad in text messages she had sent to a man via WhatsApp. She had offered a more plausible if not prosaic explanation: the man who reported her was getting "revenge" on her because she had refused his advances.

  Horrific as it is to be accused of blasphemy in a Pakistani courtroom, it is even far worse to fall into the hands of a Pakistani mob. A decade-old report found that in Pakistan, between just 1990 and 2012 alone, "fifty-two people have been extra-judicially murdered on charges of blasphemy."

  "Anyone Who Touches the Prophet, No Punishment—Just Kill!" — Yello Babo, Muslim cleric in Nigeria, Persecution.org, May 16, 2022.

Se mer her, hvis du ikke kan tro at dette er fakta:

https://www.gatestoneinstitute.org/18716/death-blasphemers-pakistan

En del linker av sterk relevans fra bloggen her:

 

Med mange linker til hypermagei etc:

https://neitilislam.blogspot.com/2022/03/nar-muslimer-skal-velge-parti-hva.html

En annen Elgvin, forkser Olav, og Sokrates, Seneca, Aristoteles, Janus, Storhaug.

https://neitilislam.blogspot.com/2015/11/islam-uten-essens-tolkere-uten-essens.html

https://neitilislam.blogspot.com/2020/11/fantastik-god-og-betimelig-artikkel-i.html

En annen Elgvin, forsker:

https://neitilislam.blogspot.com/2019/04/forsker-elgvin-den-ene-eller-den-ene-av.html

Dag T Elving, surer:

http://neitilislam.blogspot.com/2021/08/vil-hadia-tajik-stjele-fra-hrs.html

Olav Elgvin:

https://neitilislam.blogspot.com/2013/12/under-isfjellet.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/05/nar-fascisme-romsterer-i-kristne.html

https://neitilislam.blogspot.com/2021/05/snakkes-det-om-gud-i-kristne.html

http://neitilislam.blogspot.com/2020/02/normal-0-21-false-false-false-no-bok-x.html

http://neitilislam.blogspot.com/2022/01/vitne-til-vanvidd-vitne-til-skrudde-sinn.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar